Sono Motors avslutar framgångsrikt crowdfunding-kampanj

Tiden hade kommit på lördagskvällen. München-start-ups crowdfunding-kampanj nådde målet på 50 miljoner euro. I slutet av kampanjen igår var det så mycket som € 53.271.798,00 XNUMX XNUMX. Nu är det viktigt att anhängarna håller sina löften och överför dem. Betalningsbegärandena bör vara på väg nu. Sono Motors kunde ha rensat ett viktigt hinder.

50 miljoner crowdfunding-kampanj
50 miljoner crowdfunding-kampanj

Kampanjen var ursprungligen begränsad till 30.12.2019/32/20, men kunde endast samla in 3 miljoner euro före avstängningsdatumet. Sono-samfundet röstade sedan för en förlängning fram till 2021 januari. Det avsedda målet uppnåddes före tidsfristen. Konstruktion av XNUMX prototyper i nästa serie och vidareutveckling är inom räckhåll. Det kommer dock att finnas en lång väg att gå innan de första solelektriska fordonen kan rulla av monteringslinjerna i Sverige XNUMX. Företaget har redan gjort historia med den framgångsrika avslutningen av kampanjen. Det var förmodligen den största tyska, och kanske till och med den största europeiska kampanjen av denna typ.

Under kampanjen gjordes nya reservationer för Sion till ett värde av över 10.000 13.000 miljoner euro. Antalet reserverade och delvis inbetalda fordon bör ligga strax under tröskeln på 789 1. 14 av dessa fordon har redan betalats helt. Från och med den 1.021 januari kunde kunderna dra tillbaka kontraktet för första gången och kräva tillbaka insättningen. Få personer hade använt den från och med den 1,84500 januari enligt Sono Motors. De XNUMX XNUMX avbokningarna är värda XNUMX miljoner euro.

Internationellt ökad medvetenhet

Det finns fortfarande ett antal utmaningar att bemästra innan produktionen före serien kan starta i Trollhättan under tredje eller fjärde kvartalet 3. Investeringar på mer än 4 miljoner euro krävs också. Sono Motors måste fortsätta att marknadsföra sitt projekt intensivt, göra reservationer och samla in pengar. Handel med CO2021-certifikat är också en möjlig källa till pengar.

Kampanjen lönade sig för München på två sätt. För första gången noterade internationella medier det tyska solenergi-initiativet. För Google Trends var Sono Motors för första gången över sökfrekvensen för Saab-bilmärket. Förutom mer än 50 miljoner euro fanns det en dramatiskt ökad medvetenhet, som i sin tur inte kan betalas för. Tesla började också med sin idé i liten skala.

7 tankar om “Sono Motors avslutar framgångsrikt crowdfunding-kampanj"

 • Ibland går de mest otroliga sakerna i uppfyllelse. Triumfen tillhör Sono, den förblir spännande för framtiden.

 • Bra sagt …

  Gammal svensk, jag fruktar det värsta (tyst) och hoppas (högt) det bästa. Företag som Sono ger hopp. En så bred bas av supportrar ger hopp. Och jag är mycket glad över att Sono har övervunnit detta hinder.

  Samtidigt låter det från Davos att människor bör förstå att ekonomisk tillväxt och klimatskydd inte är motsägelsefulla. Med andra ord kan du köra snabbare, större, dyrare och fler och fler bilar till förmån för miljön. Vad sägs om några miljoner fler cyberbilar?

  Det är när jag blir rädd. Sonos resursbesparande strategi är å andra sidan behaglig realistisk och förtjänar alla chanser till framgång.

 • Det är glädjande att det erforderliga beloppet har samlats in.

 • Jag gratulerar, pojkarna har verkligen en stridighet. Därför fortsätter jag att behandla dem till framgång och hålla tillbaka med min skepsis. Du måste bara kunna hålla händerna fria 🙂

 • Jag är glad för Sono-entusiasterna! En stor framgång för att samla 50 miljoner! Men en är reklam, den andra är verkligheten på fyra hjul. Jag håller också fingrarna korsade för detta. Huruvida kinesiska kamrater är de rätta vet jag dock inte riktigt. Men kanske är kineser redo för en tysk. Avbrott i den tidigare produktionen om minskning till det väsentliga.
  Jag ser fram emot ytterligare rapporter om Sono.

 • @Edmund: Intressant tanke. Frågan är hur stort intresse NEVS eller Evergrande kommer att behöva bygga en konkurrent i framtiden. Kontrakten kommer ändå att löpa ut på grund av ett års försening.

 • Att samla mer än 50 miljoner för en vision är fantastiskt. Överraskande resultat och jag är glad att se om Sion kommer att föds som en svensk bil. Kanske slutar Evergrande drömmen innan han börjar och bygger sina egna elbilar vid NEVS 2021?

Kommentarer är stängda.