Blinkande komfort = säkerhet. Kan monteras på Saab 9-3 och 9-5

Saab har inte byggt bilar på flera år. Modellunderhåll i vid bemärkelse sker om och om igen. Det senaste exemplet är bekvämligheten som blinkar för 9-3 övervåningen och Saab 9-5 övervåningen. Viljan att hålla fordonen på vägen så länge som möjligt är verkligen en del av motivationen. Mycket kul med bilen och levande hållbarhet är en annan. Bekvämt blinkande gör också gamla bilar säkrare och är mer än bara en teknisk funktion.

Komfort blinkande för 9-3 golvet och 9-5 golvet
Komfort blinkande för 9-3 golvet och 9-5 golvet

Komfortblinkning har varit standard på nya bilar i flera år. Tryck kort på den blinkande spaken, en trippelsignal för att byta körfält eller vägbeskrivning ges automatiskt. När du har bytt från en hyrbil eller företagsbil saknar du den här funktionen som du snabbt vänjer dig vid.

Blinkande komfort = säkerhet

Bekvämlighet blinkar är mer än bara en modern gimmick för nya bilar. Bekväm, automatiserad trippelblinkning gör att körfältet ändras tydligt för alla andra trafikanter och är bättre än en snabbt inställd, engångsblinkande signal. Saab Service Frankfurt såg det på samma sätt och utvecklade en eftermonteringslösning som gör det enkelt att blinka för den första generationen av Saab 3-9 och 3-9 utan ytterligare hårdvara.

Manöverspaken kan inte göra en mjuk touch - den fungerar fortfarande utan problem
Blinkarspaken kan inte göra en mjuk beröring - den fungerar fortfarande utan problem

Vi har redan kunnat prova den nya funktionen för läsare. Komforten som blinkar eftermonterades i vår Saab 9-3 Aero från år 2000. Hur bra fungerar det? Jag har fortfarande en okänd känsla på de första meter. Ingen tänkte på bekväm, automatiserad trippelblinkning vid Saab för 20 år sedan. Blinkarspaken är naturligtvis inte utformad för funktionen ”soft touch”, som är fallet med nya bilar. Det är en spak i ordets verkliga mening. Lägg till det kraften av vana när du är i ett äldre fordon. Du vill traditionellt låsa blinklyset på det sätt du har gjort det i 3 år.

Efter några kilometer och en halvtimmes bilresa glömmer allt. Hävarmen kan plötsligt ”mjuka” och senast nästa dag är det som om det aldrig varit annorlunda. Lite psykologi är inblandat, för nu känns den 20-årige Saab lite mer ungdomlig. Du vill inte missa bekvämligheten som blinkar heller, tvärtom!

Eftermonteringslösningen från Saab Service Frankfurt fungerar bra och det har en stor fördel jämfört med andra lösningar. Det är baserat på den ursprungliga hårdvaran och programvaran. Inga kretskort eller komponenter från tredjepartsleverantörer krävs, inget förändras i elektronik ombord. Ett absolut plus, särskilt för gamla bilar.

Priset för eftermontering är € 120,00, arbetstiden på cirka 30 minuter ingår. Komfortblinkning är nu tillgänglig för de första 9-3 och 9-5 generationerna och förbereder Saab 900 II. Ett möte är nödvändigt för eftermontering.

38 tankar om “Blinkande komfort = säkerhet. Kan monteras på Saab 9-3 och 9-5"

 • Se Herbert, vi arbetar helt samordnade och synkroniserade igen: I går kväll, klockan 19:15, fyllde jag klokt 60 liter 95 oktan i tanken, men priset är lite högre för oss eftersom det är mycket beskattat. Vårt pris var CHF 1,355 och är det lägsta jag har sett här på ett tag. Med OPEC-avtalet bör prisnivån stiga snart. Den 26.3 mars Jag var i Frankfurt, fyllde där innan återresan och såg din låga prisnivå.
  Så normalt ska du verkligen FLASH och HORN när du är glad.
  Må våra Saabs ge oss mycket nöje under lång tid.
  PS 3.0 Saab 9-4X från Schweiz är billig på bara 15 000 km, men överdimensionerad för mig och jag vill inte köra runt med en förbrukning på 12 liter. För tillfället när jag köpte min nuvarande bil var jag också intresserad av en 9-5 Eco-Power, som jag körde i en vecka och hade också en förbrukning på 12 liter, vilket jag gjorde utan och köpte den nuvarande, som går på 8 liter.
  Hälsningar Ulrich

 • @ Ulrich,

  Glad helg och en säker resa hela tiden. Ett litet tips: fyll på.

