New Release. Saab 9000 Aero 1995 från DNA Collectibles.

Flera Saab-fans kanske har väntat på den här miniatyren. Slutligen kommer en Saab 9000 i skalan 1:18. Hittills har ingenting hittats i den större samlardimensionen. Schweizern från DNA Collectibles har levererat en liten, fin nisch med begränsade modeller under en tid. Det legendariska varumärket Trollhättan är en del av deras portfölj, och 9000 är det senaste tillskottet.

Björn Envall ritade designen av 2: a 9000-generationen
Björn Envall ritade designen av 2: a 9000-generationen

Till och med bilderna av prototypen visar detaljer och en viss mognad. Som vanligt med Aero, är de berömda sportsätena väl drabbade, generationer av Saab 9k-piloter gillar det. Instrumentpanelen är också framgångsrik, Saab har det stora ljudsystemet, men mindre detaljer måste fortfarande färdigställas. Den yttre designen är också välgjord, och det finns högst mindre detaljer som kan ge anledning till klagomål. Men du måste titta mycket noga och ha originalet framför dörren.

9000 Aero, toppversionen av 2: a 9k-generationen, är en tillgång för Saab-kunniga samlare. Dess design kommer från Björn Envall. Han moderniserade den något knubbiga originalversionen av CS och gav den första stora Saab mer närvaro och statur. Fronten trycker som en kil in i vinden, en särskilt populär kroppsform på 90-talet. Däremot finns det den bakre, som Envall tog bort den ursprungliga versionens lätthet. Kravspecifikationerna var mer allvarliga och Envall och hans team uppfyllde kraven. C-pelaren är vid och verkar oförstörbar vid första anblicken. Det är också för att säkerhetsfanatikerna från Trollhättan hade gömt en rullstång i den. Bara i fallet för du vet aldrig vad som kommer.

Björn Envall designade den andra Saab 9000-generationen

Baksidan och den nyformade bakluckan är nu mogenare än den luftiga, lätta originalmodellen. Den bakre fascian som dras över hela fordonets bredd gör att Saab verkar mer statlig än den faktiskt är. Ett populärt trick för designarna att ge ett fordon mer visuell bredd.

9000 var Saabs första premieklassklass och blev en omedelbar framgång. 503.087 28.04.1998 stycken sprang från remmarna på fabriken vid Göta Älv, den 2006 april XNUMX var det slut. Björn Envall drog fram en eventuell efterträdare med namnet XNUMX Aerospace, men vid den tidpunkten hade sedanluckor inte längre en chans på Saab. GM förutsåg fler möjligheter på marknaden med notchback-sedans.

den Pre-order fas för 9000 Aero Miniature har öppnats. Leveransen av hartsmodellen beräknas starta i juni 2020. Vår erfarenhet visar emellertid att DNA-samlarföremål inte alltid uppfyller och skjuter ut leveransdatum tills kvaliteten och slutinformationen är rätt. när Turbo X-modell det var en försening som är i samlarens intresse men som också kräver förståelse.

preorder den begränsade miniatyren sparar 10%, frakten kommer från det europeiska lagret hos tillverkaren. Den vanliga mervärdesskatten läggs till i priset.

9 tankar om "New Release. Saab 9000 Aero 1995 från DNA Collectibles."

 • Bara en kommentar, bromsskivorna verkar ha större diameter för mitt öga ...

 • 9.3 Wolfgang,

  ett SAAB-rum? Jag är svartsjuk ...

 • Ja Herbert som alternativ är det bara att inrätta ett ”SAAB-rum.” Miniatyrernas färg spelar ingen roll.
  Jag gjorde det och förutom en showcase med för närvarande 54 modeller i 1:43 och 3 i 1:18. 9-4X i 1:18 har beställts och jag funderar fortfarande på 9000. Är det galen eller ett missbruk (säger min fru) .. Sedan finns det mappar med artiklar om Saab och massor av broschyrer och material av alla slag etc.
  Så tänk inte på Herbert - köp och färg vardagsrummet !!!

 • Redan beställt! 😉

 • Jag har redan sett på webbplatsen, jag funderar på att få den

 • Jag skulle verkligen vilja ha en sådan! Röd, svart läderklädsel och som en aero! Helt enkelt fantastiskt!

 • En av mina två 9k är inte en flyg, men exakt i denna färgkombination. En underbar syn som jag kan njuta av varje dag på nytt ...
  Modellen är verkligen mycket framgångsrik. Jag är säker på att de nämnda bristerna elimineras.

  Hälsningar till samhället

  Lizi

 • Min absoluta drömbil - 9000 AERO i rött ... Jag ville köpa den på 90-talet som en GW från en Saab-återförsäljare - tyvärr kunde jag inte verkligen njuta av provkörningen vid den tiden - efter två km var tanken tom - ca 800 meter framför bensinstationen 🙁 okej - sedan bara vandringsdag istället för att köpa AERO ...

 • Fascinerande. Med några vyer tror du verkligen att originalet var fotograferat ...

  Till exempel fotot av baksätet med bälte och spänne. Jag är inte själv en samlare av modellbilar, men jag måste ljuga om jag ville säga att den ena eller den andra Saab-miniatyren inte skulle vädja till mig.

  Personligen tyckte jag att den matgrå teasern för en kommande modell var lysande, som visades här. Jag tror att det var tillkännagivandet av en Turbo X. Om det fanns en serie läckra Saabs i detta reducerade och enhetligt färgneutrala monokroma utseende, hade det definitivt hänt mig ...

  Som det är kan jag prata mig själv om att färgen på X- eller Y-modellen inte skulle passa i vardagsrummet, varken ensam eller tillsammans, att de var för realistiska och inte skulpturella nog för dekoration.

  Förhoppningsvis förblir det så, annars skulle jag vilja ha dem alla. Verkligen alla ...

  Så jag är också tacksam för att 9000 kommer i rött. 9K var fantastisk. Men i denna färg passar den inte i vardagsrummet och i 1: 1 passar den inte i en annan färg ...

  Med tanke på färger och standarder verkar dörrhandtagen vara lite tjocka för mig och beslag (burl trä?) För rött. Men Tom skrev redan att den slutliga modellen förmodligen skulle bli ännu bättre än den prototyp som den är nu. Detta är verkligen fascinerande ...

Kommentarer är stängda.