Torsten Kiedel ansluter sig till Sono Motors som CFO

Uppstarten i München stärker sina ledningsförmågor. Med Torsten Kiedel kunde Sono Motors få en CFO (Chief Financial Officer) som har erfarenhet av finansiering av startprojekt. Mobilleverantören i München befinner sig i en avgörande fas av företagsutvecklingen. Konstruktionen av prototyperna till Sion har säkrats, men de ytterligare utmaningarna innan produktionsstart i Trollhättan är enorma.

Sion i den tidigare Saab-fabriken i Trollhättan
Sion i den tidigare Saab-fabriken i Trollhättan. Bild: Sono Motors

Företaget rapporterar idag: Sono Motors har utsett Torsten Kiedel till företagets styrelse med omedelbar verkan. I sin roll som Chief Financial Officer (CFO) kommer den 41-åriga affärsexamen att säkerställa företagets finansiering i framtiden och ge ett viktigt bidrag till att strategiskt anpassa Sono Motors till marknadsinträde och tillväxt de kommande åren.

Torsten Kiedel har mer än 15 års erfarenhet av ledning, bland annat inom företagsfinansiering, riskhantering och kontroll. Förutom företagens erfarenhet inom olika BMW Group-finansavdelningar, inklusive tre år i BMW Bank i USA, tar han med sig sju års startupplevelse från ledarpositioner i den smidiga tillväxtmiljön för företag som mytaxi (nu Free Now) och Flixbus till Sono Motors. I sin tidigare position som CFO för Occhio var han ansvarig för finansiering och inköp.

Torsten Kiedel ansluter sig till Sono Motors som CFO
Torsten Kiedel ansluter sig till Sono Motors som CFO. Bild: Sono Motors

Torsten Kiedel stärker ledningen

”Finansieringsmiljön och bristen på riskkapital för nystartade företag är tyvärr fortfarande en utmaning i Tyskland. Efter att ha genomfört en av de mest framgångsrika finansieringskampanjerna i Europa är det nu en fråga om att säkerställa genomfinansiering fram till Sion-produktionen och därmed finansiell hållbarhet så snabbt som möjligt, säger Laurin Hahn, VD och en av grundarna av Sono Motors. "Vi är mycket glada över att ha Torsten, en extremt erfaren kollega och finansieringsekspert, ombord i detta avgörande skede, som är lika entusiastisk och entusiastisk över klimatvänlig rörlighet som vi är", tillade Laurin Hahn.

Efter det nya tillägget kommer Sono Motors styrelse i framtiden att bestå av grundarna och verkställande direktörerna, Laurin Hahn och Jona Christians, samt Torsten Kiedel (CFO), Isa Krupka (CMO), Thomas Hausch (COO) och Roberto Diesel (CTO).

Man tänkte på “Torsten Kiedel ansluter sig till Sono Motors som CFO"

  • blank

    Förstärkning för Sono Motors - bra! Får de bygga elelektroniska fordon i Troll Town!

Kommentarer är stängda.