Elektriskt blå! Kommersiell 20 år Saab Cabriolet.

2006 firade Saab 20 år av Cabriolet. Den tyska filialen använder årsdagen för en reklamplats och en speciell jubileumsmodell. Detta rullar till kunderna i den spännande färgen Electric Blue. Men inte bara det. Oväntade saker händer på drivsidan. För första gången på Saab tillåts en diesel under motorhuven på kabriolet.

20 år av Saab Cabriolet 2006
Elektriskt blå! Jubileum Cabriolet 2006.

Saab Tyskland 2006. Den svenska tillverkarens filial flyttade från Taunus till Opel Campus i Rüsselsheim. VD är Knuth Sexauer, som kommer att ersättas 2007. Efter nästan 18 månader, vilket motsvarar tidens norm. Chefer och strategier förändras snabbt, vilket inte är bra för varumärket.

Ett annat av Sexauer's arbete är Video bevarad. 2006 presenterade han också Hirsch-prestationsmodellen på N-TV. Tidsdokumentet kan kallas upp i vårt mediebibliotek. Cabriolet-reklamen från den tiden är delvis ett snitt från andra välkända filmer. Tillverkas som säljstöd för Saab-partnerutställningslokalerna.

Elektriskt blå! Saab 9-3 årsdag Cabriolet.

Förutom färgen elektrisk blå orsakar dieseldrivningarna en känsla. Har funnits i andra märken länge, nu för första gången i en Saab. För närvarande måste 150 hk räcka för dieselfläktar. Bensinmotorn finns tillgänglig upp till 250 hk. Sedan med den välkända V6 Turbo som en enhet och ett ljudligt ljud. Förmodligen är V6 roligare, det ger verkligen mer konsumtion. Med årsdagen Cabriolet avrundar 17 ″ lättmetallfälgar och fint beige läder det ädla intrycket. För köpare som tycker att Electric Blue är för upphöjd, levererar svenskarna naturligtvis Anniversary Edition i andra färger.

Cabriolet var generellt en framgångsrik modell för Saab. För att markera 20-årsjubileum har mer än 240.000 900 redan rest till marknader över hela världen. Idag, efter slutet av varumärket, förblir konvertiblerna en fast valuta. De klassiska 900 har ökat i värde de senaste åren, 9 II och 3-9 har ökat märkbart. 3-XNUMX II-serien efter ansiktslyftningen har alltid varit populär, desto yngre, desto dyrare är de. Den som har lagt en välskött Saab Cabriolet i sitt garage har i princip inte gjort något fel.

5 tankar om “Elektriskt blå! Kommersiell 20 år Saab Cabriolet."

 • Fantastisk färg och fin bil med fantastiska föregångare.

  Jag har träffat flera människor, den första, den enda, eller till och med alla som någonsin har ägt en Saab var eller fortfarande är en cabriolet.

  Saab har definitivt fått många vänner med dessa fordon - av vilka några inte skulle ha hittat vägen till märket på något annat sätt.

  Vissa har också köpt den ena eller till och med den ena efter den andra Saab med ett högre nyttjevärde efter en cabriolet.

  Saabs cabriolet kan ha varit den bästa reklamen som Saab någonsin har marknadsfört för sig själv och sina andra modeller?

  Kanske skulle Saab behöva fler sådana bildbärare och varumärkesambassadörer? Vem vet?

  Vad som är säkert är att bröd- och smörverksamheten oftast drar nytta av en exklusiv bild och att Saab-konvertiblerna har gjort ett bra jobb i detta avseende.

 • @Martin
  Tack för svaret.

 • Ja, det var jubileumsutgåvan. Men det var lite tidigare. Jag fick min från återförsäljaren i slutet av 2001.

 • Fanns det inte en speciell modell av 9-3 jag med Turbo-bokstäver i sätena?

Kommentarer är stängda.