Piloter ville 2020 - Saab-mötet i Kiel!

Ytterligare två år har gått och en ny utgåva av Pilots wanted kommer upp. Det internationella mötet för Saab 2-9 NG äger rum för fjärde gången i Kiel. Precis som 5 är ägarna av en Saab 4-2018x, som är ännu sällsyntare än den sista stora Saab, inbjudna i år.

Piloter ville 2020 kommer att äga rum i Kiel i juni
Piloter ville 2020 kommer att äga rum i Kiel i juni

Mötet har länge varit en fast institution och kult. Fans accepterar långa resor för de två dagarna i norr, publiken är internationell. Som alltid äger rum evenemanget i juni, i år har den 5 och 6 juni fastställts som datum. Den traditionella värden är det Bilhandlare Lafrentz - kontaktpunkten när det gäller den sista Saab-generationen och 9-4x.

De senaste händelserna var mycket framgångsrika. Vädret nästan alltid perfekt, ett spännande stödprogram, en vänlig atmosfär. Det väcker förväntningar för 2020 igen, och familjen Lafrentz i Kiel har arbetat med programmet i månader. Evenemanget har vuxit kontinuerligt under de senaste åren, och det har ofta varit fler rapporter än det finns platser tillgängliga för deltagarna. I år kommer Pilots sökte att äga rum i en något mindre ram för första gången. Arrangören utövar frivillig självbegränsning, det finns flera goda skäl för detta.

Familjeatmosfären bör bevaras, och den föredragna gastronomin under två evenemangsdagar i Kiel och omgivningen är rumsligt begränsad. Detta kommer att leda till att piloter ville krympa till maximalt 2020 bilar 35, efter nästan 50 fordon tidigare.

Registrering för evenemanget är möjlig från början av februari på bloggen, eftersom som alltid bloggteamet och Autohaus Lafrentz samarbetar. Om evenemanget är överbokat, beslutar arrangörerna om respektive deltagande. Starten är fredag ​​5 juni.

Det traditionella stödprogrammet inkluderar ett evenemang på fredagskvällen, helst nära vattnet och i en saab-atmosfär. På lördag, enligt tidigare planering, är frukost, en gemensam resa och en annan gastronomisk händelse på dagordningen. Detaljer kommer att komma de närmaste veckorna, det exakta förfarandet kommer att publiceras här på bloggen. Liksom tidigare år är deltagandet gratis.

12 tankar om "Piloter ville 2020 - Saab-mötet i Kiel!"

 • Ja, NG är en så vacker bil! 🙂 Vi har just tagit en silver framför Elbe-tunneln mot nord (kanske på väg till Kiel?). Vilken skönhet! Det är nu min tredje, som jag råkar se i det "vilda". Alltid en glad och sorglig upplevelse,

  Så synd att denna bil inte längre kunde produceras och utvecklas! 🙁

  Jag kanske borde få en någon gång ?? Men jag tycker att sedan är mycket trevligare än Combi. Hatchback-kupéen, redan på utsidan i sedan, det hade varit för mig om ... ja om. 🙁

  Kanske kommer bloggen att få information om de två prototypernas öde trots allt ??? 🙂

  1
  2
 • @ Käppi,

  NG SC, eller snarare dess brist, är också min personliga stick i köttet. Det verkade så nära och var så vackert. ,

 • Ett bloggmöte skulle vara något. Kanske skulle en av bloggsupporterna i Bamberg eller Frankfurt vara intresserad och delta? Eller en storlek större och du hyr ett lämpligt område? Kanske något för 2021 och kanske några läsare skulle vilja engagera sig i organisationen? För min del skulle jag vara där!

 • Bra idé!
  Skulle vilja vara med 2 och 3
  Med 1 brist på lämpligt fordon tyvärr inte ...

  LG smekade
  9-5 NG @ 9-3 cabriolet

 • Ha kul och ett framgångsrikt evenemang i Kiel. ... Jag skulle hitta ett SAAB-bloggmöte fantastiskt eftersom jag kan mobilisera familjen och inte behöver välja mellan SC och CV. Förhoppningsvis kommer jag att kunna titta på en 95 NG SC igen, för jag sörjer fortfarande att den aldrig riktigt kom ut på marknaden, annars skulle det säkert vara en av mina.

 • ... personlig MACKE ... Jag menade 🙁

 • @ Herbert Hürsch - dessa och dessa möten

  Griffins liknar 9-5 NG: de är de allra sista 9-3 som byggdes. Enligt min mening (och många blogginlägg) är de de bästa och vackraste 9-3-serierna någonsin, och med olika - även tekniska - förändringar och perfektioner var det inte bara en ansiktslyftning. De hade helt olika motorer, en betydligt förbättrad och modifierad interiör och framför allt är de omedelbart igenkända som Griffin från utsidan. Dessutom är de så oerhört sällsynta eftersom de bara byggdes under ett år (om inte alls, eftersom bälten oftast stannade 2011 till början av 2012).

