Volvo Evolution. Vårt billiv förändras!

Panta rhei - allt flyter! Sakerna förändras - inklusive bloggarnas livslängd. En Volvo drar upp och uppdaterar den svenska flottan på Mark. Ska vi berätta om det? Eller är det inte alls möjligt? Visst är att det inte är den första Volvo på Mark. För några år sedan flyttade någon in i sitt dubbla garage. En XC60 som han verkligen gillade. Vid den tiden beslutade vi efter en del övervägande att Volvo inte var en fråga.

Men omständigheterna var annorlunda.

I bakgrunden var önskan att något skulle komma från Trollhättan. Det var ett svagt ljus, mer vördnad än berättigad. Men som bekant dör hoppet först sist, och något som kunde ha inspirerat oss utesluts aldrig helt. Saabblog hade också ett antal anhängare från Saab-världen vid den tiden. Workshops, delarhandlare och företag som Orio. Vi kände oss engagerade i våra partners och deras affärsmodell. Under tiden har rankorna tunnit ut och antalet partners har minskat märkbart.

Lojalitet kan vara en enkelriktad gata.

Så nu Volvo Evolution? Det kan låta tufft, men det är det. Nykomlingen från Göteborg är uppdateringen av Marks fordonsliv i nuet. Ett tillägg och föryngring till flottan, som nu består av en Volvo och två Saabs. I princip har det som händer oss varit det som länge varit en verklighet för många läsare. Livet rör sig, allt flyter.

Volvo Evolution i vår flotta

Hur kommer det att fortsätta? Mark och hans Volvo kommer att vara en fråga. Dess rörlighet, uppdelad mellan de två varumärkena från Sverige. Spännande! Allt annat förblir öppet. Vi har flera alternativ. Förutom många Saab-filmer lagrar filmarkivet också några historiska remsor från Volvo. Svensk bilhistoria, de har en god chans att publiceras. Två Volvo-partners har signalerat att de förser oss med testfordon som vi kan skriva om. Ett intressant alternativ. Det är inte säkert om detta kommer att bli verklighet. Corona talar för närvarande emot det.

Visst, vår ytterligare öppning förutom Saab, Koenigsegg och NEVS-Evergrande kommer inte att möta applåder från alla läsare. Det behöver inte heller. Ingen tvingas följa vår utveckling och läsa något om ämnet från Göteborg. Ingen kommer att hitta oönskad post i sin brevlåda i framtiden. För att uppskatta läsarnas känslighet har vi detta NyhetsbrevSystemet har ändrats. Prenumerera på alla ämnen om du vill. Eller begränsa urvalet enligt hans intressen.

Saab-ämnet, hur svårt det har blivit med åren, finns inte på den slutliga listan. Det finns ingen anledning att oroa sig eftersom flottans situation, låt oss uttrycka det på detta sätt, är balanserad. En ny Volvo är nu parkerad på Mark. Okej då. Och för mig en ny (gammal) Saab i carporten. Historien fortsätter ...

Bilder: Volvo Cars (1)

12 tankar om “Volvo Evolution. Vårt billiv förändras!"

 • blank

  Ja tack! Jag skulle ha varit emot det för några år sedan. Men: Volvo är ett av de sista alternativen på marknaden. Jag tror att de kan använda all medvind i den aktuella situationen. Så gör det!

  4
  3
 • blank

  Volvo är bra! Den bättre hälften av mig har bara kört Volvo och jag har kört Saab. Ändå klarar vi oss bra med bilen och byter ibland de mobila socklarna. Jag tycker att det berikar min (bil) vardag när Tom tar upp ämnet.

  Jag är glad!

  4
  3
 • blank

  Ärligt!? Gör det! Volvo passar bra in här och det är trevligt att läsa om ett livligt märke. Saab raderas därför inte från hjärtat, det fungerar inte alls! Och om du inte vill läsa det bör du inte prenumerera på det.

  4
  4
 • blank

  Vi har också en modern Volvo V40 framför huset (bredvid 3 Saabs)
  Tyvärr fanns det inget alternativ för en liten, säker, modern bil för kvinnor och ungdomar!
  Safty först 🙂

  4
  4
 • blank

  Jag ser fram emot de nya rapporterna.
  Volvo passar väldigt bra, tror jag.
  För min SAAB 9/3 Aero har vi nu köpt två “nya” Volvo XC40 och XC90 och det är ett stort nöje att köra alla tre växelvis.

  5
  5
 • blank

  Jag gillar också att läsa Volvo-artiklar, och jag ser fortfarande Volvo som ett individuellt alternativt märke till de andra märkena.

  4
  4
 • blank

  Som en förträdd SAAB- och Volvo-fan, välkomnar jag beslutet och ser redan fram emot många spännande rapporter!

  4
  4
 • blank

  Moin, Gigi
  existerar Fisker fortfarande som ett företag? Är de inte "avvecklade" / insolventa osv ...
  1-2 Fiskers säljs i Lüneburg. Stolta priser för tvivelaktiga reservdelsförsörjning ... Fordonen ser definitivt elegant ut!

 • blank

  Vad sägs om att titta på Fisker?

  5
  3
  • blank

   Ja och nej. Jag tyckte att karmaen var riktigt bra för många år sedan och ångrade verkligen slutet. Jag har arbetat på havet de senaste månaderna. Verklig entusiasm ville inte uppstå. Kanske är det designen? En annan elektrisk SUV?

 • blank

  Teaser, teaser och gardin upp.

  Spänningen ökar. Jag har sett fram emot den "nya" Saab i "blogghuset" sedan den första teasern ...

  Jag har inte heller några problem med Volvos och ser fram emot det historiska och det aktuella.

  Med strömmen är det naturligtvis beklagligt att den nationella tävlingen, att det svenska motutkastet saknas idag. Med tanke på de ramvillkor som ställts politiskt och globalt finns det ingen anledning att genomgå någon illusion om att Saab kunde ha gått helt sin egen väg 2020, 2021 och därefter ...

  Ändå skulle det ha varit spännande om trollen i djungeln av politik, miljöskydd, hjälp, komfortfunktioner och digitala nätverk inte hade hittat sin egen, intelligenta och överraskande oberoende väg som skulle ha övertygat en Ove eller mig eller till och med upphetsad ...

  Förmodligen inte, men kanske? Detta är rent spekulativt. Det som är säkert är att jag personligen saknar en sådan bil på marknaden.

  8
  3
 • blank

  … ..Och jag parkerar 2 fina gamla Saabs för fritid och en Volvo för arbete.
  Volvo är ett mycket bra och individuellt alternativ till den tyska tävlingen.

  9
  4

Kommentarer är stängda.