NEVS före fullständig övertagande av Evergrande

Nyheter! NEVS håller på att tas helt över av Evergrande. Gruppen av företag meddelade att de skulle vilja ta över de utestående aktierna på mycket kort tid. Evergrande äger för närvarande 82.4% av aktierna. Hela övertagandet förväntas inom en dag.

NEVS före full övertagande av Evergrande
NEVS före full övertagande av Evergrande

Evergrande tar kontrollen i Trollhättan

Med detta steg säkerställer Evergrande fullständig kontroll över sina produktionsanläggningar och forsknings- och utvecklingsanläggningar. Trollhättan har hittills varit gruppens enda anläggning utanför Kina. Övertagandet avslutas innan Evergrande lanserar det första fordonet. Presentationen av SUV väntas de närmaste veckorna.

Tillkännagivandet rankades positivt på börsen. Evergrande-aktien ökade med 13.72% på morgonen. Under tiden minskade det något, men är fortfarande upp mer än 9%.

I januari 2019 steg Evergrande-gruppen som den nya med förvärvet av 51% av aktierna Huvudaktieägare på NEVS. Bara 10 månader senare investerade företaget ytterligare 3 miljarder dollar, vilket ökade andelen till 82.4%. För de återstående 17.6%tillkännagav gruppen idag ett köpeskilling på 379 miljoner US -dollar.

Hela övertagandet är inte oväntat. Under de senaste veckorna, Aktieägarstruktur justerad av NEVS Shanghai. Personalförändringar och avgångar observerades i Trollhättan. Håll också i bakgrunden spekulation om ett möjligt samarbete mellan Polestar och Koenigsegg. NEVS innehar 20% av tillverkaren av exklusiva sportbilar, det finns ett gemensamt utvecklingsföretag.

11 tankar om “NEVS före fullständig övertagande av Evergrande"

 • blank

  Evergrande är en synonym för kinesisk megalomani utan mått och mål - särskilt utan mål ... eller är det med målet "världsherravälde"? Vi hade det flera gånger och spelade bara bort den kinesiska framtiden och ett bättre liv för 1,4 miljarder kineser ...

 • blank

  Från och med idag (22.06.20) bör affären vara perfekt

 • blank

  Jag hoppas nu att filialen i Trollhaettan går i positiv riktning. Den enda växten utanför Kina från Evergrande. Vad finns det för oss?

 • blank

  Det är fortfarande okänt om framtida fordon från Trollhättan skulle kunna få status som tidigare SAAB-bilar. Moderna drivtekniker, tydlig nordisk design och omfattande säkerhetsutrustning är särskilt imponerande här.

  Med lämpliga fordon bör Evergrande också ta hand om återställningen av varumärket SAAB - låter på något sätt mer bekant än Hengchi eller ett annat nytt varumärke.

  7
  1
 • blank

  Detta borde inte vara en Evergrande-recension nu, utan en fråga utan partiskhet 🙂
  Du har rätt, europeiskt tänkande är förmodligen på sin plats.

 • blank

  Förhoppningsvis kommer det nya företaget inte att sätta ihop en hatschi (eller vad fordonets namn än är) med en konventionell elektrisk enhet.
  Vilka kunder ska köpa något liknande?

  • blank

   Jag upprepar mig själv: vänta och se vad som kommer. Och sedan utvärdera!

 • blank

  Jag är förvånad över var Evergrande tar huvudstaden från ?!

  • blank

   Du kan inte och får inte betygsätta Evergrande enligt europeiska eller västerländska standarder. Reglerna är olika, det är politik. Evergrande kommer att bygga de största stadionerna i världen i Kina. Varför? För i Corona-tider är det ett uttalande om styrka. Inte av Evergrande, utan av systemet. Att bygga ett helt nytt, innovativt bilmärke (leverantör av mobilitetstjänster) är ett liknande tecken och måste tas mycket på allvar.

 • blank

  Överraskning? Det ser annorlunda ut.
  Som en ivrig bloggläsare var det redan förutsägbart att NEVS inte skulle få hjulen att rulla ... vi hade år (!) För att föra samman fordon (ålder 9-3) och batterier. Inget att visa upp hände.
  Jag är upphetsad och intresserad av hur saker och ting kommer att gå med Evergrande.
  Tack för info.

Kommentarer är stängda.