Cool i Trollhättan? Sango på testspåret.

En rent elektrisk, självkörande robottaxi från Trollhättan. Förra veckan presenterade NEVS den första självutvecklade elbilen. Massor av plats för 6 passagerare i det minsta utrymmet och på något sätt coolt. Futuristisk, spännande. Precis som man snart kan vara mobil i storstadsregionerna eller på landsbygden.

Sango på testspåret i Trollhättan
Sango på testspåret i Trollhättan

Visstvis kryper Sango fortfarande längs vägen med bara 15 km / h. Ingen jämförelse med de gamla Saab-tiderna då turbomotorer visade av. I stället tystnad. Hastigheten kommer att ändras. Tystnaden kommer att kvarstå. Framtidens ljud som du kan vänja dig med, men kanske inte och missa något.

Än. Sango är ganska cool och på något sätt Saab också. Så otroligt som det låter. För i Trollhättan, till och med i Saab-tider, kanske något som denna robottaxi hade placerats på hjulen. Bästa rymdekonomi genom eliminering av ratt och förarsäte. En mycket reducerad atmosfär som fortfarande lämnar utrymme för integritet med optimal användning av utrymmet. De utdragbara glasrutorna för skärmning från andra resenärer är praktiska och geniala.

En robottaxi från Trollhättan

Saabs sidotänkare, som ifrågasatte allt, kan ha sett framtiden i det. Naturligtvis lockar en sådan produkt inte någon med bensin i blodet. Kanske inte någon som driver en Saab. För sakligt, för lite för att ge något för sinnena. Men det passar Trollhättan och platsen för traditionen. Våga göra något helt nytt som inte gör vad du förväntar dig.

Du måste se om Sango och typen av robottaxier kommer att hitta sin marknad. I Asien förmodligen mer än här, eftersom acceptans av ny teknik är mer uttalad på dessa marknader. Sangoen är cool. Den kan ha sitt ursprung i en science fiction-film, men är en verklighet på det gamla Saab-testspåret.

Dess design fortsätter bilhistoria. Den innehåller också en bit av det gamla Saab-DNA. Simon Padian arbetade också med projektet. Den senaste Saab-designchefen i Trollhättan, som delade ansvaret för varumärkets slutbilar som 9-5 NG.

Film / bild: NEVS AB (1/1)

20 tankar om “Cool i Trollhättan? Sango på testspåret."

 • @ Capri 73 ,,

  det är synd att du vägrar den enkla begäran. Det här är inte trevligt, men det var värt att prova.

  Bloggteamet och läsarna skulle också ha välkomnat det om du kunde övervinna din passion för "kära herr Hürsch", till vilken du riktar majoriteten av dina kommentarer.

  Förresten utan att det är användbart för uppdraget. Inte alla läsare känner din kära herr Hürsch, delar din passion ...

  Så snälla, om du inte ska släppa det, vänligen "@ Volvaab Driver".

  Tack

  1
  3
 • @ Mr. Detlef Rudolf,
  Du har helt rätt. Jag kan vara 100 procent överens med dina texter och förklaringar om Sango!

 • Kära Herr Hürsch,
  det var bara ett svar på din text.
  Jag kan adressera dem personligen, för de gör det alltid så. Det är inget dåligt.
  Gör nästan alla här!
  De ändrade bara sitt namn här så att det ser ut som om de tappade sin entusiasm för Saab-bloggen som Herbert Hürsch och skrev sedan igen två dagar senare under ett nytt namn.
  Det stör mig inte, det är trevligt att de är här igen. Jag hade redan skrivit till dig på det sättet.
  Jag ser fram emot mer spännande texter från dig!

  3
  1
 • Träna ett exakt schema med två andra par för att sedan gå mot vissa destinationer och eventuellt också ta omvägar, eftersom inte alla par bor på den billigaste vägen? Nej tack - då föredrar jag att köra med min bättre hälft i en 2-9 cabriolet utan redskap och omvägar, eftersom detta definitivt skulle vara det mer avkopplande alternativet för mig!

