Intressant! Saabblog läsare under Q1 2020.

Vi har aldrig medvetet publicerat våra läsarantal i denna form. Vi bryter denna tradition idag, av en anledning. Eftersom siffrorna utvecklas intressant - helt annorlunda än man kunde förvänta sig. Du kan vara en drivkraft för dem som tjänar sina pengar med Saab. Eller åtminstone få dig att tänka. För fansen är de åtminstone bekräftelse. Eftersom du inte är ensam i din sympati för varumärket.

I princip var det klart från början av bloggprojektet att det var begränsat. Ett varumärke stänger grindarna, under en viss tid finns det hopp om ett comeback. Om detta bryter och fantasin försvinner är det bara en tidsfråga innan bloggen krymper till knappast några anmärkningsvärda läsare.

Mer än 1/4 miljoner läsare under första kvartalet

I princip är det exakt hur det hände. Under det första kvartalet 2012 med slutet i Sverige högt med 394.553 2014 läsare, 2015 och 2018, hoppas att NEVS skulle återuppliva varumärket. Sedan slutet på fantasin, fasen av desillusionering började. Läsekretsen sjönk stadigt och 158.523 hamnade i botten. Endast 50.000 ​​XNUMX läsare, mindre än hälften av all-time high. Vid denna punkt var slutet på bloggen redan i mitt sinne. Mindre än XNUMX XNUMX läsare i månaden skulle ha varit det som kallas en personlig smärttröskel. Den punkt där du inte längre kan motivera insatsen bakom dessa sidor framför dig själv.

Saabblog läsarantalet under varje första kvartal
Saabblog läsarantalet under varje första kvartal

Saab-sagan berättade? Det visade sig annorlunda! December 2018 borde definitivt ha varit den sista månaden för Saabblog, det gjorde det inte. Antalet läsare ökade, intresset för Saab ökade långsamt igen. En trend som har pågått i fem kvartal och är stabil. Överraskande eftersom det inte borde finnas och det finns inget som kan motivera det. Saab som ett bilmärke är dött, det finns ingen anledning till en fantasi. Den allmänna stämningen är mot gamla bilar, trenden är mot digital, helt elektrisk rörlighet. Ändå nådde bloggen 5 2020 läsare under det första kvartalet 264.599. Det kan gå över en miljon-märket för första gången i år, vilket är ett djärvt antagande med tanke på alla de nuvarande osäkerheterna.

Nästan hälften av läsarna är under 35 år

Det är ännu mer intressant vem som läser där! Vi har inget analysverktyg som körs på vår tyska server, vilket är ett grundläggande beslut från början. Men om du läser Saabblog på andra språk hamnar du på vår amerikanska server. Leverantörerna analyserar mycket noggrant på grund av en annan rättslig situation, och resultatet är annorlunda än du kanske tror. Den största gruppen (37,5%) är 25-34-åringar, följt av 45-54-åringar (25%). Åldersgruppen från 18 till 24 med 11,5% ger varje tionde läsare, de över 10 år bara 55%.

Åldersstrukturen kan förmodligen inte överföras 1: 1 till det tyskspråkiga området, men det gör det möjligt att dra slutsatser. Saab spelar en större roll hos ungdomar än du kanske tror vid första anblicken. Mer än en av tio läsare hade inget körkort när Trollhättan stängdes. Bilmärket har inte försvunnit från sinnet, intresset stiger nästan 10 år efter slutet med en robust kurva.

Verkstäderna och företagen som hanterar reservdelar måste svara själv vad de kan göra med det. Saabblog kan bara väcka eller bevara intresse. Att få människor att köra en gammal Saab som passar in i livet och miljön är upp till den lokala affärsmodellen. Bloggen ger bara grunden för detta.

13 tankar om "Intressant! Saabblog läsare under Q1 2020."

 • Grattis! Så ska det vara!

