Expansion. Koenigsegg AB stärker ledningsgruppen.

I Ängelholm pekar signalerna på expansion. Med presentationen av Gemera och Jesko Absolut växer tillverkaren av hyperbilar till nya dimensioner. För att möta utmaningarna stärker svenskarna sin ledningsteam. Personalökningen kommer från bilens bästa adresser. Kompetens från München tas med för växande produktion och kvalitetsstyrning.

Den nya Koenigsegg Jesko Absolut
Den nya Koenigsegg Jesko Absolut

Urs Maehner kommer från BMW

BMW betraktas som en kadersmede. München har drivit många karriärer utöver det vita och blå märket. Erfarenhet med den bayerska tillverkaren betraktas som ett kvalitetsmärke. Urs Maehner tar med sig mer än 20 års erfarenhet av produktion och kvalitetsstyrning till Ägelholm. Som generaldirektör för BMW Group Mexico var han ansvarig för att etablera den mexikanska fabriken och starta produktionen av den nya BMW 3-serien. Tidigare hade han olika positioner inom BMW-gruppen. Han arbetade bland annat i England som kvalitetschef och chef för individualiseringsprogrammet på Rolls-Royce Cars.

Han avslutade sin utbildning som industriell kontorist med en tillverkare för gjutna delar. Ursprungsbefolkningen i Upper Franconia avslutade sina studier vid Siegen universitet. Maehner har haft en anmärkningsvärd karriär inom bilindustrin de senaste åren. Med inträdet i den expanderande Hypercar-fabriken tänder han nästa nivå.

Henrik Wiese kommer från KTM

Född i Sverige dras Henrik Wiese tillbaka till Sverige. På Koenigsegg tar han anställningen som teknisk chef i en spännande fas av företagsutvecklingen. Wiese kommer tillbaka från Österrike till sitt gamla hemland. På KTM Sport Motorcycle AG var ingenjören senast ansvarig för LC8-motorfamiljen. Han arbetade för Thule Group fram till 2016 och har många kontakter i Asien från denna tid.

Wiese är också passionerad ansluten till motorsport i privatlivet. Wiese Racing AB utvecklar simuleringsprogramvara för att optimera varvtiderna för motorcyklist.

Med engagemang från båda cheferna sätter grundaren Christian von Koenigsegg kursen för en ny fas i företagets historia. Koenigsegg och NEVS utvecklas tillsammans företaget nya fordon kommer att visas på marknaden under de kommande åren. Bland annat används det tidigare Saab-utvecklingscentret i Trollhatten och det egna testspåret för detta ändamål.

2 tankar om “Expansion. Koenigsegg AB stärker ledningsgruppen."

 • Spännande personuppgifter. Låter som att expandera till ett annat marknadssegment. Det finns inget utrymme för förbättringar tekniskt eller i termer av pris ...

  Åtminstone inte för en Koenigsegg. Omvänt har NEVS inget utrymme för rörelse nedåt. 0 bilar för € 0 vardera. Det blir inte billigare.

  Du kan och bör vara nyfiken på vilka fordon som kommer i vilka mängder och vad deras namn kommer att vara. Jag spekulerar i att de inte kommer att marknadsföras som NEVS eller Koenigsegg. Som Saab antagligen inte heller, men det skulle vara roligt och inte omöjligt heller.

  På KTM upprätthålls också de svenska färgerna och traditionerna. Och BMW den brittiska flaggan. Båda cheferna har också erfarenhet i detta avseende (erfarenhet av fortsatt eller återupplivande av utländska varumärken) ...

  Spännande.

 • Galen! Häftigt! Jag är nyfiken på att se vad som kommer att bli av det och hur Koenigsegg kommer att utvecklas vidare. Även om jag förmodligen aldrig kommer att se ett sådant fordon live ...
  Och idag den andra rapporten! Redaktionen är oerhört hårt arbetande! Bra !!! 🙂

Kommentarer är stängda.