  Under de sena kvällstimmarna (efter rusningstrafik) händer det inte mycket på gatorna i alla fall - om tre enskilda fordon var på väg istället för Sango, skulle det verkligen inte leda till överbelastning.

 • Kära Mr. Capri 73,

  Jag har kontrollerat dina uttalanden och undersökt dem noggrant. Till min största överraskning fann jag att du har helt rätt med allt.

  Taxibilar har faktiskt funnits länge. WOW….

  Med allvar talar du till mig upprepade gånger personligen, även om jag redan har ignorerat det flera gånger och bytt namn. Det vore trevligt om du kunde hitta ett sätt att uttrycka dig här utan att behöva behålla ett personligt ”förhållande”.

  Varken redaktörerna, läsarna eller jag är intresserade av det. Vilken trolig förklaring har du?

  Varför kan du inte bara uttrycka din åsikt utan att uttryckligen adressera den till mig?
  Jag adresserar dig och har inte refererat till dig på länge och det fungerar mycket bra.
  Jag behöver inte och vill inte ha någon friktion.

  Jag skulle vara mycket glad om du också kunde och ignorerar mig i framtiden.

  Tack på förhand.

  2
  3
 • Kära Herr Herbert Hürsch,
  Jag håller mig fortfarande vid att sangon är överflödig och att ingen behöver den.
  Bara för att fordonet kan komma från Trollhättan, behöver du inte hitta det bra.

  Förresten, för dina scenarier med förändringen eller de tre paren har det funnits en lösning i årtionden! ...... det heter TAXI !!!

  Kanske bör man också tänka på våra arbetsplatser. Vem kan fortfarande köra Sango när vi alla är arbetslösa ... Då skulle alla ha tid!

  5
  3
 • @ Detlef Rudolf,

  låt din fantasi spela. Tom kommenterade flera konfigurationsalternativ.

  Det är också tänkbart att flytta paketstationer som kör upp till en innerstad och eventuellt gammaldags ytterdörr i en smal gränd utan utsläpp tills mottagaren via sin smartphone har bekräftat att de är hemma och redo att ta emot ...

  Det är så mycket mer tänkbart.

  I de stora städerna i denna värld - även i de relativt små metropolerna i Tyskland - finns det köravstånd på upp till 20 km inom (!) Centrum.

  Förutsatt att lämpliga tjänster finns tillgängliga kan du använda denna radie, dina kulturella och kulinariska erbjudanden mycket bekvämt med 6 eller fler personer privat och professionellt.

  Föreställ dig att du använder kollektivtrafik istället, måste byta tåg tre gånger och bli mobbad på väg till operaen och före eller efteråt till en restaurang från vänster eller höger - oavsett anledning.

  Ingen har någonsin sagt att en sådan tjänst kan och borde ta över den vardagliga och allmänna trafiken mellan baconbältet och staden (pendlingen). En sådan tjänst är motiverad bortsett från befintliga och kända prover. Det handlar om framtiden och nya alternativ, inte om att använda och kartlägga gamla beteendemönster bättre än vad som tidigare var möjligt.

  Ett exempel:
  Om 3 par (6 personer) planerar en kväll tillsammans kan de köra individuellt med 3 bilar från A, B & C till 1. D, sedan och 2. till F och slutligen och 3. igen till A, B & C.
  Detta resulterar i nio inre stadsparkeringssökningar, som snabbt lägger till 9 till 1,5 timmar (vardera 3 till 10 minuters sökning av parkeringsplatser).

  Om de tre paren bokade en sango tillsammans för sin kväll, skulle de avlasta den inre stadstrafiken avsevärt och ha mer tid tillsammans.

  Du kan hitta det överflödigt. Du kan också längtas efter ett sådant scenario. Men du ska inte för tidigt bryta ner det, tror jag.

