Evergrande Group förlänger förluster

Corona-krisen är inte utan konsekvenser för Evergrande-gruppen. Fastighetsgiganten förutser en ökning av förlusterna och ger en vinstvarning. Med tanke på det pågående behovet av att investera i expansion av elbilar är detta en oroande utveckling. Och det finns detaljer om Evergrandes första elbil.

Evergrandes första elbil sägs vara en SUV
Evergrandes första elbil sägs vara en SUV

Koronakrisen är också en fastighetskris. Utgången minskade det kinesiska intresset för bostadsrätter till nästan noll och företag flyttade sin verksamhet online. Framför allt Evergrande-gruppen, som erbjöd fastigheter till en rabatt på 25%. Gruppen rapporterade snabb efterfrågan, men analytiker ifrågasätter hur hög färdigställande var i verkligheten.

Vinstvarning för kommande investeringar

Den 22 mars utfärdade Evergrande-gruppen en vinstvarning efter att förlusterna fyrdubblats. Företagets andel sjönk sedan till den lägsta nivån sedan juni 2018 och har sedan dess bara återhämtat sig något. En förlust på motsvarande 640 miljoner euro förväntas för innevarande år.

I bakgrunden är de fortsatt höga investeringarna i produktion av elbilar. Totalt 2019 miljarder euro gjordes tillgängliga under 2.6, och nästan 2 miljarder euro öronmärkts också för innevarande år. Investeringarna förväntas sjunka till 2021 miljarder euro 1.3. Evergrande-gruppen fortsätter att hålla sig till sina planer att presentera 15 nya fordon och att etablera ett produktionsnätverk med tio fabriker världen över. Men den berättigade frågan är hur länge du kommer att kunna hålla ut på grund av höga skulder och en orolig ekonomi. Obligationer som förfaller under sommaren och deras refinansiering ger svaret.

I Kina, mot bakgrund av Corona-krisen och den öppna frågan om snabb global ekonomisk återhämtning, finns det små tvivel om planerna. Yicai Global hänvisar till underlåtenhet att uppfylla investeringsåtaganden Faraday Future, I april 2018 blev Evergrande Group tillverkarens största aktieägare. Evergrande gick i pension i slutet av året och förde företaget i initiala svårigheter som resulterade i en preliminär konkurs. Under tiden är Faraday Future tillbaka och arbetar med FF 91 vid en omstart.

Evergrandes första elbil

Evergrandes första elbil planeras att lanseras under första halvåret 2020. Hittills har information om detta inte offentliggjorts. Enligt vår information bör en studie visas på den avbrutna motorutställningen i Genève. Till skillnad från andra tillverkare flyttades inte presentationen till Internet. Det är oklart när, var och om konceptbilen som inte presenteras alls visas. Men det finns några ledtrådar. Det sägs vara en medelstor, rent elektrisk SUV. Produktionen börjar 2021, kanske också i Sverige.

11 tankar om "Evergrande Group förlänger förluster"

 • Evergrande kommer säkert att försvinna igen snart, ungefär fyra år eller tidigare ... de har ingen aning om hur man bygger bilar och NEVS var bara runt .. ja, varför faktiskt? Kinesisk planerad ekonomi kan inte arbeta i den sociala marknadsekonomin - det är logiskt ...

 • @ Tom,

  sant igen. Låt oss se vad som kommer ...

  I alla fall, tack för all information och all underhållning kring bilhistorien, nuvarande och möjliga framtid för Trollhättan och den lugna, faktiska presentationen.

 • Vänligen förbli saklig som tidigare, det sparar mig moderation. Tack

  Fakta: Evergrande har varit en viktig aktieägare i NEVS sedan januari 2019, inte i 4 - 6 år. Evergrande-gruppens elbilsverksamhet har bara pågått i 18 månader. Hittills har alla åtaganden hållits, Koenigsegg och NEVS har fått miljoner.

  3
  1
 • ´´Evergrande-Group´´´ Hope for´´NEVS´´ & ´´ Implementation of Saab genes´´ ??

  ”När du följer rapporterna här” om EVERGRANDE ”är frågan oundviklig? Om denna konglomeration av investerare ”borde vara lika kraftig” som alltid avbildats ”... varför efter 4 till 6 år har du fortfarande INTE en enda prototyp som presenterats för allmänheten?” Jag talar om en PROTOTYPE ”så en ingress -Series-modell som ger riktningen ''! '' Eftersom detta INTE var fallet '... och det finns inget meddelande om denna begäran' måste du anta att denna investerare INTE har likvida medel 'för att verkligen vända på lång sikt att initiera på NEVS´´! "Vem gör dåliga tillkännagivanden något" om ingenting händer efteråt "och du som slutkund är INTE längre intresserad av sådana uttalanden"! ´´Hur borde NEVS bete sig i det här spelet´´ ?? ... ´´NEVS´´ ska avsluta alla affärsförhållanden omedelbart´ och börja leta efter en annan investerare 'så att så snart som möjligt kommer ett ljus upp igen i horisonten' för utan ljus i horisonten kan du göra hela affären einstellen ''! ´´E FRING UTAN END´´´ - - ELLER - - ´´ EN END UTAN END´´ ??

  1
  1
 • Tiden för utvärderingen kommer. Senast när den första egna elbilen presenteras. Eftersom Pininfarina är ansvarig för pennan, kan det vara spännande.

 • @ Tom,

  rätt nog och tack för AW. Men vad ska Evergrande mer bedömas när deras eget och frivilligt publicerade PR-material är så diskrediterande? ? ?

  1
  1
 • Naturligtvis fortsätter världen att vända efter 2011 och nya berättelser skrivs i Trollhättan.

  SUV: s grafik kommer från en Evergrande-webbplats och illustreras enligt den lokala smaken. Du bör inte överdriva det.

 • Tack Tom.

  Förhållandet till Saab blir tunnare och tunnare, men det nya nätverket, hur det expanderar och krymper, är fortfarande spännande.

  För mig är bilden av SUV massivt irriterande. Det ser ut som ett studentjobb som mest. Jag såg faktiskt sådana bilder av tändstickbilar i tvivelaktiga luftborstarestetik av studenter sedan 1990-talet (inget skämt) ...

  Om Evergrande, 30 år för sent, vill förverkliga de omogna fantasierna från skolavsägare och ut ur håven, har de verkligen inte mycket att erbjuda.

  3
  2
 • Hej Stefan, tack för antydan! Bör fungera igen nu, kanske du måste rensa cachen!

 • Hej Tom!
  Bara antydan till ett litet tekniskt problem:
  Fältet med meddelandet om dataskydd går alltid igenom bilden nedan och kan tyvärr inte tas bort genom att klicka på "Stäng och godkänn" ...

  Tack
  Stefan

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.