NEVS 9-3 elbil med hjulnavmotorer i vintertestet

Bilder delades på sociala medier igår som visar elbilen NEVS 9-3 i Sundsvall, Sverige, återvänt från årliga vintertester. Ett tecken på aktiviteterna i Stallbacka, som tyvärr lite går ut just nu. Men bilderna väcker också frågor för vilka det för närvarande är svårt att hitta ett giltigt svar.

NEVS 9-3 elbil med hjulnavmotor från Protean
NEVS 9-3 elbil med hjulnavmotor från Protean

Bara en påminnelse. I juni 2019, produktionsstart av elbilen NEVS 9-3 firades, men kort därefter upphörde produktionen att ytterligare utöka fabriken. Det hände senare rykten om en eventuell export av 9-3 till Israel och sedan desillusioneringen. Stora aktieägaren Evergrande meddelade att massproduktion av elbilen inte skulle äga rum. Det kan dock finnas små mängder för internt bruk och eventuellt också för de anställda. Historien om comebacket av 9-3 tycktes slutligen vara stängd.

Återlämnandet av 3 elbilar från vintertesterna ställer frågan om vad som verkligen är planerat. Varför testar du två fordon i Sverige, som uppenbarligen motsvarar serien, i detaljerade tester när projektet officiellt anses vara avslutat? Svaret förblir öppet.

NEVS elbil med hjulnavmotorer

Den bakre, och förmodligen också det främre fordonet på trailern, är gamla bekanta. 2018 elbilar från NEVS med 130 KW elmotor, som vi ofta har sett i Trollhättan och omgivningen. Fordonet med den proteaska bokstäverna är väldigt spännande. Elbilen 9-3 är utrustad med 4-hjuliga navmotorer. En sen karriär i en bilvita som är mycket händelserik. Skiftande har också varit en del av NEVS sedan juli 2019 Hjulnav motor anses lovande. Användningen av hjulnavmotorn kan erbjuda helt nya och spektakulära möjligheter för framtidens fordonsdesign. Att det kommer att användas i serie i 9-3 är uteslutet. Det vore mer realistiskt att föreställa sig ett helt nyutvecklat fordon på Chassis 2.0-arkitektur kan baseras. Denna plattform förvärvades av Evergrande 2019. Det kommer från den tyska leverantören Benteler och anses vara en av de mest avancerade för batteri-elektriska fordon.

Under första halvåret 2020 vill Evergrande presentera ett första, helt nyutvecklat fordon som kommer att tas i produktion 2021. Det är oklart om NEVS-Protean testfordon är relaterat, liksom många andra saker som för närvarande utvecklas i Sverige.

5 tankar om “NEVS 9-3 elbil med hjulnavmotorer i vintertestet"

 • blank

  Eftersom jag av misstag snubblat över en video av Protean NEVS vintertester kommer jag att lägga till länken till Youtube eftersom det är en fin effekt att slå på plats:

  Det ser lite spektakulärt ut, men det borde verkligen inte fungera för normala körsituationer. Det kan visa en ESP-styrfunktion med motorerna, men halvvägs aktuella fordon kan göra det genom bromssystemet, så det verkar inte som en världsförändring.
  Ha fortfarande kul.

 • blank

  Tack för informationen om NEVS

 • blank

  Nordmann,

  Jag är också en hård skeptiker av NEVS, Evergrande och annars ett mer kritiskt sinne ...

  Men jag föreställer mig också en differentierad. Jag tycker inte att hjulnavmotorn är dödlig löjlig och det faktum att den testas i en 9-3. Detta är också ett intressant budskap i det givna sammanhanget.

  Tack till författaren.

  9
  2
 • blank

  Slå mig, men jag skulle ta 9-3 med hjulnavmotorn om NEVS också förde den till marknaden (vilket de naturligtvis inte kommer att göra).

  10
 • blank

  Istället för att äntligen berätta för potentiella kunder vad, hur, var är planerat kommer NEVS (eller vem som helst) att krota med något.
  Och fortfarande tro att allt som produceras där kommer att hitta köpare, skrattretande ...

  3
  4

Kommentarer är stängda.