Bloggdonation 2020 - tack! Vi gjorde det!

Det hände i går kväll. Bloggdonationen 2020 uppnådde sitt mål, vår budget 2020 är säkrad med hjälp av läsarna. Ett stort "tack" till alla som har gjort ett starkt bidrag till projektet och som möjliggör en annan blogg. Detta kommer definitivt inte att vara tråkigt och kommer att vara lite annorlunda från tidigare år.

Bloggdonation 2020 - framgångsrikt gjort!
Bloggdonation 2020 - framgångsrikt gjort!

Enligt den senaste statusen, 212 läsare har donerat, summan av € 10.000 bara överskreds. Deltagandet var lägre än tidigare år, men den totala donationen var högre. En intressant detalj på sidan är att majoriteten av pengarna för första gången kom från Tyskland och Schweiz, till skillnad från tidigare år, har sett en betydande nedgång i villigheten att donera. Tja, vart åkte de, den lojala schweizaren? Inte riktigt en överraskning, orsakerna är konkreta. Egentligen var de alltid starka när det gäller Saab, våra grannar. Traditionellt rankade tvåa bland läsarna, långt före Österrike och alla andra länder. Men Schweiz har avtagit; en gradvis process som drabbades i flera år. I statistiken passeras det nu bakåt och kämpar bakom Österrike och Sverige med USA för att behålla fjärde platsen.

2020 den sista bloggdonationen?

Som vanligt åtföljdes den årliga uppmaningen till donationer av diskussioner som var särskilt livliga i år. I minoriteten var e-posterna upprörda läsare som inte vill acceptera att en digital Saab-tidning kostar pengar. Nu är Saab-underhållning inte förankrad i grundlagen i Förbundsrepubliken, och ingen behöver utstå bloggen som en obligatorisk läsning. Men dessa e-postmeddelanden är konstiga i viss utsträckning, eftersom allt vi gör och kommer igång medför fakturor som måste betalas.

Intressant var kommentarerna och e-postmeddelandena om betalt innehåll, som kom mer och mer in i min brevlåda i år. I princip flyr allt fler små specialwebbplatser bakom betalningsbarriären och därmed säkerställer deras överlevnad. Alla som förespråkade detta alternativ har rätt objektivt. I princip är jag ett stort fan av ett gratis internet, men jag är villig att kompromissa med ett eller annat sätt om det hjälper. Eftersom projektets framtid är oroande för mig, och jag kan tänka mig nya sätt att långsiktigt finansiera för 2021.

Medlemskap istället för bloggdonation?

Eftersom bara en relativt liten andel av läsarna betalar, men läsekretsen har ökat stadigt i månader är det också en fråga om rättvisa om vi ändrar något i framtiden. Ett framtida bloggmedlemskap istället för en insamling är tänkbart, och detta måste fortfarande diskuteras i bloggteamet. Bloggen försvinner sedan bara bakom en barriär - till exempel med en artikel per vecka. Detta kunde bara undvikas för medlemmar. De betalar en årlig avgift och har full tillgång till allt innehåll och funktionalitet.

Om du av någon anledning inte vill stödja bloggen levereras de flesta artiklarna fortfarande gratis - och vi utesluter inte någon. Detta skulle underlätta budgetplaneringen för oss, och den årliga frågan om stöd och den därmed tråkiga diskussionen skulle elimineras. I princip tycker jag en rättvis lösning.

Dessa frågor är ett spel med framtiden och återstår för närvarande bara tankar som vi tar upp igen till hösten tidigast. Fram till dess har mycket hänt här, nya ämnen och funktionaliteter kommer att läggas till. Jag hoppas att läsarna kommer att njuta av det och ha ännu mer körglädje med sina unika bilar från Trollhättan.

15 tankar också "Bloggdonation 2020 - tack! Vi gjorde det!"

 • Jag tycker att idén om medlemskap är rättvis och jag känner till den från andra webbplatser (t.ex. från fotbollssektorn). Speciellt om medlemskapet inte äter ”enorma belopp” och sedan kan avbrytas årligen, kan alla titta på det en gång och gå tillbaka till det fria spåret vid behov.
  Naturligtvis återstår frågan för mig - vad skulle vara fördelen med medlemskapet. Så vilket innehåll skulle transporteras mer dit. Hur som helst ... även utan Saab har jag stöttat dig de senaste åren, för jag tycker att ditt arbete är bra och bara förtjänar ekonomiskt erkännande. chapeau

  15
  Svara
  • Vi kommer överens om (om) det kommer att bli en fördel. Idén kommer att mogna de närmaste månaderna, vi ser också fram emot förslag från samhället. Vi koncentrerar oss för närvarande på en ny kampanj som startar i mars!