  2
  6
 • Tja, jag skulle inte se framtidens del vara negativ, särskilt på landsbygden, där kollektivtrafiken sällan går och ofta bara 2-3 personer sitter i en buss eller tåg, ... om någon kör. Eftersom en sådan del antagligen måste bokas via en app kan också felaktig användning spåras. Som redan skrivits för den sista artikeln, fastnar inte delen också i trafiken på landsbygden, personal för daglig kontroll av tillståndet är inte lika dyrt per transporterad användare som bussförare med 2-3 personer i bussen. När större grupper bokar reser flera delar i en konvoj, med många bakverk läggs en transportdel till. Så fortsätt, mina farmor och elever skulle vara glada!

  2
  2
 • Från det så kallade baconbältet runt Hamburg har människor rest till stadens centrum med förorter eller underjordiska i flera år. Dessa små taxibilar som Sango & Co. har alldeles för lite utrymme för att ens kunna börja hänga med. På längre resor (särskilt i tider med globala pandemier) kör du naturligtvis så isolerat som möjligt i din egen bil.

  Så på något sätt är dessa fula saker överflödiga!

  5
  2
 • Sango är överflödig, det finns bussar och tåg till stadens centrum. Något liknande fungerar inte på landsbygden.
  Vem rengör dessa fordon och hur ser de ut
  Fordon ute efter år?

  NEVS har definitivt hittat ett bra sätt att bränna mycket pengar för något som ingen behöver!
  Pengarna skulle ha investerats bättre i produktion av förbränningsfordon, helst med turbo! och med namnrättigheter från Saab!

  5
  4
 • Sango stimulerar fantasin

  Jag vet inte var jag ska börja och hur jag ska avsluta kommentaren.
  Sango och dess konkurrenter - förr eller senare kommer det att finnas - det som krävs för att förändra livsstil, trafik och trafik och stadsplanering, och även arbetslivet, åtminstone i innerstäderna.

  Även om jag är ett bensinhuvud och skulle vilja ha minst en förbränningsmotor som är så analog som möjligt i min stall, men jag känner också till liv, trafik och sökandet efter en parkeringsplats mitt i olika stadskärnor.

  Idag kunde jag inte längre föreställa mig arbete, fritid och att bo i ett ”bilvänligt” centrum. Ingenting och ingen är vänlig. Fotgängare, cyklister, bilister och yrkesförare - alla lider av varandra och förbannar varandra.

  Det fungerar inte heller om en Tesla parkeras i den andra raden istället för en AMG eller är på vägen som ett bränt svin. De inre städerna behöver inte ett nytt drivsystem, utan ett nytt trafikkoncept. Sangon passar väldigt bra in.

  5
  4
 • Hej Griffin,
  Tom noterade en kommentar till föregående inlägg. Det fanns ingenting om en autonom sanitetscell ..., men kanske var hans lista inte max. full.
  Annars är jag glad att DIXI-toaletterna inte har så många fönster. 🙂

  4
  1
 • Hui, ett rörligt toaletthus …….

 • Vad ska jag göra med bagaget med alla passagerare - varför inte ett ord om det?

  • Sango ska vara mycket flexibel. Versioner med färre platser och med plats för bagage är möjliga. Likaså versioner för rent bagage eller godstransport som leveransfordon.

   3
   1
 • Bättre än ingenting - men det skulle vara riktigt bra om riktiga bilar för självkörande samtida också rullade av produktionslinjerna i Trollhättan. Med dessa så kallade robottaxi är jag lite glad att namnet SAAB inte längre dyker upp. Bara ful den här sango

  7
  3
 • Den innehåller också en bit av det gamla Saab-DNA.
  Ja, när jag ser den indikerade vindrutan kan jag nästan se pilotens cockpit ... så dras runt "hörnet". Bra.
  Jag kan väl föreställa mig sådana fordon i flottor på landsbygden och i städerna anslutna på vägen.
  Jag kan också tänka mig att använda en taxi så här med andra människor. Personligen behöver jag inte använda ett sådant fordon "ensam". Ombordstigning är möjlig om det finns tillräckligt med utrymme. Familj X kan ha ett annat mål än min familj.
  Ruttplaneraren fixar det ... 😉
  Så när börjar det?

  3
  1

Kommentarer är stängda.