En Saab på 20 miljoner dollar? Reklamplats USA 1988!

Svenskarna hade alltid en känsla för humor. Saab jagade efter kunder i Nordamerika på 80-talet med roliga reklamfilmer. De som är mindre, och Saab har alltid varit en liten tillverkare, måste alltid trumma lite högre. Saab trummade ganska högt och försäljningen tog fart.

En Saab för 20 miljoner

Den nuvarande platsen från 1988 handlar om den prislapp som kan hålla sig till en Saab. Från cirka 15.000 900 dollar då startade en Saab 9000i vid basen. Turbo-versionerna var lite dyrare, för en Saab 28.000 Turbo hade de amerikanska kunderna redan tillåtit att överföra cirka XNUMX XNUMX US-dollar. Än så länge är allt bra.

Sedan kommer en Saab JA 37 Viggen in i bilden. Strålen avrundade produktsortimentet. Men då kostade det redan cirka 20 miljoner dollar. Det var 1988, då du kunde ha köpt en modern jaktflygplan till det priset om du var medlem i en vänlig armé. Nuvarande försvarsvapen är mycket dyrare.

 

Flygkonstruktion och bilindelning var fortfarande förenade i en grupp på 80-talet. Gränserna mellan de två divisionerna var flytande, utbytet livligt. Den lilla reklamen var en del av "De mest intelligenta bilarna som någonsin har byggts"Kampanj. Detta inkluderar också en Talladega kommersiellsom annonserar Saab 9000. Några fler klipp från den här serien väntar på att återupptäckas i vårt arkiv.

I början av 90-talet ersattes kampanjen av en annan slogan. "Vi gör inga kompromisser. Vi gör Saabs". Därefter var mottoet. Säker och tydlig. Inte illa heller.

4 tankar om “En Saab på 20 miljoner dollar? Reklamplats USA 1988!"

  • Än idag finns det bra och billiga stridsflygplan från Sverige. Men det och varför D föredrar att köpa från Trump eller Teurofighter är ett annat, mycket komplext och mycket unikt ämne ...

    5
    3
  • Videon är bara fantastisk - och som så ofta är Saab (långt) före sin tid ...

  • Då hade Saab väldigt fina och roliga idéer! Fantastiskt filmat hur de alla kör in i bilden rätt vid rätt tidpunkt. Tack för den här fina behandlingen för helgen!

Kommentarer är stängda.