  Av denna anledning är de tre Saab-modellerna på vår vackra Saabblog-hemsida förmodligen de som står på spel: 9-3 Griffin, 9-4x och 9-5 NG. Men, och i detta avseende har jag helt rätt: 9-5 NG var en helt ny modell, 9-4x i alla fall, men 9-3 Griffin i smalare bemärkelse bara den sista, perfekta serien. Entusiasmen och det speciella "ögat" för denna serie är förmodligen endast tillgängligt som ägare till en sådan sällsynt bit. För mig var det nästan en slump och jag förstod först efter köpet vilken sällsynt och riktigt mycket speciell kopia jag hade skrattat åt. Jag skulle bara vilja se några fler Griffin "systrar", prata butik, jämföra utrustningen etc. Detta är förmodligen ett personligt märke av mig nu ...

  Ett sådant konvertibelt möte beror givetvis mycket på vädret. Men om jag antar regnfria dagar på sommaren, föreställer jag mig en konvoj av alla öppna, underbara, (som du med rätta skriver) bekväma, öppna Saab-skönheter av olika modeller och byggnadsår helt enkelt som en underbar, mycket speciell upplevelse.

  Hur som helst - med Saabblog-läsaren / medlemsmötet borde vi verkligen "irritera" Tom tillsammans tills den tar form ... så det var bara en bra idé för en läsare för några dagar sedan! 🙂

 • Jag önskar alla 9-5NG förare och 9-4X förare mycket roligt i Kiel. Vi har fortfarande ingen, men en dag kommer en

 • Till Ebasli

  När det gäller konvertibla möten finns det ett polskt konvertibelt möte, inte ett Saab-möte, utan ett allmänt konvertibelt möte, där Saab-densiteten är mycket hög.

 • @ Ebasil,

  Jag delar rankningen av dina förslag. Jag gillar nummer 1 bäst.

  Nr 2 utesluter många Saab-förare (jag också) på grund av bristen på en cabriolet, men det låter tilltalande och representerar en begriplig och tematisk giltig önskan. Det öppna nöjet är speciellt och Saab-cabrioleterna är särskilt bra för detta.

  Inte konstigt, för Saab (relativt sent i bilteknikens historia) tänkte om cabriolet med hög standard. Det hade nästan ingenting att göra med öppna motorvagnar från andra tillverkare, som ursprungligen ofta var billigare och mindre bekväma än en stängd kaross ...

  Nr 3 avslöjar mig inte för mig personligen. Är inte varje Saab i varje modellår unik i sina respektive färger och funktioner? Men du skriver själv att du borde "oroa dig för TN-numret" ...

  Jag delar också denna bedömning.

 • Ja, jag avundas också lite av deltagarna och önskar dig intressanta och lyckliga dagar med mycket Saab för ditt hjärta och fint väder för utflykter till det vackra landskapet runt Kiel! 🙂 En fantastisk idé och initiativ från familjen Kiel och anställda runt om i Markus Lafrentz, som säkert kommer att organisera den på ett föredömligt sätt! Och i Kiel har de åtagit sig att stödja 9-5 NG.

  Jag skulle ha - fritt föreställt och ganska spontant - tre förslag till "exklusiva" möten:

  Saabblog-möte (läsaren eller framtida medlemmar, som föreslog här nyligen av en läsare.)
  Saab konvertibelt möte (alla modeller och årgångar, borde vara underbart på sommaren!).
  Saab Griffin-möte (från MY 2012).

  Mötet nr 3 i REAL (inte retrospektivt med utseendet endast på rätt sätt), Griffins skulle vara ännu mer exklusivt än för 9-5 ÑG. Endast cirka 1.000 2013 av Griffins byggdes över hela världen (limo, kombi och cabriolet). Även om du lägger till den sista Limousinserien från 2013 från NEVS, som jag tycker skulle vara bra, skulle du behöva oroa dig för antalet deltagare. Under de två åren där jag nu är den stolta ägaren till en riktig Griffin har jag tyvärr aldrig sett en annan riktig Griffin i det "vilda" - bara två NEVS-limousiner XNUMX till salu i Kiel och Halstenbek. Ett Griffin-möte skulle vara desto mer lysande (på grund av bilarna!).

  Nr 2: Ett konvertibelt möte skulle vara en riktigt bra sak. Holländarna organiserar en varje år (förra året i Sverige, i år i Kroatien). Men verkar vara ganska dyrt och kan bara hittas mycket dold på Internet. Har en läsare någonsin deltagit i det, eller planerar det, eller har något annat att säga? Jag skulle personligen hitta ett något mer blygsamt alternativ utan att behöva betala några tusen euro för hotellet.

  Min favorit är nr 1 - inte på grund av bilarna, utan på grund av folket! 🙂 Oavsett ålder och kroppsform på respektive skatter, Saab ansluter! Och jag skulle vara mycket glad att lära känna det dedikerade och kompetenta bloggteamet och de trevliga läsarna personligen! Trevliga och intressanta samtal skulle garanteras! 🙂

  Vad tycker du?

  15
 • Jag önskar alla stolta ägare till en NG eller 9-4 mycket roligt.

  Även om jag tittar på det exklusiva evenemanget med en viss avund, tycker jag att det är bra, korrekt och till och med lite genialt att det finns i den här formen.

  De senaste modellerna från Saab-märket förtjänar verkligen en speciell uppskattning. Och deras ägare också. Särskilt när det gäller lojala köpare av de yngsta och senaste nya bilarna ...

  Även med bara ett par kromglas är det bra att få denna lojalitet erkänd och belönad. Det här är bra film….

  13

Kommentarer är stängda.