  Jag såg precis Super Plus i 1,19 och jag glömde att blinka av ren glädje ...

 • Tack så mycket, jag är glad över att fred och lugn kommer att återvända. På grund av min många års körerfarenhet är jag tyvärr en av blinkarna som bara blinkar när det är absolut nödvändigt och säkerhetsrelevant i tät flerspårig trafik eller innan man kör förbi manövrar och verkligen gynnar andra trafikanter. Jag blinkar praktiskt taget aldrig i rondellerna, för det finns alltför många av dem och det finns alltid fler, särskilt i Frankrike och England, men nyligen också med oss, och det finns ofta inga andra trafikanter som kan vara till någon nytta. Och om det inte gynnar någon, även när jag går förbi på vägar och motorvägar, blinkar jag inte.
  Förlåt mig för denna vårdslöshet, som inte borde vara ett incitament för andra, eftersom vi alla uppmanas att följa gällande regler och de är mycket tydliga och entydiga i fråga om blinkande och jag ifrågasätter inte det.
  Just för att jag tyvärr är lat för att blinka, irriterade den oändliga dialogen om blinkning mig och jag satte på en första text, som jag sedan kastade bort igen för att jag förutsåg att den kanske inte var välkommen och förolämpad. Sedan fortsatte vi att blinka och så kom min kommentar ändå, men det var mer en gimmick om ämnet från min personliga synvinkel, som jag faktiskt borde hålla mig själv, eftersom det bryter mot gällande förordningar, som jag är medveten om ,
  Jag ville säga det så att du bättre kan förstå motiven för mitt skrivande.
  Jag önskar er en väldigt glad och reflekterande påsklov i det underbara vädret. Alla de bästa och varma hälsningar.

 • Inget diskussionsämne

  Tja, då är det bra. Hennes äldre kommentarer läser annorlunda - som om man skulle ifrågasätta det blinkande och inte behöver öva på det.

  Så vi håller med om att du blinkar. Och att många tyvärr misslyckas med att göra det, men detta hindrar inte oss från att identifiera och använda luckor i trafiken.

  På grundval av detta vill jag också röka ett fredsrör. Men inte i din vackra bil (grattis) och inte i min. Det skulle vara ett illaluktande helignad.

  Vi kunde ha haft det lättare.
  Soliga hälsningar

 • Jag tror att i detta åsiktsutbyte behöver du lite tolerans och förståelse för att du kan uppleva att blinka i en rondell annorlunda. Om du tycker att det är en personlig kränkning och därför tror att du måste skjuta tillbaka lite orättvist från alla rören, så är jag ledsen. Jag matar bara in min körupplevelse, som jag inte vill överskatta och ännu mindre att placera ovanför trafikreglerna, som tydligt säger var, när och varför den ska blinka, så detta är inte ett diskussionsämne och får inte ifrågasättas , Jag säger därför inte att blinkersignalerna är överskattade och inte har något förnuft och syfte, och jag skulle inte heller finna att blinkande förare är värda. Det här är dina ord, inte mina, snälla lugna ner. Varför måste du känna att du fastnade i ett getingbo bara för att du uttrycker din åsikt? När allt kommer omkring är min aktiva bil en Saab 9-5 2.3T Griffin SC som jag har kört i 10 år och är ett helt underbart fordon som toppar min 50-åriga Saab-lojalitet. Med hälsningar.

 • Fredspipa

  För min skull. Men baserat på vilket avtal och beslut?

  Det finns ett väldigt, väldigt brett fält mellan absolut körförmåga och hög förståelse i kombination med snabba reaktioner ...

  Det finns också fordon med olika bromssträckor och accelerationsförmåga. Om lastbilar. Det är omöjligt att raka allt detta tillsammans.

  Det är trevligt för dig om din nuvarande verklighet i livet råkar representera det bästa. Gott om erfarenhet, passar som en sneaker och befälhavare på en bil.

  Vad jag inte förstår alls är, var ska problemet då vara att blinka för andra?

  Till exempel för en skördetröska eller en nybörjare i en överbelastad liten bil ...

  Du skulle definitivt ha den nödvändiga kapaciteten. Blinkaren kan vara överskattad, men det är ändå meningsfullt och är inte för mycket att fråga. Därför gillar jag personligen inte att röka ett fredsrör med trafikanter som inte tycker andra är värda en inställd blinkersignal.

