Det maskerade Corona Land. Kriser är också möjligheter.

Vecka 7 i Corona Diary. Bayern underlättar begränsningarna något, andra federala stater är mer modiga. Det är svårt att hålla reda på vad som är tillåtet och vad som är förbjudet. Det federala systemet, landets styrka och svaghet i ett, lämnar ett lapptäcke av regler. Koronakrisen är en börda och ett stort drama. Men kriser är alltid också möjligheter.

Det maskerade landet - Corona-skyddsmasker

Corona har olika effekter. Vissa är under press eftersom den ekonomiska grunden kollapsar. Andra har lite mer tid och använder utrymmet för att ta itu med nya projekt. Inte allt är dåligt, du måste bara se dina alternativ och vidta åtgärder. En av de två restaurangerna i vår lilla by har nyligen börjat erbjuda hämtmat. Nyberedda, nya idéer varje vecka. Veckobiljetten finns i sociala media bokstavligen firas väntar kunderna ivrigt på dem. Tjänsten mottas entusiastiskt och affärer går bra. Alla är nöjda för att de gjorde det bästa av krisen. Och kan snart ha andra, ännu bättre idéer.

Ett annat exempel. Det finns också ett broderi i byggnaden av vårt hustryckeri. Ett ungt företag med avancerade maskiner som hörde talas om vår Saab-passion på den korta officiella resan.

Kriser är möjligheter

Varför inte producera andningsmasker med Saab-bokstäver? Ett kreativt svar på krisen. Masker kommer (kommer) att följa oss under lång tid, de är också ett modeaccessoar och uttalande. Vi presenterade den första prototypen på Twitter och Facebook. Vi arbetar nu med färger och finesser i designen. Under de kommande dagarna kommer det att finnas ett större urval av Saab-masker som vi presenterar här. Beställningar blir då möjliga direkt från tillverkaren.

Du kan ha mer tid i krisen. Förmågan att göra saker du alltid ville göra. Ibland finns det omfödelser. Legender om auto-bloggscenen som inte har publicerat någonting på länge kommer tillbaka. Youngtimer-bloggen från Idstein är en nästan legendarisk webbplats. Efter en lång paus är han tillbaka och tar med sig ett färgrikt urval av bilämnen. Alltid med en personlig titt på bilfakta, aldrig anpassad och inte lite tråkig. Bra billäsning för dagen!

Att göra saker du vill göra

Efter cirka 10 år i Saabblog är det dags för mig att göra andra saker också. Idéer som jag har tagit med ett tag och som inte har något att göra med Saab. Men jag fortsatte att lägga av det eftersom tiden aldrig var där. Eller jag trodde att det inte var det.

Mitt nya projekt för digital bil föddes förra veckan. Det finns fortfarande mycket att göra innan det går online. Det blir höst eller vinter. Jag gör det för nu är det dags, livet är begränsat och ingenting ska skjutas ut för alltid. Mina förväntningar? Om någon läser det skulle jag vara glad.

Vad är nästa på bloggen nästa vecka?

Det kommer att vara underhållande. Läsarna kan uppleva hur vi tar ut en Saab ur en ladugård efter 17 år. Och vi går i krig. I smediga ord och naturligtvis tillsammans med Saab. Stark tobak.

Håll dig frisk!

15 tankar om “Det maskerade Corona Land. Kriser är också möjligheter."

 • blank

  Nu när vi måste leva med masker permanent:
  Finns Saab-maskerna nu eller tappades idén?
  Snälla länk, tack Tom

  • blank

   @Stefan Tischler Maskerna är förmodligen borta med vinden. Start-up, som vi erbjöd bloggen som en gratis plattform, lyckades bara få några bilder av maskdesignerna. Och även det kom bara efter olika förfrågningar.

   Sedan kom inget mer. Jag antar att inget mer kommer från denna sida i framtiden heller.

 • blank

  Folks hälsa kommer först, även om vi måste begränsa oss i alla avseenden i framtiden.
  Skräckande hur Event + Party-folket uppför sig i sina motdemonstrationer.
  Denna kris borde vi alla lite för att reflektera över vad som verkligen är viktigt i denna värld och i våra liv
  föra. Planeten andas för närvarande genom - en ny start skulle vara bra för framtiden.
  Min Saab: 900 konvertibla EZ 1993 + en Citigo - e IV (E-auto-Stadt) - så fungerar hållbarhet ...

 • blank

  Tack för länken till Youngtimer -bloggen, det var så jag hittade "Mannesmann -filerna" och "Bilarna som aldrig existerade" igen. Webbplatser som jag tappade bort för år sedan och som jag tyckte var intressanta och underhållande.
  Då är jag nyfiken på vad nästa vecka kommer ...

 • blank

  Det är sorgligt att detta virus rör sig överallt.
  Jag vill inte bära en mask, absolut inte, inte ens en med Saab-logotypen ...
  Förhoppningsvis slutar detta snart ...

 • blank

  @ Tom
  Jag kommer att avstå från kapitalisering i framtiden ... naturligtvis följer jag bloggens seder (jag var inte medveten om att sådant är ett skrik ... jag är ledsen) TACK för åsikten ... !!

