Volvo Evolution. Vårt billiv förändras!

Panta rhei - allt flyter! Sakerna förändras - inklusive bloggarnas livslängd. En Volvo drar upp och uppdaterar den svenska flottan på Mark. Ska vi berätta om det? Eller är det inte alls möjligt? Visst är att det inte är den första Volvo på Mark. För några år sedan flyttade någon in i sitt dubbla garage. En XC60 som han verkligen gillade. Vid den tiden beslutade vi efter en del övervägande att Volvo inte var en fråga.

Men omständigheterna var annorlunda.

I bakgrunden var önskan att något skulle komma från Trollhättan. Det var ett svagt ljus, mer vördnad än berättigad. Men som bekant dör hoppet först sist, och något som kunde ha inspirerat oss utesluts aldrig helt. Saabblog hade också ett antal anhängare från Saab-världen vid den tiden. Workshops, delarhandlare och företag som Orio. Vi kände oss engagerade i våra partners och deras affärsmodell. Under tiden har rankorna tunnit ut och antalet partners har minskat märkbart.

Lojalitet kan vara en enkelriktad gata.

Så nu Volvo Evolution? Det kan låta tufft, men det är det. Nykomlingen från Göteborg är uppdateringen av Marks fordonsliv i nuet. Ett tillägg och föryngring till flottan, som nu består av en Volvo och två Saabs. I princip har det som händer oss varit det som länge varit en verklighet för många läsare. Livet rör sig, allt flyter.

Volvo Evolution i vår flotta

Hur kommer det att fortsätta? Mark och hans Volvo kommer att vara en fråga. Dess rörlighet, uppdelad mellan de två varumärkena från Sverige. Spännande! Allt annat förblir öppet. Vi har flera alternativ. Förutom många Saab-filmer lagrar filmarkivet också några historiska remsor från Volvo. Svensk bilhistoria, de har en god chans att publiceras. Två Volvo-partners har signalerat att de förser oss med testfordon som vi kan skriva om. Ett intressant alternativ. Det är inte säkert om detta kommer att bli verklighet. Corona talar för närvarande emot det.

Visst kommer vår ytterligare öppning utöver Saab, Koenigsegg och NEVS-Evergrande inte att applåderas av alla läsare. Det behöver inte heller. Ingen tvingas följa vår utveckling och läsa något om Göteborg. Ingen kommer att hitta oönskade e-postmeddelanden i sin brevlåda i framtiden. Vi har det för att uppskatta läsarnas känslighet NyhetsbrevSystemet har ändrats. Prenumerera på alla ämnen om du vill. Eller begränsa urvalet enligt hans intressen.

Saab-ämnet, hur svårt det har blivit med åren, finns inte på den slutliga listan. Det finns ingen anledning att oroa sig eftersom flottans situation, låt oss uttrycka det på detta sätt, är balanserad. En ny Volvo är nu parkerad på Mark. Okej då. Och för mig en ny (gammal) Saab i carporten. Historien fortsätter ...

Bilder: Volvo Cars (1)

12 tankar om "Volvo Evolution. Vårt billiv förändras!"

 • Ja tack! Jag skulle ha varit emot det för några år sedan. Men: Volvo är ett av de sista alternativen på marknaden. Jag tror att de kan använda all medvind i den aktuella situationen. Så gör det!

  4
  3
 • Volvo är bra! Den bättre hälften av mig har bara kört Volvo och jag har kört Saab. Ändå klarar vi oss bra med bilen och byter ibland de mobila socklarna. Jag tycker att det berikar min (bil) vardag när Tom tar upp ämnet.

  Jag är glad!

  4
  3
 • Ärligt!? Gör det! Volvo passar bra in här och det är trevligt att läsa om ett livligt märke. Saab raderas därför inte från hjärtat, det fungerar inte alls! Och om du inte vill läsa det bör du inte prenumerera på det.

  4
  4
 • Vi har också en modern Volvo V40 framför huset. (Bredvid 3 Saabs)
  Tyvärr fanns det inget alternativ för en liten, säker, modern bil för kvinnor och ungdomar!
  Safty först 🙂

  4
  4
 • Jag ser fram emot de nya rapporterna.
  Volvo passar väldigt bra, tror jag.
  För min SAAB 9/3 Aero har vi nu köpt två “nya” Volvo XC40 och XC90 och det är ett stort nöje att köra alla tre växelvis.

  5
  5
 • Jag gillar också att läsa Volvo-artiklar, och jag ser fortfarande Volvo som ett individuellt alternativt märke till de andra märkena.

  4
  4
 • Som en förträdd SAAB- och Volvo-fan, välkomnar jag beslutet och ser redan fram emot många spännande rapporter!

  4
  4
 • Moin, Gigi
  Finns Fisker fortfarande som ett företag? Är de inte "bosatta" / insolventa etc.
  1-2 fiskare är till salu i Lüneburg. Stolta priser på reservdelar leverans i fråga ... Fordonen ser definitivt elegant ut!

 • Ja och nej. Jag tyckte att karmaen var riktigt bra för många år sedan och ångrade verkligen slutet. Jag har arbetat på havet de senaste månaderna. Verklig entusiasm ville inte uppstå. Kanske är det designen? En annan elektrisk SUV?

 • Vad sägs om att titta på Fisker?

  5
  3
 • Teaser, teaser och gardin upp.

  Spänningen ökar. Jag har sett fram emot den "nya" Saab i "Bloghaus" sedan den första teasern ...

  Jag har inte heller några problem med Volvos och ser fram emot det historiska och det aktuella.

  När det gäller den nuvarande är det naturligtvis olyckligt att den nationella tävlingen, att det svenska motförslaget saknas idag. Med tanke på den politiska och globala ramen finns det dock ingen illusion att Saab 2020, 2021 och därefter kunde ha gått sin egen väg ...

  Ändå hade det varit spännande om trollen i djungeln av politik, miljöskydd, assistans, komfortfunktioner och digitalt nätverk inte skulle ha funnit sitt eget, intelligenta och förvånansvärt oberoende sätt som skulle ha övertygat en ove eller mig eller till och med inspirerat ...

  Förmodligen inte, men kanske? Detta är rent spekulativt. Det som är säkert är att jag personligen saknar en sådan bil på marknaden.

  8
  3
 • ... och parkera 2 vackra gamla Saab för fritid och en Volvo för arbete.
  Volvo är ett mycket bra och individuellt alternativ till den tyska tävlingen.

  9
  4

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.