Bilar i lager och produktion av skyddsmasker

Vecka 2 med utgångsbegränsningar. Bilar är i en hög och skyddande masker tillverkas nu i den tidigare Saab-anläggningen. Påminner mig ofrivilligt om krigsekonomi - och det är det. Europa är fast besluten att bekämpa en osynlig fiende. Svåra tider, och de som är på väg i dag upplever ett sorgligt land. Det är tomt på gator och torg och tystnaden är verklig.

Ex-företag bil från VW-gruppen i lager. Inte bara på grund av Corona-krisen.
Ex-företag bil från VW-gruppen i lager. Inte bara på grund av Corona-krisen.

Människor med ansiktsmasker möter mer och mer. Bärandet av masker offentligt håller på att fastställas. Corona har konsekvenser för alla, du måste bara titta

Bilindustrin drabbades hårt av Covid-19. Jag behöver inte gå långt för att se effekterna. I nästa distrikt finns en liten provinsiell tågstation. Förstängd av privata investerare för länge sedan av Deutsche Bahn, lite nedslagen, eftersom mindre viktiga tågstationer i detta oerhört rika land tyvärr ofta är. Om den klimatneutrala framtiden finns i kollektivtrafiken, ger denna station de ansvariga mycket utrymme för förbättringar.

Det ser för närvarande mindre ut som järnvägstrafik på webbplatsen och mer som Volkswagen Group. Främst bilar från Audi, men också från Skoda och Volkswagen, parkeras i långa rader. Det finns tidigare företagsbilar, bara några månader gamla, som ett lokalt företag marknadsför. Framgångsrik de senaste åren, i allt större skala. Uppskattningsvis 1.000 XNUMX fordon finns på lager under normala tider och är faktiskt en säker och lönsam satsning. Det finns tillräckligt med köpare som ser sina drömmar bli verklighet i en nästan ny Audi.

Andningsskydd från Saab-anläggningen

Under tiden har marknaden kollapsat helt. Bilhandlare har stängt försäljningsrummen, registreringskontoren är begränsade. Under tiden fortsätter utbudet att rulla, initialt avmarkerat. Eftersom tillverkarna själva har fulla lager, och vad som kan försvinna tas bort. Följaktligen är det utrymme som finns från handelspartner inte längre tillräckligt, de måste hyra mer golvyta.

Men inte allt är corona. De första raderna med Audis startades redan i januari. Bilindustrin hade kvävts av krisen tidigare, men inte så tydligt.

NEVS överlämnar andningsskydd till lokala myndigheter
NEVS överlämnar andningsskydd till lokala myndigheter. Bild: NEVS

Koronakrisen är global och slutar inte i Sverige. Du är fortfarande avslappnad där, kanske lite för mycket. När allt kommer omkring, efter den här helgen kommer du att avsluta skidsäsongen i norr och stänga av hissarna. För några dagar sedan ville människor hålla sig till det traditionella slutet efter påsk.

Andningsmasker tillverkas nu i den tidigare Saab-fabriken - som Volvo Cars och AB Volvo redan gör. 3D-skrivarna i avdelningen Concept och Prototype Construction producerar nu skyddsmaterial för det lokala sjukvårdssystemet. De första maskerna levererades denna vecka. Tidigare hade du det lokala Sjukhus Lämna över 360 skyddsmasker från den befintliga inventeringen. Ytterligare 2.500 skyddsmasker fördes till Trollhättan av Evergrande och ska vidarebefordras till sjukhuset nästa vecka.

Saab-förare för sociala varuhuset Grenzlos eV

Precis som NEVS hjälper i Sverige, är Saab-förare för det Social department store Grenzlos eV där. Läsarna har redan donerat över 600,00 €. Vi är upptagna med att skicka Saab-klistermärken, och på måndag går den första överföringen till det sociala varuhuskonto.

Nu är det viktigt att inte sluta! 6,00 € är inte en stor summa, många läsare lägger några euro på det. Krisen kommer att fortsätta och Grenzlos eV kommer säkert att behöva varje cent. Och om klistermärkena blir knappa kommer vi att ordna om.

Vi på bloggen är stolta över våra läsare och att kunna uppnå något tillsammans i svåra tider. Det motiverar oss!

Tack!

Och glöm inte: # stannar hemma.

4 tankar om "Bilar i lager och produktion av skyddsmasker"

 • Skratta genom tårar ...

  Nevs producerar äntligen något

  (Senaste produktionen 2012-2013?)

  Nevs kommer att slå sina tidigare siffror när det gäller produktion ...

  Va Hårda tider. Hälsa för alla

 • S är relativt glest befolkat, hemmakontoret är gammal hatt och internet är bra.

  Jag tror (@ Ken-Daniel S) att svenskarnas relativa lugn har en hand. I D skulle vi förmodligen behöva vidta ännu mer drakoniska åtgärder för att minska vår risk för svenska.

  Skatter och sociala avgifter har alltid varit så. Om och om igen S hemsöks av de tyska medierna som ett negativt exempel (till exempel för inkomstskatt och moms) och snubblar över politiska tungor.

  Det glöms regelbundet att sociala förmåner i S är skattefinansierade och att bördan för medborgarna inte är högre, men i allmänhet lägre än i D.

  Ingenting mot dig och dina goda önskningar till svenskarna, men jag är rädd att det är både viral och social och skattemässig. Vi behöver synd. Ensam för vårt internet ...

 • Jag trodde redan att de nu också producerar masker. Jag hoppas för svenskarna att den väg de valde kommer att fungera och att de inte kommer att ångra det.

 • #we #together #now #healthy

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.