Bilar i lager och produktion av skyddsmasker

Vecka 2 i utgångsbegränsningarna. Bilar lagras och skyddsmasker tillverkas nu i den tidigare Saab-anläggningen. Påminner mig ofrivilligt om krigsekonomin - och det är det. Europa är i en bestämd kamp mot en osynlig fiende. Svåra tider, och de som är på väg dessa dagar upplever ett sorgligt land. Gatorna och torgen är tomma och tystnaden är overklig.

Ex-företag bil från VW-gruppen i lager. Inte bara på grund av Corona-krisen.
Ex-företag bil från VW-gruppen i lager. Inte bara på grund av Corona-krisen.

Människor med ansiktsmasker möter mer och mer. Bärandet av masker offentligt håller på att fastställas. Corona har konsekvenser för alla, du måste bara titta

Bilindustrin har drabbats hårt av Covid-19. Jag behöver inte gå långt för att se effekterna. I nästa distrikt finns en liten provinsiell tågstation. För länge sedan sålt av Deutsche Bahn till privata investerare, lite illa, som tyvärr ofta de mindre viktiga tågstationerna i detta otroligt rika land är. Om den klimatneutrala framtiden finns inom kollektivtrafiken, ger denna station de ansvariga mycket utrymme för förbättringar.

Det ser för närvarande mindre ut som järnvägstrafik och mer som Volkswagen-gruppen på webbplatsen. Mestadels Audi-bilar, men även Skoda- och Volkswagen-bilar, parkeras i långa rader. De är tidigare företagsbilar, bara några månader gamla, som ett lokalt företag marknadsför. Framgångsrik under de senaste åren i allt större skala. Uppskattningsvis 1.000 fordon finns i lager under normala tider och är faktiskt en säker och lönsam satsning. Det finns tillräckligt många köpare som ser sina drömmar gå i uppfyllelse i en nästan ny Audi.

Andningsskydd från Saab-anläggningen

Under tiden har marknaden kollapsat helt. Bilhandlare har stängt sina försäljningsrum och registreringskontor har begränsat arbetet. Under tiden fortsätter leveranserna att rulla, initialt okontrollerade. Eftersom tillverkarna själva har fulla högar, och allt som kan tas bort tas bort. Följaktligen är det lediga utrymmet hos detaljhandelspartner inte längre tillräckligt, de måste hyra mer golvyta.

Men inte allt är corona. De första raderna med Audis startades redan i januari. Bilindustrin hade kvävts av krisen tidigare, men inte så tydligt.

NEVS överlämnar andningsskydd till lokala myndigheter
NEVS överlämnar andningsskydd till lokala myndigheter. Bild: NEVS

Koronakrisen är global och slutar inte i Sverige. Du är fortfarande avslappnad där, kanske lite för mycket. När allt kommer omkring, efter den här helgen kommer du att avsluta skidsäsongen i norr och stänga av hissarna. För några dagar sedan ville människor hålla sig till det traditionella slutet efter påsk.

Andningsmasker tillverkas nu i den tidigare Saab-fabriken - som Volvo Cars och AB Volvo redan gör. 3D-skrivarna från avdelningen Concept och Prototype Construction producerar nu skyddsmaterial för det lokala sjukvårdssystemet. De första maskerna levererades denna vecka. Tidigare hade du det lokala Sjukhus Lämna över 360 skyddsmasker från den befintliga inventeringen. Ytterligare 2.500 skyddsmasker fördes till Trollhättan av Evergrande och ska vidarebefordras till sjukhuset nästa vecka.

Saab-förare för sociala varuhuset Grenzlos eV

Precis som NEVS hjälper i Sverige, är Saab-förare för det Social department store Grenzlos eV där. Läsarna har redan donerat över 600,00 €. Vi är upptagna med att skicka ut Saab-klistermärken och på måndagen går den första överföringen till socialvaruhusets konto.

Nu är det viktigt att inte sluta! 6,00 € är inte en stor summa, många läsare lägger några euro på det. Krisen kommer att fortsätta och Grenzlos eV kommer säkert att behöva varje cent. Och om klistermärkena blir knappa kommer vi att ordna om.

Vi på bloggen är stolta över våra läsare och att kunna uppnå något tillsammans i svåra tider. Det motiverar oss!

Tack!

Och glöm inte: # stannar hemma.

4 tankar om “Bilar i lager och produktion av skyddsmasker"

 • blank

  Skrattar genom tårar ...

  Nevs producerar äntligen något

  (Senaste produktionen 2012-2013?)

  Nevs kommer att slå sina tidigare siffror när det gäller produktionen ...

  Va Hårda tider. Hälsa för alla

 • blank

  S är relativt glest befolkat, hemmakontoret är gammal hatt och internet är bra.

  Jag tror (@ Ken-Daniel S) att svenskarnas relativa lugn har en hand. I D skulle vi förmodligen behöva vidta ännu mer drakoniska åtgärder för att minska vår risk för svenska.

  Skatter och sociala avgifter har alltid varit så. Om och om igen S hemsöks av de tyska medierna som ett negativt exempel (till exempel för inkomstskatt och moms) och snubblar över politiska tungor.

  Det glöms regelbundet att sociala förmåner i S är skattefinansierade och att bördan för medborgarna inte är högre, men i allmänhet lägre än i D.

  Inget emot dig och dina goda önskningar till svenskarna, men jag är rädd att det är både viralt och socialt och skattemässigt. Vi behöver synd. Endast för vårt internet ...

 • blank

  Jag trodde redan att de nu också producerar masker. Jag hoppas för svenskarna att den väg de valde kommer att fungera och att de inte kommer att ångra det.

 • blank

  #we #together #now #healthy

Kommentarer är stängda.