Slutet av ett uppdrag närmar sig. Projekt Paul på väg till Kiel.

Det började i Kiel, det kommer att sluta i Kiel. Projekt Paul närmar sig färdig. Saab 9-5 är på väg norrut, där våra vägar kommer att separeras. Historien hade börjat februari 2016 med en sorglig bil. En gammal Saab 9-5 stationvagn, ett mycket tidigt exempel. En sak för användaren eller något för ett nytt liv?

Projekt Paul reser på transportören
Projekt Paul reser på transportören

Vi beslutade att ge Paul en chans. Tekniken och karosseriet reviderades och den sorgliga bilen blev en attraktiv Saab igen. Vi hade stora planer som var lite för stora. Genom att stråla stationen in i sitt andra liv betonades bloggens ekonomiska ställning på ett hållbart sätt. Men åtminstone, med stöd av Saab Kiel, Skandix, Saab Service Frankfurt och andra hjälpare, hade vi en tekniskt bra bil.

Naturligtvis fortfarande med visuella begränsningar och tecken på slitage. Spår som livet för med sig. Oavsett, den gamla stationvagnen körde bra, såg tilltalande ut och var kul. Det vi saknade var den tid som krävdes för projektet. Mark och jag har familj, arbete, andra bilar och Saab-bloggen. Vi gjorde ett misstag eftersom det knappast finns utrymme kvar för en projektbil. Så Mark drevs bara av Mark i ett år och placerades sedan i hangaren. Idén att åka på en stor turné med Saab 9-5 förverkligades aldrig, livet skriver sina egna manus.

Vi närmar oss finalen

Men grundidén varade. Få den gamla svensken i form, flytta och sedan sälja den för en god sak. Utan Covid-19 skulle Jan ha tagit 9-5 mot Kiel under sin semesterperiod. Viruset med den resulterande låsningen ändrade vårt kompletta schema för 2020, ingenting kom ut av det.

Men nu närmar vi oss finalen.

Förra veckan - jag reste i Bamberg och Würzburg den dagen - var biltransportören vid dörren. Paul laddades och var inte den enda Saab på skåpbilen. Några kilometer längre fram var en 9-5 från Justus, vilket är en annan historia.

Projekt Paul för en god sak

Hur går finalen nu? Vi säljer Paul-projektet för en god sak. Han kommer säkert inte att importera de 5-siffriga pengarna som hittills investerats. Vi har ingen illusion. Men Paul är en bra bas som kommer att ha en lång livslängd med lite avslut. En tidig vagn 9-5, bara några av dem finns fortfarande. Att driva det är en hållbar hållbarhet - den längsta möjliga användningen av ett objekt.

Visuellt lämnar vi Paul-projektet som det är. Täckt med reklam, ganska cool. De särskilt attraktiva 18 ″ Inca-fälgarna kvarstår också, vilket gör Saab till ett blickfång. Du kommer att kunna se Saab stationvagn i Lafrentz återförsäljare och provköra den.

Och då?

Sedan kan du bestämma vad du vill betala. Project Saab är tillgängligt från € 1,00 och varje bud räknas. Detaljer om den kommande finalen följer snart.

10 tankar om "Slutet av ett uppdrag närmar sig. Projekt Paul på väg till Kiel."

 • Skulle det också vara ett alternativ att donera "Paul" till kampanjen för barncancerhjälp av Oldtimer-Markt?
  Du donerar till en god sak och annonserar Saab-varumärket.

 • Tack för att du klargjorde båda frågorna. När Paulchen har kommit till Kiel kommer det en ny rapport (inkl. Nyhetsbrev), eller hur? Så att alla kan ta reda på den här åtgärden!

 • Nyhetsbrevet avbröts tyvärr på söndagen. Tyvärr ... Vi donerar inköpspriset till en avdelning på universitetskliniken i Erlangen. Vi har gjort det sedan bloggen lanserades.

 • Tyvärr påpekade inte det automatiska nyhetsbrevet, trots att jag kryssade av för alla ämnen, för mig de glada nyheterna om Paulchen Rückkehrs återkomst till norr, så jag tyvärr bara såg artikeln av en slump nu. I alla fall är jag väldigt glad att titta närmare på den stiliga killen vid mitt nästa besök i Lafrentz och låta "pojkarna" ge mig bakgrundsinformation! Aktion Stor bloggaktion, ännu en gång! För vilket välgörenhetsändamål kommer köpeskillingen att användas?

 • Det fanns faktiskt inget nyhetsbrev på söndagen. Problemet var det mänskliga gränssnittet, inte programvaran. Idag går allt som vanligt, jag ber om ursäkt om våra meddelanden saknades.

 • Tyvärr överstiger återställningen tyvärr snabbt fordonets värde. Jag upplever detta själv med min 9-3 I Cabrio. Lägg goda pengar i optiken och TÜV (nästan 5 anteckningar) och nu när de borde vara redo sprids ett motorfel (som tidigare var otänkbart). Nu är det en översyn av motorn, som kan svälja tre toner igen. Det är smärtsamt. Ännu mer smärtsamt att inte kunna köra för tillfället. Saab-förtroende har mycket att göra och ber om en försening på två månader.

 • Bra projekt! Det fanns inget nyhetsbrev igår, idag. Problem?

  1
  1
 • Paul önskar också hitta entusiastiska ägare.
  Jag hoppas läsa honom här och där då och då.

  Om jag inte hade förälskats mig i en 9-3 II i oktober förra året och utvidgat min flotta med den, skulle jag ha frestats!
  Var annars kan du få en sådan vagn, som har fått så mycket kärlek som artiklarna här i bloggen förmedlar.

 • Jag är nyfiken på hur det kommer att gå med Paul och hoppas att den nya ägaren också kommer att skriva om Paul.

 • 4 år Paul redan? Wow, hur snabb tid blir galet! Förhoppningsvis kommer du att höra från "honom" hur den nya ägaren kommer att fortsätta under de kommande åren.

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.