Intressant! Saabblog läsare under Q1 2020.

Vi har aldrig publicerat våra läsarsiffror i denna form och medvetet. Vi bryter den traditionen idag, av en anledning. Eftersom siffrorna utvecklas på ett intressant sätt - helt annorlunda än vad man kan förvänta sig. Du kan vara en drivkraft bakom de som tjänar pengar med Saab. Eller åtminstone få dig att tänka. För fansen är de åtminstone en bekräftelse. Eftersom du inte är ensam om din sympati för varumärket.

I princip var det klart för mig från början med bloggprojektet att det skulle vara ändligt. Ett varumärke stänger portarna, det finns hopp om en comeback ett tag. Om detta krossas och fantasin försvinner, är det bara en tidsfråga innan bloggen krymper till ett knappt anmärkningsvärt antal läsare.

Mer än 1/4 miljoner läsare under första kvartalet

I princip är det precis så det blev. Under första kvartalet 2012 med slutet i Sverige en topp med 394.553 2014 läsare, 2015 och 2018 hoppas att NEVS kommer att återuppliva varumärket. Då slutade fantasin, desillusioneringsfasen. Läsarkretsen sjönk stadigt och 158.523 nådde lågpunkten. Endast 50.000 ​​XNUMX läsare kvar, mindre än hälften av rekordhöga. Vid denna tidpunkt var slutet på bloggen redan fast i mitt sinne. Mindre än XNUMX XNUMX läsare per månad skulle ha varit det som kallas en personlig smärttröskel. Den punkt där du inte längre kan motivera ansträngningen bakom dessa sidor för dig själv.

Saabblog läsarantalet under varje första kvartal
Saabblog läsarantalet under varje första kvartal

Saab-sagan berättas? Det visade sig annorlunda! December 2018 borde definitivt ha varit den sista månaden för Saabblog, det var det inte. Läsarkretsen ökade och intresset för Saab ökade långsamt igen. En trend som har varat i fem kvartal och är stabil. Överraskande, för det borde inte existera och ingenting kan motivera det. Saab eftersom ett bilmärke är dött finns det ingen motivering för en fantasi. Allmänheten är mot gamla bilar, trenden är mot digital, helt elektrisk rörlighet. Ändå nådde bloggen 5 2020 läsare under första kvartalet 264.599. Det kan toppa en miljon mark för första gången i år, vilket är ett vågat antagande med alla nuvarande osäkerheter.

Nästan hälften av läsarna är under 35 år

Det är ännu mer intressant vem som läser! Vi har inte ett analysverktyg som körs på vår tyska server, vilket är ett grundläggande beslut från början. Men om du läser Saabblog på andra språk hamnar du på vår amerikanska server. Leverantörerna analyserar, på grund av en annan juridisk situation, mycket exakt, och resultatet skiljer sig från vad du kanske tror. Den största gruppen är 37,5-25-åringar med 34%, följt av 45-54-åringar med 25%. Åldersgruppen 18 till 24 står för 11,5% av varje 10: e läsare, de över 55 år utgör bara 3,75%.

Åldersstrukturen kan antagligen inte överföras 1: 1 till det tyskspråkiga området, men slutsatser kan dras. Saab spelar en större roll med ungdomar än man tror vid första anblicken. Mer än var tionde läsare hade inte körkort när Trollhättan stängdes. Bilmärket har inte försvunnit från människors sinnen, intresset ökar med en robust kurva upp nästan 10 år efter det att det slutade.

Verkstäderna och företagen som handlar med reservdelar måste själva svara på vad som kan göras av det. Saabblog kan bara väcka intresse eller också bevara det. Att få människor att köra en gammal Saab som passar in i livet och miljön är en fråga om respektive lokala affärsmodell. Bloggen ger bara grunden för detta.

13 tankar om “Intressant! Saabblog läsare under Q1 2020."

 • blank

  Sedan förra fredagen finns det en 18 år gammal 9000aero-ryttare, ... innan han alltid konfronterats med SAABs av föräldrarna, hänvisade till spännande artiklar i bloggen och nu förvånad över vad en SAAB från 1996 redan hade ombord. Oundvikligen läses bloggar om och om igen.

