Bloggdonation 2020 - tack! Vi gjorde det!

Det hände i går kväll. Bloggdonationen 2020 uppnådde sitt mål, vår budget 2020 är säkrad med hjälp av läsarna. Ett stort "tack" till alla som har bidragit starkt till projektet och gjort en ny blogg möjlig. Detta kommer definitivt inte att vara tråkigt och kommer att vara lite annorlunda från tidigare år.

Bloggdonation 2020 - framgångsrikt gjort!
Bloggdonation 2020 - framgångsrikt gjort!

Senast 212 läsare har donerat, överskridits summan på 10.000 2 euro. Deltagandet var lägre än tidigare år, men det donerade beloppet var högre. En intressant detalj på sidan är att majoriteten av medlen för första gången kom från Tyskland och i motsats till tidigare år har Schweiz sett en avsevärd minskning av donationsviljan. Vart var de, de lojala schweizarna? Ingen verklig överraskning, orsakerna till detta är konkreta. Egentligen var de alltid starka när det kom till Saab, våra grannar. Traditionellt på rankning 4 i läsekretsen, långt före Österrike och alla andra länder. Men Schweiz har slackat av; en smygande process som drog i flera år. I statistiken går det nu bakåt och kämpar bakom Österrike och Sverige med USA för att behålla XNUMX: e plats.

2020 den sista bloggdonationen?

Som vanligt åtföljdes den årliga donationen av diskussioner som var särskilt livliga i år. I minoritet var mejlen upprörda läsare som inte vill acceptera att en digital Saab-tidning kostar pengar. Nu är gratis Saab Entertainment inte förankrat i Förbundsrepublikens grundlag, och ingen behöver uthärda bloggen som obligatorisk läsning. Men dessa e-postmeddelanden är främmande i viss utsträckning, för allt vi gör och initierar resulterar i räkningar som måste betalas.

Kommentarerna och e-postmeddelandena om betalt innehåll var intressanta, och i år kom fler och fler till min brevlåda. I princip flyr fler och fler små specialwebbplatser från betalningsbarriären och säkerställer därmed deras överlevnad. Den som förespråkar detta alternativ har faktiskt rätt. I princip är jag ett stort fan av ett gratis internet, men jag är villig att kompromissa med en eller två om det hjälper. Eftersom framtiden för projektet berör mig och jag kunde föreställa mig nya sätt att långsiktig finansiering för 2021.

Medlemskap istället för bloggdonation?

Eftersom bara en relativt liten andel av läsarna betalar, men läsekretsen har vuxit kontinuerligt i månader, är det också en fråga om rättvisa om vi ändrar något i framtiden. Ett framtida bloggmedlemskap istället för en insamling är tänkbart, och detta måste fortfarande diskuteras i bloggteamet. Bloggen försvinner sedan bara bakom en barriär - till exempel med en artikel i veckan. Detta kunde bara undvikas för medlemmar. De betalar en årlig avgift och har full tillgång till allt innehåll och funktionalitet.

Om du av någon anledning inte vill stödja bloggen kommer de flesta artiklar fortfarande att levereras gratis - och vi utesluter inte någon. Detta skulle underlätta budgetplaneringen för oss, och den årliga frågan om stöd och den därmed tråkiga diskussionen skulle elimineras. I princip tycker jag en rättvis lösning.

Dessa frågor leker med framtiden och kommer för närvarande bara att förbli en serie tankar som vi inte kommer att ta upp igen förrän tidigast på hösten. Då har mycket hänt här och nya ämnen och funktioner kommer att läggas till. Jag hoppas att läsarna kommer att njuta av det och ha ännu mer körglädje med sina unika bilar från Trollhättan.

15 tankar om “Bloggdonation 2020 - tack! Vi gjorde det!"

 • blank

  Medlemskap = bra! Bra idé, jag skulle vara där. Ett årsmöte kan då vara nästa steg 😉

 • blank

  Kan tredje parts varumärken från modern tid (på grund av bristen på sin egen Saab) vara närvarande vid bloggmötet ?! sweet-looking

  3
  1
  • blank

   Jag tror det, Saab-människor är toleranta. Men det är en fråga om de många ”?”. Först måste begreppet medlemskap vara på plats, det måste verkligen vara medlemmar, och vi skulle vara 2021. Och tänk sedan på ett stort möte i fred.