  1
  1
 • den tredje senaste kommentaren är varken seriös eller ironisk, utan helt enkelt realistisk, motsvarar min mycket långa körupplevelse och som alltid har visat sig hittills. Logiskt sett har blinkningen ingenting att göra med sin egen fördel, utan vill snarare ge andra trafikanter en förhandsgranskning av kommande manövrer. Det är så klart som dagen och behöver ingen ytterligare motivering. Det finns inte heller någon, inte ens den tredje yngsta kommentatorn (som tyvärr är den äldsta bland de deltagande kommentatorerna) som inte förstår detta eller skulle vara dummad och ännu mindre okunnig eller farlig. Jag vet inte vad som medvetet skulle vara okunnigt eller farligt med min körupplevelse. Tvärtom följer det inte reglerna, men erbjuder 150% säkerhet, är mycket reaktivt och ligger i värsta fall kanske en halv sekund bakom det blinkande meddelandet. Det finns dock många äldre förare över 65 år som behöver 5-10 sekunder innan de har känt igen trafiksituationen, särskilt i rondellerna (det är ingen mening att blinka), och det är verkligen farligare. Det bästa exemplet är min 75-åriga granne, som fortfarande kör, men uppenbarligen har blivit olämplig att köra, eftersom jag upptäckte hennes beteende i en rondell för några veckor sedan. Så låt oss röka Saabs fredsrör och lugna oss ner.

  1
  3
 • Läckra kommentarer.

  Diskussionen blir bara bättre. Som så ofta är fallet sätter Lizi (förbjudet i fängelse) ett leende på mitt ansikte och Ebasil säkerställer också glädje (illusion av inga andra problem) ...

  Stort tack till er båda. De två senaste kommentarerna är också mina glada favoriter i ämnet.

  Med Ulrich (den tredje senaste kommentaren) vet jag inte vad som menas på allvar eller ironiskt? Jag går inte igenom ...

  I alla fall har blinkningen enligt StVO ingenting att göra med din egen fördel. Det handlar inte om att hävda dig själv, utan att göra det möjligt för andra trafikanter att på ett pålitligt och bindande sätt förutse kommande manövrer.

  De som inte förstår detta är i bästa fall förvirrade. Annars, medvetet okunnig och farlig.

 • Hej Hans. Jag känner att användningen av blinker är förbjuden i Spanien under hot om fängelse ...

  Hälsning

  Lizi

 • Är inte denna diskussion med Verve om blinkning bara underbar? I alla fall tycker jag verkligen om denna underbart normala tyska rea-diskussion under dessa surrealistiska tider! Det ger dig en illusion under en tid att vi annars inte skulle ha några problem ... 😉

 • Underbara dessa höjdpunkter av att blinka i en snurrande topp som jag aldrig bryr mig om. Jag tittar och agerar. När någon kör ut kör jag in i stället och flytten är klar. Ur mitt perspektiv kan skillnaden mellan en blinkande utgång eller att observera utgången knappast vara mer än en halv sekund. Du kan se från körningsriktningen för det utgående fordonet plus dess hjulläge om det sträcker sig eller fortsätter. Och sedan tar du din plats, omedelbart medan den fortfarande är på väg ut. Detta garanterar 100% säkerhet för föraren och jag har aldrig haft några problem med den i 60 år (varav 50 med Saab). För mig är att observera och agera i enlighet med trafik viktigare än att blinka. Även om teorin och lagen ser det annorlunda.

  1
  5
 • @ Ebasli

  När jag blinkade i rondellen menade jag att VÄNSTER-indikatorn skulle ställas in direkt efter att ha gått in i cirkeln och därmed signalerat till den väntande personen i nästa ingång. att du bara vill lämna cirkeln senare, t.ex. vid nästa utgång - men naturligtvis genom att ställa in rätt indikator.

  Även om det strider mot de tyska trafikreglerna, försöker jag följa detta, vilket jag har sett mycket ofta i Frankrike - och förhoppningsvis kan uppleva det igen snart efter begränsningarna.

  Så snälla ta hand om er alla, håll dig frisk !!!

 • Det var exakt vad jag menade igår, naturligtvis har mina 9-3-serier inga komfortindikatorer, men jag använder alltid kranen som varaktigheten kan kontrolleras individuellt, vilket jag tycker är mycket mer förnuftigt (och vad Herbert Hürsch beskrev igår) , Ändå, naturligtvis en trevlig utveckling från Saab Frankfurt.

