Något för sinnet? Saab Marketing Artifact för nedladdning!

Redan den 8: e veckan i Corona-dagboken. Tiderna är svåra, nyheterna är inte bra. Speciellt bilindustrin orsakar hjärtklapp. Kanske hjälper det att se tillbaka också i andra svåra tider. Något för sinnet och Saab-förarhjärtat att ladda ner.

För sinnet. Merchandise Saab självständighetsdag.
För sinnet. Merchandise Saab självständighetsdag.

De dåliga nyheterna de senaste dagarna kommer från alla hörn. VW startar produktionen och tillbaka igen. Det finns ingen efterfrågan och det finns tillräckligt med dumpningar redan. Volvo startar också produktionen, men minskar antalet anställda. 1600 300 jobb, inklusive XNUMX konsulter, finns främst tillgängliga i Sverige Disposition. Volvo Cars och AB Volvo kommer inte att betala utdelning i år. Det som verkar självklart när du drar nytta av statligt stöd med kortvariga arbetsförmåner har gett upphov till diskussioner. Dåligt för den kinesiska ägaren av Volvo Cars, som också är en stor aktieägare i AB Volvo. Utdelningar i miljoner kommer inte in på hans konto vid en tidpunkt då varje euro behövs.

Medan Volvo tappar pengar, men fortfarande klarar sig relativt bra, finns det redan eld under taket någon annanstans. Fiat Chrysler förhandlar om ett lån på 6.3 miljarder euro, varav 80% av den italienska regeringen ska säkerställas med en garanti. Italien av alla platser, landet där Fiat Chrysler visade långfingret. Koncernens huvudkontor finns i Nederländerna av skatteoptimeringsskäl. Finanscentret i London. Förutom en stor historia är italienska bara några verk som skulle ha en oklar framtid om den föreslagna sammanslagningen med PSA skulle äga rum.

Den italienska regeringen kan ivrigt vänta.

Kreativitet, nya idéer!

Dramatisk? Ja, och man kan inte förvänta sig ett snabbt slut på dramat. Pandemin är i handflatan och vi kommer att behöva leva med den längre. Bilindustrin behöver nya idéer. De som väcker entusiasm och förvandlar kunderna till kunder som otåligt väntar på nya, spännande produkter. Kreativiteten kan vara lite konstig, som för många år sedan i Trollhättan.

Du kan se tillbaka på Saab. De svåra tiderna under Victor Muller. En kamp som inte förlorades eftersom det skulle ha varit för lite entusiasm. Tvärtom. Hans berättelser, fortsättningen av Saab-sagan, var fantastiska. Gilla idén med självständighetsmodellerna. 365 stycken per år, plus en för varje extra år av självständighet. Var och en av dem skulle ha varit en samlarobjekt. Med en historia bakom den som berättar om en liten, oändbar tillverkare som slåss mot resten av världen.

Något för sinnet.

För att fira detta planerades en del av merchandising. Oberoendepartier runt om i världen, något liknande. Give-aways och festprodukter sattes samman för detta ändamål. Och ännu mer. Sveriges designikon Playsam ville leverera en Streamliner i specialfärgen på Independence Cabriolet. Något för sinnet och att göra varje dag till en personlig självständighetsdag.

Inget av detta ägde rum. Verkligheten hade fångat Saab och Victor Muller tidigare. Men det är just dessa berättelser, fortsättningen av dramatiska legender, som vår så perfekt optimerade och digitaliserade värld saknar. Då, och först då, skulle konsumenterna bli entusiastiska fans och köpare igen.

The Day Day Merchandise Broschyr är en artefakt från en lika svår men också galen tid. Det är i sin fulla version här som Download tillgängliga för läsarna. Lite något för sinnet och en samlarobjekt från världen av ett litet, svenskt märke.

Lite kultur och smak för personligheter?

Läs här i den nya veckan! Röd färg och rött läder! Mycket tankeväckande? Kanske - måndag börjar intressant. Jag bidrar också till kultur. Med Saab 9000 besöker jag Egon Eiermann och vi ser hur en cabriolet byggs.

Ha kul och håll dig frisk!

7 tankar också "Något för sinnet? Saab Marketing Artifact för nedladdning!"

 • Tom, som ett förslag till sybutiken, skulle rörduken vara en fantastisk idé som ett ytterligare alternativ för de riktade maskerna. Således skulle den föreslagna självständighetsidén fortfarande väckas till liv.

  Svara
 • Oberoende

  Cabriolet i upplagan var vacker och en lysande idé.
  Kunde ha utvidgats till andra modeller. 365 Expl. Stagged 9-5 SC 2.0T BioPower i denna stil skulle förmodligen ha försvunnit, som torr jäst och toalettpapper ...