 • blank

  Jag skulle vara på Saabblog-mötet. 212 Saabs, alla med Saab bloggklistermärken, det skulle ha något

  • blank

   Jag arbetar för närvarande med ett bidrag från (Var uppmärksam här kommer en teaser!) om VW och Saab och de ganska bra kontakterna mellan de två företagen. Och sedan läste jag sådana kommentarer från 212 Saabs som är tänkta att möta think 🙂 Jag tror att vi måste prata om dessa saker igen i fred!

 • blank

  Jag har läst bloggen i nästan ett år nu och har beslutat att använda din information
  mitt tråkiga prenumeration från auto motorsport till offer. Så nu får du mer varje månad än jag sparar där från det nya året.
  Vid något tillfälle ska jag skriva dig något om mina 4 Saab.
  Den ena fyller 30, den en är 94 x, nattblå cabriolet och en beige 95 limousine för att samla poäng ...

 • blank

  En bra idé med SAAB-medlemskap. 🙂 Skulle också vara där utan SAAB. Jag är bara intresserad av ämnet. Rapporterna är spännande, emotionella, aktuella och historiska, av praktisk användning och senast också med workshoppresentationer. Bakgrundsrapporten om Skandix var (än en gång) en spräng! Så fortsätt.
  Och naturligtvis är jag glad över det (minsta) målet som uppnåtts. Vilket betyder ja: 2020 är det säkert att SAAB-rapporter kommer att glädja oss.

 • blank

  Trevlig idé med Saabblog-mötet! 🙂

 • blank

  Trevligt att det fungerade! Det är synd att det är så få totalt sett jämfört med ”läsarna”. Jag tycker att idén om medlemskap är ganska rättvis, så den som ännu inte är medlem har möjlighet att göra det när som helst. Jag skulle vara där omedelbart.
  Om antalet medlemmar var lika mycket som antalet givare, kan du nästan tänka på ett årligt Saabblog-möte !? Meningen kom rakt från magen och tog inte omvägen via hjärnan 🙂

  10
 • blank

  Som alltid används en fantastisk omslagsbild. Det är trevligt att se sådana SAAB-intryck och att dessa fordon fortfarande ser väldigt fräscha och moderna ut.

  10
 • blank

  Saab Himberg är verkligen stort, utan Himberg skulle intresset för Saab förmodligen inte vara så stort som det är nu. Vi kan bara rekommendera Saab Himberg till alla österrikare.

 • blank

  Trevligt att det fungerade. För Saab-bloggen skulle jag vara villig att bli medlem också, för det lönar sig verkligen.
  Läs snabbt något om en modell osv. Du kan bara få sådan detaljerad information här.
  Kanske skulle man också kunna göra så små Saabblog-medlemsklistermärken för "bloggmedlemmarna" istället för de vanliga bloggklistermärkena för medlemmarna, så att man sedan har ett identifieringsmärke på bilen.
  Jag trodde aldrig att bloggen i Österrike skulle ha många läsare om vi nu var före Schweiz.

  14
  • blank

   Österrike har långsamt men stadigt ökat med åren. Ett framgångsrikt exempel på vad som är möjligt när engagerade workshops som Saab Himberg där!
   Vi tar gärna fram förslaget med klistermärkena!

 • blank

  Jag tycker att medlemskapsidén är rättvis och jag känner den från andra webbplatser (t.ex. från fotbollsområdet). Speciellt om medlemskapet inte slukar ”enorma summor” och å andra sidan kan annulleras årligen, kan alla titta på det en gång och, om det behövs, gå tillbaka till fria järnvägen.
  Naturligtvis kvarstår frågan för mig - vilken fördel skulle medlemskapet ha? Så vilket innehåll skulle transporteras mer. Hur som helst ... även utan Saab har jag stöttat dig de senaste åren, för jag tycker att ditt arbete är bra och det förtjänar bara ekonomiskt erkännande. chapeau

  15
  • blank

   Vi kommer överens om (om) det kommer att bli en fördel. Idén kommer att mogna de närmaste månaderna, vi ser också fram emot förslag från samhället. Vi koncentrerar oss för närvarande på en ny kampanj som startar i mars!

Kommentarer är stängda.