Skönhetsfrågor? Dell-läkare och mer för Saab 9000.

Det har hänt mycket runt Anna-projektet de senaste månaderna. Mycket investerades i Saab 9000. Nödvändigt och mindre brådskande. Som är fallet med en gammal bil. Låt oss börja med skönhetsfrågorna. Saab har varit här i sju år, och den har funnits på bloggen i 7 år. Läsare som läser hans berättelse om börjar att förfölja vet att han kom från en försummad hållning. Tekniskt sett är han (nästan) bra nu, men effekterna av hans försummelse kan fortfarande ses.

Bukar och mer. Skönhetsfrågor med Saab 9000.
Bukar och mer. Skönhetsfrågor med Saab 9000.

Bucklor! De var en fråga från dag ett. En av dörrarna hade en riktigt stor en. Det fylldes och målades om igen. Du kan bara se skillnaden vid andra ögonkast om du känner till bilens historia. De många andra mindre bucklor har tolererats till denna dag. De samlas mestadels på motorhuven, en mer betydande på bakluckan. Och taket samlade också några.

Kanske Saab parkerade i haglet?

Hittills har bucklarna inte riktigt besvärat mig. En gammal bil har sin historia och sin patina. Ärr som det har ackumulerats genom åren. Men nu ska buckorna försvinna, Saab borde bli snyggare. Min tandläkare har sitt företag nästa ställe. En lång tid företagetsom jag har haft goda erfarenheter med. Nu kan han komma till den gamla Saab.

Han verkar inte riktigt entusiastisk i början, men jag har fel. Han brukade själv vara Saab-förare, hade mer än en som jag inte kände förut. Under några dagar, och till ett tidigare fastställt fast pris, försvinner Saab 9000 i skönhetskliniken. Rüdiger Reemtsema hittar 133 bucklor, tar dem ur tennet och trycker fram en kropp utan bucklor. Anna-projektet ser mycket bättre ut när det plockas upp, även om motorhuven fortfarande har sin patina. Nu utan bucklor.

Nya delar för interiören

Jag gillar de generösa förvaringsfacken i mittkonsolen. Deras design verkar nästan visionär. De sväljer varje redskap, oavsett hur stort, och tar smartphones, plånböcker och husnycklar utan klagomål. Har du misstänkt på 80-talet att det kunde finnas ett behov? De gamla Saabs var extremt praktiska bilar. Moderna bilar har mycket färre av dessa förnuftiga lagringsalternativ. Vilket är olyckligt.

Tyvärr drabbades försökspersonerna av intensiv användning. De tjänar fortfarande sitt syfte, men är lite feta och fula. Är det fortfarande möjligt att köpa dem nya? Jag tvivlar på att i Sverige har många av de 9000 bortskaffats. Men jag blir förvånad! I själva verket finns (fortfarande) båda delarna tillgängliga i Nyköping för mindre pengar. (Saab nummer # 9755216 och 9714817) Installationen är barnspel och görs på några minuter, båda facken sätts bara in. Nu är de nya och attraktiva för de kommande 22 åren.

Skönhetsfrågor löst? Först i början, för det finns fortfarande mycket att göra. Dagens små saker och skönhetsfrågor handlar om tekniska frågor och saker som absolut måste göras. Låt oss gå till verkstaden i Frankfurt. Men sluta! Innan dess beställer vi vissa delar i Sverige.

6 tankar om “Skönhetsfrågor? Dell-läkare och mer för Saab 9000."

 • blank

  Vår 9000 är också ur viloläge på vägen. Det är alltid kul!

 • blank

  Jag tycker att det är fantastiskt att del 9714817 fortfarande är så billig. När jag senast letade på ebay, kallades ganska höga priser på det.

 • blank

  Onotiserade hagelskador kan inträffa om och om igen

 • blank

  133 bucklor? Allt gjort? Wow, mannen har uthållighet! Det dåliga är att den professionella ser mycket fler bucklor än du själv 🙂

 • blank

  Det är alltid trevligt att se 9000, ja, jag vet också att ... det finns alltid något att göra.
  Jag kommer att få min 9000 årsdag tillbaka från vinterlagring den här veckan (i år allt sent)
  Där (Saab-verkstaden) läggs de små sakerna som jag noterar under året bort under vinterpausen.
  Det är alltid ett nöje att flytta den "gamla" Saab i några månader, även om inte så snabbt, den har bara 150 hk motor ... men räcker vanligtvis.

  10
 • blank

  Ett trevligt projekt. Jag är alltid glad över att läsa om det. På något sätt gör det mig mer och mer till 9000-fans. Ju äldre desto bättre? Kanske är det så. Synd att urvalet nu är så tunt.

  10

Kommentarer är stängda.