278.000 XNUMX kilometer hållbarhet med en sällsynthet

287.000 9000 kilometer är inte mycket för en Saab. Särskilt inte när det gäller en XNUMX. Dess motorer anses oförstörbara. Även när grovt försummats körs Saab - åtminstone så länge som motorn hittar lite olja någonstans för smörjning och lite fossilt bränsle för förbränning. I framtiden kan det också vara syntetiskt bränsle tillverkat av förnybar energi.

Lemans blå, 287.000 XNUMX kilometer på kilometern
Lemans blå, 287.000 XNUMX kilometer på kilometern

9000 Aero av Hans Joachim, kallad Jojo, är definitivt värt att nämna. För det verkar vara en sällsynthet.

Om historien: 9000 Aero registrerades 1996 och underhålls professionellt vid Saab Center i Bayreuth. År 2000 tog Jojo över Saab. Sedan dess har aero behållits i checkboken utan luckor. En specialitet är dess utrustning, vilket gör det till en sällsynthet. Färgen Lemansblå i samband med sandbeige inredning är mycket sällsynt att hitta, i samband med de legendariska Aero-sätena ännu sällsynta. Dessutom finns det glastaket; det finns därför påståendet att det bara finns tre fordon i samma konfiguration över hela världen. Tyvärr har Saabblog ingen produktionsstatistik och vi kan inte verifiera uttalandet från en välkänd Saab-återförsäljare, men vi tror att det är mycket troligt. Om en av läsarna har tillgång till motsvarande gamla Saab-statistik, skulle Jojo gärna höra från dig. Redaktörerna kommer gärna att upprätta kontakt vid behov.

Ägaren uppskattar sin sällsynthet och upprätthåller den i enlighet därmed. Just nu är 9k Aero i viloläge och väntar på våren. 278.000 9000 kilometer är inte ett husnummer för en svensk bil, speciellt för en 20. Nästan XNUMX års hålltid är ytterligare ett bevis på ansvarsfull användning av knappa resurser. Du behöver inte alltid parkera en ny bil framför ytterdörren.

Tillägg: Saab har nu sålts. Den nya ägaren tar väl hand om honom och eliminerar ansamlingen av saker som behöver göras trots regelbundet underhåll. 9000 bevaras, och det är de goda nyheterna med ett så sällsynt fordon.

Vi letar efter fler kilometer kungar!

Att hantera högre körsträcka och idén om hållbarhet kommer att vara en av våra prioriteringar för framtiden. Vi måste bli vän med det om vi vill fortsätta köra Saab.

Har du också en Saab med hög körsträcka eller en mycket lång innehavstid? Det behöver inte vara den högsta körsträckan i båda fallen! Förutom fordonets ålder fokuserar vi också på hållbarhet. Alla ägare av kilometer kungarDe som vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

6 tankar också "278.000 XNUMX kilometer hållbarhet med en sällsynthet"

 • En dröm

  Alternativ rubrik för den här kommentaren: De bästa bilstolarna i världen - fortfarande.
  Till och med förarsätet ser nästan jungfruligt ut på fotona. Är detta verkligen det första läderet? Den första kudden? Och det efter cirka ett sekel och efter nästan 300.000 XNUMX km?

  En otroligt vacker och hållbart byggd bil. Länga leva denna förtrollande 9K med sin maximala avundfaktor.

  PS
  Och sedan en omkopplare och inklusive en avtagbar dragkrok. Om det var mitt, ville jag alltid sitta i det, hela tiden använda det och samtidigt skydda och underhålla det för alltid. Verkligen en dröm om en bil ...

  9
  1
  Svara
 • När det gäller hållbarhet behöver det inte alltid vara en persons långa innehavstid. Även Saabs från det sista halvvägs normala produktionsåret 2011 blir snart 10 år - att till exempel vara under 100.000 XNUMX km är hållbart från det andra extrema. Och sådana bilar kan hålla länge. Den som köper en Saab idag väljer alltid en äldre bil. Innehavstiden har tillhandahållits av andra, nu är det viktigt att förlänga den. Det är upp till Saabs målgrupp, tror jag, att de alltid har tänkt längre och mer hållbart än andra. Så det verkar logiskt att den här gruppen håller upp sina Saabs och vill köra länge.

  Svara
 • Dröm & mardröm (PS)

  På omslaget till boken (en man som heter Ove, naturligtvis) kan du se kromglas, men om jag har det rätt i mitt huvud, så höll han fast vid sin 9K i bok och film resten av livet ...

  I en artikel om en annan kung sade den att andra tillverkare / märken skulle drömma om den lojalitet som Saab-förare ger till sina bilar och märket ...

  Jag är inte så säker på om det inte är en mardröm?
  Föreställ dig styrelsen för en grupp som drivs av hektiska modellförändringar och en permanent utvidgning av modellserien och obegränsade tillväxtfantasier, som spöks i sin sömn av en hel armé Oves som väljer att de redan har världens bästa bil och aldrig en annan skulle behöva ...

  Saab-ingenjörer var väl vilade och vaknade inte förrän på morgonen med ett leende. Brädet för X eller Y är dränkt i svett och redan mitt på natten.

  Svara
 • Jag var kär i mitt 9000 årsdag som jag vågade byta som företag efter 150.000 XNUMX KM. Om jag visste vad jag nu visste skulle jag ha säkerställt den här fantastiska bilen för senare. Men jag önskar ägaren till JOJO många års körglädje.

  Svara
 • Absoluta "grädde skivor"!
  Yttre färg mörk, inre kudde ljus, bra! 🙂
  Jag önskar JoJo efterträdare mycket glädje i denna ädla SAAB. Och inte bara kostnader ... eliminerar ansamling av saker trots regelbundet underhåll. 😉
  Var försiktig! Alltid olycksfria resor!

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.