  Gick dum. Och för tillfället går det ännu dumare. För fordonsindustrin, DB och dess konkurrenter, för hela flygindustrin ...

  Det är hisnande med vilken hastighet och med vilken intensitet Covid har tagit diskussionen om rörlighet ur CO2.

  Överallt upp och ner världen inom transportsektorn. Jobb nedskärningar på järnvägen, som borde utvidgas igår. Subventioner för luftfart som du ville innehålla igår. Och bilen?

  Varje bil som säljs kommer nu med ett Federal Cross of Merit för köparen gratis. Fettlådor med största möjliga motorer har också en ersättningsmedalj i handskfacket och 22 ″ däck är dekorerade med ekblad.

  Galen men också spännande tider.

  10
  4
  Svara
 • Galen - ja, spännande - tja ...
  Jag skulle vilja ha hållbara tider istället för spännande tider!
  Varför behöver en tysk medborgare 40 (!) Nya textilier per år ??? (Strumpor räknas inte som ett par ;-))
  Varför finns det hyresperioder på 2 år när fordonet lätt varar över 10 år ...
  Varför är bilförare som är för snabbt skonade (eventuellt) och hotade utsatta för denna rasande (livs) fara?
  Varför flyga på semester 3 gånger per år?
  Varför är (eventuellt) säsongsarbetare inom jordbruket fortfarande osäkra betalade?
  När kommer mat att bli mat igen och ha värde för oss människor igen?
  Om Corvid-19, för tiden efter ...
  Jag betygsätter BUFF med den konvertibla linjen som hållbar om den producerar "folkvänlig".
  En bra idé, särskilt i dessa tider. Tvättbar, praktisk, olika. Bärningsalternativ. Stoppa en BUFF.
  Så länge det fortsätter till Corvid-19 med Golf 8, och att "frälsning" upplysning borde vara en stor hit, ja.
  Går på semester i Rhön i år. Det var jag aldrig. Vandring, cykling, god regional mat.
  Bra positivt perspektiv ...

  10
  2
  Svara
 • @ Aero-9-3

  Bra kommentar, jag kan prenumerera helt!

  Jag är dock rädd att även i händelse av Corona-katastrofen, folk snabbt kommer att glömma och vill återgå till en normalitet som du lämpligt beskrev ovan.

  Med alla de konsekvenser som klagas över i samband med Covid-19, bör det inte glömmas att dessa inte väcktes av själva viruset, utan av de föreskrivna åtgärderna, som i denna utsträckning har varit enastående i den senaste historien och eventuellt på influensavågen 2017 med dess uppskattade 25.000 XNUMX dödsfall skulle också ha varit lämplig. Så frågan kvarstår: vad är nästa?

  Det som återstår i alla fall är våra Saab-fordon.

  4
  1
  Svara
 • Positivt perspektiv

  Jag ser det så positivt och skeptiskt som du,
  AERO-9-3 ...

  Många av de problem som du tog upp har fått ny uppmärksamhet i kölvattnet av pandemin ses från ett bredare perspektiv.

  Det har sällan varit så mycket att höra om osäker anställning i EU som förlust av skördearbetare och förorenade kvarter för industrislaktare ...

  Många tänker om på många punkter. Professionellt och privat. Handla annorlunda, mindre ofta och mer medvetet. Semestrar planeras för närvarande och förmodligen också annorlunda i framtiden, nya bilar vartannat år eller senast 2 år förlorar sin överklagande och status.

  Mycket händer i din mening. Många upptäcker - var och en för sig själva - "Rhön" för första gången.

  För vissa är "Rhön" nästa gårdsbutik. För andra hemmakontoret, avståendet från en flygning eller vad som helst. Lokal produktion verkar få betydelse - inte bara där den är systemviktig.

  Många av naturens och miljöernas krav uppfylls åtminstone delvis som med magi. Som Tom skrev flera gånger är det nu dags för kreativ (omprövning) och det finns möjligheter i varje kris.

  Jag är väldigt glad att se vad det betyder för Fiat-Chrysler. Personligen skulle jag tycka att det är väldigt, mycket olyckligt för resterna av den italienska bilvärlden. Å andra sidan skulle det vara ganska coolt om en regering inte låter sig utpressas av ett skatteflyktigt företag.

  Svara
 • @ Herbert Hürsch
  Citat: Å andra sidan skulle det vara ganska coolt om en regering inte låter ett skatteflyktigt företag utpressa det.
  Jepp, jag ser det på samma sätt. Konsekvent hållning är ingen obetydlighet ...
  Vi tittar på det ... 😉

  Svara
 • Ja bra idé! Jag är bara nöjd med en blå LandRover Expierience Africa 2019 Buff.
  En sådan självständighet skulle också se bra ut för 20-årsjubileet Eletric Blue.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.