Det maskerade Corona Land. Kriser är också möjligheter.

Veckan 7 i Corona-dagboken. Bayern lossar begränsningarna något, andra federala stater är modigare. Det är svårt att hålla reda på vad som är tillåtet och vad som är förbjudet. Landets federala system, styrka och svaghet i ett, lämnar ett lapptäcke av förordningar på plats. Koronakrisen är en börda och ett stort drama. Men kriser är alltid möjligheter.

Det maskerade landet - Corona-skyddsmasker

Corona påverkar annorlunda. Vissa är under press eftersom den ekonomiska grunden bryts ned. Andra har lite mer tid och använder friheten för att ta itu med nya projekt. Inte allt är dåligt, du måste bara se och ta tag i dina alternativ. En av de två restaurangerna i vår lilla by erbjuder nu rätter att hämta. Nyförberedda, nya idéer varje vecka. Veck menyn finns i sociala media bokstavligen firas väntar kunderna ivrigt på dem. Tjänsten mottas entusiastiskt och affärer går bra. Alla är nöjda för att de gjorde det bästa av krisen. Och kan snart ha andra, ännu bättre idéer.

Ett annat exempel. Det finns också ett broderi i byggnaden av vårt hustryckeri. Ett ungt företag med avancerade maskiner som hörde talas om vår Saab-passion på den korta officiella resan.

Kriser är möjligheter

Varför inte producera andningsmasker med Saab-bokstäver? Ett kreativt svar på krisen. Masker kommer (kommer) att följa oss under lång tid, de är också ett modeaccessoar och uttalande. Vi presenterade den första prototypen på Twitter och Facebook. Vi arbetar nu med färger och finesser i designen. Under de kommande dagarna kommer det att finnas ett större urval av Saab-masker som vi presenterar här. Beställningar blir då möjliga direkt från tillverkaren.

Du kan ha mer tid i krisen. Förmågan att göra saker du alltid ville göra. Ibland finns det omfödelser. Legender om auto-bloggscenen som inte har publicerat någonting på länge kommer tillbaka. Youngtimer-bloggen från Idstein är en nästan legendarisk webbplats. Efter en lång paus är han tillbaka och tar med sig ett färgrikt urval av bilämnen. Alltid med en personlig titt på bilfakta, aldrig anpassad och inte lite tråkig. Bra billäsning för dagen!

Att göra saker du vill göra

Efter cirka 10 år i Saabblog är det dags för mig att göra andra saker också. Idéer som jag har tagit med ett tag och som inte har något att göra med Saab. Men jag fortsatte att lägga av det eftersom tiden aldrig var där. Eller jag trodde att det inte var det.

Mitt nya projekt för digital bil föddes förra veckan. Det finns fortfarande mycket att göra innan det går online. Det blir höst eller vinter. Jag gör det för nu är det dags, livet är begränsat och ingenting ska skjutas ut för alltid. Mina förväntningar? Om någon läser det skulle jag vara glad.

Vad är nästa på bloggen nästa vecka?

Det kommer att vara underhållande. Läsarna kan uppleva hur vi tar ut en Saab ur en ladugård efter 17 år. Och vi går i krig. I smediga ord och naturligtvis tillsammans med Saab. Stark tobak.

Håll dig frisk!

13 tankar om "Det maskerade Corona Land. Kriser är också möjligheter."

 • Folks hälsa kommer först, även om vi måste begränsa oss i alla avseenden i framtiden.
  Skräckande hur Event + Party-folket uppför sig i sina motdemonstrationer.
  Denna kris borde vi alla lite för att reflektera över vad som verkligen är viktigt i denna värld och i våra liv
  föra. Planeten andas för närvarande genom - en ny start skulle vara bra för framtiden.
  Min Saab: 900 Cabrio EZ 1993 + en Citigo - e IV (E-auto-Stadt) - det är så hållbarhet fungerar.

 • Tack för länken till Youngtimer-bloggen, så jag hittade "Mannesmann-filer" och "bilar som aldrig fanns". Webbplatser som jag hade struntat för år sedan och som jag tyckte intressant och underhållande.
  Då är jag nyfiken på att se vad nästa vecka kommer att ge ...

 • Det är sorgligt att detta virus rör sig överallt.
  Jag vill inte bära en mask, särskilt inte med en Saab-logotyp ...
  Förhoppningsvis slutar detta snart ...

 • Vår plattform är dessa sidor här, FB och Twitter följer bara med dem. Vi tänker naturligtvis på läsarna som undviker andra sociala medier.

 • @ Tom
  Kommer att avstå från att kapitalisera i framtiden ... Naturligtvis följer jag vanor på bloggen (men jag var inte medveten om att något sådant skriker ... gör mig ledsen) TACK för kommentaren ... !!

