Så reagerar Volvo, Scania, NEVS på Corona-krisen

Koronaviruset sprider sig också snabbt i Sverige. Scania, Volvo och NEVS reagerar på detta. Medan de stora tillverkarna stänger sina fabriker och skickar tusentals anställda i tvångsbrottet, tar NEVS en helt annan väg. Det erbjuder svenska medborgare sina egna tjänster för första gången och avslöjar mycket om planerna för 2020.

Corona-krisen i Sverige

Scania kommer att upphöra med produktionen i alla svenska fabriker under den kommande veckan. Med cirka 9.000 anställda är företaget en av de största arbetsgivarna i landet. Fabrikerna i Södertälje, Oskarshamn och Luleå påverkas. Stoppet bör inledningsvis gälla i två veckor. Den främsta orsaken är bristen på komponenter på grund av avbrutna leveranskedjor, rapporterar sändaren Sveriges Radio, Stängningen påverkar de uppskattade 500 till 600 leverantörerna i Sverige. 40 till 50.000 XNUMX anställda i dessa företag kommer också troligtvis att åka på obligatorisk semester.

Samtidigt kör Volvo Cars efter en lång stillastående Produktion långsamt ökar igen i de fyra kinesiska växterna. Hemma utvecklades annorlunda. Den svenska huvudanläggningen i Hisingen och motoranläggningen i Skövde stänger från måndag till 14 april. 25.000 XNUMX anställda påverkas. Corona-krisen stannar inte på platsen i Belgien. Gent-anläggningen stängs på grund av en ökande personalbrist.

Med 25.000 4 anställda är AB Volvo Sveriges största arbetsgivare. Tillverkaren av kommersiella fordon har redan stängt sina fyra franska fabriker. Lastbilsproduktionen i Tuve, norr om Göteborg, stängs nästa måndag. 1.500 XNUMX anställda påverkas, stilleståndet är från början åtminstone 15 dagar planerat. Ytterligare avveckling har ännu inte publicerats, men det är inte heller uteslutet.

NEVS Mobility Service för Corona-krisen

NEVS har en annan utgångspunkt för att hantera koronakrisen. Mobilitetstjänsteleverantören lanserar överraskande en bildelningstjänst i den svenska huvudstaden. Tjänsten förlängdes med några månader föredragen, är appen för Mobility Service tillgänglig för nationell nedladdning från Apple Store och Google Play. Tjänsten riktar sig till bilejare i Stockholm som vill släppa sina fordon för bildelning och personer som inte vill använda kollektivtrafik och inte äger en bil.

NEVS håller denna grupp människor mobil och sparar risken för infektion i kollektivtrafiken. Mobilitetsappen används för att fakturera bränslekostnader, vägtullar och försäkringar. Leverantören ger också deltagarna desinfektionsmedel för fordonen. För NEVS är detta mycket mer än ett spontant betatest. Appen är en del av det framtida mobilitetskonceptet. Företaget planerar att lansera en autonom elbil i den svenska huvudstaden i slutet av sommaren, med andra europeiska städer att följa.

I Trollhatten arbetar du hårt på en robot taxi, som är baserat på InMotion-konceptet som presenterades 2017. Tillbaka i stallet för detta projekt är designern Simon Padian, som designade de sista Saab-fordonen som 9-4x och 9-5. Han ansvarar för robottaxiprojektet.

4 tankar om “Så reagerar Volvo, Scania, NEVS på Corona-krisen"

 • blank

  @ Black Saab,

  intressant är frågan om vem eller vad NEVS egentligen eller förmodligen skulle ha hållit sig borta från allt utanför Corona-perioden? ? ?

  En praktikant har nu skapat en APP på sin smartphone som några få personer i de få och små storstadsområdena i Sverige kan dela sina gamla bilar (varav ingen är en NEVS) med varandra, om de ville ...

  WOW.

  Om det är allt så är NEVS varken en biltillverkare eller en mobilleverantör. Men i Coronas tider krävs det inte mycket för att skapa positiva rubriker. Gratis toalettpapper för anställda skulle ha gjort samma sak.

  Men det hade varit alldeles för analogt och också för anal. Så det är helt genialt och digitalt om du istället utnyttjar radiotystnad och produktionsavbrott för ansvarsfulla företag för att äntligen sätta ett märke eller två igen.

  Och om du inte har något annat att erbjuda, kastar du dig själv i sådana alternativ ...

  Kära NEVS,
  skam dig! ! !

  9
  3
 • blank

  Har kanske Simon Padians återkomst helt andra hopp ??? 🙂 Eller drömmer de bara om ett slott i luften efter mer än åtta år?

  2
  2
  • blank

   Jag skulle råda mot alla hopp. Padian arbetar bara projektrelaterat i Stallbacka och kursen från NEVS går tydligt i riktning mot leverantörer av mobilitetstjänster.

 • blank

  Ett livstecken från NEVS om du inte misstänker det. Så en robottaxi från Trollhättan. Jag förblir upphetsad.

  3
  1

Kommentarer är stängda.