Utökat samarbete. Benteler utvecklar axelmoduler för Evergrande.

Koronasituationen försenar planerna. Utvecklingen av de nya elbilarna från Evergrande och NEVS har varit lugn de senaste månaderna. Kort tid har tillkännagivits för Trollhättan fram till juni, och verksamheten i Kina startar nu igen. Evergrande fördjupar nu sitt samarbete med Benteler-gruppen.

Benteler fördjupar samarbetet med NEVS-Evergrande
Benteler fördjupar samarbetet med NEVS-Evergrande

Fram- och bakaxelmoduler från Benteler

Med förvärvet av Benteler Chassiarkitektur 3.0 i september 2019 fick Evergrande tillgång till vad som förmodligen är den mest moderna arkitekturen för batteri-elektriska fordon på marknaden. För några dagar sedan fick Benteler ytterligare en större beställa från Kina. Tjänsteleverantören utvecklar även fram- och bakaxelmoduler för elektriska medel- och överklassbilar från Evergrande.

Detaljer om beställningens schema och omfattning avslöjades inte. Evergrandes första elbil, kallad “Hengchi 1”, skulle lanseras under första halvåret 2020. Det är troligt att presentationen kommer att skjutas upp till ett senare datum på året på grund av den nuvarande COVID-19-situationen.

Alla större bilutställningar i Kina har avbrutits eller planerats om. Det är dock fortfarande oklart om de faktiskt kommer att äga rum. En annan osäkerhet är utvecklingen av marknaderna i framtiden. I Mellanriket börjar nybilsförsäljningen förvånansvärt bra. Det återstår att se om denna utveckling kommer att vara hållbar. Försäljningen av fordon med rent elektriska enheter är också tveksam och utvecklas försiktigt trots utökade subventioner.

3 tankar också "Utökat samarbete. Benteler utvecklar axelmoduler för Evergrande."

 • Jag är nyfiken på om en hatschi1 ... Förlåt Hengchi1 verkligen hittar köpare.

  Svara
 • Jag tycker det är spännande

  om, när och i så fall vad kommer dit?

  NEVS-Evergrande fungerar som eBay, Google, Facebook, Amazone & Co. ...

  Mycket ovanligt, även i dag, för tillverkningsindustrin. Det kommer att ses om det är så lätt att överföra startidéer och tillväxtstrategi från Internet till vägnätet.

  Till och med Tesla var relativt konservativ och agerade mer som Saab, Volvo, Porsche och andra före och kort efter andra världskriget.

  Det betyder att du först såg efter den första, andra och nästa modellen och sedan gjorde realistiska antaganden med erfarenhet och pålitliga siffror, utökade produktionskapacitet och skapade nya.

  Vid NEVS-Evergrande är processen precis motsatsen utan en historisk modell. Spännande. Ett stort frågetecken för mig.

  PS
  Hade problem med nätverket. En liknande kommentar släpptes inte. Om den skulle komma in, ta bort en av de två, oavsett vilken.

  Svara
 • Namnet är en katastrof! Marknadsavdelningen måste vara på droger. Den verkliga frågan är om rent el har en framtid. Eftersom diskussionen emellertid inte är förnuftig och öppen för alternativ, är chansen dock inte dålig.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.