Från Berlin till Paris med 367.000 XNUMX kilometer

Om bilar var människor, skulle de ha spännande berättelser i butik. Som Saab 900 Cabriolet som en gång tillhörde Mirco. Det är en vandrare mellan nationaliteter. Internationella, kosmopolitiska och för att hålla sig med jämförelsen mellan människor och bil ... vissa skulle gärna komma så långt. Saab byggdes 1987 och var ett av de första modellåren för cabriolet i Europa.

Saab 900 Cabriolet, första modellåret för Europa
Saab 900 Cabriolet, första modellåret för Europa

Då måste Saab-kunder ha tålamod om de ville köra en öppen 900. Leveranstiderna var eländigt långa, priserna saltade. Den vanliga målgruppen, bestående av arkitekter, läkare, frilansare och konstnärer, slog nådelöst. Om du ville vara IN, var du tvungen att köra upp i den öppna Saab.

Från Berlin till Paris

Saab 900 Turbo 16 Cabriolet hittade vägen till Mirco 2010. Vid den tiden hade den redan 292.000 7.000 kilometer på sin hastighetsmätare. Det såldes i Berlin av en invandrare Swabian, som flyttade till Indien. Sedan dess har cabriolet shuttlet mellan Mircos två bostäder på sommaren. Berlin - Paris och tillbaka, det var favoritvägen från och med nu. Saaben sparades inte. Även om han hade en säsongslicens körde han i genomsnitt XNUMX XNUMX kilometer per år över Europa under den varma säsongen.

Vissa slitage inträffade under de tio åren och cirka 10 70.000 kilometer. När allt kommer omkring har Cabriolet varit en nationellt erkänd klassiker med H-certifikat sedan sommaren 2017. Och efter cirka 30 år är det inte förvånande att det alltid finns något problem. Generator, ljuddämpare, fönsterregulator, motor och förflyttning av förarsätet. Detta är normalt slitage, plus en ny vindruta och byte av motorhuven. 900 motbevisade också sagan att svenskt stål inte rostar. Enligt Mirco fanns det alltid något att svetsa vid HU-mötena. Som håller de vanliga hörnen på kroppen med en öppen 900. Den legendariska axelns tunneltunnel, hjulbågar, bagagerumsgolv, förarfot och batterifacket. Ingenting som skulle vara oväntat. Saab garage från vanligtvis tog hand om underhållet Detlef Koeke i Hamburg.

366.666 XNUMX kilometer på den sista resan från Berlin till Paris
366.666 XNUMX kilometer på den sista resan från Berlin till Paris

Den gamla Saab var redan pålitlig. Endast en gång, på väg tillbaka från Medelhavet, misslyckades 900 vid den 2.500 km långa turen nära Hannover. Generatorn hade slutat arbeta, en ursäktlig svaghet.

Från Saab-kollektionen och tillbaka

En Saab är inte en Saab, och två Saab är långt ifrån en samling. Cabriolet var Saab nummer 2 på Mirco, och vid den tiden fångade samlarviruset honom. Han rusade för att samla Saabs. I Nederländerna, Tyskland, Frankrike och Belgien. Först en 9000, en 900, sedan en 96. Fortsätt tills det fanns 12 fordon som landade i en hall nära Hamburg. Samlades på bara tre år, överfördes till Hansestad på sin egen axel. Vid någon tidpunkt flyttade dock förnuftet in - och den svenska plåten ut ur hallen. Minskas så snabbt som köpts, och i början av 3 fanns det bara 2020 Saaber kvar. En 3 89 Turbo, en 9000 85 Turbo 900 och 16 900v från 8. I slutändan borde dock bara två vara kvar. Den som fortfarande måste gå är öppen. Bestäm livet och slumpen.

Cabriolet lämnade också samlingen i september 2019. Köpt i Berlin, sålt i Paris. De 366.666 900 kilometerna var på den sista resan till Paris. Köparen är en belgisk som bor i diplomatiska tjänster i den franska huvudstaden. Han äger redan en 10 Coupe, han vill göra Cabriolet passande de kommande tio åren. Hans internationella karriär fortsätter. Det kommer att fortsätta att samla historia och berättelser, och kanske någon dag kommer att berätta för dem.

Vi letar efter fler kilometer kungar!

Att hantera högre körsträcka och idén om hållbarhet kommer att vara en av våra prioriteringar för framtiden. Vi måste bli vän med det om vi vill fortsätta köra Saab.

Har du också en Saab med hög körsträcka eller en mycket lång innehavstid? Det behöver inte vara den högsta körsträckan i båda fallen! Förutom fordonets ålder fokuserar vi också på hållbarhet. Alla ägare av kilometer kungarDe som vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

2 tankar om "Från Berlin till Paris med 367.000 XNUMX kilometer"

 • Mycket spännande historia, skulle vara trevligt om den nya ägaren också rapporterar här

 • En fantastisk historia om en vacker bil, som tydligen var i goda händer och återigen var i goda händer.

  Tack till Tom och avsändaren.

  PS
  Jag påminns lite om min 50 år gamla Göteborg med cirka 500.000 XNUMX km. Listan över defekter och reparationer är som ett ägg till ett annat. Generator, avgaser, sätesskydd. Sammanfattningen är att det driver och kör till låga årliga kostnader och utan värdeförlust.

  Priserna på slitage och reservdelar är skratta. När som helst skulle jag köpa ett äldre (och tekniskt sett relativt enkelt) Sverige oavsett körsträcka.

  Snarare är det de yngre bilarna som skrämmer mig när det gäller underhåll och kostnader (i slutändan när det gäller hållbarhet)….

  De är mycket mer komplexa och känsliga. Belysningen på ens mina kromglas (xenonbrännare och lutningssensor på bakaxeln har bytts ut) har redan svalt upp så mycket pengar inom några år att kungar på 2 eller 3 kilometer lätt kan lysas upp i några decennier enligt alla konstregler och trafikregler skulle ha …

Kommentarer är stängda.