Virologernas tid. Saab-partisanernas tid.

Vecka 6 av utgångsbegränsningen ligger bakom mig. Det fortsätter i Bayern, ytterligare en vecka. Åtminstone! Det är tiden för virologer, mindre av bilindustrin. Den kämpar på alla fronter, och COVID-19 kommer inte bara att lämna djupa märken i balansräkningarna. De första besluten om subventioner och skrotningspremier förväntas på tisdag. Du kan bli upphetsad! Med detta i åtanke är det inte så illa att skriva om ett litet märke som faktiskt inte längre finns där.

Saab-partisaner

Bara, du borde vara detta "inte längre vara där”För att inte förväxla med det faktum att vi inte längre finns. Saab, detta lilla varumärke från bilens partisan underjordiska är extremt viktigt. Den här veckan har jag workshops och leverans av reservdelar geschrieben, Slutsatsen var positiv, och det finns fortfarande att lägga till det också i Bamberg och Frankfurt fullständiga orderböcker rapporteras. Detta är bra i dessa tider och visar att varumärket värderas av alla. Det som hjälper verkstäderna är också bra för de företag som handlar med reservdelar och för deras leverantörer uppströms.

Garage Jost är nu där

Med viss stolthet kan Saabblog tillkännage ett nytt partnerskap. Garage Jost från Pieterlen har varit ombord sedan 1 maj och annonserar på vår webbplats. Pieterlen ligger i Jura, strax före klockmetropolen i Biel. Jost-familjens garage har hållit Saab-flaggan i mer än 40 år och lever märket mer än någonsin. Ett bra 30 förägda fordon är till salu, och om och om igen får du sällsyntheter från Sverige till Schweiz och se till att påfyllningen för fansen inte torkar upp.

Det ger en liten inblick i den dynamiska verksamheten Twitter-konto garaget. Restaureringar, klassiker, vackra bilar! Garage Jost passar oss väldigt bra.

Underhållningsprogram för Saab-partisaner

Naturligtvis i tider av pandemin är det viktigt att tillhandahålla viss variation. Du ser knappast vänner och familj; den ena eller den andra saknar sina arbetskollegor. Chatten i bageriet eller grönsakerna runt hörnet är kortare eftersom ytterligare 6 eller 7 maskerade medborgare väntar vid dörren för införande. Jag skulle aldrig ha trott att detta land så småningom skulle kunna övergå från förbudet mot maskering till maskeringskravet. Men nu är det ett faktum och vi går igenom dagen som partisaner i storstaden. Det går till psyken, åtminstone för mer känsliga människor.

Bloggen tar hand om Saab Entertainment och variation så mycket som möjligt. Ytterligare tio historiska videor är på väg till digitalisering under den nya veckan, det finns också några hårddiskar och DVD-skivor fulla av gamla Saab-filmer i arkivet. Så leveranser kommer att tillhandahållas på medellång sikt. En annan historisk flick går online denna vecka. Den äldsta bilmagasinet på tysk tv, även historia, testar Saab 10-9. Vet en av läsarna fortfarande namnet på detta program?

Var uppmärksam på varandra. Snälla!

Slutligen en begäran med den första bakgrunden. Pandemin drar marken från under många fötter. Professionellt, privat. Existerande är i behov, planer är en saga historia. Inte alla kan hantera det, och vissa ritar en sista linje under denna påfrestning. Tyvärr är detta ett faktum och inte så långt borta från oss som man kan tro.

Ett ämne som inte är särskilt populärt. Ekonomi, konsumtion och statliga subventioner verkar viktigare, men det är de inte. Därför: var uppmärksam på varandra, håll kontakten - vad som helst. Håll ögonen på grannar, vänner som bor långt borta och släktingar. Ring, skriv. Lämna inte någon kvar!

3 tankar också "Virologernas tid. Saab-partisanernas tid."

 • Mycket trevligt inlägg, tack! Och vad gäller den nya skrotningspremien anses det knappast vara möjligt att tänka så bekvämt när man löser problem inom bilindustrin. Vi har de framtidsorienterade korten i våra händer med våra Saab Youngtimers och Oldtimers - bilarna är värda att köra till sitt slutliga fysiska slut. Fram till dess kan det finnas mer miljövänliga tekniker på marknaden och kollektivtrafiknätet är mycket bättre utvecklat ...

  15
  2
  Svara
 • Tack för detta omfattande / mångfacetterade bidrag! Klass!
  Också ett varmt välkomnande till bloggen, familjen Jost! Måtte ditt engagemang för bloggen förbli positivt för DIG på lång sikt också!
  Jag gillar verkligen den här sociala delen av bloggen:
  Därför: var uppmärksam på varandra, håll kontakten - vad som helst.
  Håll ögonen på grannar, vänner som bor långt borta och släktingar.
  Ring, skriv. Lämna inte någon kvar!
  Perfect. Så här bemästrar vi virussituationen!

  14
  Svara
 • Tack Tom.
  Ringde en barnlös änkling direkt efter att ha läst. Herren var väldigt glad.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.