Saab 900 2.0i # 6 Replica Edition - Talladega Long Run

Vi är få, men vi har lyckats samla ett stort antal fans som är engagerade i SAAB i södra Spanien (Andalusien) runt en liten lokal SAAB-klubb. DEN SACA, I några månader har en av dem, José María, från Córdoba, som samlar ett stort antal SAAB i sin samling, utnyttjat en stor möjlighet.

Talladega Long Run 1996 # 6 Replica Edition (1998)

Vi vet alla att det finns vissa SAAB: er som är orättvist mycket undervärderade på marknaden. Denna tid är specifikt den nya generationen på 900 (1,994 1.998-900 2.0). På grund av de allt mer restriktiva miljöåtgärderna i stora städer finns det några ägare som beslutar att lossa från enheter i ett utmärkt bevarandeområde och med några kilometer. I det här fallet är det en 98 60,000i (MYXNUMX) med XNUMX XNUMX km. och ett löjligt lågt pris. Hans bevarandetillstånd är mycket bra och José María har inte tänkt på det. Ett nytt förvärv för din samling.

Men utmaningen har inte varit här.

Vi är goda älskare av SAAB, av dess tekniska prestationer och idrottens erövringar. För några år sedan slogs vi av publiceringen på SAAB Blogg att de hade lokaliserat 900 2.0i # 6-deltagaren i Long Run of Talladega (USA) -kretsen 1996, vilande på SAAB-center läger i Frankfurt.

Sa och gjort. José María har avsett att rädda SAAB: s historia genom att återställa den modellen genom att kopiera den, så exakt som möjligt för den modellen.

Först har han börjat måla 900 helt för att återhämta den exakta färg och form.

Därefter, med stort forskningsarbete, har han fortsatt att replikera så exakt som möjligt, limen som den modellen bar på Talladega-kretsen 1996.

Med allt material klart, allt som återstod var arbetet med att fästa limen till 900 och försöka göra det lika originalt. Jag tror inte att vi har gjort ett dåligt jobb. Nu måste vi bara njuta av det under lång tid och kilometer omgiven av goda amatörvänner SAAB. Vi ser fram emot att njuta av det i många år.

Författare: Marco Fernandez / SACA webmaster

6 tankar om “Saab 900 2.0i # 6 Replica Edition - Talladega Long Run"

 • blank

  Mycket trevligt, en till sparat!

 • blank

  Tack för den här intressanta historien, de underbara bilderna och - först och främst - den stora entusiasmen från ditt starka Saab-samhälle i södra Spanien! Vi tycker så mycket om att veta att det finns Saab-fans i hela Europa och att bloggen blir mer internationell.

  @ Tom: Vet du vad som hände under tiden med den ursprungliga 900 2.0i # 6 vars historia du beskrev 2011? Förhoppningsvis är det fortfarande "levande"!

 • blank

  NICE

  Tack för att du delade, Marco Fernandez. Allt bäst för bil och förare.

 • blank

  Riktigt fina 900, de har så sällsynta

 • blank

  Tack för att du delar Tom. Vi hoppas att vi ses (& Talladega-replik nr 6) på IntSaab 2020 i Danmark.

  Marco Fernandez

Kommentarer är stängda.