Saab 9-3 BioPower - drömbil får rostförebyggande

Jag har varit väldigt svensk kunnig sedan min barndom - särskilt efter att ha sett en rapport på DDR-tv om det nordiska landets enorma omfattning och min farbrors gamla, mörkröda SAAB 99 i ladan (och det i den tidigare DDR) ).

Saab 9-3 BioPower. Byggt 2008, några kilometer
Saab 9-3 BioPower. Byggt 2008, några kilometer


Det tog lång tid, men i oktober 2019 köpte jag en SAAB 9-3 II 1.8t BioPower, eftersom min Rüsselsheimer-undervagn plötsligt slutade fungera med ett motorfel som tycktes tyvärr inte.
Jag hittade vad jag ville idag, hur kan det vara annorlunda, Internet.

Modellåret 2008, 119.000 9 km körning, laserrött, två tidigare ägare, lite djupare och bredare och i utmärkt skick bör vara föremål för önskan. 3-XNUMX II annonserades i München-området i några veckor och jag kröp mentalt runt annonsen permanent. När priset sjönk till en tilltalande nivå en kväll, bestämde jag mig nästa morgon för att besöka svenskarna.

Och vad kan jag säga? Det var kärlek vid första anblicken! Den subtila sänkning och breddning av körfältet matchade det sportiga, tidlösa utseendet och den ljusröda lasern som den beige interiören och den svarta hjorten. Jag bad till alla gudar som jag visste att tekniken inte skulle vara underlägsen den mycket välskötta utseendet - och det gjorde det! Så spikar gjordes med huvuden, försäljningsavtalet undertecknades, och en till synes oändlig vecka senare plockades barnet, inklusive hjärtslag som i mina bästa tonår, med en registreringsskylt i mitt bagage.

Drömbil får rostförebyggande

Nu var det en bil i mitt garage som jag väntat på medvetslös sedan barndomen. Frågan om framtiden uppstod nu och det blev snabbt klart: Hålighetskonservering och tätning av underdel var nödvändig!

Rostskydd för svenskarna finns tillgängligt från Muckelbauer i Bamberg
Rostskydd för svenskarna finns tillgängligt från Muckelbauer i Bamberg

Även om jag har en SAAB-verkstad i Regensburg, erbjuder den inte den önskade tjänsten och skulle hänvisa till ett lokalt företag - men hur är det med erfarenhet av svenskt stål? Jag har följt bloggen länge och dina bidrag till rostförebyggande på olika SAAB-modeller har inte gömts för mig.

På grund av Toms mycket positiva upplevelser har jag kontakt med Bilhandlare Muckelbauer tog emot i Bamberg och fick mina meddelanden snabbt och mycket vänligt från Ralf Muckelbauer. För tillfället gjordes en tid för att inspektera fordonet för att göra en grov inventering och diskutera den exakta proceduren. Vad kom ut? Förutom slitna fjäderfästen på bakaxeln, en uppenbarligen mycket bra substans (åtminstone vad som kunde ses utan att ta bort hjulbågsfoder och liknande). Så en överenskommelse gjordes för att ta min laserröda skönhet till Bamberg.

Efter en vecka utan bil kunde jag hämta mitt barn igen på en fredag ​​- precis i tid för avstängning som trädde i kraft en dag senare på grund av Corona-viruset. tur! Jag hälsades också varmt denna gång, även om den aktuella situationen och de ytterligare hygienåtgärder som vidtagits innebar att kontakten måste vara mer avlägsen än vanligt.

Även efter att ha tagit bort hjulbågsfodrar etc., dök ingen ytterligare rost upp under det kommande arbetet, förutom två små ytrostfläckar - och dessa togs snabbt bort. Konserveringsarbetet kunde därför utföras utan problem eller ytterligare förseningar och den period på en vecka som nämnts under den första fordonskontrollen kunde hållas exakt.

Bra vård lönar sig!

När han återlämnade fordonet sade Mr. Muckelbauer antar också att min 9-3 II också är i mycket bra optiskt skick, inte bara tekniskt. Det lilla barnet i mig var väldigt glad igen och accepterade gärna komplimentet. De 15.000 XNUMX km som min älskling spolade från moderanläggningen i Trollhättan innan den hittade vägen till Tyskland hade inte lämnat några spår och den goda vården av den tidigare ägaren behöll det fantastiska skick. Tack vare de två okända kommer jag att fortsätta med deras förstklassiga uppmärksamhet och med stolthet flytta ett annat svenskt kvalitetsarbete på våra gator!