  I rondellen ska du bara blinka när du kör ut (viktigt!), Men inte när du kör in (är ändå överflödigt): Med små rondeller och när blinkersignalerna är aktiverade betyder det att bilen kommer att fortsätta att blinka ett tag efter att ha vänt tolkas av de som väntar vid nästa utgång på ett sådant sätt att bilen vill lämna rondellen framför dem, så att den väntande personen kan dra in. Farligt - jag har sett det tidigare!

 • En annan punkt varför jag aldrig har missat den här komforten som blinkar eller till och med tyckt att det är irriterande:

  Som Herbert Hürsch redan har beskrivit, behöver du bara flytta blinkersspaken något upp eller ner (utan att fästa den på plats) och du kan använda den för att bestämma hur länge du vill blinka.

  Jag tycker det är irriterande med den här bekvämligheten att blinka, till exempel om du vill göra det möjligt för en lastbil att köra om på motorvägen och den redan har ställt in själva indikatorn och visar den med en engångsblinkande signal att den kan dra ut - mycket bättre än detta irriterande i den här situationen, att behöva uthärda automatisk 3-faldig blinkning (tidigare fanns det slagordet "Hej partner - tack", idag praktiserades knappast längre ...). Du måste bara ha kört en lastbil på 38 ton själv för att lära känna långsammare trafikanters behov (jag fick göra detta för många, många år sedan som semesterjobb hos ett vänligt transportföretag).

  Det som särskilt stör mig i Tyskland är, förutom att inte blinka när jag vänder rätten, inte heller blinkar inom rondellen, vilket mycket ofta är fallet i Frankrike. Så det finns två blixtar (även utan komfortindikatorer), i rondellen och när du lämnar rondellen. Vi hanterar inte ens detta när vi kör ut.

  En annan irriterande punkt: om du har gjort ett misstag när den visar blinkningens riktning blinkar det envist tre gånger framför dig. Med den dåvarande Vectra III var detta särskilt irriterande, för om du ville korrigera detta misstag blinkade det tre gånger i den andra riktningen. Indikatorspaken förblev också envis i sitt horisontella läge.

  Men vem gillar det. Fortfarande bra från Saab-tjänsten Ratzmann!

 • Låter ganska bra och visar att det är den säkraste lösningen att spela in i springan. Vi säger att du också tränar dragkedjor, som alltid fungerar här. Blinkar eller inte. Att titta och agera är populärt genom att räkna med andras hänsyn. Detta är viktigare än att blinka, vilket inte praktiseras av alla.

 • Kinkar rätt ...

  är min personliga blinkande muffelhöjdpunkt. Inte långt där jag bor (kall motor) måste jag gänga mig där varje dag. Bara dumt att knappt någon blinkar och jag vet aldrig vem som följer rätten eller rakt fram.
  Jag måste släppa många möjligheter.
  Det är logiskt att du någon gång sprider in i de minsta luckorna, irriterad. Så dagen börjar "bra" med förbannelser och förbannelser.

 • @Ebasil, låt oss uttrycka det här så det är lite bättre i Schweiz, särskilt i rondellen. Eftersom många redan har insett att detta gynnar flytande trafik. Och ett icke-blinkande i CH kostar snabbt 100 eller fler franc och kontrolleras ofta på gyroskop. Jag borde ha det bra, jag blinkar verkligen alltid.
  Även i Tyskland 😉

 • Det är bra att det fortfarande finns engagerade människor som fortsätter att ägna sig åt ett tyvärr utrotat fordonsmärke och fortsätter att föra funktioner till start! (-:

  Jag har bara haft komfort blinkande sedan jag fick min fantastiska 9-3 II. Innan jag inte missade det, nu vill jag inte missa det (på detta fordon). Det är inte ett måste, men trevligt att ha.
  (I min 9-3 II MY08 använder jag eSID2 och har ställt bekvämligheten att blinka till 5x - det passar mig perfekt!)

 • @ Paul Tappert: Ja, jag skulle också vilja veta det från Kiel-området. Att köra till Frankfurt är lite för långt 🙂

 • När jag använder min SAAB 9-3 Mj. 2000 (och det var detsamma med min tidigare 9-3 Mj. 2002) tryck en gång, indikatorn blinkar exakt så länge jag knackar - den blinkar INTE tre gånger. Det är exakt poängen med att blinka och jag saknar det också och är glad att det nu är tillgängligt. Förhoppningsvis snart i Kiel också. 🙂

 • Diskussionen om att blinka ...

