Evergrande etablerar produktion för elektriska enheter i Huzhou

Evergrande tillkännager en ny banbrytande! Klargången för byggandet av en ytterligare fabrik gavs den 22 maj. Anläggningen kommer att byggas i Huzhou, Zehjiang-provinsen. Det producerar elektriska enheter för förväntade elbilar från Evergrande Group. Förutom tillverkning ska forsknings- och utvecklingsanläggningar för autonom körning också skapas. Slutförande och produktionsstart förväntas i början av 2021.

Evergrande bygger fabrik för elektriska enheter
Evergrande bygger fabrik för elektriska enheter

När den nya fabriken är klar kommer den att täcka ett område på 300.000 XNUMX kvadratmeter. Enligt Evergrande borde investeringen vara runt 2.1 miljarder dollar vara. Fokus ligger på integration av batterisystem, elektriska enheter och autonom körning. Upp till 500.000 XNUMX elektriska drivsystem förväntas produceras i Huzhou varje år. Evergrande bygger gruppens första komponentanläggning i sydöstra provinsen. Ytterligare produktionsanläggningar håller på att färdigställas.

Hittills 5 anläggningar för elbilar under uppbyggnad eller färdigställda

Samtidigt meddelade Evergrande att de två anläggningarna som håller på att byggas i Nansha (Guangzhou) och Songjiang (Shanghai) kommer att vara färdiga i slutet av året. Det planeras starta från 2021 med en årlig kapacitet på 200.000 1 fordon. Andra produktionsanläggningar som håller på att skapas eller utvidgas finns i Tianjin och Lianonig. Även här hävdar gruppen att han är planerad med arbetet. I samarbete med Trollhättan, den enda europeiska fabriken hittills, är målet att ha en årlig kapacitet på XNUMX miljon elfordon.

Presentationen av Evergrande-gruppens första helt nya elbil för första halvåret 2020 förblir oförändrad. Det sägs ha namnet Hengchi 1. Det är ännu inte klart om termen kommer att användas över hela världen eller bara i Kina. En annan namngivning för marknader utanför hemlandet skulle också vara möjlig och inte alls överraskande.

13 tankar om “Evergrande etablerar produktion för elektriska enheter i Huzhou"

 • blank

  @ StF,

  spännande diskurs. Tack!

  Jag tror att vi berikar varandra och vi lär oss båda. Jag menade faktiskt ångmaskiner (kolvar) och inte ångturbiner ...

  Du har rätt att ånga kan användas mycket effektivt och låga föroreningar kan produceras. Den klassiska ångmotorn gör inte detta - inte ens stillastående utan att behöva bära vatten.

  Den har faktiskt en lägre effektivitet än explosionsmaskiner, som i sin tur hopplöst är sämre än alla turbiner ...

  I princip är det den punkten jag ville göra. På ett sätt, din poäng också. Turbiner är inte överallt och praktiska för alla syften och inte överlägsna i alla skalor ...

  Förbränningsmotorn är inte fri från föroreningar, men den är motiverad, kan skalas nästan som önskat (från motorsågar till fartyg) och har, beroende på applikation och användning, till och med en bättre totalbalans än elektriska lösningar. Och vare sig det som en utombordsmotor ...

 • blank

  @ Herbert Hürsch

  Jag tänkte på vad som ska stå i min kommentar och hur jag säger det. Till exempel är det avsiktligt att ordet effektivitet inte visas i min text alls.

  Mitt mål var att påpeka den grundläggande skillnaden mellan kontinuerlig och intermittent förbränning med avseende på generering av föroreningar.

  Även en ångmotor är inte en dålig sak, det har den grundläggande nackdelen vid mobil användning att inte bara bränslet utan även arbetsmediet måste tas med. Bland annat påverkar denna ytterligare massa energibalansen negativt. Men det finns en anledning till att alla klassiska storskaliga kraftverk förlitar sig på ånga som arbetsmedium för basbelastningar. Denna process ger fördelar i effektivitet, särskilt för stora maskiner och mindre dynamisk drift.

