Spekulation. Arbetar Koenigsegg och Polestar tillsammans?

En bild på Instagram och spekulationerna flyger. Arbetar Koenigsegg och Polestar tillsammans? Finns det kanske ett hemligt samarbete som inte har offentliggjorts än? Tillfället var ett foto som visar den nya Koenigsegg Gemera och Polestar Precept Concept tillsammans.

Gemera, den första GT från Koenigsegg
Gemera, den första GT från Koenigsegg

Koenigsegg publicerade den, Polestar följde på sitt eget Instagram-konto. Om Koenigsegg visade framsidan av båda sportbilarna placerades de stiliga bakre delarna online i Göteborg. Det finns inget annat än det korta tillkännagivandet att något spännande kommer att komma från den svenska västkusten. Sedan dess har medierna spekulerat mer eller mindre offensivt vad som kan ligga bakom handlingen.

Polestar, Volvos elektriska dotterbolag, som inte är begränsat till 180 km / h, har kinesiska finansiärer som Koenigsegg. Huvudkontoret ligger på Hisingen, en toppmodern tillverkningsanläggning i Kina. Det finns några likheter mellan Precept och Gemera. Båda svenska fordonna är supersportiga och innovativa GT med fyra platser, båda borde fira sin premiär på den avbrutna motorutställningen i Genève. Och ytterligare en detalj fångar betraktarens öga. Den lilla signaturen på den bakre avrivningskanten på Precept har en stor likhet med den nuvarande Koncept från RAW Designhouse, som tillhör Koenigsegg Group.

FreeValve-teknik för Polestar?

Under drivlina Gemera är känd, det har hittills varit suddig. Rent elektrisk eller en hybridbil? Om du tittar på Polestar-modellserien verkar båda teoretiskt möjligt. Även om presstexten skriver om en helt elektrisk enhet.

Under de senaste månaderna har Koenigsegg alltid rapporterat att förhandla med andra tillverkare om licensiering av den revolutionerande FreeValve-tekniken. Kan Polestar vara en av de möjliga partnerna? 2-liters FreeValve Turbo med tre cylindrar och 600 hk körning på motorns testbänkar i Ängelholm. Det är mer kompakt än konventionella motorer, konstruerade för syntetiska bränslen, och sägs ge en förbrukningsfördel på 15 till 20%.

Arbetar de två för närvarande mest spännande bilmärkena från Sverige nära? Det är visserligen allt detta är spekulation för tillfället. Men att se FreeValve-teknik i en Polestar skulle vara en fascinerande idé.

Bilder: Polestar (5) / Koenigsegg (5)

10 tankar om “Spekulation. Arbetar Koenigsegg och Polestar tillsammans?"

 • blank

  @ Anna Maria,

  ta en titt på kommunikationsförloppet. Inledningsvis tillät jag bara mig själv att hitta Polestar-chic (mer) ...

  Det kunde ha lämnats obemannad av man och hustru. Två kommentarer, två smaker. Egentligen borde det inte vara en stor sak.

  Kanske har du mycket mycket personlig erfarenhet av olika former av flera överkänslor?

  Snälla överför inte det till mig, för jag kan leva med det faktum att du tycker att en annan bil är snyggare ...

  Om du inte kan leva med min åsikt och min smak, är jag mindre optimistisk om dig än om mig ...

  OK. Passar perfekt.

  3
  7
 • blank

  @ Herbert Hürsch. Känsligt är det bra. Men du kan fortsätta arbeta med dig själv. Jag är en stor optimist.

  7
  1
 • blank

  @ Anna Maria,

  Är du allvar med din AW på min kommentar eller är det tungan i kinden?

  Beroende på det kanske det är “Getingars Färg” och jag knivhuggit en “Getingbo”?

  Hur som helst, "Blåkläder" passar perfekt med sätena. Rent baserat på förarens sociala status. Den höga prestige blå-gul och IKEA skulle läggas till ...

  Polestar skulle förmodligen också finnas i olika färger både inne och ute, om du ville och kunde ...

  Jag är rädd att du var allvar med din AW-trøtzdæm?

  Kontrollera sedan att jag har tillåtit mig en annorlunda smakfull och okvalificerad kommentar enligt dina höga standarder.

  När allt kommer omkring blinkade han. Precis som den här. Jag är inte så säker på dig ...

  Men kanske är jag för känslig?

  Den (överflödiga) hänvisningen till betydelsen av läder ”Färg” och möjligheterna till individualisering kan också vittna om humor, subtil ironi och förståelse?

  Hur menade du det?

  4
  13
 • blank

  @ Herbert Hürsch

  Evergrande-NEVS kanske väntar på nästa mässdatum för att presentera de nya produkterna, till exempel Chengdu Motor Show i slutet av juli eller Auto China i slutet av september, om de ska äga rum.

  Om du trots Corona har något att presentera ...

 • blank

  @ Mr Hürsch: Den gula är "Flaggans färg". Så snälla skriv inte så respektlöst om det. De goda nyheterna för dig: Jag är säker på att Koenigsegg kommer att utforma interiören i alla tänkbara färger och alla möjliga material, om kunden presenterar detta och är villig att betala för det.

  10
  2
 • blank

  @ Anna Maria,

  roligt, är precis motsatsen för mig - vilken av de två jag behöver mindre än den andra ...

  De coola nordiska och även de relativt sakliga "konventionella" dörrarna till Polestar väcker till och med vissa associeringar med Saabs estetik, som firas med lätt läder, läderinsatser och aluminium på beslag och ratt i de nyligen alltid mycket vita broschyrer, nyhetsbrev och online har varit.

  Det kan vara svårt att hitta rätt kläder för att sitta i lätt äggula ...

  1
  8
 • blank

  Som redan skrivits ovan: Ingen behöver. Men ser fortfarande fantastiskt ut. Min favorit skulle vara drömmar, Gemera. Talar med alla sinnen på ett speciellt sätt, Polestar är väldigt, väldigt cool. För cool för mina känslor.

 • blank

  Faktum är att fascinerande bilar och spekulationer ...

  Kanske en dag kommer något från all denna innovativa anda och designkvalitet att leda igenom till någon vardaglig och reseklar bil?

  Om jag inte misstar mig, var det en artikel här som hade meddelat NEVS 9-3 för 2019 och redan för 2020 en ny modell?

  Ibland undrar jag vad de gör istället? Så bortom föråldrade meddelanden ...

  Undrar också hur det går med Sono. Är de fortfarande på radaren eller dyker?

  • blank

   Vad gör de då? Sono och NEVS testar pilotprojekt för sina mobilitetstjänster. NEVS i Stockholm, Sono i Maxvorstadt i München. I båda fallen kan man bara spekulera i hårdvaran - liksom vad som kommer att hända de närmaste månaderna.

 • blank

  Båda ser snygga ut - men ingen behöver dem verkligen!

  Jag väntar fortfarande på tillkännagivandet av en värdig efterträdare till våra uppskattade SAAB-bilar - ett fordon som du verkligen vill använda som ett vardagligt fordon. Det skulle vara goda nyheter efter den långa torra tiden (utan SAAB-leveranser)!

  12

Kommentarer är stängda.