Koenigsegg Gemera på banan. Bildgalleri!

Den nya Gemera är den första supersportbilen från Koenigsegg som erbjuder plats för mer än 2 personer. Spännande high-tech från Sverige som är exklusivt och har sitt pris. Efter att ha återvänt till Ängelholm borde Gemera faktiskt vara i sikte i Genève, fotografen James Holm fotograferade den på den interna banan.

Koenigsegg Gemera på banan
Koenigsegg Gemera på banan

Koenigseggs huvudkontor ligger i omedelbar närhet till Ängelholm-Vänersborg flygplats. Perfekt eftersom kunder och intresserade kan flyta in direkt med sin egen jet. Tidigare var basen uppdelad i två delar, det fanns en militär och en civil del. Militärens historia är nu historia, Christian von Koenigsegg förvärvade fastigheter från den tidigare militärbasen 2003. Sedan 1945 har det varit hem för det kungliga svenska flygvapnet.

Sportbilar istället för militär utrustning

Omklassificeringen till civil användning genomfördes framgångsrikt. Idag finns det bara exklusiva sportbilar i hangarerna och banan och ingen militär utrustning. Där Saab-jaktflygplan dundrade upp i himlen för att skydda svensk neutralitet är Gemera och Jesko knappast mindre långsamma att testa med höga hastigheter.

Eller de poserar civilt för en fotografering. Fotobilen har en mycket svensk design. Gula och blå, de nationella färgerna, dominerar interiören. Kompletterat av den svenska flaggan, som ser spännande ut och inte på något sätt pinsamt. Skulle det vara tänkbart i en tysk bil med nationella färger? Inte nödvändigtvis.

Bortsett från det har alla kunder på Koenigsegg traditionellt möjlighet till obegränsad anpassning. Allt är en fråga om smak och budget. Nästan varje Koenigesegg är ett individuellt, unikt stycke som återspeglar sina ägares idéer.

Redo för start? Gemera börjar mot kvällssolen.
Redo för start? Gemera börjar mot kvällssolen.

På något sätt, om du tillåter dig lite tid att titta på det, verkar Gemera mindre och mindre en bil än en jordbunden jet. Den reducerade cockpiten, skopan, vingdörrarna. Och någon gång är du säker. Det glaserade passagerarutrymmet är faktiskt ett flygplan cockpit, och Gemera poserar framför en historisk hangar av en anledning.

Om Gemera är på banan i riktning mot solnedgången, finns det brusande avgasrör, senast har du klarhet. Det tar inte mycket längre och han kunde flyga.

2 tankar om “Koenigsegg Gemera på banan. Bildgalleri!"

  • blank

    Beskrivningen som en jet och med en predikstol skulle också gå bra med en Saab :-).

Kommentarer är stängda.