Saab, blå himmel och bloggen

Söndag, den andra dagen med utgångsbegränsningar i Bayern. Spessart är bayerskt och ändå nära kopplat till Rhein-Main-området. Det är en flygväg för Frankfurts flygplats och civilisationens bakgrundsbrus finns alltid. Rätt: var närvarande. Allt har förändrats sedan igår. Knappast någon trafik, knappast några människor på gatorna. Och himlen är blå - och tom. Det har varit tomt i veckor. Och idag? Inga flygplan långt och brett - en situation som inte har observerats på decennier.

Saab 9000, blå himmel, inga flygplan. Den nya normalen.
Saab 9000, blå himmel, inga flygplan. Den nya normalen.

Tyskland stängs av och vi är bara i början. Det vi upplever nu kommer att vara det nya normalt under en tid. Mer månader än veckor, beroende på hur Covid-19 sprider sig. Viruset invaderar alla livsområden och det förändrar också bloggen.

Det påverkar mitt yrkesliv och privatliv, planerna för detta och det kommande året och mina hobbyer. Allt är nu avfall, datum avbryts och skjutas upp på obestämd tid. Jag kommer inte att se vänner som bor långt borta när som helst - en situation som du måste ta itu med först. Bakom händelserna är också frågan om man kan och bör skriva en autoblog med tanke på den allmänna situationen. Är inte ämnena för blöda när människor dör några hundra kilometer bort och hälsosystemet hotar att kollapsa? Även om jag inte behöver gå så långt ...

Om jag tittar ut genom ett fönster faller mitt blick in i grannens trädgård. Snyggt, välskött, inte så nära naturen som min egendom. Stolt och glädje för dess ägare. Den gamle mannen är över 80 och har en lungsjukdom. Och ägaren i huset framför det har varit i kliniken sedan fredag. En operation som inte ska skjutas upp. Hotet är verkligt för dem båda, och hoppet och önskan att de kommer att göra det genom tiden är stort.

Så hur är det med de profala biltema? Fortsätta? I vilket fall som helst är den redaktionella planen för detta år historia. Besöka möten som skulle betalas från slutet av månaden avbryts. Divisionen "besök på" är inte längre tillgänglig. Likaså Saabs utnämningsplanerare, som Mark alltid skriver. Inga möten, inga möten, inget kan planeras. Även testkörningar och Saab-testrapporter påverkas.

Den nya normalen

Det är tillrådligt att acceptera att Covid-19 förändrar våra liv. Vårt beteende kan inte längre vara som det var, det kommer att lämna spår. Socialt, ekonomiskt. Det kan forma vår framtid, även om vi har överlevt. Det kan vara så att saker kommer att bli annorlunda efteråt, mycket måste omprövas. Skadorna är redan enorma, men det finns ingen omfattande försäkring. Även om våra politiker försöker föreslå något liknande.

Det är just därför vi måste möta viruset och upprätthålla en viss normalitet. Bloggen är riktigt mycket profan i den aktuella situationen. Men just av denna anledning vill jag fortsätta fylla den med innehåll. En ö mitt i ekonomiska frågor och hälsofrågor, där enkla saker som gamla bilar är tillåtna.

Planen finns redan. Ett projekt som bara bör börja på sommaren föredras. Saab-filmer! Och de som garanterades inte skulle vara offentliga än. Jag kommer att avslöja bakgrunden senare i veckan, då börjar den! Och vi hittade en klubb. Inte i vanlig mening och ingen konkurrens med de etablerade föreningarna. Mer virtuellt, men inte för alla. En Saab är ett grundläggande krav, men det enbart kommer inte att räcka. Nyfiken?

Saab-filmer, klubb, deltagande

För det tredje är önskan att skapa en möjlighet för läsarna att engagera sig online. Mer deltagande i bloggen, en okomplicerad tillgång för alla att skriva små artiklar och upplevelser som kan läggas online och läsas här. Programvaran för detta körs redan i bakgrunden, men det är fortfarande en fråga om att säkra; som borde fungera effektivt, men är bäst osynlig i bakgrunden och inte svåråtkomlig.

Kina går bättre. De första attackerna från kinesiska cyberkrigare i år.
Kina går bättre. De första attackerna från kinesiska cyberkrigare i år.

Och tyvärr är det just frågan om datasäkerhet som fortfarande ger mig lite huvudvärk. Med utbrottet av Covid-19 i Wuhan-provinsen stoppade attackerna på bloggen. De statliga cyberkrigarna hade tillräckligt med arbete att göra i Kinas inre, och det var ingen attack från mitten av december. Brandväggen började redan mossa, det fanns bara några små försök från servrar från Ungern och Turkiet, vilket knappast är värt att nämna. För att uttrycka det helt klart: Kina var bekymrad över sig själv och övervakningen av medborgarna, och attackerna minskade med 95%.

Kina går bättre nu. Goda nyheter! Det ger hopp och glädje. Även om Covid-19 ännu inte har besegrats i ursprungslandet, talar oberoende bloggare ett annat språk än statskontrollerade medier. Men de kinesiska cyberkrigarna är redan fria att attackera västerländska medier. Årets första attacker mot bloggen från Kina startade på lördag. Om du har dessa vänner i tider med brådskande internationell solidaritet behöver du åtminstone inte längre oroa dig för eventuella fiender.