  6
  1
 • Tom ... bra idé. Men tänk på de som huvudsakligen eller av andra skäl inte använder Twitter eller Facebook. Jag har använt en användarmask i flera år som jag strängt förbjuder användningen.
  Så vänligen publicera här att annars sådana idéer inte ens når. Och nej, jag kommer inte att använda Twitter / Facebook för det heller

  9
  1
 • Tack Tom.

  Det var menat exakt det. När det gäller innehåll har jag ingen kritik av Heijo Reds kommentar - bara för att innehållet inte öppnade mig ...

  Som sagt stänger jag så fort det ropar - vare sig det är skriftligt.

  @ Heijo Red,

  nej, jag är varken återförsäljare eller någon annan motståndare till dina tankar. Behåll din form så att jag alls kan följa dina tankar ...

  Formella hinder? Varför då? Är du finanschef?

  8
  1
 • Nya projekt är bra. Särskilt nu när allt verkar problematiskt och osäkert. Tom som en uppmuntrare. Jag tycker det är väldigt spännande och jag skulle gärna upptäcka det nya projektet!

 • Född från Jets - virus har ingen chans eller något liknande som jag skulle vilja ha några masker 🙂 tvättbara naturligtvis. Avfall bör undvikas. Bra projekt! Dessa är glädjande svar på viruset som ser framåt.
  Gör visioner / planer gå i uppfyllelse, om inte nu, när? Jag kan förstå denna personliga fråga väl. Om kraften för ett nytt projekt är så stor, låt oss gå! För faktiskt är vi äntligen ...
  Jag ser fram emot att raderna ska läsas!
  Jag ser naturligtvis också fram emot "Barn Find" -rapporten! Om och om igen "otroligt" sådana rapporter!
  Alla bloggläsare en solig och hälsosam dag!

  9
  2
 • Snälla: Herr Hürsch hänvisade till Netiquette. Fortsatt aktivering = skrika. Om det inte fungerar, vänligen undvik och uppmärksamma det.

  Vänligen förbli saklig och vänlig, som har varit vanligt på dessa sidor i många år. Tack för det!

  18
  1
 • @Herbert Hürsch
  "Ja, om du inte kan lämna kommentarer från andra så" var du bara otur! Jag tycker att det är barnsligt av dig…. men kanske tillhör du bilbyn eller är du själv återförsäljare ???????

  2
  16
 • @ Heijo Red,

  Jag känner mig ropad och därför stängs av. Kan du inte ge dina tankar typografiskt lite mindre onomatopoeia?

  11
  6
 • ´Topiskt vad som alltid kommer tillbaka i dessa speciella tider ´´HÄLSA´´
  Ja, vi måste fortfarande vara uppmärksamma på det ... även om vissa forskningspolitiker (Mr. Lindner) vill ge intryck ... ekonomin är över allt ... och skulle ha sina egna lagar och regler som politik måste lämna in !!
  Men lyckligtvis är det inte riktigt så ... även politikerna, som annars snarare skriker för att uppmärksamma sig själva, har insett att detta virus inte är en enkel influensa utan kommer att följa oss i minst 12 - 18 månader och därför är helt andra åtgärder viktiga är ... för att säkerställa hälsan hos majoriteten av befolkningen även efter den första vågen '(den andra är på väg) !! Därför är biltillverkarnas krav på en ny inköpspremie lika absurt som Lufthansas krav (skulle vilja "9 miljarder euro hjälpa" "UTAN att affärsverksamheten är begränsad eller åtföljd av politik") eftersom det fungerar bara om underhåll av dina produktionsanläggningar eller flygverksamheter (även om biltillverkarens lager och lager är fyllda under de kommande 12 månaderna) ... och köpare behöver INTE oroa sig för ett levererbart fordon ... även om köparna naturligtvis INTE är för tillfället tänk på att köpa en ny bil ... för ingen vet säkert hur jobbet kommer att se ut under de kommande 12 månaderna !!
  Nu är vi tillbaka till ämnet ... hälsa i samspel med våra representanter, som äntligen fick den information de behöver från alla parter korrekt (Covid-19) och gjorde sig själva kloka ... med virologer, forskare och liknande koriphae !!
  FÖRSTA AV ALLA, INDIVIDUALEN ÄR VIKTIGT ... ATT SKYDDA DET FÖR VIRUS // FÖRETAGEN, FÖRETAGEN OCH ANDRA ORGANISATIONER KAN ENDAST LISTAS PÅ NÄSTA POSITION ... SÅ OCH INTE ANDRA REGERINGEN MÅSTE HANDLAS I DENNA KRIS !!! Det finns inga gåvor till de ledande bolagen !!
  ENDAST MÄNKOR MÅSTE VARA I CENTRUM NU ... OCH STÄLJA I CENTRUM FÖR NÄSTA TID !!!

  7
  8

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.