Utökat samarbete. Benteler utvecklar axelmoduler för Evergrande.

Koronasituationen försenar planerna. Utvecklingen av de nya elbilarna från Evergrande och NEVS har varit lugn de senaste månaderna. Kort tid har tillkännagivits för Trollhättan fram till juni, och verksamheten i Kina startar nu igen. Evergrande fördjupar nu sitt samarbete med Benteler-gruppen.

Benteler fördjupar samarbetet med NEVS-Evergrande
Benteler fördjupar samarbetet med NEVS-Evergrande

Fram- och bakaxelmoduler från Benteler

Med förvärvet av Benteler Chassiarkitektur 3.0 i september 2019 fick Evergrande tillgång till vad som förmodligen är den modernaste arkitekturen för batteridrivna elfordon på marknaden. För några dagar sedan fick Benteler ännu en stororder från Kina. Tjänsteleverantören utvecklar också fram- och bakaxelmodulerna för Evergrandes elektriska mellanklass- och lyxfordon.

Detaljer om beställningens schema och omfattning avslöjades inte. Evergrandes första elbil, kallad “Hengchi 1”, skulle lanseras under första halvåret 2020. Det är troligt att presentationen kommer att skjutas upp till ett senare datum på året på grund av den nuvarande COVID-19-situationen.

Alla större bilutställningar i Kina har avbrutits eller planerats om. Det är dock fortfarande oklart om de faktiskt kommer att äga rum. En annan osäkerhet är utvecklingen av marknaderna i framtiden. I Mellanriket börjar nybilsförsäljningen förvånansvärt bra. Det återstår att se om denna utveckling kommer att vara hållbar. Försäljningen av fordon med rent elektriska enheter är också tveksam och utvecklas försiktigt trots utökade subventioner.

5 tankar om “Utökat samarbete. Benteler utvecklar axelmoduler för Evergrande."

 • blank

  Jag tycker inte ens att namnet är så dåligt nu. I detta land har människor också vant sig vid Mitsubishi, Daihatsu, Hyundai och många andra utländska klingande varumärken.
  Om produkten är bra behöver namnet inte nödvändigtvis bli ett negativt attribut, som för närvarande är fallet med exempelvis kinesiska däck (varför vissa har ett 'intet ont misstänkt' internationaliserat namn).

  Jag undrar snarare om det är en bra idé att helt enkelt nummerera modellerna? När det gäller reklamteknik kan du kanske göra något med 1 om bilen visar sig vara rimligt rimlig och pålitlig. Jag är dock inte säker på om det är vettigt att marknadsföra ett helt modellprogram om du bara räknar igenom.

  Å andra sidan gör Lynk & Co en liknande sak och tilldelar siffror, antagligen efter att projektet har startat, uppenbarligen inte efter försäljningsstart. Låt oss se hur saker går där när modellutbudet växer.

  • blank

   Polestar gör det och numrerade, VW verkar gå i en liknande riktning med elbilarna. Är lite intetsägande men tydligen en trend.

 • blank

  Namnet är en katastrof! Marknadsavdelningen måste vara på droger. Den verkliga frågan är om rent el har en framtid. Men eftersom diskussionen inte är förnuftig och öppen för alternativ är chanserna inte dåliga.

 • blank

  Jag tycker det är spännande

  om, när och i så fall vad kommer dit?

  NEVS-Evergrande fungerar som eBay, Google, Facebook, Amazone & Co. ...

  Mycket ovanligt, även i dag, för tillverkningsindustrin. Det kommer att ses om det är så lätt att överföra startidéer och tillväxtstrategi från Internet till vägnätet.

  Till och med Tesla var relativt konservativ och agerade mer som Saab, Volvo, Porsche och andra före och kort efter andra världskriget.

  Det betyder att du först såg efter den första, andra och nästa modellen och sedan gjorde realistiska antaganden med erfarenhet och pålitliga siffror, utökade produktionskapacitet och skapade nya.

  Vid NEVS-Evergrande är processen precis motsatsen utan en historisk modell. Spännande. Ett stort frågetecken för mig.

  PS
  Hade problem med nätverket. En liknande kommentar släpptes inte. Om den skulle komma in, ta bort en av de två, oavsett vilken.

 • blank

  Jag är nyfiken på om en Hatschi1 ... Pardon Hengchi1 verkligen kommer att hitta köpare.

Kommentarer är stängda.