En supersonnett? Koncept av Koenigsegg RAW-Designhouse.

Det är möjligt att Koenigsegg funderar på en annan modell. En supersportbil för att komma igång. Minskas till vad som är nödvändigt. En slags svensk supersonnett. Kompakt, med mycket prestanda och innovativa material. RAW Designhouse, designsmeden för Koenigsegg Group, är öppen Instagram släppte ett nytt koncept. Det kommer från den finska designstudenten Esa Mustonen och är ämnet för hennes examensarbete.

Efter Jesko Absolut och den nya Gemera borde det inte finnas fler nyheter från Ängelholm. Du tror, ​​men det är fel. Det fortsätter med dynamik och konceptet kan vara mer än bara en idé. Det är en kompakt supersportbil som rymmer 3 personer. Kroppen är tillverkad av kolfiber, så vikten är bara 700 kilo. Den drivs av den trecylindrade Freevalve-motorn, som också ansvarar för framdrivningen i den nya Gemera. Den har en effekt på 700 hk. En hästkraft möter 1 kg fordonsvikt - körprestandan skulle vara sensationell igen.

En supersonnett från Ängelholm?

De kompakta måtten på Freevalve-drivenheten möjliggör en kort hjulbas och en mycket kompakt kaross. Föraren sitter i mitten, flankerad av 2 möjliga passagerare. Inte en helt ny idé, franska idrottare som det Matra Murena insåg samma idé på 80-talet. Men Murena var alltid mer en kupé än en sportbil och var mycket motvillig på sin tid. Senast var det McLaren F1 som gav sig ett namn som en supersportbil med 3 platser. McLaren var större, tyngre och följde en annan filosofi med en 12-cylindrig enhet.

Visionen med RAW Designhouse kan vara en svensk supersonnett. Det kan vara mer än bara en masteruppsats. Eftersom det skapades under ögonen av Christian von Koenigsegg och chefdesigner Sasha Selipanov, vilket de tyckte vara bra. Designspråket förblir tro mot det DNA som är känt från Ängelholm. Mer flygplan än bil, flygplanens cockpit för passagerare enligt tradition.

Konceptet är fortfarande bara en digital version. Men du vet aldrig. Ängelholm har alltid plats för innovativa överraskningar. RAW-Designhouse-konceptet var inte det sista.

Bilder: RAW Designhouse (10)

6 tankar också "En supersonnett? Koncept av Koenigsegg RAW-Designhouse."

 • Enligt min subjektiva åsikt är den mest innovativa, bästa och mest estetiska fordonsdesign jag någonsin sett. Den lilla fronten och sidlinjerna som smälter samman med hjulen till en klar yttre hud, lossnar endast av en vingliknande pärla som betonar aerodynamiken. Det bakre är också mycket tydligt och betonar funktionalitet.
  Jag har respekt för denna neo-designer som har skapat något riktigt oberoende i vår utmattade, ofta upprepande designvärld.
  Naturligtvis beror smak på respektive tittare, jag är stolt över.

  Svara
 • Koenigsegg sonnett

  Även antalet cylindrar är korrekt. Skulle vara roligt om detta gjordes på liknande sätt ...

  Ibland undrar jag vad slutresultatet skulle bli om Koenigsegg skapade sig en daglig bil och tänkte i stora serier ...

  Jag skulle gärna vilja se den här studien. Kanske Evergrande driftsätter en?

  Svara
 • När jag tittar på det för första gången tycker jag att det är riktigt svårt. Fina passar i alla fall. Men bara vackert eller vackert fult? Jag misstänker dock att detta bara beror på att designen är så annorlunda att smakssynapserna inte kan hitta en plats att docka.

  Kanske drömmer jag fortfarande för mycket om en AERO X-reinkarnation som går utöver prototypstatusen.

  Svara
 • Ett av de mest intressanta koncepten de senaste åren. Koenigsegg inspirerar mig mer och mer. I serie med en överkomlig kropp (det behöver inte alltid vara kolfiber) och marknadsförs som ett Koenigsegg-undermärke. Det skulle vara min dröm!

  Svara
 • Ett motstridigt koncept för mig:
  sett ovanifrån, Aero X återkallas omedelbart positivt,
  När jag tittar på den framifrån frågar jag mig själv: var är dammsugarpåsen dold? Borde det vara poängen ???
  sett bakifrån är alldeles för krig.
  Den flytande formen uppifrån och de vinklade hörnen passar inte för mig.
  Bättre Gemera ... 😉

  Svara
 • Om du ger hela saken möjlighet att styra (med en användbar ratt) eller komprimera den, behöver du bara en motor som uppenbarligen körs utan sug. I sig själv en trevlig idé. Jag gillar kontrasten: ”Rundtecknat tak till kanter” inte alls.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.