  Inklusive tummen ner börjar nästan lika hett som hastighetsgränsen.
  "Men varför bry sig?"
  (Trollcitat från Ronja the Robber's Daughter)

  Naturligtvis är komforten som blinkar trevligt att ha och inte ett måste. Annars skulle många av oss inte ha bilarna de bara har.

  Här är ett litet tips för att låsa och låsa upp blinkarspaken:
  Du kan också ge 3, 4 eller valfritt antal tecken utan att komfort blinkar genom att hålla spaken försiktigt och försiktigt vid den första tryckpunkten under en banbyte.
  Detta sparar föraren att behöva återställa sig själv och komponentens mekaniska spänning. Klicka bara på plats om den faktiskt vrids och den automatiska återställningen träder i kraft. Annars förkortar du livslängden för din blinkersreglage avsevärt ...

  Som regel vägrar de någon gång att engagera sig alls om de stängs av för ofta för hand och mot deras automatiska återställning. Då finns det inte mer TÜV om ingen reservdel är tillgänglig.

  Du kan vända och vända som du vill, Frankfurts innovation och initiativ är av högsta kvalitet. Den allmänna tillgängligheten skulle vara ännu bättre i hela Tyskland och globalt för alla Saab-förare.

 • Ulrich

  I alla fall ser jag olika bilar varje dag som också bör se mig tvärtom, och inte blinka, även om de borde: plötsligt dra över den andra banan, stoppa plötsligt på vägen utan att blinka till höger (det stannar bara för det ser elegant ut mörkare fönster är ett trafikhinder eller vill han ta en paus på eget initiativ?), ingen blinkning när han lämnar rondellen etc. Detta är verkliga säkerhetsrisker, just för att dessa människor uppenbarligen inte observerar trafiken runt dem, drömmer om den och sedan plötsligt tvingar andra trafikdeltagare att göra nödstopp.

  Min ödmjuka åsikt: Om du inte ens tänker på om du är ensam och om "den enorma ansträngningen" att blinka är nödvändig, men intuitivt alltid blinkar (hur du än sätter på säkerhetsbältet, även på en grusväg), kommer du att glömma det heller aldrig.

  För att underlätta att blinka: tre gånger räcker det ofta inte, som en läsare skrev ovan. Och att knacka på det utan att engagera leder till samma resultat och ansträngning, åtminstone för medelåldersbilar, bara att du kan blinka längre - och bör, om det behövs.

  Fortfarande en trevlig och prisvärdig handling från Frankfurt!

 • Så komfort blinkar är något jag inte saknar alls. När jag kör i en modern bil, ger jag blinkningen där så att den fästs på plats och det gör jag också i Saabs. Med regnsensorn skulle jag vilja ha en bättre sensor, eller förutom sensorn, en manuell förändring i intensitet. Sensorn gör ofta vad den vill, ibland torkar den för mycket och sedan torkar den för lite igen. I stället för komfortindikatorer skulle jag hellre ha bra parkeringssensorer i framsidan. Vet någon vad som är bra och stiligt?

  6
  4
 • Känner till systemet från våra företagsbilar (Volvos) och tycker att det är praktiskt när du har vant dig vid det.
  Men tyvärr är en resa från Bern till Frankfurt lite långt för en halvtimme arbete. Dessutom skulle jag behöva köra två gånger. (9-5 / 902) Det är att hoppas att detta inte kommer att förbli en komfortlösning för Frankfurt-området och att andra också kan delta i denna stora innovation.

 • Jag tycker alltid att det är fantastiskt vad som fortfarande utvecklas för Saab-fansen och deras skatter. Great!

 • viktigare än att blinka är att titta och kontrollera vad som händer bakom och bredvid dig, eftersom du blinkar så att du kan se bakom och bredvid vad du gör. men om det inte finns någon bakom och bredvid mig som jag kan störa min manöver, så blinkar jag inte heller. Vad för? Vem för? Blinkningen måste vara till nytta för någon så att jag blinkar, om det inte är användbart för någon, då blinkar jag inte. Vet inte om det är användbart som förklaring. Hur som helst, det räcker för mig. Så jag bryr mig inte riktigt om komfort som blinkar.

  1
  10
 • Stor frivillig ande av innovation! Great!
  Passar många bra idéer i nuet. Tummen upp.
  Och till solen!

 • Tyvärr är det exakt poängen. För dem som är intellektuellt överväldigade av blinkande, hjälper inte "komfortblinkande" heller. Vad är problemet med att helt enkelt knacka på indikatorn eller låsa den på plats? I många situationer räcker det inte att blinka tre gånger.

