Vill du ha en ny Saab-bil? Här skulle vara en 9-3 TTiD 4-sportdräkt!

Visst, det finns människor som drömmer om en ny bil. Varför inte? Det blir bara riktigt hårt när det måste vara en Saab. Men det är inte omöjligt. För även 9 år efter slutet av produktionen finns det en ny bil någonstans på planeten. Som den här Saab 9-3 TTiD4 Vector, som har erbjudits i Italien under lång tid.

Skyddsfilmer i fotbrunnen. Precis som från fabriken.
Skyddsfilmer i fotbrunnen. Precis som från fabriken.

Varför har fastighetsbilen aldrig kunnat inspirera en köpare? Är det dieselhjärtat under huven som gör livet svårt för honom? TTiD4 är en Euro 5-diesel. Han hamnar i hörnet av de oälskade fordonen. Det ger också bara 130 hk, men om du är lite upptagen med saken kommer du inte att acceptera det. Eftersom motorn är trevlig och låg förbrukning att köra. Ännu bättre kan han besvaras för högre prestanda utan problem.

Att öka prestandan är inte ett problem

Hirsch Performance, den egna tunern för Saab Automobile AB, erbjuder en prestationsökning till 170 hk. Detta är fortfarande fallet idag tillgängligskillnaden till 180 HP Power Diesel försvinner nästan helt. Annars är det mycket att säga för den svenska stationvagnen. Vektorutrustningen är konsekvent, svarta Saabs ser alltid alltid bra ut. Stationvagnen är elegant, mångsidig och sofistikerad. Det är ett modellår 2011, inte 2011 1/2 som Griffin-modellerna. Du kan se den relativt sena produktionen genom TTiD4-beteckningen och har därmed en slags mellanmodell i bästa Saab-tradition.

Den nya bilen har parkerats i Italien för hur det verkar som åldrar. Priset är säkert 31.000 1982 €. Men säljaren, Saab-återförsäljare sedan 9, verkar ha hela tiden i världen. Förståeligt, för ingenting kommer att följa. Den italienska specifikationen har dock en liten nackdel. Liksom nästan alla fordon som tillverkades för den italienska halvön har denna Saab 3-4 TTiDXNUMX-sportkombination ingen sätesuppvärmning.

En svensk bil utan uppvärmda säten?

Med tygläderkombinationen är det inte det stora dramaet, men du vill ha en Saab med sittvärme. Det är en del av DNA från det svenska varumärket. Naturligtvis kan det eftermonteras, men med lite ansträngning. Eftersom de tider då kablarna låg i Trollhättan utan att kunden hade beställt utrustningen tillhör den klassiska eran. Detta var inte fallet med de senaste 9-3 - kablarna för sätesuppvärmningen måste dras åt igen.

Det finns inget att säga mot att köpa en 9-3, särskilt som en ny bil. Reservdelar är fortfarande ganska lättillgängliga och är billiga att underhålla. Särskilt inte när du ser den svenska stationvagnen i direkt jämförelse med en ny bil. Det finns ingen risk för defekter i form av kollapsande hjälpsystem och en armada av elektroniska hjälpare de närmaste åren. Saab har det bara inte, det begränsar sig till vad du verkligen vill ha. Det enda som återstår att göra är att ringa Saab-återförsäljaren i Italien. Och förhandla om ett bra pris.

17 tankar om "Vill du ha en ny Saab-bil? Här skulle vara en 9-3 TTiD 4-sportdräkt!"

 • Ken-Daniel och Peter - Seats - Saddler i HH?

  I alla fall, för modellåret 2011, var den enda skillnaden med sätena i mjuk läderoptik att i Vector var läderpartiet (allt utom de inre rektanglarna på ryggstödet och sätet) äkta läder, i det linjära syntetiska läder som rivs. Med min Vector Vector, trots över 2011tkm, är inget fortfarande igenkännbart på sätena.

