Mycket nära den nya bilen. Saab 9-3 Aero 2000.

I Sverige genomförs sommarkampanjen för kollektorfordon den 17 juni. Ett intressant erbjudande är Saab 9-3 Aero med första registrering 2000. Bara 20 år gammal, mer en klassisk bil än en klassiker. Hans specialitet? Ett nästan nytt skick och låg körsträcka. Räcker det för att väcka fansens intresse?

En Saab 9-3 Aero kommer på auktion i Sverige
En Saab 9-3 Aero kommer på auktion i Sverige

Saab sålde toppmodellerna i respektive serie under flygbeteckningen. Kraftfull och sportig, fortfarande efterfrågad idag. Tyvärr, också sällan, eftersom höga körsträckor och otillräckligt underhåll, i kombination med år med låga priser på begagnade bilar, minskade inventeringen. Tiden med billiga fordon är över, liksom det stora urvalet. Bra och välskötta måste betalas när du hittar det.

Saab 9-3 Aero modell år 2000

Auktionerad i Sverige Bilweb en Saab 9-3 Aero med bara 38.000 9.100 kilometer. Detta är mycket sällsynt, dessutom får Saab poäng med en konsekvent historia och endast två ägare. Uppskattningen är motsvarande säker. Auktionörerna fastställde priset mellan de konverterade € 10.500 9 och 3 2000 €. Är aero värt pengarna? XNUMX-XNUMX är ett modellår XNUMX. Den har inte den eftertraktade och visuellt attraktiva Viggen Body Kit. Dess utseende är mycket subtilt, särskilt med dagens standarder.

Det behöver inte vara en nackdel. Eftersom 2-liters turbomotor med 205 hk är hjärtligare än vad antalet antyder. 9-3 Aero är något som trollet i fårkläder. I den väldigt snygga och snygga interiören fångar de perfekt formade aero-stolarna ögat. De byttes också mot de berömda platserna från 9-3 Viggen under följande år. Seriens bästa platser - utan tvekan. Men den gamla versionen av Aero-stolarna är nära och visuellt mycket attraktiv.

Är det begärda priset motiverat?

Mycket bra exemplar, med högre körsträcka och Viggen Kit, handlades för liknande belopp under månaderna före Corona. Som sagt var det perioden före krisen med ett bättre humör och mer positiv syn. Frågan är vilken attraktivitet fans vill ge den relativt underskattade aero. Auktionärerna bedömer tillståndet som mycket bra, eftersom de ser det nära den nya bilen. Små tecken på slitage kan inte förvirra bilden. Endast batteriet är tillgängligt för byte.

Den mycket låga körsträckan och dess sällsynthet talar för Saab 9-3 Aero. Det är ingen tvekan om att det är en kommande klassiker. Berörda parter bör definitivt hålla ett öga på auktionen den 17 juni. Om minimipriset inte uppnås kan det finnas en god möjlighet i efterförsäljningen. För som sagt kan du knappast hitta en luftfartyg med så låg körsträcka idag.

Bilder: Bilweb (7)

6 tankar om “Mycket nära den nya bilen. Saab 9-3 Aero 2000."

 • blank

  För 87.000 8.300 SEK, cirka XNUMX XNUMX €, gick han över bordet (auktionen); jävla en hel del bil med riktigt lång livslängd för pengarna (och jag skulle kanske ha tänkt på allt innan ..)

 • blank

  Mycket attraktiv! En tidlös form med högt nyttjevärde. Om du gillar det erbjuds till och med för billigt. Jag är rädd med Corona i bakgrunden, han kommer sannolikt att underskattas.

 • blank

  Fantastisk bil! Förhoppningsvis hitta en älskare.

 • blank

  Jag är nyfiken på vilket pris det kommer att försvinna ...

  Kommer bloggen att rapportera om det?

  Det är en hel del och en jävla bra bil jämfört med det uppskattade priset. Vad får du mer för 10K med denna körsträcka?

  Motorn, sätena, bagagerummet och fälgen för sommaren. Ett jävla smakfullt totalpaket.

  Trots allt flyger stålfälgarna med mig någonstans. Jag saknar allt annat och jag skulle vilja ...

 • blank

  Stor bil och sedan med en sådan körsträcka!
  Bara en dröm !

 • blank

  Mycket trevlig bil. Jag tror att utan Viggen body kit har det ett tunt smal utseende. Om alu 36 är på den tror jag att bilen är perfekt.

  10

Kommentarer är stängda.