I jämförelsetestet. Peugeot 605 mot Saab 9-5 SE.

Peugeot 605 tävlar mot en Saab för andra gången. I den här videon är hans motståndare den då nya Saab 2-9 i SE-utrustning. Vid den tiden hade Peugeot varit på marknaden länge, men är nu nyligen reviderad. Den första testet han hade inte överlevt ganska så bra mot Saab 9000. Men fransmännen följde upp och eliminerade den största svagheten. Det finns nu en 2-liters turbomotor under huven.

Jämförelse Saab 9-5 vs. Peugeot 605

Frankrike kontra Sverige

En ny utgåva av den gamla duellen Frankrike mot Sverige. Vem testar? Det är SWF Rasthaus Redaktion, den äldsta tyska bilmagasinet. Det finns något historiskt i jämförelsen, programmet fanns tillgängligt från 1961 med avbrott och under andra namn i det nuvarande årtusendet. Kan 605, trots allt i produktion sedan 1989, överleva den helt nya Saab? Saab är mycket dyrare, det finns flera 1.000,00 XNUMX DM mellan motståndarna. Han kommer med innovativa idéer som den aktiva nackstödet. Den är mycket välgjord, välutrustad. Alla som förväntat sig att svenskarna ska gå igenom kommer dock att bli besvikna.

Peugeots flaggskepp kan vara av äldre ursprung. Men det har bibehållits och förfinats och är fortfarande uppdaterat. Hans största brist, den föråldrade drivtekniken, har nu eliminerats. 2-litersmotorerna från Peugeot och Saab är båda turboladdade och deras prestanda är jämförbara. Tie? Inte riktigt. Överraskningen kommer, eftersom prestanda för 605 beror på 9-5, och franska också tydligt poäng på bränsleförbrukning. Vad hände? Förlorade du din tidigare ledning i Trollhättan? Eftersom det var modern motorteknik som i slutändan tog Saab fram i andra tester och garanterade ekonomi, i kombination med tilltalande körprestanda.

En duell mellan generationerna

Jämförelsen är en duell mellan generationerna. Den stora Peugeot är en produkt från 80-talet. Stor - men också lätt. Saab, å andra sidan, passar in i 90-talets generation. Det är säkrare än en 9000 eller 605, men köper den med en extra vikt. På vanligt språk: A 9-5 väger 240 kg, nästan 5 hundra vikt, mer än Peugeot. Detta gör det klart varför den svenska sedanen inte har någon chans när det gäller bränsleförbrukning och körsträcka.

Båda motståndarna gjorde det bra i det slutliga testet på Opel-testfältet. Svensken har den bättre inställda upphängningen, men Peugeot förblir nära den. I slutändan vinner Saab i SWF Rasthaus Redaktion-betyg - trots sitt stolta pris. Hon tycker Peugeot är tråkig igen och är inte ensam om sin åsikt. Testet är i slutändan rättvist och att det löper ut för Saab också. Eftersom säkerhet verkligen är en domän för 9-5.

5 tankar också "I jämförelsetestet. Peugeot 605 mot Saab 9-5 SE."

 • Det är historiskt! Du kan inte längre se 605. 9-5 kör runt mycket, det långsiktiga resultatet talar 100% för SAAB!

  16
  Svara
 • Jag hade en Peugeot 90 SV605 som företagsbil i början av 24-talet.

  I princip en bra bil, i princip ...

  Den elektroniska upphängningen, antingen automatiskt eller på begäran, var verkligen en upplevelse ...
  Det var också en upplevelse att den relativt starka V6 gnuggade hjulen på den drivna axeln (främre skrapan) runt på flankerna, inifrån och ut, när de tvingades använda den.
  En annan upplevelse var en delvis fungerande KAT och de resulterande motorproblemen
  Det var också intressant hur Peugeot hanterade kunden, försäljning av en ny bil, ja omedelbart, support med garanti / goodwill var ganska tvivelaktigt.

  Lyckligtvis hyrdes lådan och jag var glad när kontraktet löpt ut.

  Självklart att jag blev ombedd till kassan igen när ingen uppföljningsleasing slutfördes.

  Sedan dess har jag kört olle Porsches som en vardagsbuffel, inte riktigt billig men extremt pålitlig ... Highway chats med 180-220 / 240 gillar dem verkligen ...

  ja, jag vet, Peugeot V6 vid den tiden var den så kallade Europa V6, en Strunx-motor (jag vet idag ...)

  Svara
 • Så det som slog mig ad hoc: varför nämner Saab 9-5 bara standardförarens airbag? Jag har aldrig sett en 9-5 utan en passagerar-airbag, och enligt min mening fanns det ingen. Med Peugeot båda föraren u. Passagerarkrockkudde nämns. Och förbrukningen vid 9-5? Så jag ägde bara 2,3 liter 9-5. Som LPT och FPT, var och en som en switch. I båda får jag aldrig mer än 9 liter i genomsnitt. Och här ska 2.0 faktiskt konsumera över 12 liter? Jag kan inte förstå ...

  Svara
  • 9-5 var bara någonsin tillgänglig med ett komplett airbag-paket. Jag tror att betygsättet passar ändå, säkerhet framhävs som en styrka.

   Svara
 • Förbrukning & körsträcka

  saab_owl,
  det stämmer. Jag har 2,0t i kromglas. Så vitt jag vet samma motor som i testet.

  Oavsett om det är med eller utan rådjur, förbrukar den mindre än 10 liter i en tredje blandning av stad, landsväg och standardhastighet.

  Det finns bara 12 i staden och någonstans över 130.

  Och körsträckan? Stag helt enkelt och 605 och många yngre bilar ser bara Saab bakifrån.

  210 hk och 320 Nm utan ytterligare förbrukning och med en garanti. Jag känner en Saab-återförsäljare som som standard erbjöd sina nya bilar med rådjur.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.