Den bästa Saab från Subaru. Saab 9-2x USA kommersiell.

Vad är han nu? En Subaru eller en Saab? Svaret är enkelt. Saab 9-2x är en förklädd samuraj och han förnekar inte hans födelse som en Subaru. Förhållandet är för uppenbart, alltför lite har investerats i visuell differentiering. Resultatet har ändå blivit ganska tilltalande.

9-2x. Den bästa Saab från Subaru.
9-2x. Den bästa Saab från Subaru.

Eftersom den kom ut, särskilt som Aero, en körmaskin med en hög rolig faktor. En Subaru med Saab-logotyp, bara inte en Saab. Det hade varit svårt att differentiera mer. Den hjärtliga boxaren och dess symmetriska fyrhjulsdrift är mycket tydligt Subaru. Och inte alls Saab.

Ändå: I Nordamerika försökte Saab på allvar att etablera ett kompakt erbjudande på marknaden med 9-2x. Med tryck från Detroit i bakgrunden och lite motstånd från Sverige. Äventyret gick utan framgång från 2004 till 2006. Då städade Carl Peter Forster, Saab Automobile ABs nya president, upp och drog en linje under experimentet. Eftersom det var för uppenbart att det inte fanns någon bil från Sverige i utställningslokalerna.

Den bästa Saab från Subaru

Reklamen flimrade 2005 på amerikanska TV-kanaler. Liksom hela bilen är det något slumpmässigt. Varför ska kunden komma bakom ratten på en 9-2x? Det är fortfarande oklart. Platsen går vilse med vanliga platser som kan användas för alla bilar idag. Och det gör det. Det är som 9-7x som visas i maj kommersiell, Del av "Oberoende"Kampanj. Det var naturligtvis inget oberoende här, men 15 år senare spelar det ingen roll längre.

Reklamen är ett modernt dokument. Det står för den ökända - legendariska märketekniken från GM, som redan hade passerat sin topp. Idag återstår bara de sällsynta 9-2x. Det har aldrig funnits officiellt i Europa, men är värt mer än bara en frestelse. Om du älskar ljudet från en boxermotor, men tycker att en 911 är för vanlig, hittar du den i Saab 9-2x den bästa Saab från Subaru för landsvägar med låg trafik och slingrutter.

2 tankar om “Den bästa Saab från Subaru. Saab 9-2x USA kommersiell."

  • blank

    ... ja, åtminstone passar kombinationsformen 9-5-kombinationen och 9-7x, men varför en lägre medelklass lanseras i USA och inte i Europa, förstår jag kanske inte.

    Jag skulle vilja köra den, Subaru-boxaren i min T-3-buss är också mycket rolig! 😉

  • blank

    "... Men att hålla en 911 för vanlig ..."
    Jag gillar det väldigt mycket.

Kommentarer är stängda.