Saab “Born from Jets” nummerplåthållare - ny version!

Saab och flygplanen. Varumärket har sina rötter där, och det fanns en tid då gränserna mellan designgrupperna var flytande. Alla som arbetade med ett flygprojekt idag kunde göra sitt jobb i fordonsdivisionen några månader senare. Och vice versa. Det förändrades senast med GM: s inträde. Gränserna var inte längre permeabla, även om många förslag från luftfarten hittade vägen in i de första åren.

Saab "Born from Jets" nummerplåthållare, den senaste versionen.
Saab “Born from Jets” nummerplåthållare, den senaste versionen.

Men vid något tillfälle hände det oundvikliga. Idéutbytet torkade ut och arv från flygplanbyggare började blekna. Långsamt men stadigt.

Det ändrades igen senast 2005. Carl Peter Forster blev VD för Saab Automobile AB, och han tyckte inte om vad han såg. Saab, för honom som var en grov diamant i GM-imperiet. Nästan glömd, försummad, men full av potential. Forster började återuppliva varumärket, vilket innebar en återgång till rötterna och gamla styrkor. Kampanjen ”Born from Jets” startade, det var mer än bara en marknadsföringsoperation. För Saab innebar det en biljett till framtiden.

”Born from Jets” var färdplanen för framtiden

Flygplan dök upp igen i fordonen. Stiliserade små jetstrålar överallt. På lastrumsöverdrag, skjortor, stift. Studier som Aero X såg mer ut som ett flygplan än en bil, och det var mer som skulle komma. Hastighetsmätaren på Saab 9-5 NG baserades på en konstgjord horisont, som inte fanns tillgänglig från något annat märke. Med årsmodellen 2012 uppträdde Saab B18 i hastighetsmätaren och i multimediasystemet. B18, men inte en jet, var en tvåmotorig bombplan som dök upp 1942, men den var en del av Saabs flygande arv. Vem vet vad mer skulle ha kommit?

Vår nya utgåva av Saab ”Born from Jets” -skyltinnehavaren är baserad på denna spännande tid. I stället för bokstäverna i den första upplagan, som hittades på fordonen från 2010, tar den upp den historiska logotypen för 2000 igen. Detta innebär att innehavaren av registreringsskylten är på rätt tidslinje när det gäller logotyp och reklamslogan.

Innehavarna av "Born from Jets" är nu tillgängliga från lager, de är lämpliga för tyska Euro-registreringsskyltar. Läsarna hittar beställningsinstruktioner för våra Saab-registreringsskyltinnehavare Här.

3 tankar om “Saab “Born from Jets” nummerplåthållare - ny version!"

 • blank

  Som österriker stannar jag hos Saab Himbergs licensskylt med svensk flagga

 • blank

  Toppen! Jag (rent personligen) gillar de nyare Griffinsymbolerna bättre än de gamla med det stiliserade flygplanet - inte på grund av deras utseende, men de går bättre med de senaste konstruktionsåren. Kommer det snart också att finnas saablog.net skrivet på dem? Jag skulle också vilja "annonsera" för bloggen! 😉 Eller bäst av allt med båda: Den coola bokstäverna ”Born from Jets” OCH saabblog.net. Då behöver jag inte bestämma vad som är svårt. Det skulle finnas tillräckligt med utrymme ... 🙂

  • blank

   Saabblog.net-registreringsskylthållaren kommer snart i en ny design. Utan .net-tillägget, eftersom vi nu också kan nås under .de och .com. Om du vill kan du också kombinera din beställning. En bar med "Saabblog" och en med "Born from Jets" gör också en mening. Vårt team är extremt flexibelt i detta avseende.

Kommentarer är stängda.