Tillkännagivande - 5: e Saab-mötet i Hamburg

En liten årsdag kommer! Hamburg Saab-mötet på den historiska stora bensinstationen i Brandshof börjar för femte gången 2020. Händelsen är nu ett fast datum i Saab-scenen, och inte utan anledning. Eftersom mötet har en helt egen atmosfär, vilket kan bero på en specialitet. Medan andra arrangörer försöker organisera ett stödprogram, finns det inget i Hamburg! Varför ska du åka dit ändå?

För femte gången i hansestaden - mötet vid Oldie-bensinstationen
För femte gången i hansestaden - mötet vid Oldie-bensinstationen

Hamburg Saab-mötet är speciellt. En historisk stor bensinstation vars storlek inte längre skulle vara tillräcklig för en liten by. En atmosfär bestående av sprucken asfalt, gamla kullerstenar, inramade av brokonstruktioner över vilka Hamburgs trafik dundrar. En plats att må bra på? Väl Ändå tycker jag alltid om att åka dit. Och med mig många andra fans, av vilka några accepterar långa resor. Charmen är den ofullkomliga, bristen på vilja för någon form av perfektion.

5: e Saab-möte i Hamburg - du måste gå!

Vad handlar det om? Att kunna träffa andra människor, kommunicera avslappnad. Ett livligt företag som vanligtvis börjar klockan 12.00. Saabs anländer, parkerar, kör vidare. Det kommer och går konstant hela dagen, och du träffar fans du inte har sett på länge. Gastronomin som erbjuds, om du kan kalla det så, är enkel, enkel och ärlig. Tjänsten är avslappnad och vänlig. Om grillen sätts i drift av bensinstationsteamet finns det bratwurst, bröd rullar och läsk eller cola och, med lite tur, stekt rött och vitt. Sittplatsen är begränsad och alltid för knapp.

Du improviserar så gott du kan. Scenariot inramas av en komposition av ljudet från 2-taktsmotorerna, det klingande ljudet från klassiska 900 och visslingen av turboladdaren. Du är mitt i Hamburg och ändå plötsligt är Sverige och Trollhättan så nära. Om den odödliga Erik Carlsson kom förbi skulle ingen bli förvånad.

Ja, du måste gå till detta möte utan program. Var bara där, prata, lyssna, njut. I år kommer det 5: e Saab-mötet på Oldtimer-bensinstationen att äga rum den 2 maj från 11.00:9000. Liksom tidigare år är arrangören Saab Stammtisch Schleswig-Holstein / Hamburg. Fordon från Trollhättan i alla år med konstruktion är välkomna. Klassikerna, inklusive XNUMX-serien, får parkera på det begränsade området på bensinstationen.

6 tankar om “Tillkännagivande - 5: e Saab-mötet i Hamburg"

 • blank

  Jag är där den här gången. Med min första Saab. 93 2.0 ton! Bj 1999 och 2020. Köpte med fjärrhjälp från Darmstadt och Österrike. Jag ser fram emot att lära känna det ene eller det andra personligen. Spännande köprapport med stora omvägar följer de närmaste dagarna.

 • blank

  Det finns inget att lägga till i rapporten. Det är just den beskrivna atmosfären som utgör mötets charm. Helt enkelt vackert!

 • blank

  Alla som åker dit har kul

 • blank

  Ja coolt. När jag är runt stannar jag definitivt förbi. Kanske är Tom där?

 • blank

  Bra skrivet.

  Plötsligt känns det som korv, rullar, pommes frites och drycker som är alldeles för söta ...

  Jag har till och med vatten i munnen. Det kan inte bero på det kulinariska ramprogrammet, men ögat äter med det. Eller öronen? ? ?

  Vad kan vara mer utsökt än en korv bredvid en Saab och efter ett bra samtal?

Kommentarer är stängda.