Utgångsbegränsning Bayern - landsliv i vecka ett

Det har varit en utgångsbegränsning i Bayern i en vecka. Ett drastiskt mått - förnuftigt och lämpligt. En helt ny upplevelse, särskilt om du är van vid den europeiska rörelsefriheten. Utgångsbegränsningen har också förändrat min vardag. Balansen för den första veckan.

Saab-tiden var också den här veckan. De nya bloggklistermärkena är här.
Saab-tiden var också den här veckan. De nya bloggklistermärkena är här.

Jag bor på en liten plats i pre-press stil. En hanterbar gatuby, typisk för regionen, som fortfarande domineras av jordbruksföretag. Med Aschaffenburg är nästa stad inte långt, och i princip är det bara 10 minuter till centrum och bara 5 minuter från min ytterdörr till A3. Byn ligger inbäddat djupt i en smal dal, det är bara tack vare sin geografiska situation att den har förblivit så original och inte har blivit offer för spekulationer om fastigheter.

Utgångsbegränsningen förändrar miljön

Utgångsbegränsningen har också satt sitt märke här. Där små grupper jogade genom skogen för en vecka sedan och nysade medan de hade kul, finns det nu fred. Ingen skulle tycka att nysningar är riktigt roliga längre, alla är medvetna om allvarligheten i situationen. Kommandot att begränsa utgången har kommit, avstånd meddelas Och framför allt vila. Denna ovanliga, orealistiska lugn och civilisationens saknade bakgrundsbrus. Det oroar de första dagarna. Bygatan tom, nästan inget flygplan på himlen. Ren natur, endast fåglarnas kvitring hörs. Det utlöser en mental biograf i mig. Ta mig tillbaka till min barndom. På sommarsemestern som jag alltid tillbringade i landet med valfamiljer. Jag, stadsbarnet, i en helt annan värld. Jag var bara tio år när jag först kom till gården. 10 sedan på min sista stora sommarlov. Däremellan var en spännande tid med traktorn och skördetröska, körning av moped, skjutning av en luftgevär och de många andra friheter du hade som barn i landet vid den tiden. Lugn 14, denna ovanliga, svåra att klassificera tystnad, tar mig tillbaka till den tiden. Landslivet är inte lite tråkigt. Det är intressant. Mer spännande än stadsbor föreställer sig. Även i tider av Covid-2020. Pre-press stilen är ungefär som Idaho. Denna amerikanska stat vars slogan är "stora potatis". Som sa nästan allt om Idaho. Det är liknande här, och lite bisarra emellan. Det är normalt att SUV: er och pickuper går ombord på landsfälten. Människor som går sin ponny rider inte det också. Det är mer ovanligt att gå en promenad med två mulor. Men bara på grund av den begränsade tillgängligheten av dessa djur på dessa breddegrader.

Landslivet är allt annat än tråkigt

Om du går över åkrarna sent på kvällen, kan en motocrossmaskin flyga förbi. Vilket är inte ett problem. Jag satte Frida i koppel så fort jag hör barken på tvåtaktsmotorn. Maskinen flyger upp, stannar kort, du känner igen mig, hälsningar, flyger vidare. Föraren har kul, visar en rullare - och han är borta i skymningen. Det faktum att maskinen inte har någon registreringsskylt och aldrig kommer att få den är av sekundär betydelse. Och ingen bryr sig.

Jag medger att jag slår mig till med utgångsbegränsningen så bra jag kan. Ja, det är ett snitt. Vänner ser dem inte längre utan ringer istället. Handla medvetet och så sällan som möjligt. Att ha mer flexibel arbetstid och i första hand mer tid. Det saktar ner och de kommande veckorna kommer att visa vad du kan göra med det. En profitör av situationen är redan säker. Det är min tik. Du kommer att njuta mer avstånd än för en vecka sedan. Hon kan knappast tro på sin tur! Viruset förändrar världen runt mig. Kännedom har för lite eller inget arbete alls. Framtidens rädsla blir konkret. Andra är flexibla och anpassar sig snabbt till situationen. min sadel-, föredragen leverantör för högkvalitativa rattar och restaureringar, har börjat producera andningsmasker. Alla reagerar på sitt sätt, grannskapet rör sig närmare varandra.