  De gasturbiner som jag har berömt är inte heller i grunden mycket effektiva. 'Storlek spelar roll' gäller här. Nyckelordet här är gapstorlekar eller gapförluster, om du är intresserad. Eftersom dessa luckor måste vara större i små turbiner i förhållande till maskinen än i mycket stora maskiner, minskar effektiviteten (och förbrukningen upp) med små maskiner, men de har fortfarande fördelen med den kontinuerliga förbränningsprocessen.

  Och det är exakt min poäng: om du tar en viss mängd bränsle, säger 100 ml, sätter en veke i den, tänder lågan och låter den brinna kontinuerligt i ett stycke, uppstår betydligt färre föroreningar än om du lägger 100 ml i 10 delar upp x 10 ml, fastnar en veke i varje del och tänder den. Detta beror på att proportionerna av de instabila förhållandena för antändning och utrotning (där de flesta föroreningar uppstår på grund av ofullständig förbränning) har ökat tiofaldigt och proportionerna av den stabila brinnande flamman har minskat i enlighet därmed.

  Som sagt, problemet är inte lätt, det är komplext.

 • blank

  @ StF,

  Jag är en självbekänd pyroman, laga mat i huvudhuset med gas och använder en vedeldad spis i bilagan. Mellan de två köken lagar jag också, bakar och grillar ute med eld och glöd.

  Jag vill prenumerera helt på din kommentar.

  Men tyvärr är det inte sant. Ett ljus och annan kontinuerlig eld kan vara förvånansvärt effektiv och ren med tanke på den låga tekniska ansträngningen, men endast uppmätt mot denna ansträngning (= noll).

  Du kan mäta kolmonoxid och kväveoxider på någon av dessa lågor. De är inte på något sätt underlägsen för en förbränningsmotor med kolvar - förutom att de är mindre i fokus för politik och media.

  Effektiviteten (kinetisk eller termisk) för en explosionsmaskin eller en spis är naturligtvis en helt annan sak ...

  Men då skulle vi prata om CO2 (i slutändan energieffektivitet) och inte längre om kväveoxider, kolmonoxid, sot och damm. Du kan separera det (det är uppenbart för mig), men totalt sett kasta många deltagare och moderatorer i denna debatt om växthusgaser och föroreningar allt i oordning.

  Du måste vara försiktig med vad och hur du säger det. Annars kan jag komma på idén att en ångmotor (kontinuerlig eld) skulle vara överlägsen en förbränningsmotor när det gäller effektivitet och luftföroreningskontroll ...

 • blank

  Man bör inte få en felaktig uppfattning om renheten hos de förbränningsmotorer som används i bilar. Det finns en anledning till att så många elektroniska kontroller har hittat vägen till motorer genom åren.
  Detta beror på att kolvmotorer med förbränning i sig använder den sämsta förbränningsmetoden med avseende på lågföroreningsförbränning, den intermittenta (avbrutna) förbränningen.
  När det gäller låga föroreningar är varje process med kontinuerlig förbränning bättre än en med intermittent förbränning.

  Utan elektronisk injektion, utan reglering av virvelklaff och utan katalysator har varje ljus en ganska bra förbränning, en kolvmotor med förbränning utan allt detta snarare inte. Förbränningen måste antändas för varje arbetscykel och brännas ut igen. Instabila områden med oren förbränning varje gång. Problem som en gasspis, värme eller ugn i denna form inte alls har.

  Under 90-talet fick jag veta under mina studier att flygplanets turbiner på Frankfurt flygplats rensar luften från fordonsföroreningarna. Och trots bristen på katalysator kan de också göra det eftersom de arbetar med kontinuerlig förbränning.

  Ska vi få alla jets? Bättre inte, det skapar andra problem. Så vad vill jag säga? Egentligen är det bara att problemet är komplicerat och transportsektorn definitivt inte ska försummas.