   Svara
 • Trevligt att det fungerade. För Saab-bloggen skulle jag vara villig att bli medlem också, för det lönar sig verkligen.
  Läs snabbt något om en modell osv. Du kan bara få sådan detaljerad information här.
  Kanske skulle man då också kunna skapa små Saab-bloggmedlem-klistermärken för ”bloggmedlemmarna” istället för de normala bloggklistermärkena för medlemmarna, så att man sedan har ett identitetsmärke på bilen.
  Jag trodde aldrig att bloggen i Österrike skulle ha många läsare om vi nu var före Schweiz.

  14
  Svara
  • Österrike har långsamt men stadigt ökat med åren. Ett framgångsrikt exempel på vad som är möjligt när engagerade workshops som Saab Himberg där!
   Vi tar gärna fram förslaget med klistermärkena!

   Svara
 • Saab Himberg är verkligen stort, utan Himberg skulle intresset för Saab förmodligen inte vara så stort som det är nu. Vi kan bara rekommendera Saab Himberg till alla österrikare.

  Svara
 • Som alltid används en fantastisk omslagsbild. Det är trevligt att se sådana SAAB-intryck och att dessa fordon fortfarande ser väldigt fräscha och moderna ut.

  10
  Svara
 • Trevligt att det fungerade! Det är synd att det finns så få i jämförelse med ”läsarna”. Jag tycker att idén om medlemskap är rättvis, så alla som ännu inte är medlem har möjlighet att göra det när som helst. Jag skulle vara där omedelbart.
  Om antalet medlemmar var lika mycket som antalet givare, kan du nästan tänka på ett årligt Saabblog-möte !? Meningen kom rakt från magen och tog inte omvägen via hjärnan 🙂

  10
  Svara
 • Trevlig idé med Saabblog-mötet! 🙂

  Svara
 • En bra idé med SAAB-medlemskap. 🙂 Skulle också vara där utan SAAB. Jag är bara intresserad av ämnet. Rapporterna är spännande, emotionella, aktuella och historiska, av praktisk användning och senast också med workshoppresentationer. Bakgrundsrapporten om Skandix var (än en gång) en spräng! Så fortsätt.
  Och naturligtvis är jag glad över det (minsta) målet som uppnåtts. Vilket betyder ja: 2020 är det säkert att SAAB-rapporter kommer att glädja oss.

  Svara
 • Jag har läst bloggen i nästan ett år nu och har beslutat att använda din information
  mitt tråkiga prenumeration från auto motorsport till offer. Så nu får du mer varje månad än jag sparar där från det nya året.
  Vid något tillfälle ska jag skriva dig något om mina 4 Saab.
  En blir 30, en är en 94 x, nattblå cabriolet och en beige 95 limousin för att samla poäng ...

  Svara
 • Jag skulle vara på Saabblog-mötet. 212 Saabs, alla med Saab bloggklistermärken, det skulle ha något

  Svara
  • Jag arbetar för närvarande med ett bidrag från (Var uppmärksam här kommer en teaser!) om VW och Saab och de ganska bra kontakterna mellan de två företagen. Och sedan läste jag sådana kommentarer från 212 Saabs som är tänkta att möta think 🙂 Jag tror att vi måste prata om dessa saker igen i fred!

   Svara
 • Kan tredje parts varumärken från modern tid (på grund av bristen på sin egen Saab) vara närvarande vid bloggmötet ?! sweet-looking

  3
  1
  Svara
  • Jag tror att Saab-människor är toleranta. Men det handlar om många "?". Först måste begreppet medlemskap vara där, det måste verkligen vara medlemmar, och vi skulle vara 2021. Och sedan tänka på ett stort möte i fred.

   Svara
 • Medlemskap = bra! Bra idé, jag skulle vara där. Ett årsmöte kan då vara nästa steg 😉

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.