Piloter ville 2020 - Saab-mötet i Kiel!

Två år har gått igen och en ny upplaga av Pilots wanted väntar. Det internationella mötet för Saab 2-9 NG äger rum för 5: e gången i Kiel. Liksom 4 är ägarna till en Saab 2018-9x, som är ännu sällsynta än den förra stora Saab, inbjudna i år.

Piloter ville 2020 kommer att äga rum i Kiel i juni
Piloter ville 2020 kommer att äga rum i Kiel i juni

Mötet har länge varit en fast institution och kult. Fans accepterar långa resor för de två dagarna i norr, publiken är internationell. Som alltid äger rum evenemanget i juni, i år har den 5 och 6 juni fastställts som datum. Den traditionella värden är det Bilhandlare Lafrentz - utgångspunkten när det gäller den senaste Saab-generationen och 9-4x.

De senaste händelserna var mycket framgångsrika. Vädret är nästan alltid perfekt, ett spännande stödprogram, en vänlig atmosfär. Det höjer förväntningarna för 2020 igen, och familjen Lafrentz i Kiel har arbetat med programmet i flera månader. Evenemanget har vuxit kontinuerligt de senaste åren och det var ofta fler rapporter än det fanns platser tillgängliga för deltagarna. I år kommer Pilot Want att äga rum i en något mindre skala för första gången. Arrangören övar frivilligt självbehärskning, han har flera goda skäl till detta.

Familjens atmosfär bör bevaras och den föredragna gastronomin för två evenemangsdagar i Kiel och dess omgivning är rumsligt begränsad. Detta kommer att innebära att efterlysta piloter kommer att krympa till maximalt 2020 bilar 35, efter nästan 50 fordon tidigare.

Registrering för evenemanget är möjlig från början av februari på bloggen, eftersom som alltid bloggteamet och Autohaus Lafrentz samarbetar. Om evenemanget är överbokat, beslutar arrangörerna om respektive deltagande. Starten är fredag ​​5 juni.

Det traditionella stödprogrammet inkluderar ett evenemang på fredagskvällen, helst nära vattnet och i en saab-atmosfär. På lördag, enligt tidigare planering, är frukost, en gemensam resa och en annan gastronomisk händelse på dagordningen. Detaljer kommer att komma de närmaste veckorna, det exakta förfarandet kommer att publiceras här på bloggen. Liksom tidigare år är deltagandet gratis.

12 tankar om “Piloter ville 2020 - Saab-mötet i Kiel!"

 • blank

  Ja, NG är en så vacker bil! Vi har precis tagit en silver framför Elbtunneln norrut (kanske på väg till Kiel?). Vilken skönhet! Det är nu mitt tredje som jag råkar se i "det vilda". Alltid en spännande och samtidigt tråkig upplevelse,

  Så synd att denna bil inte längre kunde produceras och utvecklas! 🙁

  Kanske skulle jag få en för någon dag? Men jag tror att sedan är mycket snyggare än gården. Halvkombikupén, från utsidan som redan har lagts ut i sedanen, det skulle ha varit det för mig om…. Ja om. 🙁

  Kanske kommer bloggen att få information om de två prototypernas öde trots allt ??? 🙂

  1
  2
 • blank

  @ Kepi,

  NG SC, eller snarare dess brist, är också min personliga stick i köttet. Det verkade så nära och var så vackert. ,

 • blank

  Ett bloggmöte skulle vara något. Kanske skulle en av bloggsupporterna i Bamberg eller Frankfurt vara intresserad och delta? Eller en storlek större och du hyr ett lämpligt område? Kanske något för 2021 och kanske några läsare skulle vilja engagera sig i organisationen? För min del skulle jag vara där!

 • blank

  Bra idé!
  Skulle vilja vara med 2 och 3
  Med 1 tyvärr inte på grund av bristen på ett lämpligt fordon ...

  LG smekade
  9-5 NG @ 9-3 cabriolet

 • blank

  Ha kul och ett lyckat evenemang i Kiel. ... Jag skulle tycka att ett SAAB-bloggmöte var fantastiskt, för jag kan mobilisera familjen och inte behöva välja mellan SC och CV. Förhoppningsvis kommer jag att kunna få nog av en 95 NG SC igen, eftersom jag fortfarande sörjer över att den aldrig riktigt kom ut på marknaden, annars skulle en av mina definitivt bli min.

 • blank

  ... personlig MACKE ... Jag menade 🙁

 • blank

  @ Herbert Hürsch - detta och det mötet

  Griffins liknar 9-5 NG: de är de allra sista 9-3 som byggdes. Enligt min mening (och många blogginlägg) är de de bästa och vackraste 9-3-serierna någonsin, och med olika - även tekniska - förändringar och perfektioner var det inte bara en ansiktslyftning. De hade helt olika motorer, en betydligt förbättrad och modifierad interiör och framför allt är de omedelbart igenkända som Griffin från utsidan. Dessutom är de så oerhört sällsynta eftersom de bara byggdes under ett år (om inte alls, eftersom bälten oftast stannade 2011 till början av 2012).