  • blank

   Grattis! Så ska det vara!

 • blank

  Herbert, jag skulle verkligen sakna dina välsmakande kommentarer! Så stanna med Saab och bloggen!

  Hälsningar från Hans söderifrån, en schweizare som är "inlåst" i Tyskland 🙂
  Mitt Saab-garage finns i Schweiz och jag måste snabbt ta med två fordon förbi. Tyvärr inte möjligt för tillfället!

  Bra tid alla!

 • blank

  @ Tom,

  säkert också en faktor och en del av den multipla sanningen. Så jag kan personligen underteckna det omedelbart.

  Å andra sidan kan du undvika digital överbelastning med alla fordon av alla märken. Med äldre modeller av alla märken inget problem och ibland kan denna flykting fortfarande realiseras med nya bilar.

  Den växande populariteten, som bloggen och därmed Saab upplever, kan inte förklaras på annat sätt än med slutsatsen att bloggen helt enkelt är jävla bra och alltid gör att du vill ha Saab.

  Återigen grattis till siffrorna och särskilt 1.000 XNUMX tack för allt.

  Det är fullt möjligt att jag inte skulle ha investerat en Saab mer eller mindre utan den här bloggen. Eller att jag skulle investera mindre utan den här bloggen. Tyvärr får du alltid förslag här. Även om det bara är att byta ut den gamla hajfenan (takantennen) ...

 • blank

  Grattis till dessa imponerande användarnummer!
  Naturligtvis handlar det om SAAB. Har redan varit ett speciellt varumärke ...
  med speciella människor som användare,
  med en tidig instinkt för säkerhet och
  ekonomiska (miljövänliga) enheter,
  samt en imponerande körprestanda. Det polariserade "då", i dag väcker det önskningar när det används med ett H -märke.
  I mina tankar letar jag efter en 9000 CSE 2.3 eller 900 Turbo 16S ... eller en blå Viggen 9-3 ... ja, om jag hade så mycket utrymme.
  Fascinationen kommer att förbli.
  Bloggen blomstrar också eftersom teamet gör ett bra (!!!) på datorn.
  Intressanta artiklar,
  Nu hur i ämnet,
  känslomässigt skrivande plus underbara bilder.
  Åtagande till SAAB för digitalisering av filmerna och.
  Allt detta belönas med klick och stöds med € i december.
  I alla fall är jag alltid glad när jag tittar in i min e-postinkorg när det finns något från SAAB-bloggen igen.
  Tack så mycket för informationsarbetet hittills !!!

 • blank

  congratulation

  Kanske är bloggen helt enkelt så bra att den genererar växande läsekrets i en krympande gemenskap?

  Jag tycker att det är utmärkt.

  Kanske gjorde Saab ett varaktigt intryck på ungdomar?

  Hur som helst hände det mig med några bilar som jag senare köpte min barndoms och ungdoms önskningar och jag hade fortfarande inte allt jag ville ha. Det finns fortfarande en hel del Saab på önskelistan ...

  Bra att veta att du inte är ensam om detta (även om det länge har pressat priserna upp för vissa modeller).

  Men ju mer hopp du kan få för reservdelar och god service. Överklagandet i artikeln går (som alltid) i rätt riktning.

  • blank

   En av sanningarna är kanske att utsikterna att flytta en smartphone på hjul i framtiden inte kommer att inspirera alla. Det kan bli en växande entusiasm för analog mobilitet, även bortom Saab. Saker behöver inte alltid vara komplexa och nätverkade.

 • blank

  Antalet träffar är faktiskt överraskande när det gäller kvantitet. Det är dock ingen överraskning att Saabs blogg uppskattas. Den noggrannhet som forskningen bedrivs med, den djupa kunskapen med vilken skrivningen utförs och den höga frekvensen med vilken publikationer utförs - det är fenomenalt! Även de som (ännu) inte är intresserade av Saab kommer alltid att hitta något intressant här.

