Evergrande Group förlänger förluster

Corona-krisen är inte utan konsekvenser för Evergrande-gruppen. Fastighetsgiganten förutser en ökning av förlusterna och ger en vinstvarning. Med tanke på det pågående behovet av att investera i expansion av elbilar är detta en oroande utveckling. Och det finns detaljer om Evergrandes första elbil.

Evergrandes första elbil sägs vara en SUV
Evergrandes första elbil sägs vara en SUV

Koronakrisen är också en fastighetskris. Utegångsförbud minskade det kinesiska intresset för bostadsrätter till nära noll och företag flyttade online. Framför allt Evergrande Group, som erbjöd fastigheter till en rabatt på 25%. Gruppen rapporterade en stark efterfrågan, men analytiker ifrågasätter hur hög slutförandegraden i verkligheten var.

Vinstvarning för kommande investeringar

Den 22 mars utfärdade Evergrande-gruppen en vinstvarning efter att förlusterna fyrdubblats. Företagets andel sjönk sedan till den lägsta nivån sedan juni 2018 och har sedan dess bara återhämtat sig något. En förlust på motsvarande 640 miljoner euro förväntas för innevarande år.

I bakgrunden är de fortsatt stora investeringarna i produktion av elbilar. År 2019 gjordes 2.6 miljarder euro tillgängliga, och nästan 2 miljarder euro var också ordentligt budgeterade för innevarande år. Investeringarna förväntas sjunka till 2021 miljarder euro 1.3. Evergrande Group håller fast vid sina planer på att presentera 15 nya fordon och att etablera ett produktionsnätverk med tio fabriker världen över. Men den legitima frågan uppstår hur länge du kan hålla ut på grund av höga skulder och en orolig ekonomi. Obligationer som förfaller på sommaren och deras refinansiering kommer att ge svaret.

I Kina, mot bakgrund av Corona-krisen och den öppna frågan om snabb global ekonomisk återhämtning, finns det små tvivel om planerna. YicaiGlobal hänvisar till underlåtenhet att uppfylla investeringsåtaganden Faraday Future, I april 2018 blev Evergrande Group tillverkarens största aktieägare. Evergrande gick i pension i slutet av året och förde företaget i initiala svårigheter som resulterade i en preliminär konkurs. Under tiden är Faraday Future tillbaka och arbetar med FF 91 vid en omstart.

Evergrandes första elbil

Evergrandes första elbil presenteras under första halvåret 2020. Hittills har information om detta inte nått allmänheten. Enligt vår information bör en studie visas på den avbrutna bilutställningen i Genève. Till skillnad från andra tillverkare flyttades presentationen inte till Internet. Det är oklart när, var och om konceptbilen som inte har presenterats kommer att visas alls. Men det finns några tips. Det sägs vara en medelstor helelektrisk SUV. Produktionen startar 2021, då kanske också i Sverige.

11 tankar om “Evergrande Group förlänger förluster"

 • blank

  Evergrande kommer snart att försvinna igen i ytterligare 4 år eller tidigare ... de har ingen aning om hur man bygger bilar och NEVS var bara runt ... ja, varför egentligen? Kinesisk planekonomi kan inte fungera i den sociala marknadsekonomin - det är logiskt….

 • blank

  @ Tom,

  håller också med igen. Låt oss se vad som kommer ...

  I alla fall, tack för all information och all underhållning kring bilhistorien, nuvarande och möjliga framtid för Trollhättan och den lugna, faktiska presentationen.

 • blank

  ´´Evergrande-Gruppe´´ Hopp för ´´NEVS´´ & ´´Implementering av Saab-gener´´ ??

  ”När du följer rapporterna här” om EVERGRANDE ”är frågan oundviklig? Om denna konglomerering av investerare ´´ borde vara lika potent ´ som alltid presenterad´ ... varför finns det fortfarande ingen ENDA prototyp som presenteras för allmänheten efter 4-6 år ´? Jag talar om en PROTOTYP ´ -Seriemodell som dikterar riktningen ´´! ´´ Eftersom detta INTE var fallet´ ... och det finns INGET meddelande om denna begäran´ måste man anta´ att denna investerare INTE har de tillgängliga likvida medlen ́ för att verkligen vända på lång sikt att initieras på NEVS! ”Till vem ger skamliga meddelanden något” om INGET händer efteråt ”och du som slutkund inte längre är intresserad av sådana uttalanden”! ´´ Hur ska NEVS bete sig med det här spelet´´ ?? ... ´´NEVS´´ ska avsluta alla affärsförbindelser med omedelbar verkan´ och börja leta efter en annan investerare´ så att ett ljus dyker upp i horisonten så snart som möjligt´´ för utan ljus i horisonten kan man göra hela affären att justera ! ´´ON UTAN FEL ”- - ELLER - - ´´ON UTAN FEL” ??

  1
  1
  • blank

   Vänligen förbli saklig som tidigare, det sparar mig moderation. Tack

   Fakta: Evergrande har varit en större aktieägare i NEVS sedan januari 2019, inte i 4-6 år. Evergrande-koncernens elbilaktiviteter har bara pågått i 18 månader. Hittills har alla löften hållits, Koenigsegg och NEVS har fått miljoner.

   3
   1
 • blank

  @ Tom,

  rätt nog och tack för AW. Men vad ska Evergrande mer bedömas när deras eget och frivilligt publicerade PR-material är så diskrediterande? ? ?

  1
  1
  • blank

   Tiden för utvärderingen kommer. Senast när den första egna elbilen presenteras. Eftersom Pininfarina är ansvarig för pennan, kan det vara spännande.

 • blank

  Tack Tom.

  Förhållandet till Saab blir tunnare och tunnare, men det nya nätverket, hur det expanderar och krymper, är fortfarande spännande.

  Bilden på SUV är enormt irriterande för mig. Det ser mest ut som ett studentarbete. Jag såg faktiskt sådana bilder av tändsticksbilar i tvivelaktiga luftborstestetik från studenter på 1990-talet (inget skämt) ...

  Om Evergrande, 30 år för sent, vill förverkliga de omogna fantasierna från skolavsägare och ut ur håven, har de verkligen inte mycket att erbjuda.

  3
  2
  • blank

   Naturligtvis fortsätter världen att vända efter 2011 och nya berättelser skrivs i Trollhättan.

   SUV: s grafik kommer från en Evergrande-webbplats och illustreras enligt den lokala smaken. Du bör inte överdriva det.

 • blank

  Hej Tom!
  Bara antydan till ett litet tekniskt problem:
  Fältet med dataskyddsmeddelandet går alltid längst ner på bilden och kan tyvärr inte raderas genom att klicka på "Stäng och acceptera" ...

  Tack
  Stefan

  • blank

   Hej Stefan, tack för antydan! Bör fungera igen nu, kanske du måste rensa cachen!

Kommentarer är stängda.