  Jag vet inte om det redan var fallet i MY 2006 (syntetiskt läder på linjär), men jag kan tänka mig att det först ändrades senare på grund av kostnadsskäl. Man måste kontrollera pris- och utrustningslistor som finns tillgängliga på nätet.

  Dessa tygläderkombinationstolar är utan tvekan väldigt bekväma (även om jag tycker att skinnsportstolarna i cabrioleten inte bara är trevligare, utan också lite bekvämare), superlång-kompatibel och ser riktigt bra ut i den svart-beige kombinationen , Ändå överväger jag att ge mitt hantverk snygg mat och även eftermontering av läder för de inre ytorna.

  Känner någon en erfaren och rekommenderbar sadelare i HH?

 • Jan - Doha

  Ja, jag har redan tittat på rapporten och bilderna flera gånger - inklusive "humoristiska" dammritningar på vindrutan, som ser exakt desamma ut i den arabiska regionen som här.

  Helt bisar och en förlorad och förtrollad stämning. Synd att så långt du kan se, de är alla limousiner. Det skulle vara riktigt intressant med stationvagnar !! Men ägaren vill bara sälja dem alla när som helst….

 • Tack Jan

  Jag tyckte att länken var intressant.

 • Historien har pågått i månader, ja det är känt. Eftersom det finns många oklarheter, beslutade vi (jag) att inte skriva om dem.

 • Tja, min linjär är en MY11. Och sätena är inte bara gjorda av tyg, utan ett slags syntetiskt läder på sidorna och lite plasttyg för sätet och ryggen. Det syntetiska läderet på förarsidan är ömtåligt.
  Sittkomfort: utmärkt! De bästa platserna.
  Mycket bättre än lädersitserna i föregående SAAB, en 9-3 2.0t MY01.

 • Synd, men jag är inte förvånad, jag såg bara vintage 2012 = Griffin. Informationen om Euro6 fick mig dock att undra.

 • Så jag har en linjär från 2006 med tygstolar och kan inte klaga på sätena alls och det finns bara minimala tecken på slitage på sätena. Trevligt nog hittar jag till och med en bättre sittposition på dessa säten än på lädersitserna i andra Saab

 • peterv - ingen Griffin, ingen Euro 6

  Nej, detta är inte en Griffin, som man kan se på framsidan, baksidan och sätena. Med Euro 6 finns det inga Saabs alls, du var inte så långt då. De senaste åren för byggandet från 2011 var alla Euro 5. Synd - denna information gör att det annars intressanta erbjudandet verkar tveksamt.

 • @ B. Anja,

  ett komplicerat och motsägelsefänomen perfekt fördes till punkten. Snälla mer av det ...

  Jag tycker om kommentarerna här lika mycket som artiklarna.

 • Ja, jag har också tittat på det flera gånger - jag har en 2011 TTiD4 Vector själv, men med 160 PS. Med över 180 km som nytt!

  Bristen på sätesuppvärmning på italienska är givetvis dum och skulle i alla fall ommonteras, men för det har han Bluetooth-telefonintegration - tänk bara på att få den ombyggd till min. Om det inte var svart (som nästan alla SC), hade ett taklucka och det stora ljudsystemet, skulle jag allvarligt föda ... 🙂

 • hm 90 km, inte nödvändigtvis mycket 😉
  Mine är en SC MY11 med 170 hk.
  Med eSID2 har du också god kontroll med regenereringen av partikelfiltret. Och tack vare vätskefilmbehandlingar bör rost också hämmas. Har nu 115 000 km på klockan och borde fortfarande ha några km och år framåt
  http://fluidfilm.de/applications/automobile/
  Den enda lilla men; det är en linjär version. Trots att den är mycket välutrustad lämnar materialkvaliteten på linjära säten något att önska.
  Men annars är min femte Saab också den bästa.

 • Helt fantastiskt. Det finns en nästan tio år gammal butikshållare och vad händer? Du vill ha det!

  18

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.