NEVS före fullständig övertagande av Evergrande

Nyheter! NEVS håller på att tas helt över av Evergrande. Gruppen av företag meddelade att de skulle vilja ta över de utestående aktierna på mycket kort tid. Evergrande äger för närvarande 82.4% av aktierna. Hela övertagandet förväntas inom en dag.

NEVS före full övertagande av Evergrande
NEVS före full övertagande av Evergrande

Evergrande tar kontrollen i Trollhättan

Med detta steg säkerställer Evergrande fullständig kontroll över sina produktionsanläggningar och forsknings- och utvecklingsanläggningar. Trollhättan har hittills varit gruppens enda anläggning utanför Kina. Övertagandet avslutas innan Evergrande lanserar det första fordonet. Presentationen av SUV väntas de närmaste veckorna.

Tillkännagivandet rankades positivt på börsen. Evergrande-aktien ökade med 13.72% på morgonen. Under tiden minskade det något, men är fortfarande upp mer än 9%.

I januari 2019 steg Evergrande-gruppen som den nya med förvärvet av 51% av aktierna Huvudaktieägare på NEVS. Bara 10 månader senare investerade företaget ytterligare 3 miljarder dollar, vilket ökade andelen till 82.4%. Gruppen avslutar en för de återstående 17.6% idag inköpspris från 379 miljoner dollar.

Hela övertagandet är inte oväntat. Under de senaste veckorna, Aktieägarstruktur justerad av NEVS Shanghai. Personalförändringar och avgångar observerades i Trollhättan. Håll också i bakgrunden spekulation om ett möjligt samarbete mellan Polestar och Koenigsegg. NEVS innehar 20% av tillverkaren av exklusiva sportbilar, det finns ett gemensamt utvecklingsföretag.

11 tankar om "NEVS före fullständig övertagande av Evergrande"

 • Evergrande är en synonym för kinesisk megalomani utan mått och mål - framför allt utan mål ... eller med målet "World Domination"? Vi har haft många gånger och bara spelat bort den kinesiska framtiden och ett bättre liv för 1,4 miljarder kineser ...

 • Från och med idag (22.06.20) bör affären vara perfekt

 • Jag hoppas nu att filialen i Trollhaettan går i positiv riktning. Den enda växten utanför Kina från Evergrande. Vad finns det för oss?

 • Det är fortfarande okänt om framtida fordon från Trollhättan skulle kunna få status som tidigare SAAB-bilar. Moderna drivtekniker, tydlig nordisk design och omfattande säkerhetsutrustning är särskilt imponerande här.

  När det gäller adekvata fordon bör Evergrande då också ta hand om återvinningen av SAAB-varumärket - låter något mer känt än Hengchi eller något annat nytt varumärke.

  7
  1
 • Detta borde inte vara en Evergrande-recension nu, utan en fråga utan partiskhet 🙂
  Du har rätt, europeiskt tänkande är förmodligen på sin plats.

 • Jag upprepar mig själv: vänta och se vad som kommer. Och sedan utvärdera!

 • Du kan inte och får inte betygsätta Evergrande enligt europeiska eller västerländska standarder. Reglerna är olika, det är politik. Evergrande kommer att bygga de största stadionerna i världen i Kina. Varför? För i Corona-tider är det ett uttalande om styrka. Inte av Evergrande, utan av systemet. Att bygga ett helt nytt, innovativt bilmärke (leverantör av mobilitetstjänster) är ett liknande tecken och måste tas mycket på allvar.

 • Förhoppningsvis kommer det nya företaget inte att sätta ihop en hatschi (eller vad fordonets namn än är) med en konventionell elektrisk enhet.
  Vilka kunder ska köpa något liknande?

 • Jag är förvånad över var Evergrande tar huvudstaden från ?!

 • Överraskning? Det ser annorlunda ut.
  Som en ivrig bloggläsare var det redan tydligt att NEVS inte skulle få hjul att rulla ... ja, år (!) Hade tid att föra fordon (gamla 9-3) och batterier ihop. Inget att visa upp.
  Jag är upphetsad och intresserad av hur saker och ting kommer att gå med Evergrande.
  Tack för info.

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.