 • Sedan förra fredagen har det funnits en 18 år gammal 9000aero-förare mer ... tidigare, alltid konfronterad med föräldrarnas SAAB, hänvisade till spännande artiklar i bloggen och nu förvånad över vad en SAAB från 1996 redan hade ombord. Oundvikligen läses bloggar igen och igen.

 • Herbert, jag skulle verkligen sakna dina välsmakande kommentarer! Så stanna med Saab och bloggen!

  Hälsningar från Hans från söder, en schweizisk som är "inlåst" i Tyskland 🙂
  Mitt Saab-garage finns i Schweiz och jag måste snabbt ta med två fordon förbi. Tyvärr inte möjligt för tillfället!

  Bra tid alla!

 • @ Tom,

  säkert också en faktor och en del av den multipla sanningen. Så jag kan personligen underteckna det omedelbart.

  Å andra sidan kan du undvika digital överbelastning med alla fordon av alla märken. Med äldre modeller av alla märken inget problem och ibland kan denna flykting fortfarande realiseras med nya bilar.

  Den växande populariteten, som bloggen och därmed Saab upplever, kan inte förklaras på annat sätt än med slutsatsen att bloggen helt enkelt är jävla bra och alltid gör att du vill ha Saab.

  Återigen grattis till siffrorna och särskilt 1.000 XNUMX tack för allt.

  Det är mycket möjligt att jag inte skulle ha investerat en Saab mer eller mindre utan den här bloggen. Eller att jag skulle investera mindre utan den här bloggen. Tyvärr får du alltid förslag här. Och om bara för att ersätta den gamla hajfenan (takantennen) ...

 • Grattis till dessa imponerande användarnummer!
  Visst, det handlar om SAAB. Har varit ett speciellt varumärke ...,
  med speciella människor som användare,
  med en tidig instinkt för säkerhet och
  ekonomiska (miljövänliga) enheter,
  såväl som imponerande körprestanda. Polariserade ”då”, som används idag för att väcka önskningar med H-markeringar.
  Jag letar efter en 9000 CSE 2.3 eller 900 Turbo 16S ... eller en blå Viggen 9-3 ... ja, om jag hade så mycket utrymme.
  Fascinationen kommer att förbli.
  Bloggen blomstrar också eftersom teamet gör ett bra (!!!) på datorn.
  Intressanta artiklar,
  Nu hur i ämnet,
  känslomässigt skrivande plus underbara bilder.
  Åtagande till SAAB för digitalisering av filmerna och.
  Allt detta belönas med klick och stöds med € i december.
  I alla fall är jag alltid glad när jag tittar in i min e-postinkorg när det finns något från SAAB-bloggen igen.
  Tack så mycket för informationsarbetet hittills !!!

 • En av sanningarna är kanske att utsikterna att flytta en smartphone på hjul i framtiden inte kommer att inspirera alla. Det kan bli en växande entusiasm för analog mobilitet, även bortom Saab. Saker behöver inte alltid vara komplexa och nätverkade.

 • congratulation

  Kanske är bloggen helt enkelt så bra att den genererar växande läsekrets i en krympande gemenskap?

  Jag tycker att det är utmärkt.

  Kanske gjorde Saab ett varaktigt intryck på ungdomar?

  I alla fall hände det mig med några bilar att jag senare köpte önskningarna från min barndom och ungdomstid och jag hade fortfarande inte allt jag ville ha. Det finns fortfarande många Saab på önskelistan ...

  Bra att veta att du inte är ensam om detta (även om det länge har pressat priserna upp för vissa modeller).

  Men ju mer hopp du kan få för reservdelar och god service. Överklagandet i artikeln går (som alltid) i rätt riktning.

 • Antalet träffar är förvånande vad gäller kvantitet. Det är dock ingen överraskning att Saab-bloggen värderas. Med vilken noggrann forskning, med vilken djup kunskap som skrivs och med vilken högfrekvens publiceras - det är fenomenalt! Även de som inte (ännu) är intresserade av Saab kommer alltid att hitta något intressant här.