14 tankar också "Saab, blå himmel och bloggen"

 • Vi kan alla tolerera några problem och distraktioner bortom Corona. Ju längre tid det tar, och det kommer att bli. Jag ser fram emot filmerna och alla andra idéer!

  Svara
 • Är det Anna på bilden? I så fall skulle jag vara intresserad av en långsiktig erfarenhet avseende hållbarhet, konsumtion etc.

  Svara
  • Ja, det är Anna-projektet. Det finns för närvarande mycket att berätta om detta, men jag väntar fortfarande på bilder. Alla frågor kommer snart att besvaras.

   Svara
 • Vem i himlen är intresserad av att attackera Saab-bloggen i Kina? Måste allt förstöras?

  Folkets svärma dumhet visar sig igen just nu. Jag är nyfiken när de första medborgarna kommer att äta sina toalettrullar ... ..

  Jag var på väg igår med min 9-3 Aero Coupe, en liten varv i Alb Valley utan att komma ut. Var bra, allt var ganska tomt och så 250 PS Aero kunde visa vad den kan göra.

  Svara
  • Det handlar inte specifikt om bloggen eller dess innehåll. Det enda bakom det är viljan att orsaka största möjliga skada eller infektera platser med virus.

   Sauer är särskilt orolig för det faktum att även i dessa tider kan du inte och kommer inte att släppa det. När allt kommer omkring är Kina ursprunget till Covid-19, även om du arbetar hårt med historien att skriva om.

   Svara
 • Tack Tom för ditt beslut att fortsätta bloggen. Jag håller helt med Freising86s åsikt och ser fram emot distraktion. Hälsningar från Sachsen

  Svara
 • Hi Tom,
  du hittade rätt ord igen. Avundsvärt!
  En författare har gått förlorad på dig, eller kommer han fortfarande?

  Svara
  • Tack Dietmar! Jag tror att det inte finns någon fara att gå under författarna. Jag känner mina gränser och måste stödja en familj 😉

   Svara
 • Kära Tom.
  Naturligtvis behöver vi bloggen. Mer än någonsin för oss !!!!! Just nu är vi bara en liten grupp konstiga människor som älskar sina gamla bilar. Men kanske kommer vi till exempel att bli pionjärer som alltid har tänkt annorlunda ... ... långsammare. Mer hållbart. Mer avslappnad. Mer samarbete.
  Jag drömmer om att det som händer nu kommer att göra livet lite annorlunda. Som bekant dör hoppet sist.

  Hälsningar till samhället.

  Lizi

  Svara
 • Jag håller med om Lizis åsikt. Speciellt i dag är det alltid ett nöje att läsa Saabiges.

  Tack för att du fortsätter att informera oss om spännande ämnen.

  Svara
 • Profana?

  Jag var tvungen att le. Tom kan inte vara profan ...

  Bara svepet vid Kinas tidiga återgång till "normalitet" och indikationen på vilken typ av intellektuellt barn hon är är mer kritisk och mer reflekterande än något jag hör om WCC.

  "Normal" är när den interna fienden (folket - inte viruset) är under kontroll i en sådan grad att den stora armén av Cyber ​​Warriors återigen ägnar sig åt externa och geostrategiska mål.

  Men vi är inte heller fria från sådana spel. På Inforadio RBB modererades nyheterna på torsdagen för en vecka sedan enligt följande:

  "Nyheterna på två minuter, med de senaste rapporterna om Corona-virusets inneslutning (!)."

  Bara dumt att det inte fanns några åtgärder eller nyheter att innehålla. Tvärtom. Och därför borde nyheterna ha tillkännagivits som sådana för ytterligare utvidgning (!).

  Dessutom gjorde Berlins senator för hälsa narr av en verkställande medicinsk officer i en intervju den dagen, på ett journalistiskt och tveksamt sätt. Herrmannen kunde stänga alla barer i sitt distrikt om han trodde att detta var användbart.

  Under tiden har, ironiskt nog, alla krav från kontorschefen och läkare genomförts över hela landet och hälso-senatorn har blivit berömd av partivänner och journalister.

  Världen och livet är inte alltid rättvisa. Eller media eller politik. Tyvärr gäller detta också i D.

  Svara
 • Jag går med i Lizi, även om jag inte tror att vi kommer att vara ett exempel.
  Jag är upphetsad över den nya klubben (SaotBlog.net suppotmedlemmar?)
  Tom, den indirekta insynen i diktatursystemets hälsa är lika underhållande som den är skrämmande, men särskilt mycket informativ!

  Svara
 • Bravo pour votre blogg
  En petit français qui roule en Saab 9.3 cabriolet
  bien cordialement

  Svara
 • Håll dig frisk, ta hand om dig själv och tack vare bloggteamet som fortsätter att ta med artiklar, just nu är bloggen bra och ger lite variation till dagen hemma, och kanske har den ena eller den andra bloggläsaren också lite kul bortsett från läsarens handlingar skriver också en Saab-berättelse.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.