Bättre samordnad? Shopping och Saab-körning i Corona-tider.

Redan den 5: e veckan av den bayerska utgångsbegränsningen. COVID-19-kolumnen blir en ofrivillig längdskidåkare. På vissa ställen känns landet som ett krisområde. Järnaffärer är ett typiskt exempel. Min föredragna marknad, som är en del av en stor kedja, är helt förberedd för pandemin. Ingången på ena sidan av byggnaden och utgången på den andra. Däremellan finns långa envägsgator som leder till biljettkontoren.

Saab körning i Corona gånger

Kundvagnar är obligatoriska och vagnarna desinficeras igen vid ingången. Mitt i det hela är folket, utrustat med alla typer av ansiktsmasker, som rusar genom korridorerna. Ett scenario som från en tredje klassens krigsfilm. Hårda människor tar det sportigt. Jag upptäcker att jag inte är en av dem. Jag planerar att besöka hårdvaruaffärer hör till det förflutna när det har ställts in.

Järnaffären gör allt rätt, det är exemplariskt, utan tvekan. Konceptet tänkte ut, men frågan är vad jag vill göra med mig själv. Krisen får genomslag. En av dem är att vi köper på ett mer samordnat sätt. Mer lokalt, mer eftertänksamt, kanske mer hållbart. Att föredra små butiker som har den fasta avsikten att bara köpa böcker i närmaste stad och inte längre på Internet. Det spontana ”Jag ska snabbt över till Edeka igen” är ett minne blott. Resultatet? Det är faktiskt positivt. Uppskattningen för mat ökar, hushållsavfallet vi producerar minskar. Familjen lever mer medvetet.

Inte allt är givet för givet.

Vad sägs om våra bilar och verkstäderna? Hur säker är leveransen av reservdelar? Ett av ämnena på bloggen för nästa vecka, redan specifikt i min flotta. Min aero är svag. Inget mer kylvätska, troligen en läcka i systemet. Visst, det blir varmare, ett av de gamla trollen riktar alltid uppmärksamheten på sig själv. En full gård på Saab Service Frankfurt. Du hade fortfarande tid för min Saab. Färsk kylvätska och kontrast för att hitta läckan. Eftersom klimatskydd också gäller för en gammal bil. De anställdas service och engagemang är fortfarande högt. Trots Corona.

Fechenheim vi är tillbaka igen. 9-3 i Frankfurt.
Fechenheim vi är tillbaka igen. 9-3 i Frankfurt.

Ja Frankfurt. Det är där Saab bor. Jag tar chansen och flyttar en mycket speciell 900 och samlar ännu mer berättande material till bloggen. Befolkningen i Frankfurt erbjuder mer än tillräckligt med det. Men för att hålla sig med Corona-ämnet är allt under virusets tecken.

Reparationsacceptet försvinner bakom en distanslösning, på det lilla kontoret finns plats för endast en kund. Överallt tecken som anger det minsta avståndet. Andningsskydd har beställts eftersom den omfattande guildkatalogen för att skydda kunder och anställda från COVID-19 kommer att gälla från och med måndag.

Vad är så coolt som saab

Vi börjar den sjätte Corona-veckan med hopp om ytterligare disciplin och att hålla vårt avstånd från alla. Även om det är svårt och lite irriterande. Endast på detta sätt kan det bli snabb avkoppling och livet blir mer normalt. Men jag gillade en sak den här veckan. WordPress-systemet som bloggen bygger på kastar anonymiserade söktermer under vilka vi kan hittas dagligen. Allt är under det. Saab modellår 6, var är Saabs byggda, var kan du köpa dem. Alla frågor, vars svar jag också vill veta.

Veckans bästa sökning? Här har du!

"Vilket bilmärke är lika coolt som Saab?"

Jag skulle vara nyfiken på att höra från Google eller Siri.

8 tankar om “Bättre samordnad? Shopping och Saab-körning i Corona-tider."