  Det faktum att inga nya Saab-fordon produceras betyder inte längre märkets överklagande, tror jag. Det andra märket i mitt hjärta har inte producerats sedan 1961 och har fortfarande en världsomspännande fanbas. Tyvärr har mycket gjorts fel på Borgward-scenen under de senaste decennierna när det gäller PR. Och naturligtvis har mediamöjligheterna inte varit tillgängliga de senaste decennierna i dag. Och så hände det att Borgward-scenen är hopplöst föråldrad. Detta händer uppenbarligen inte på Saab, tack vare bloggen, inte heller till de dedikerade verkstäderna och leverantörerna som håller fordonen igång med sin livsnerv i vardagen. Kommunikationsalternativ via olika media gör resten.

  Bloggen ska leva, måste leva. 264.599 1 läsare under första kvartalet är fantastiska. Men till och med 50.000 XNUMX läsare är absolut ingen anledning för mig att ge upp. Så länge människor är intresserade av Saab lever ämnet. Och min erfarenhet visar att även decennier efter slutet av produktionen berättas historien fortfarande inte.

  11
 • Jag håller med gratulationerna, för det första är du som utgör bloggen. Saab har alltid haft sin egen fascination. Jag har aldrig haft en bil så länge (11 år och 350.000 XNUMX km) som min Saab.
  Och fram till den sista resan tyckte jag om bilen. På ingen tidpunkt var han över mig, eller kände jag att jag hade en gammal bil. Endast ekonomiska saker dödar ibland det vackraste. En ny bil behövdes. Jag sålde den gamla Saab och köpte en ännu äldre Saab som säsongsbil. Igår gjorde jag den första omfattande resan i år. Och det är en ren retardation för mig som en kort semester när jag reser med bil. Och jag är förvånad över hur bra bilen kör jämfört med den nya bilen !! Jag kan förstå att den yngre generationen känner på samma sätt! En positiv bieffekt av Saab är naturligtvis att priserna är mycket nära att nå och därför kan unga med en liten budget också slå till.

 • Grattis till denna framgång!

  Jag är också förvånad över åldersfördelningen, men det är mycket glädjande. Detta lämnar också utrymme för framtiden, för jag är inte så säker på om alla gör denna ”trend mot digital, helt elektrisk mobilitet”, eller om man nästan tvingas göra det. Jag är nyfiken på vad regeringen har upp till. I vilket fall som helst har VW redan tagit fram sina känslor och begärt en "överföringsbonus för nya fordon".

  Jag tillhör också den sista åldersgruppen på bloggen och jag kommer att driva min Saab så länge jag är kapabel och tillåtet.

  Idag var jag på vägen i södra Schwarzwald med 9-3 Aero Coupe byggd 2000, med maptun scen 1. Helt enkelt himmelskt, det finns ingenting att hitta, ingenting skrallar, motorn rymmer villigt som en turbin och accelererar bilen med stor lätthet i alla situationer. Och när du kommer ut står du framför en tidlös vacker och välformad bil!

  11
 • Tja, jag hör också till denna ”3,75 procent” och är positivt förvånad över att så många yngre läser Saab-bloggen.

  Och nu för det aktuella fotot. Helt enkelt underbart! Två av dessa 9-5 drivs upptagen av min fru och jag. Med samma färg och i ett fall också med dessa fälgar. Särskilt de något yngre bloggläsare bör få höra att dessa fordon fortfarande är underbart bekväma och säkra på vägen långa avstånd. Förra året täckte vi totalt 30Tkm med fordonen och i år är vi igen på mer än 9Tkm.

  15
 • Bättre att köra en cool gammal SAAB med ett stort samhälle och en superblogg än en för dyr Golf 8 utan själ och fuskteknik.

  21
 • Just nu tillhör jag en ”riskgrupp” när det gäller ålder. Det är därför jag är irriterad över att jag efter så många år, med alla möjliga och omöjliga bilmodeller, bara kommit till SAAB. Så vad, det har funnits en 3-9II My3 Cab i garaget i 07 år och det är bra! Point!

  18

Kommentarer är stängda.