  Det faktum att inga nya Saab-fordon produceras betyder inte längre märkets överklagande, tror jag. Det andra märket i mitt hjärta har inte producerats sedan 1961 och har fortfarande en världsomspännande fanbas. Tyvärr har mycket gjorts fel på Borgward-scenen under de senaste decennierna när det gäller PR. Och naturligtvis har mediamöjligheterna inte varit tillgängliga de senaste decennierna i dag. Och så hände det att Borgward-scenen är hopplöst föråldrad. Detta händer uppenbarligen inte på Saab, tack vare bloggen, inte heller till de dedikerade verkstäderna och leverantörerna som håller fordonen igång med sin livsnerv i vardagen. Kommunikationsalternativ via olika media gör resten.

  Bloggen ska leva, måste leva. 264.599 1 läsare under första kvartalet är fantastiska. Men till och med 50.000 XNUMX läsare är absolut ingen anledning för mig att ge upp. Så länge människor är intresserade av Saab lever ämnet. Och min erfarenhet visar att även decennier efter slutet av produktionen berättas historien fortfarande inte.

  11
 • blank

  Jag håller med gratulationerna, för det första är du som utgör bloggen. Saab har alltid haft sin egen fascination. Jag har aldrig haft en bil så länge (11 år och 350.000 XNUMX km) som min Saab.
  Och fram till den sista resan tyckte jag om bilen. På ingen tidpunkt var han över mig, eller kände jag att jag hade en gammal bil. Endast ekonomiska saker dödar ibland det vackraste. En ny bil behövdes. Jag sålde den gamla Saab och köpte en ännu äldre Saab som säsongsbil. Igår gjorde jag den första omfattande resan i år. Och det är en ren retardation för mig som en kort semester när jag reser med bil. Och jag är förvånad över hur bra bilen kör jämfört med den nya bilen !! Jag kan förstå att den yngre generationen känner på samma sätt! En positiv bieffekt av Saab är naturligtvis att priserna är mycket nära att nå och därför kan unga med en liten budget också slå till.

 • blank

  Grattis till denna framgång!

  Jag är också förvånad över åldersfördelningen, men det är mycket glädjande. Det lämnar också utrymme för framtiden, för jag är inte så säker på om alla kommer att delta i denna "trend mot digital, helt elektrisk mobilitet", eller om man nästan är tvungen att göra det. Jag är nyfiken på vad regeringen håller på med igen. VW har definitivt släckt sina känslor och efterlyst en "switchbonus för nya fordon".

  Jag tillhör också den sista åldersgruppen på bloggen och jag kommer att driva min Saab så länge jag är kapabel och tillåtet.

  Idag var jag på vägen i södra Schwarzwald med 9-3 Aero Coupe byggd 2000, med maptun scen 1. Helt enkelt himmelskt, det finns ingenting att hitta, ingenting skrallar, motorn rymmer villigt som en turbin och accelererar bilen med stor lätthet i alla situationer. Och när du kommer ut står du framför en tidlös vacker och välformad bil!

  11
 • blank

  Jo, jag tillhör också dessa "3,75 procent" och är positivt förvånad över att så många yngre läser Saabbloggen.

  Och nu för det aktuella fotot. Helt enkelt underbart! Två av dessa 9-5 drivs upptagen av min fru och jag. Med samma färg och i ett fall också med dessa fälgar. Särskilt de något yngre bloggläsare bör få höra att dessa fordon fortfarande är underbart bekväma och säkra på vägen långa avstånd. Förra året täckte vi totalt 30Tkm med fordonen och i år är vi igen på mer än 9Tkm.

  15
 • blank

  Bättre att köra en cool gammal SAAB med ett stort samhälle och en superblogg än en för dyr Golf 8 utan själ och fuskteknik.

  21
 • blank

  För närvarande tillhör jag en ”riskgrupp” när det gäller ålder. Därför är jag också irriterad över att efter så många år med alla möjliga och omöjliga bilmodeller har jag först nu stött på SAAB. Så vad, en 3-9II My3-hytt har varit i garaget i 07 år och det är bra! Punkt!

  18

Kommentarer är stängda.