New Release. Saab 9000 Aero 1995 från DNA Collectibles.

Flera Saab-fans kunde ha väntat på denna miniatyr. Slutligen kommer en Saab 9000 i skala 1:18. Hittills har ingenting hittats i den större samlarens dimension. Schweizarna från DNA-samlarföremål har fyllt en liten, fin nisch med begränsade modeller under en tid. Det legendariska varumärket från Trollhättan är en del av deras portfölj, och 9000 är det senaste bidraget.

Björn Envall ritade designen av 2: a 9000-generationen
Björn Envall ritade designen av 2: a 9000-generationen

Även bilderna av prototypen visar uppmärksamhet på detaljer och en viss mognad. Som vanligt med Aero är de berömda sportsätena väl drabbade, generationer av Saab 9k-piloter gillade om det. Instrumentpanelen är också framgångsrik, Saab har det stora ljudsystemet, men mindre detaljer måste fortfarande slutföras. Utvändig design är också bra gjort, och det finns högst mindre detaljer som kan orsaka klagomål. Men du måste titta mycket noga och ha originalet framför dörren.

9000 Aero, den bästa versionen av den andra 2k-generationen, är en tillgång för Saab-kunniga samlare. Dess design skapades av Björn Envall. Han moderniserade den något knubbiga originalversionen av CS och gav den första stora Saab mer närvaro och statur. Framsidan skjuter sig som en kil i vinden, en särskilt populär kroppsform på 9-talet. I motsats till detta är den bakre änden, som Envall tog bort originalversionens lätthet. Ett plus i respektabilitet var i specifikationerna, och Envall och hans team uppfyllde kraven. C-pelaren är bred och verkar oförstörbar vid första anblicken. Det beror också på att säkerhetsfanatikerna från Trollhättan hade gömt en rullstång i den. Bara för att du aldrig vet vad som kommer.

Björn Envall designade den andra Saab 9000-generationen

Bakänden och den nyligen formade bakluckan är nu mer vuxna än den luftiga, lätta originalmodellen. Den bakre panelen, som sträcker sig över hela fordonets bredd, gör att Saab verkar mer ståtligt än vad den faktiskt är. Ett populärt knep som används av designers för att ge ett fordon mer visuell bredd.

 

9000 var Saabs första premieklassklass och blev en omedelbar framgång. 503.087 28.04.1998 stycken sprang från remmarna på fabriken vid Göta Älv, den 2006 april XNUMX var det slut. Björn Envall drog fram en eventuell efterträdare med namnet XNUMX Flygindustrin, men vid den tidpunkten hade sedanluckor inte längre en chans på Saab. GM förutsåg fler möjligheter på marknaden med notchback-sedans.

den Pre-order fas för 9000 Aero miniatyr är öppen. Leverans av hartsmodellen är planerad att börja i juni 2020. Vår erfarenhet visar dock att DNA-samlarobjekt inte alltid uppfyller leveransdatum 100% och skjuter upp dem tills kvaliteten och detaljerna är korrekta. Vid Turbo X-modell det var en försening som är i samlarens intresse men som också kräver förståelse.

preorder den begränsade miniatyren sparar 10%, frakten kommer från det europeiska lagret hos tillverkaren. Den vanliga mervärdesskatten läggs till i priset.

9 tankar om “New Release. Saab 9000 Aero 1995 från DNA Collectibles."

 • blank

  Bara en kommentar, bromsskivorna verkar ha större diameter för mitt öga ......

 • blank

  9.3 Wolfgang,

  ett SAAB-rum? Jag är avundsjuk ...

 • blank

  Ja, Herbert, det enda alternativet är att inrätta ett "SAAB-rum". Miniatyrernas färg spelar ingen roll.
  Jag gjorde det och förutom en showcase med för närvarande 54 modeller i 1:43 och 3 i 1:18. 9-4X i 1:18 har beställts och jag funderar fortfarande på 9000. Är det galen eller ett missbruk (säger min fru) .. Sedan finns det mappar med artiklar om Saab och massor av broschyrer och material av alla slag etc.
  Så tänk inte på Herbert - köp och färg vardagsrummet !!!

 • blank

  Redan beställt! 😉

 • blank

  Jag har redan sett på webbplatsen, jag funderar på att få den

 • blank

  Jag skulle verkligen vilja ha en sådan! Röd, svart läderklädsel och som en aero! Helt enkelt fantastiskt!

 • blank

  En av mina två 9k är inte en Aero, men det är precis i den här färgkombinationen. En verkligt storslagen syn som jag kan njuta av varje dag på nytt ....
  Modellen är verkligen mycket framgångsrik. Jag är säker på att de nämnda bristerna elimineras.

  Hälsningar till samhället

  Lizi

 • blank

  Min absoluta drömbil - 9000 AERO i rött ... Jag ville köpa den som en GW i en Saab-återförsäljare på 90-talet - tyvärr kunde jag inte riktigt njuta av testkörningen då - tanken var tom efter bara två km - cirka 800 meter framför bensinstationen 🙁 okej - då bara en vandringsdag istället för AERO-köp ...

 • blank

  Fascinerande. Med vissa vyer tror du verkligen att originalet har fotograferats ...

  Till exempel fotot av baksätet med bälte och spänne. Jag är inte själv en samlare av modellbilar, men jag måste ljuga om jag ville säga att den ena eller den andra Saab-miniatyren inte skulle vädja till mig.

  Personligen tyckte jag att den tråkiga grå teasern av en kommande modell, som visades här, var fantastisk. Jag tror att det var tillkännagivandet för en Turbo X. Om det fanns en serie läckra Saabs i detta reducerade och jämnt färgneutrala monokroma utseende, skulle det ha hänt mig för gott ...

  Som det är kan jag prata mig själv om att färgen på X- eller Y-modellen inte skulle passa i vardagsrummet, varken ensam eller tillsammans, att de var för realistiska och inte skulpturella nog för dekoration.

  Förhoppningsvis förblir det så, annars skulle jag vilja ha dem alla. Verkligen alla ...

  Så jag är tacksam för att 9000 kommer i rött. 9K var fantastisk. Men i den här färgen passar den inte in i vardagsrummet och i 1: 1 passar den inte heller i någon annan färg ...

  På tal om färger och skalor verkar dörrhandtagen lite tjocka och beslagen (rotved?) För röda. Men Tom skrev redan att den slutliga modellen förmodligen skulle bli ännu bättre än den prototyp den redan är. Det är verkligen fascinerande ...

Kommentarer är stängda.