Frihet och normalitet

Vi börjar precis en historia som är en tragedi. Mänskliga liv kostar och framtidsplaner blir avfall över natten. Ju längre det kommer att hålla, desto mer kommer det att avgöra vårt beteende i framtiden. Förmodligen får vi se. Men människor är mer motståndskraftiga och flexibla än du tror. Kriser är alltid en ny början och möjligheter. De ger också en möjlighet att tänka på vad som kan vara viktigt efteråt och vad som skulle vara onödigt. Naturligtvis fanns det också tid för Saab-ämnet den här veckan. Covid-19 förändrar vår vardag, men dikterar inte den. Frihet och normalitet måste förbli mer än någonsin. Vår interna tryckeri har färdigställt de nya Saabblog-klistermärkena. Bokstäverna, som har prydde bloggen i månader, designades av en Hamburg-designer. Saab driver naturligtvis, allt annat. Klistermärken finns i två versioner, en ljus och en mörk, och de ser bra ut på svensk metall. Från nästa vecka kan du beställa dem om du vill.

Och snälla: # stanna hemma. Tack

6 tankar också "Utgångsbegränsning Bayern - landsliv i vecka ett"

 • Hej Tom´
  som alltid en bra artikel ... som har mindre att göra med SAAB 'men med den aktuella situationen och situationen. "Alla är intresserade av hur det kommer att fortsätta ..." "Min bedömning baserad på uttalanden från virologer och experter" som har kommenterat det de senaste 14 dagarna på TV "..." "Jag kommer INTE att ge det tillbaka här För att jag inte vill ha att SAAB-bloggläsarna inte riktigt ska njuta av deras välförtjänade VI. // ´´Men alla är gamla nog´ och kan få detaljerad information ´ för att bilda ett slutligt omdöme´ och för hans / hennes familj den framtida planeringen. (för om det kommer att hålla 3´ 6´ 9´ 12´ eller 15´month´ gör en viss skillnad) ´´ // ´´Now well, jag vill inte måla för svart, för trots alla negativa omständigheter borde du naturligtvis inte tappa synen på livets glädje och med sina närmaste nära och kära! ((ps: "mitt avancerade HIFI-system har inte varit lika krävande på länge" som det har varit under de senaste tio dagarna "... hur dåligt situationen har eskalerat över hela världen ... även om FRG kom mycket bra bort beror på att vårt hälso-system är baserat på en hög standard !!))

  Önskar alla här hälsotillfredsställelse alltid vänner vid din sida som gillar dig som du har ... och naturligtvis alltid en bra resa med SAAB´´ !!
  ”En lojal läsare från den vackra Wachenheim an der Weinstrasse” ... den vackra Pfalz ”

  12
  Svara
 • Super trevlig artikel. MIG ett bra uttalande för oss avslappnade Saab-förare som också låter motocrossern (utan registreringsskyltar) leva! Jag är en entusiastisk cyklist och naturligtvis Saab-förare

  Svara
 • Fin artikel om WE.

  Jag känner att mina tankar och min livssituation speglas nästan ner till detalj. Jag kunde till och med återaktivera Fridas foto med en svart hane direkt ...

  Vilken lyx! ! !

  Under denna speciella tid är mina tankar viktigare än vanligt för vänner och familjemedlemmar med lägenheter i staden.

  Jag vet inte om du verkligen ska blockera parkbänkar och sanktionsöverträdare med höga böter. Bestämmelserna om avstånd och mot infektionsrisker implementerar redan att inte mer än en person kan och inte får sitta på en bänk, såvida inte de nära människorna bor tillsammans i ett hushåll.