 • blank

  Hej Tom, bra artikel om vad som händer nu i Duitschland under dessa tider. I Belgien finns det bara möjlighet att gå till järnaffären och naturligtvis butiker där det finns mat. Allt annat är stängt till början av maj. Workshops är stängda; så ingen chans att få sin bil reparerad eller byta vinterdäck. Du kan inte köra ens med en gammal timer. I Holland är detta dock tillåtet, KNACK skriver bara att det är bättre att ta en resa med din gamla timer minst en gång i veckan. Så du ser att det finns en annan regel överallt. Men vi hoppas alla att vi håller oss friska och att vi kan njuta av våra Saab (er) under mycket lång tid.

 • blank

  Jag gick in i frågan på Google, Bing & Yahoo och tittade på träffarna på första sidan (förvånansvärt hade jag inga felmeddelanden 🙂).
  Visserligen var resultaten från Bing & Yahoo en besvikelse, men Google levererade en ännu mer överraskande. På andra plats hänvisades jag till Saabbloggen med ett annat varumärke plus termen cool:

  https://saabblog.net/2017/01/17/verdammt-was-ein-heck-ein-auto-fuer-saab-fans/

  Ärligt talat hittades inget annat märke coolt där, men åtminstone produkten från ett annat märke, Kia Stinger. Så ses snart på KIABlog ... 😉

 • blank

  Hej Tom

  exakt denna fråga har ockuperat mig och många andra i flera år!

  Trots en intensiv sökning har jag tyvärr inte hittat något svar. Och SIRI, jag är säker på att du inte vet det!
  För vad är egentligen KYLA som driver SAAB, och varför vi SAAB-förare alltid har ett så dumt flin i ansiktet när TURBO sjunger sin sång till oss som visslar och hamrar. Det är bara reserverat för dem som redan har upplevt det! Och sedan finns det ett antal konstruktiva funktioner ...

  Jag menar: SAAB är helt enkelt COOL eftersom det är allt annat än vardagligt!
  Det är exakt varför du alltid sticker ut med din SAAB.
  Saab passar helt enkelt inte i någon låda. Och duvholing är en stor sak för det nuvarande samhället!
  Men vad gör du med namnen som redan representerar något och som fortfarande inte passar in i en av lådorna?

  Exakt på grund av detta har varken Alexa eller SIRI eller Google eller jag sökresultat för din fråga!

  Tyvärr! FEL Inget sökresultat!

 • blank

  Järnaffär, om jag bara läste ordet, står mitt hår på slut. Varför måste så många och så ständigt göra en pilgrimsfärd till en järnaffär? Det uppskattas att hundratusentals ton spikar och skruvar lagras i tyska skjul och små verkstäder, liksom cirka en miljon borrar som på något sätt aldrig används. Hur som helst, jag gillar att låta alla dröja i hårdvarubutiken.

  Vårt köpbeteende har också utjämnats. Att handla en gång i veckan räcker. Vi anser att vi är tur att bo i ett lantligt område, lite trafik, lite flöde av människor och en välfylld gårdsbutik som visavis. Jag vet att det är en privilegierad situation, inte alla kan ha det. Den enda nackdelen, Saab stannar kvar i stallen och får lite träning!

 • blank

  Jorn Frick,

  Jag citerade inte Herr Schäuble, utan Tagesspiegel, som jag medvetet klassade som "tidigare känd" ...

  Jag kommer att följa med dig fullständigt om du anser att spelet med ofullständiga citat och politiska färgspel är föråldrat och stötande.

  Jag har ofta övervägt noggrant huruvida jag ska skilja den ena eller den andra kommentaren här alls?

  Ämnen (förutom Saab också corona, hållbarhet, miljöskydd och mycket mer) ställs inte in av dig eller mig. Bloggen i sig har därför endast rätt att moderera kommentarerna.

