Den nya Koenigsegg Jesko Absolut. Bildgalleri!

Koenigsegg har idag cirka 300 anställda. Med Gemera vågar du dig in i nya dimensioner vad gäller kvantiteter. För honom utvidgar du det Werk och kommer att montera komponenter i Trollhättan. Jesko förblir traditionellt. Den skarpaste versionen, Jesko Absolut, är uteslutande reserverad för huvudanläggningen. För att få intryck av den snabbaste Koenigsegg någonsin fotograferade James Holm honom på den interna banan.

Jesko Absolut framför en historisk hangar. Notera de klädda bakhjulen
Jesko Absolut framför en historisk hangar. Notera de klädda bakhjulen

Vad skiljer det absoluta från det normala Jesko? Det finns en otrolig mängd teknisk precision i den nya versionen. Aerodynamiskt optimerad, det lovar en dragkoefficient på 0.278. Med 1.600 8 hästkrafter, som den laddade V85 med E500 skulle leverera, skulle en toppfart på mer än XNUMX kilometer i timmen vara möjlig. Det sista beviset väntar fortfarande.

En svansenhet - inte en spoiler

Det fina arbetet på de klädda hjulen och den slående svansenheten på baksidan är bäst synlig. I stället för spoilern som den vanliga versionen, bär den två vertikala fenor i stil med F15 Eagle. Koenigsegg förväntar sig att de stabiliserar fordonet i extremt höga hastigheter. Jesko Absolut ser väldigt snabbt ut på banan även på stativet. Imponerande, respektfullt. En bit exklusivitet. Det är en demonstration av vad som är möjligt om du inte har en budget.

Fascination Koenigsegg

Med Jesko och Gemera har tillverkaren för första gången två helt olika fordon i sin portfölj. Gemera vill vara en GT, Jesko en old school hyperbil, som man är van vid från svensk tillverkning. De är båda fascinerande. Inte bara på grund av deras tekniska data.

En del av fascinationen från Ängelholm kommer i framtiden inte bara att reserveras för köpare av högpresterande sportbilar. Kunskap flyter i begränsad utsträckning i ett gemensamt företag med NEVS och Evergrande. Framtida generationer av fordon som också bör gå i produktion i Trollhättan kan dra nytta av detta. Något Koenigsegg och generna för de speciella sportbilarna från Ängelholm kunde öppna upp till en större cirkel.

6 tankar om “Den nya Koenigsegg Jesko Absolut. Bildgalleri!"

 • blank

  Fascinerande om Koenigsegg ...

  Jag hittar ägarstrukturen och djupet i egen produktion och utveckling. Detta är verkligen Made in Sweden.

  Naturligtvis är den tekniska och estetiska nivån också fascinerande.

  Men även om hyperbilarna verkar komma från framtiden, påminner omständigheterna för deras utveckling och tillverkning också mig om ett förflutet land och dess legendariska produkter.

  På kameror i rymden (Hasselblad), gamla Volvos och Saab-generationen med de första egna motorerna. till
  Motorsåg, motorcyklar, tält, spisar, verktyg och mycket mer.

  Mycket av det som en gång kom från Sverige hade ett rykte för att vara det bästa du kunde köpa.

  Det är synd hur detta har reducerats till ett begränsat och dyrt konst över tid och saker.

 • blank

  Jag är redan ett fan av Koenigsegg och jag skulle ha litat på honom (som Muller) för att leda Saab in i framtiden. Så det händer i en kraftigt försvagad form genom bakdörren. Och vem vet, de förändrade attityderna till den rena bilen och (lyckligtvis och med rättvist) smulande motstånd mot förbränningsmotorn skulle kunna leda till mer civila och köpbara bilar på marknaden i denna trippelkombination (Koenigsegg, NEVZ, Evergrande).

 • blank

  Allt är möjligt när en man har tillräckligt med pengar för att fullt ut leva sin entusiasm för bilar och flygplan och framför allt sin lekinstinkt ... 😉

  Alltid intressanta och imponerande, dessa rapporter från en annan värld - med hänvisning till Trollhättan och därmed till Saab. Tack så mycket!

  Enligt min åsikt bör denna begränsning även gälla för Volvo - rapportera om du har någon relation till Saab. Annars ingenting om de gigantiska kinesiska stadsjeeparna med sina olika pärlor etc. (jag ser fram emot tummen ner ;-)). Vi diskuterade nyligen mer detaljerat.

  Eller planeras något annat nu? Trots allt har bloggen nyligen fått titeln "... & svenska bilar".

  5
  2
  • blank

   Volvotema har varit med oss ​​länge som bakgrundsbrus. Jag får hela tiden e-postmeddelanden från läsare som vill ha ytterligare Volvo-läsning. Det finns tydligen mer överlappning i scenen och en hel del Saab-förare har också en Volvo i carporten.
   Vi hade faktiskt tänkt på ämnet under vintern och hittat ett sätt att integrera Volvo. Annat än vanligt, lite okonventionellt. Diskussioner för att fördjupa projektet och slutligen bestämma om det är genomförbart borde ha ägt rum i april. Med COVID-19 är allt på vent under en obestämd period.
   Det ganska nya tillägget ”svenska bilar” har inget att göra med det. Det är skyldig Koenigsegg-länken till Trollhättan och kanske också de bilar som så småningom kommer att rulla av monteringslinjen där under något namn.

 • blank

  En stark del som svenskarna satte på hjulen.
  Plan och bred, som en stråle, riktad, som på ett flygplan. Funky kombination.
  JESKO är helt fascinerande.
  Tack för bilderna och, om och om igen, redigerande text.

 • blank

  Jag kommer aldrig att ha varken Jesko eller Gemera i garaget. Ändå - jag tycker att det är bra att Saabblog har öppnat för ett annat svenskt varumärke. Bilderna är fantastiska, texterna är som alltid värda att läsa. Fascination Koenigsegg - Jag ska vara där. Tack!
  Nu skulle Volvo vara min önskan. Då skulle alla svenskar vara i en tidning. Det behöver inte vara så mycket. Men då och då, om och om igen, skulle det vara något? Snälla!

Kommentarer är stängda.