Tack vare behörig anläggning i Bamberg kan de närmaste åren hanteras relativt avslappnad ...

Tack för det goda tipset med Bilhandlare Muckelbauer! Vänliga, kompetenta människor och min laserröd baby har ett annat bra alternativ för optimal vård för ett långt och lyckligt billiv!

Text och bilder: Alexander Tilz

11 tankar om "Saab 9-3 BioPower - drömbil får rostförebyggande"

  • Varken konvertering eller registrering är nödvändig. Allt passar direkt och med ABE i bilen, tävlingsledningen och TÜV / DEKRA / GTÜ / KÜS kan inte skada dig. (-:

  • Hej Alex,

    Tack för det snabba svaret.
    Konverteringsarbete var inte nödvändigt för detta?
    Måste man ange något?

    VG
    Torsten

  • Hej Saabine, banan utvidgas från H&R.
    Om jag inte tar fel är det 30 mm (fram) eller 40 mm (bak) per axel.

    Och min laserröda skönhet drar definitivt nytta av det, så tydlig rekommendation från mig! (-:

    Tack och hälsningar
    Alex

  • Vi kör en cabriolet 2009 och jag tenderar också att diskret bredda banan.
    Vilket märke installerades i vilken bredd?
    Tack så mycket

  • Moin Alexander,
    Tack för att du deltog i denna vackra SAAB-limousin!
    Ett sådant optiskt fynd i dessa tider ... Grattis!
    Det har nu gjorts för långsiktig glädje. Därför fortsatt god emotionell användning av SAAB och olycksfria resor!

  • Fantastisk färg - och också väldigt fina, matchande fälgar, tror jag. Förra året köpte jag samma som en annan Saab-fläkt använde som en vinterfälg för min midnattblå SportCombi-skönhet "Cassiopria". Ser bra ut, precis som Alu43 sommarfälgen som jag har behållit från min andra cabriolet sedan 2007. Allt är naturligtvis en fråga om smak, och smakarna på fälgen är kända för att vara väldigt olika, men jag tycker att 16-tums modeller också är mycket lämpliga visuellt (för att inte tala om körkomfort) - och jag tar personligen bara fälgar i den "klassiska" talade designen som möjligt. Därför fick jag 17 Zöller Alu66 för min cabriolet "Black Beauty" - vacker, men tyvärr slutsåld!

    Alla fortsätter att ha kul att ta hand om och prettifiera sina skatter! 🙂

  • Tack, Tom, för blogginlägget, även om min (slutligen eskalerande) text i princip bara var ett tack för tipset och feedbacken. (-:

    Jag njuter av min 9-3 II i nästan varje detalj varje gång jag ser den, följaktligen behandlas den bra och kommer säkert att stanna hos mig i många år!

    @Philip
    Den exakta platsen är Tegernheim, direkt öster om Regensburg. Jag skulle gärna träffa dig med din grå framträdande.

    Fram till dess ...
    Alex

  • Ja, jag ser fram emot att se juvelen i Regensburg-området !!
    Jag måste snart skicka min grå framträdande för att förhindra rost. Tyvärr gnagar tidens förödelse också av svenska kulturella tillgångar ...
    Hälsningar från nära Regensburg!
    Philip

  • Tack för läsmaterialet.

    Han ser jävla bra ut. De subtila ändringarna passar honom mycket bra. Baklyktorna är bland de vackraste ändå ...

    Jag saknar Saab. Trots det välmående samhället. Eller exakt på grund av det?

    I alla fall hittar jag mycket överflödiga saker på andra bilar. Upp till fyra bakrör, enorma grillar, pärlor, kanter och blomstrar i bakljusen. Fruktansvärt!

  • Första ögonblicket läste jag rubriken och såg den röda bilen, jag trodde att jag kunde ha skrivit den för vi har också en röd 9-3 biokraft.
    Ha kul och alltid en bra resa med 9-3

  • Jag måste bara le. "... med hjärtklappning och teetider". Jag kan förstå det väl, för du kan se att det inte är en ren form av transport. Det skulle bara köpas och hämtas. Ha kul med 9-3 som det kommer att ge mycket färg i den ganska grå, svarta, vita fordonsvärlden.

    10

Kommentarer är stängda.