  Jag tycker personligen att din kommentar är mycket värdefull, även om den inte är direkt relaterad till Saab.

  Liksom du gillar jag bloggarens lugna uppförande och de allra flesta kommentarer. Och jag gillar den ömsesidiga tanken och ytterligare information som härrör från interaktionen mellan redaktionsteamet och reaktionen (läsare och kommentarer).

  Tack så mycket för din upplysande kommentar, som är smartare och mer differentierad än en rubrik i en ”tidigare känd” dagstidning.

  Det är bara synd att du i grund och botten baserar dina kunskaper och argument mot en diskurs som jag kände var utlöst eller åtminstone gynnad i föregående artikel.

  Men jag tar hjärtat ditt förslag.
  Bye.

  1
  1
 • blank

  Jag ser alltid fram emot Toms fantastiska artiklar om Saabbloggen. Dessa är behagligt ohysteriska i dessa konstiga tider. Jag gillar tankeväckande och mina egna åsikter. Och naturligtvis kan alla ha sin egen politiska åsikt. Men för mig, kära herr Hürsch, är det tveksamt om kommentarfunktionen i Saab-bloggen är rätt plats för politiska uttalanden, särskilt eftersom inte alla Saab-förare i sig är vänsterliberala.

  Jag tycker att det är beklagligt när citat reproduceras ofullständigt och ur sammanhang.
  Herr Schäuble sade: ”Men när jag hör att allt annat måste gå tillbaka från livets skydd, då måste jag säga: Det är inte korrekt i denna absoluthet. Grundläggande rättigheter begränsar varandra. Om det finns något absolut värde i vår grundlag, så är det mänsklig värdighet. Det är okränkbart. Men det utesluter inte att vi måste dö. ... "
  Men påståendet är också anmärkningsvärt: ”Det största problemet är fortfarande inte bara pandemin, utan klimatförändringarna, förlusten av biologisk mångfald - alla skador som vi människor och framför allt vi européer gör genom ett överflöd av natur. Förhoppningsvis kommer vi inte bara att hitta bonusar som gör att branschen kan fortsätta som tidigare. "
  I denna mening tillbaka till ämnet: SAAB.

 • blank

  Schäuble: "Livets skydd är inte av största vikt!"

  Är det idag som rubriken på förstasidan av (tidigare kända) Berlin TAGESSPIEGEL ...

  Senast nu behöver vi inte längre oroa oss för om alla de oro som vi har oroat oss verkligen är oroande.

  Det är synd, för de inlärningseffekter som beskrivs i artikeln är utbredda och oändligt värdefulla. De som inte tillhör den lilla gruppen av helt rädda och förmodligen tidigare skadade hamstrar köper mindre och mer medvetet, kastar mindre och sparar mycket koldioxid och förpackningsmaterial ...

  Sparar din egen tid, pengar, resor och resurser, skyddar miljön och sänker också infektionsgraden, räddar liv.

  Min största oro var att denna inlärningseffekt (ekonomiskt) politiskt inte önskas alls. Detta bekräftas för närvarande. Mycket, väldigt dåligt.

  6
  2
 • blank

  Hej, jag har också en SAAB, det är en SAAB 900, den är i garaget eftersom det fortfarande finns några små saker som måste göras. Det är inget allvarligt, kostnaderna är inte så höga för små reparationer. Jag kommer att göra det klart, så min man gör det redo för TÜV. Det är en fantastisk bil. Vi kör antingen eller så säljer jag det. Eftersom min man kör en Mercedes. Även en äldre modell. Det är en sportkupé. Måste övertyga honom att avstå från det och sälja det, så jag ber om ursäkt. För jag vet inte om jag kunde lägga upp allt nu. Var snäll och håll dig frisk och ta hand om dig själv. Önskar alla en trevlig söndag.
  Hälsningar från Brakel / Gehrden
  Conni

  8
  2

Kommentarer är stängda.