  Och vem sa egentligen att det inte kommer att finnas fler förbränningsmotorer de närmaste 10-15 åren? Det jag hör hörs som botten är att försäljning är tillåten fram till 2030, med en prognostiserad (och förmodligen tillåten) livslängd på cirka 10 år, så ytterligare 20 års tillstånd. Och om vattnet skulle vara upp till våra halsar i förväg, då som en utombordare 🙂.

 • blank

  Jag tror inte det. Förbränningen av utsläpp av föroreningar är obestridd. Andelen är dock för liten för att rädda klimatet. Det finns tester där luften som sugs in rengörs av bilen, eller åtminstone renare, kommer ut igen. Brännare har sin absoluta motivering under minst de kommande 10 till 15 åren.

 • blank

  Färgerna, vattnet, blommorna, allt har en mening. Även design och inriktning och och och ....
  Mycket intressant om du tittar närmare.
  Från Evergrande tror jag att vägen att lita på elektromobilitet är för tidigt och föråldrad. Corona har visat att det inte är den onda dieselmotorn.

 • blank

  @ Tom,

  tack för länken. Men exakt det, att allt är symboliskt överbelastat, till och med bara symboliskt till renhet, slår mig så ...

  Även i denna kultur, som i vår, finns det mycket olika åsikter och strömmar om stil och estetik. Spektrumet sträcker sig från en grundligt traditionell och asketiskt realistisk minimalism till, ja, en futuristisk tradition av en bling-bling-fraktion orienterad mot härskare och kejsare ...

  Evergrande har valet och har frivilligt fastställt och lokaliserat det.

  Jag gillar att handla på andra sidan. Mitt hushåll är fullt av goda kinesiska och japanska rätter (matlagning), verktyg för kök, hem och trädgård. Förpackningsdesignen är ofta så enkel och bra att jag redan har klippt och inramat lådor i vecket.

  • blank

   Allt väl. Jag tyckte bara inte att den sista meningen i kommentaren i fråga var lämplig. Lite mer respekt för varandra skulle göra oss alla, och jag undantar mig inte, ja.

 • blank

  Vacker värld

  Jag känner mig som en bergget. Yrsel och ingen översikt ...
  Jag skulle vilja leva i den ideala världen i bilden.

  Först joggar jag runt sjön under en klar himmel och andas in ren luft.
  Till lunch finns det anka (lokalt producerad [från sjön], ekologisk, frittgående och krispig) med bambu, böngroddar, ingefära och mörk sås ...

  På kvällen sätter jag mig vid sjön igen och bläddrar igenom gamla tidskrifter och böcker. Vad, gamla? Historisk!

  Där hittar jag mycket liknande bilder, för i Tyskland, USA och Sovjetunionen illustrerades den förestående framtiden på ett mycket liknande sätt för 100 år sedan - förestående för hundra år sedan ...

  Sedan ser jag upp och inser att inget av detta, absolut ingenting, har blivit verklighet ...

  På allvar, de som lovar mycket håller lite. Och inte bara i 100 år. Det har varit så mycket längre. Ju mer färgstark Evergrande målar sin egen framtid och en ny värld, desto mer skeptisk och negativ är jag. Kulturella skillnader och smak eller inte, men den som publicerar sådana bilder 2020 kan inte kryssa helt ren ...

  3
  2
  • blank

   Olika kulturer, olika färger. Lite respekt för detta rekommenderas och kanske ett försök till en kort introduktion till kinesiska Färgsymbolik.

 • blank

  Jag blir yr med den här officiella nummerplaneringen ... Tja, folk kan planera mycket. Oavsett om det kommer så kommer vi att se, läsa och eventuellt också höra. Vänta.
  Jag tvivlar på om dessa många e-fordon kan lösa det permanenta trafikproblemet i storstäderna. Och att hoppa på e-mobilitet är inte heller nyskapande / original. Fler nätverks- / aktie- / flygtaxier etc. som mobilitetsleverantör är redan i planeringsstadiet.
  Jag antar inte ha en översikt.

 • blank

  De flesta biltillverkare utvecklar också sådana fordon.
  Varför ska jag köpa ett Evergrande-fordon? Vad är skillnaden för de andra tillverkarna?

  2
  1

Kommentarer är stängda.