  13
 • @ Ebasil,

  om din Saab automatiskt blinkar flera gånger när du trycker på den, så blinkar bekvämligheten ...

  Om du inte missar det, kanske det beror på att du har det?
  Hur som helst, Hollywood ägnade till och med en hel film åt torkarintervallet. Eller snarare, uppfinnaren lurade av Ford.

  Jag tror att båda komfortfunktionerna är jämförbara i sin mening. Att byta körfält med lätt moln utan intervall och utan komfort som blinkar med gamla bilar är nästan på väg ...

  Stort engagemang från folket i Frankfurt. Skulle vara bra om de skulle licensiera programmeringen.

 • Hans S .:

  Exakt - så har det blivit med blinkningen i D de senaste åren, tyvärr! Är det annorlunda i andra länder?

 • “VÅRA” SAAB WORKSHOPS - STÖD KRÄVS?

  En helt annan fråga: Jämfört med andra bilhandlare vars nya bilverksamhet för närvarande är helt ledig, skulle våra Saab-verkstäder, som antagligen bara utgör en liten del av sin försäljning med begagnad bilförsäljning, behöva klara sig relativt bra i krisen, eller hur? Vet bloggen något om det?

  Eller för att uttrycka det på ett annat sätt: Bör vi föredra service, större order eller installationer som vi bara planerade att ta två månader för att stödja vår vänliga personal? Eller har de händerna fulla ändå, allt är mer komplicerat på grund av hygienfrågor, personal i karantän etc., och du är glad om du klarar att fullfölja de pågående beställningarna under dessa villkor?

  Vet bloggen vad den har eller har den en rekommendation?

  • Situationen är svår i vårt federala system. Anledningen till att det här är ingenting att läsa om.

   Exempel 1: Bamberg fungerar, men får inte göra saker som att byta till sommardäck. Den bayerska regeln är här mycket strikt.

   Exempel 2: Frankfurt arbetar och får i princip göra allt arbete som det är idag.

   Samtidigt gäller det rikstäckande samtalet #StayAtHome

   Naturligtvis är tiden svår för alla verkstäder och alla måste drabbas av några försäljningsförluster. Min åsikt skulle, efter att ha upphävt de ursprungliga begränsningarna, medvetet låta arbetet på grund av Saab-relaterade företag och inte till de stora kedjorna. Mycket skulle ha vunnit.

   15
  • Det finns ett aktuellt tillägg från Bayern om detta ämne. Växling till sommarcyklar har tillåtits sedan idag, och minimiklarheter måste också observeras när du besöker verkstaden.

 • Jag vet inte, jag har bott i Tyskland i två år nu och jag fortsätter att tänka, varför är bilarna för D utrustade med indikatorer alls? Nästan ingen blinkar verkligen, särskilt inte i rondellen.

  14
  1
 • Fantastiskt och inte alls en självklarhet att vi under dessa tider underhålls dagligen (!) Av bloggen med distraherande, stimulerande, jublande och helt enkelt intressanta artiklar! Ett stort tack! 🙂

  Poängen med att blinka är inte meningsfullt för mig - kanske vet jag inte eller förstår det. När allt kommer omkring kör jag bara mina två Saab 9-3 II och III (MY 2011 och 2012). Det har de inte heller, eller hur? Men när du byter körfält behöver du bara trycka kort på den och Saab blinkar flera gånger. Jag "låser" bara när jag faktiskt svänger, vid trafikljus etc. Och jag blinkar alltid! Till skillnad från alla (delvis lyxiga) nya bilar, som uppenbarligen inte har några indikatorer installerade som standard. ;-(

  Ändå är det naturligtvis alltid trevligt när dedikerade Saab-workshops utvecklar något på eget initiativ som tekniskt kan kompletteras med våra skatter och helt enkelt är kul. Detta är imponerande, mycket välkomnande och bra klass!

  10
  1
 • ... .. eller också i Hamburg?

 • Tack och mycket trevlig idé och innovation från Saab Frankfurt! Är det känt om detta också kommer att finnas tillgängligt för andra Saab-verkstäder någon gång på grundval av en licens?

  • Det är ännu inte klart om Saab Service Frankfurt kommer att realisera försäljningen tillsammans med andra verkstäder. Under Corona-tiderna går allt lite långsammare. Bloggen kommer definitivt att vara uppdaterad och informerad.

Kommentarer är stängda.