  Vi behöver inte ha några illusioner. I slutändan kommer åtgärderna att lindras av rent ekonomiska skäl. I bakgrunden har beräkningarna varit intensiva under lång tid. Och viruset hålls alltid lagligt för att dra nytta av det faktum att det väljer sina offer att fokusera på pensionärer, pensionärer och dyra patienter ...

  ÅR i Berlin-Brandenburg firar åtminstone sin information om ålder och tidigare sjukdomar hos de yngsta offren och packar dem som en färgglad godis till en antagen lugnande piller.

  Jag tycker att det är cyniskt och störande. Mina (svärföräldrar och stora) föräldrar är viktiga för mig och mina barn. Någon skrev här (jag tror att det var StF) att viruset är mindre skrämmande än människor. Jag känner på samma sätt.

  Svara
 • Tack för den bromsande artikeln för helgen! 🙂 Mycket talar från mitt hjärta! Jag bor också i landet och ser avslappnade ansikten runt mig. Bokhandlaren beställer varor till kunden, i bruket runt hörnet "häcken bränner" för det finns alltid gott om mjöl som ska produceras. Lokala regionala cykler är viktiga och lever nu ännu mer. Och det är möjligt! Sparrisodlarna har inte långa ansikten här, eftersom de inte erbjuder "massproduktion" och KAN klara sig utan massor av billig arbetskraft från utlandet! Solidaritet lever: kuponger för biografer, kaféer etc. beställs gärna så att kunder kan beställa sin espresso vid ett senare tillfälle. 🙂 Corona förändrats. Corona erbjuder också möjligheter! Denna fantasi kommer att göra oss bra!
  Tid med den (närmaste) familjen - vad mer vill vi ha? Gorgeous!
  Så låt oss njuta av det "fria utrymmet" kreativt och göra det bästa av det.
  ALLA förblir friska!

  Svara
 • Jag tackar också för dessa mycket lämpliga artiklar vid den tiden. Oavsett var vi bor märker vi ändringarna tydligt. Oavsett om det är i staden eller i landet har allt förändrats. Här i mitt område, nära flygplatsen och motorvägarna, är det nu väldigt tyst och du kan höra ljud som du förmodligen aldrig har hört förut, du kan höra så många olika fåglar och andra djur. Håll dig frisk och ta hand om dig själv.

  Svara
 • @ Heijo Red,

  mycket trevlig kommentar med positiv feedback (tummen). Jag märker att du den här gången sätter mycket färre ord med stora bokstäver och var mycket mer ekonomiskt med utrop och andra tecken ...

  Kanske är det nyckeln? Här är ett självexperiment:

  Mamma säger att fördubblingen av infektioner måste sträckas från 5,5 till 10 dagar. Då kan man överväga avslappnande restriktioner.

  Med 50.000 50 infektioner skulle det betyda 1.600.000 100 51.200.000 smittade efter XNUMX dagar och XNUMX XNUMX XNUMX infekterade efter bara XNUMX dagar - om lossningen inte hade någon påskyndande effekt.

  Scenariot talar för sig själv. Men jag kunde också ha skrivit:

  51,2 MILJON (!!!) I ENDAST (!!!) Cirka TRE (!!!) månader. 102,4 MILJON ENDAST (!!!) 110 DAGAR. VI ÄR ALLA! ! ! , DETTA ÄR MER ÄN VI! ! !

  När jag läser den senare går mina klaffar ner.
  Båda representationerna är identiska i innehållet och matematiskt korrekta.

  Om jag kunde önska mig något från dig, skulle det vara att du aldrig tar ett blad ur innehållet och alltid hittar en lämplig form för dina giltiga tankar.

  Du kan också ropa skriftligt.
  Och vem skriker ...

  Det skulle vara synd om fakta och giltiga tankar om de drunknades i din egen skrik.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.