Den nya Koenigsegg Jesko Absolut. Bildgalleri!

Koenigsegg har idag cirka 300 anställda. Med Gemera vågar du dig in i nya dimensioner vad gäller kvantiteter. För honom utvidgar du det Werk och kommer att montera komponenter i Trollhättan. Jesko förblir traditionellt. Den skarpaste versionen, Jesko Absolut, är uteslutande reserverad för huvudanläggningen. För att få intryck av den snabbaste Koenigsegg någonsin fotograferade James Holm honom på den interna banan.

Jesko Absolut framför en historisk hangar. Notera de klädda bakhjulen
Jesko Absolut framför en historisk hangar. Notera de klädda bakhjulen

Vad skiljer det absoluta från det normala Jesko? Det finns en otrolig mängd teknisk precision i den nya versionen. Aerodynamiskt optimerad, det lovar en dragkoefficient på 0.278. Med 1.600 8 hästkrafter, som den laddade V85 med E500 skulle leverera, skulle en toppfart på mer än XNUMX kilometer i timmen vara möjlig. Det sista beviset väntar fortfarande.

En svansenhet - inte en spoiler

Det fina arbetet på de klädda hjulen och den slående svansenheten på baksidan är bäst synlig. I stället för spoilern som den vanliga versionen, bär den två vertikala fenor i stil med F15 Eagle. Koenigsegg förväntar sig att de stabiliserar fordonet i extremt höga hastigheter. Jesko Absolut ser väldigt snabbt ut på banan även på stativet. Imponerande, respektfullt. En bit exklusivitet. Det är en demonstration av vad som är möjligt om du inte har en budget.

Fascination Koenigsegg

För Jesko och Gemera har tillverkaren för första gången två helt olika fordon i sin portfölj. Gemera vill vara en GT, Jesko en hyperbil från gamla skolan, som du är van vid från den svenska fabriken. De är båda fascinerande. Inte bara på grund av deras tekniska data.

En del av fascinationen från Ängelholm kommer i framtiden inte bara att reserveras för köpare av högpresterande sportbilar. Kunskap flyter i begränsad utsträckning i ett gemensamt företag med NEVS och Evergrande. Framtida generationer av fordon som också bör gå i produktion i Trollhättan kan dra nytta av detta. Något Koenigsegg och generna för de speciella sportbilarna från Ängelholm kunde öppna upp till en större cirkel.

6 tankar om "Den nya Koenigsegg Jesko Absolut. Bildgalleri!"

 • Fascinerande om Koenigsegg ...

  Jag hittar ägarstrukturen och djupet i egen produktion och utveckling. Detta är verkligen tillverkat i Sverige.

  Naturligtvis är den tekniska och estetiska nivån också fascinerande.

  Men även om hyperbilarna verkar komma från framtiden, påminner omständigheterna för deras utveckling och tillverkning också mig om ett förflutet land och dess legendariska produkter.

  På kameror i rymden (Hasselblad), gamla Volvos och Saab-generationen med de första egna motorerna. till
  Motorsåg, motorcyklar, tält, spisar, verktyg och mycket mer.

  Mycket av det som en gång kom från Sverige hade ett rykte för att vara det bästa du kunde köpa.

  Det är synd hur detta har reducerats till ett begränsat och dyrt konst över tid och saker.

 • Volvotema har varit med oss ​​länge som bakgrundsbrus. Jag får hela tiden e-postmeddelanden från läsare som vill ha ytterligare Volvo-läsning. Det finns tydligen mer överlappning i scenen och en hel del Saab-förare har också en Volvo i carporten.
  Vi hade faktiskt tänkt på ämnet under vintern och hittat ett sätt att integrera Volvo. Annat än vanligt, lite okonventionellt. Diskussioner för att fördjupa projektet och slutligen bestämma om det är genomförbart borde ha ägt rum i april. Med COVID-19 är allt på vent under en obestämd period.
  Det ganska färska tillägget ”svenska bilar” har inget att göra med det. Det beror på Koenigsegg-länken till Trollhättan och kanske också till bilarna som så småningom kommer att rulla av monteringslinjen där under något namn.

 • Jag är redan ett fan av Koenigsegg och jag skulle ha litat på honom (som Muller) för att leda Saab in i framtiden. Så det händer i en kraftigt försvagad form genom bakdörren. Och vem vet, de förändrade attityderna till den rena bilen och (lyckligtvis och med rättvist) smulande motstånd mot förbränningsmotorn skulle kunna leda till mer civila och köpbara bilar på marknaden i denna trippelkombination (Koenigsegg, NEVZ, Evergrande).

 • Vad är möjligt om en man har tillräckligt med pengar för att fullt ut kunna leva ut sin entusiasm för bilar och flygplan och framför allt hans lekinstinkt ... 😉

  Alltid intressant och imponerande, dessa rapporter från en annan värld - relaterade till Trollhättan och därmed Saab. Tack så mycket!

  Med denna begränsning borde det också förbli enligt min åsikt när det gäller Volvo - rapporterar gärna om de har någon relation till Saab. Annars ingenting mer om den kinesiska jätte-SUV med sina olika pärlor etc. (Jag ser fram emot tummen ner ;-)). Vi har nyligen haft den här diskussionen mer detaljerat.

  Eller är det något annat som planeras nu? När allt kommer omkring har bloggen nyligen fått titeln ”… & svenska bilar”.

  5
  2
 • En stark del som svenskarna satte på hjulen.
  Plan och bred, som en stråle, riktad, som på ett flygplan. Funky kombination.
  JESKO är helt fascinerande.
  Tack för bilderna och, om och om igen, redigerande text.

 • Jag kommer aldrig att ha Jesko eller Gemera i garaget. Ändå - jag tycker att det är bra att Saabblog har öppnat upp för ett annat svenskt varumärke. Bilderna är fantastiska, texterna är alltid värda att läsa. Fascination Koenigsegg - Jag är där. Tack
  Nu skulle Volvo vara min önskan. Då skulle alla svenskar vara i en tidning. Det behöver inte vara så mycket. Men då och då, om och om igen, skulle det vara något? Snälla!

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.