  Av denna anledning är de tre Saab-modellerna på vår vackra Saabblog-hemsida förmodligen de som står på spel: 9-3 Griffin, 9-4x och 9-5 NG. Men, och i detta avseende har jag helt rätt: 9-5 NG var en helt ny modell, 9-4x i alla fall, men 9-3 Griffin i smalare bemärkelse bara den sista, perfekta serien. Entusiasmen och det speciella "ögat" för denna serie är förmodligen endast tillgängligt som ägare till en sådan sällsynt bit. För mig var det nästan en slump och jag förstod först efter köpet vilken sällsynt och riktigt mycket speciell kopia jag hade skrattat åt. Jag skulle bara vilja se några fler Griffin "systrar", prata butik, jämföra utrustningen etc. Detta är förmodligen ett personligt märke av mig nu ...

  Ett sådant konvertibelt möte beror givetvis mycket på vädret. Men om jag antar regnfria dagar på sommaren, föreställer jag mig en konvoj av alla öppna, underbara, (som du med rätta skriver) bekväma, öppna Saab-skönheter av olika modeller och byggnadsår helt enkelt som en underbar, mycket speciell upplevelse.

  Hur som helst - med Saabblog-läsaren / medlemsmötet borde vi verkligen "irritera" Tom tillsammans tills den tar form ... så det var bara en bra idé för en läsare för några dagar sedan! 🙂

 • blank

  Jag önskar alla 9-5NG förare och 9-4X förare mycket roligt i Kiel. Vi har fortfarande ingen, men en dag kommer en

 • blank

  Till Ebasli

  När det gäller konvertibla möten finns det ett polskt konvertibelt möte, inte ett Saab-möte, utan ett allmänt konvertibelt möte, där Saab-densiteten är mycket hög.

 • blank

  @ Ebasil,

  Jag delar rankningen av dina förslag. Jag gillar nummer 1 bäst.

  Nr 2 utesluter många Saab-förare (jag också) på grund av bristen på en cabriolet, men det låter tilltalande och representerar en begriplig och tematisk giltig önskan. Det öppna nöjet är speciellt och Saab-cabrioleterna är särskilt bra för detta.

  Inte konstigt, för Saab (relativt sent i historien om bilkonstruktion) tänkte om cabriolet med höga krav. Det hade nästan ingenting att göra med öppna motorfordon från andra tillverkare, som ursprungligen ofta var billigare och mindre bekväma än en sluten kaross ...

  Nr 3 avslöjar sig inte för mig personligen. Är inte varje Saab i varje modellår unik i sin respektive färg och utrustning? Men du skriver själv att man "troligen måste behöva oroa sig för antalet deltagare" ...

  Jag delar också denna bedömning.

 • blank

  Ja, jag avundas också lite av deltagarna och önskar dig intressanta och lyckliga dagar med mycket Saab för ditt hjärta och fint väder för utflykter till det vackra landskapet runt Kiel! 🙂 En fantastisk idé och initiativ från familjen Kiel och anställda runt om i Markus Lafrentz, som säkert kommer att organisera den på ett föredömligt sätt! Och i Kiel har de åtagit sig att stödja 9-5 NG.

  Jag skulle - fritt fantasera och spontant - ha tre förslag på "exklusiva" möten:

  Saabblog-möte (läsaren eller framtida medlemmar, som föreslog här nyligen av en läsare.)
  Saab konvertibelt möte (alla modeller och årgångar, borde vara underbart på sommaren!).
  Saab Griffin-möte (från MY 2012).

  Mötet nr 3 i REAL (inte retrospektivt, delvis bara pimpad upp i blick) Griffins skulle vara ännu mer exklusiva än 9-5 ÑG. Endast cirka 1.000 Griffins (limousine, kombi och cabriolet) byggdes över hela världen. Även om du skulle lägga till den allra sista serien med limousiner från 2013 från NEVS, vilket jag tycker skulle vara bra, skulle du förmodligen behöva oroa dig för antalet deltagare. Under de två år som jag nu är stolt ägare till en riktig Griffin själv har jag tyvärr aldrig sett en annan riktig Griffin i den ”fria” vildmarken - bara två NEVS-limousiner 2013 till salu i Kiel och Halstenbek. Ett Griffin-möte skulle vara desto mer fantastiskt (på grund av bilarna!).

  Nr 2: Ett konvertibelt möte skulle vara en riktigt bra sak. Holländarna organiserar en varje år (förra året i Sverige, i år i Kroatien). Men verkar vara ganska dyrt och kan bara hittas mycket dold på Internet. Har en läsare någonsin deltagit i det, eller planerar det, eller har något annat att säga? Jag skulle personligen hitta ett något mer blygsamt alternativ utan att behöva betala några tusen euro för hotellet.

  Men min favorit är nr 1 - inte på grund av bilarna utan på grund av folket! 🙂 Oavsett ålder och kroppsform är respektive skatter, Saab ansluter! Och jag skulle vara mycket glad att lära känna det engagerade och kompetenta bloggteamet och de trevliga läsarna personligen! Trevliga och intressanta samtal skulle garanteras! 🙂

  Vad tycker du?

  15
 • blank

  Jag önskar alla stolta ägare till en NG eller 9-4 mycket roligt.

  Även om jag tittar på det exklusiva evenemanget med en viss avund, tycker jag att det är bra, korrekt och till och med lite genialt att det finns i den här formen.

  De senaste modellerna från märket Saab förtjänar verkligen ett särskilt erkännande. Och deras ägare också. Speciellt när det gäller lojala köpare av de senaste och bästa nya bilarna ...

  Även med bara ett par kromglasögon fungerar det bra när denna lojalitet uppskattas och hedras. Det här är bra film ....

  13

Kommentarer är stängda.