  6
  1
 • blank

  Tom ... bra idé. Men tänk på dem som i princip eller av andra skäl varken använder Twitter eller Facebook. Jag skulle ha använt en användarmask i flera år med vilken jag förbjuder mig att använda den.
  Så vänligen publicera här att annars sådana idéer inte ens når. Och nej, jag kommer inte att använda Twitter / Facebook för det heller

  9
  1
  • blank

   Vår plattform är dessa sidor här, FB och Twitter följer bara med dem. Vi tänker naturligtvis på läsarna som undviker andra sociala medier.

 • blank

  Tack Tom.

  Det var precis så det var meningen. När det gäller innehåll har jag ingen kritik av Heijo Reds kommentar - om bara för att innehållet inte var tillgängligt för mig alls ...

  Som sagt stänger jag så fort det ropar - vare sig det är skriftligt.

  @ Heijo Red,

  nej, jag är varken en näringsidkare eller motståndare till dina tankar av någon annan anledning. Vänligen behåll formuläret så att jag till och med kan följa din tankegång ...

  Formella hinder? Varför då? Är du finanschef?

  8
  1
 • blank

  Nya projekt är bra. Särskilt nu när allt verkar problematiskt och osäkert. Tom som en uppmuntrare. Jag tycker det är väldigt spännande och jag skulle gärna upptäcka det nya projektet!

 • blank

  Född från Jets - virus har ingen chans eller något liknande jag skulle vilja ha några masker 🙂 tvättbara förstås. Bör avfall undvikas. Bra projekt! Dessa är positiva svar på viruset som ser framåt.
  Låt visioner / planer gå i uppfyllelse, om inte nu, då när ??? Jag kan förstå den här personliga frågan mycket bra. Om kraften för ett nytt projekt är så stor, låt oss gå! För i själva verket är vi äntligen ...
  Jag ser fram emot att raderna ska läsas!
  Självklart ser jag också fram emot rapporten ”Barnfynd”! Om och om igen "otroliga" rapporter som detta!
  Alla bloggläsare en solig och hälsosam dag!

  9
  2
 • blank

  @Herbert Hürsch
  "Ja, om du inte kan lämna några kommentarer från andra som det", har du tur! Jag tycker att det är barnsligt av dig ... men kanske tillhör du autolobbyn eller är till och med en återförsäljare själv ???????

  2
  16
  • blank

   Snälla: Herr Hürsch hänvisade till Netiquette. Fortsatt aktivering = skrika. Om det inte fungerar, vänligen undvik och uppmärksamma det.

   Vänligen förbli saklig och vänlig, som har varit vanligt på dessa sidor i många år. Tack för det!

   18
   1
 • blank

  @ Heijo Red,

  Jag känner mig ropad och därför stängs av. Kan du inte ge dina tankar typografiskt lite mindre onomatopoeia?

  11
  6
 • blank

  ´Topiskt vad som alltid kommer tillbaka i dessa speciella tider ´´HÄLSA´´
  Ja, vi måste fortfarande vara uppmärksamma på det ... även om vissa livliga politiker (herr Lindner) vill ge intryck ... ekonomin är över allt ... och har sina egna lagar och regler som politiken måste underkasta sig!
  Men lyckligtvis är det inte riktigt så ... även de politiker som vanligtvis stöter på som skrikande för att uppmärksamma sig själva har sett att detta virus inte är en enkel influensa utan kommer att följa med oss ​​i minst 12-18 månader och därför är helt andra åtgärder viktiga är ... för att säkerställa hälsan hos den stora majoriteten av befolkningen även efter den första vågen (den andra är på väg) !! Det är därför biltillverkarnas krav på en ny köpbonus är lika absurda som till exempel Lufthansas efterfrågan (vill "9 miljarder euro hjälp" UTAN att affärsverksamheten är begränsad eller åtföljs av politik) eftersom det går bara om att underhålla dina produktionsanläggningar eller flygverksamhet (även om biltillverkarnas lager och högar är fulla de närmaste 12 månaderna) ... och köpare behöver INTE oroa sig för ett fordon som kan levereras ... även om köparna INTE behöver oroa sig för det just nu tänk på att skaffa en ny bil ... för ingen vet med säkerhet hur jobbet kommer att se ut de närmaste 12 månaderna !!
  Här är vi tillbaka till ämnet ... hälsa i samarbete med våra representanter för folket som äntligen fick rätt information och gjorde sig smarta om ett ämne (Covid-19) över alla parter ... med virologer, forskare och liknande armaturer !!
  FÖRSTA AV ALLA INDIVIDUERNA ÄR VIKTIGT ... ATT SKYDDA DETTA MOT VIRUSEN // FÖRETAGEN FÖRETAG OCH ANDRA ORGANISATIONER KAN ENDAST FÖRESKRIVAS I NÄSTA PUNKTEN ... DETTA ÄR OCH INGEN ANNAN MÅSTE TAGAS AV REGERINGEN I DENNA KRIS !!! INGEN GÅVOR MÅSTE GIVAS TILL LOBBYLEDANDE FÖRETAG !!
  ENDAST MÅSTE FOLKET MÅSTE FOCUS NU ... OCH BLI OCH I FOKUSEN NÄSTA TID !!!

  7
  8

Kommentarer är stängda.