Slutet av ett uppdrag närmar sig. Projekt Paul på väg till Kiel.

Det började i Kiel, det kommer att sluta i Kiel. Projekt Paul närmar sig färdig. Saab 9-5 är på väg norrut, där våra vägar kommer att separeras. Historien hade börjat februari 2016 med en sorglig bil. En gammal Saab 9-5 stationvagn, ett mycket tidigt exempel. En sak för användaren eller något för ett nytt liv?

Projekt Paul reser på transportören
Projekt Paul reser på transportören

Vi bestämde oss för att ge Paul en chans. En översyn av tekniken och karossen följde, den sorgliga bilen blev en attraktiv Saab igen. Vi hade stora planer som var lite för stora. Att stråla stationvagnen i sitt andra liv betonade permanent bloggens ekonomiska ställning. Men åtminstone med stöd av Saab Kiel, Skandix, Saab Service Frankfurt och andra hjälpare stod en tekniskt bra bil framför oss.

Naturligtvis fortfarande med visuella begränsningar och tecken på användning. Spår som livet ger med sig. Hur som helst, den gamla kombi körde bra, såg tilltalande ut nu och var kul. Vad vi saknade var den tid som behövdes för projektet. Mark och jag har familj, arbete, fler bilar och Saabbloggen. Vi hade felberäknat eftersom det knappast finns plats för en projektbil. Paul drevs av Mark i bara ett år och placerades sedan i hangaren. Idén att gå på en stor turné med Saab 9-5 förverkligades aldrig, livet skriver sina egna manus.

Vi närmar oss finalen

Men grundidén varade. Få den gamla svensken i form, flytta och sedan sälja den för en god sak. Utan Covid-19 skulle Jan ha tagit 9-5 mot Kiel under sin semesterperiod. Viruset med den resulterande låsningen ändrade vårt kompletta schema för 2020, ingenting kom ut av det.

Men nu närmar vi oss finalen.

Förra veckan - jag var ute och gick i Bamberg och Würzburg den dagen - stod biltransportören vid dörren. Paul var lastad och förblev inte den enda Saab på skåpbilen. Några kilometer längre in kom 9-5 från Justus, vilket är en annan historia.

Projekt Paul för en god sak

Hur går du till finalen nu? Vi säljer Paul-projektet för ett gott ändamål. Han kommer säkert inte att få in de investerade pengarna hittills, 5 siffror. Vi har ingen illusion där. Men Paul är en bra bas som har lång livslängd med lite finjustering. En tidig 9-5 kombi, bara ett fåtal av dem finns kvar. Att köra det är hållbarhet i praktiken - att använda ett objekt så länge som möjligt.

Visuellt lämnar vi Paul-projektet som det är. Självhäftande, ganska coolt. De särskilt attraktiva 18 ″ Inka-fälgarna finns kvar, de gör Saab till en blickfångare. Du kommer att kunna se Saab stationvagn på Lafrentz-återförsäljaren och testköra den.

Och då?

Då kan du bestämma vad du vill betala. Projektet Saab är tillgängligt från € 1,00 och varje bud räknas. Detaljer om den kommande finalen kommer snart.

10 tankar om “Slutet av ett uppdrag närmar sig. Projekt Paul på väg till Kiel."

 • Skulle det också vara ett alternativ att donera ”Paul” till oldtimermarknadens barncancerhjälpkampanj?
  Du donerar till en god sak och annonserar Saab-varumärket.

 • Tack för förtydligandet - båda frågorna. När Paulchen anländer till Kiel kommer det definitivt att finnas en ny rapport (inklusive ett nyhetsbrev), eller hur? Så att alla vet om den här kampanjen!

 • Tyvärr, trots att "kryssa" för alla ämnen, informerade mig inte det automatiska nyhetsbrevet om de goda nyheterna att Paulchen 😉 återvände till norr, så jag råkar bara se artikeln nu. Hur som helst är jag väldigt glad att titta närmare på den stiliga killen vid mitt nästa besök i Lafrentz och låta ”pojkarna” ge mig bakgrundsinformation! 🙂 Fantastisk action från bloggen, än en gång! För vilket välgörenhetsändamål kommer köpeskillingen att användas?

  • Tyvärr avbröts nyhetsbrevet på söndag. Tyvärr ... Vi donerar inköpspriset till en avdelning vid universitetskliniken i Erlangen. Vi har gjort det då och då sedan bloggen grundades.

 • Tyvärr överstiger återställningen tyvärr snabbt fordonets värde. Jag upplever detta själv med min 9-3 I Cabrio. Lägg goda pengar i optiken och TÜV (nästan 5 anteckningar) och nu när de borde vara redo sprids ett motorfel (som tidigare var otänkbart). Nu är det en översyn av motorn, som kan svälja tre toner igen. Det är smärtsamt. Ännu mer smärtsamt att inte kunna köra för tillfället. Saab-förtroende har mycket att göra och ber om en försening på två månader.

 • Bra projekt! Det fanns inget nyhetsbrev igår, idag. Problem?

  1
  1
  • Det fanns faktiskt inget nyhetsbrev på söndagen. Problemet var det mänskliga gränssnittet, inte programvaran. Idag går allt som vanligt, jag ber om ursäkt om våra meddelanden saknades.

 • Paul önskar också hitta entusiastiska ägare.
  Jag hoppas läsa honom här och där då och då.

  Om jag inte hade förälskats mig i en 9-3 II i oktober förra året och utvidgat min flotta med den, skulle jag ha frestats!
  Var annars kan du få en sådan vagn, som har fått så mycket kärlek som artiklarna här i bloggen förmedlar.

 • Jag är nyfiken på hur det kommer att gå med Paul och hoppas att den nya ägaren också kommer att skriva om Paul.

 • 4 år redan Paul? Wow, hur snabbt tiden rinner - galen! Förhoppningsvis hör du från ”honom” hur det kommer att gå med den nya ägaren under de kommande åren.

Kommentarer är stängda.