Var är tändlåset? Saab 9-7x kommersiell USA.

Var är det? Tändlåset. Det är vanligtvis till höger om rattstången. För specialbilar kvar också. Eller på mittkonsolen. Idag försvinner det långsamt och ger plats för oundvikliga startknappar. 2005 var problemet med tändlåsen fortfarande en riktig fråga. Speciellt för servicepersonalen på bättre hotell eller restauranger.

2006 Saab 9-7X, tändlåset sitter i mittkonsolen
2006 Saab 9-7X, tändlåset sitter i mittkonsolen

Saab lanserade 2005-9x 7. Vilket är i princip en Chevrolet trail blazer som du klädde på nytt. Lite mer kärleksfull än så 9-2xsom i sin tur är en ganska förklädd Subaru. Men som en svensk samuraj kan vara mycket roligt. Tyvärr har historien en viss tragedi. Eftersom 9-7x, som ett förment billigt sätt att utöka modellserien, förhindrade en mycket bättre SUV för Saab, som redan var utvecklad.

Saab = tändlås på mittkonsolen. Nästan alltid.

Den viktigaste marknaden för Chevrolet, med Saab-varumärket och tändningsomkopplaren på mittkonsolen, var Nordamerika. Endast några exemplar kom till Tyskland och ett litet antal Saab-avtalspartner deltog i distributionen. Saab 9-7x var ingen riktig framgång på någon sida av Atlanten. Även om hans egenskaper är obestridd, trots den förfinade interiören, har han bara möjligheten att köra en robust Chevrolet med en uppgraderad design.

I reklamen för amerikansk tv ger tändlåset det, ja, nyckelmomentet. Den förvånade kunden i Nordamerika har det bättre på mittkonsolen än på instrumentpanelen. Tyvärr finns reklamfilmen endast i vårt arkiv i USA-format, dimensioner verkar därför förvrängda, vilket ska undskyldas. Klippet var en del av kampanjen ”State of Independence”, som Saab inte bara annonserade 9-7x. 9-2x, som den nya 9-3, var en del av historien som berättade om en liten tillverkares oberoende tänkande.

Marknadsföring var för uppenbar, för 15 år sedan var oberoende liten. Saab hade bott på 9-2x och 9-7x, även om båda bilarna är respektabla och tycker om att köra. Bara, de var inte riktigt Saabs.

8 tankar om “Var är tändlåset? Saab 9-7x kommersiell USA."

 • blank

  SAAB 9-7x har fler SAAB-kvaliteter än jag någonsin hade förväntat mig, särskilt då den hade allhjulsdrift, vilket annars inte fanns tillgängligt 2005. Sist men inte minst har han en stabil cell som också kan slänga 2 hästar över bilen i 100 km / h. V8 är ganska törstig, men det är mycket roligt att göra det! till och med 5,3i. För mig är han arbetshäst i SAAB-flottan.

  • blank

   Det är exakt så!

 • blank

  Vänta lite ... vilket projekt gavs upp för 9-7x? Var det inte 9-6x, som bara var en Subaru Tribeca ... eller fanns det något annat intressant? Och 9-7x skulle vara en verklig frestelse bara på grund av V8 från Corvette ...

 • blank

  Jag kan bara bekräfta båda kommentarerna från min "förskrivare". Tändlåset i mitten är ett ”måste ha” och det är också dörrhandtaget. Föraren och främre passageraren kan manövrera alla hissar och omkopplarna kan nås från valfri sittplats. Så är inte fallet med min 9-3 cabriolet. Eftersom jag inte är en ”jätte” och sitter relativt upprätt och nära cockpit, är inte switcharna i cabriolet lätt åtkomliga för mig. Min fru känner på samma sätt när hon är ute och går i Cabio.

  Detta beskriver verkligen en rad från en SILLY-låt i ett nötskal.

  "Allt blir bättre, men ingenting kommer verkligen att bli bra !!!"

 • blank

  Ja, det är där det hör hemma. Förresten, jag tror också omkopplarna för fönsterregulatorerna. Vad testaren klagade på när han jämförde den med Peugeot 605 (se video).

 • blank

  För mig måste tändningsomkopplaren eller startknappen vara vid denna punkt, det får dig alltid att le när en främling vill starta bilen och först söker efter tändlåset

Kommentarer är stängda.