Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?

Kanske finns det fortfarande hopp för en bilproduktion i Trollhättan 2020. Svenska medier och kretsar kring NEVS rapporterar om en ny, ”liten” sportbil från Koenigsegg. Det var redan i maj 2019 för i år meddeladeSedan dess har dock knappast några nyheter läckt ut. Beviset är nu kondenserat att presentationen den 5 mars på internationella Auto kommer att äga rum i Genève.

Jesko - hyperbilen presenterades i Genève 2019
Jesko - hyperbilen presenterades i Genève 2019. Foto: Oskar Bakke

I Schweiz har Koenigsegg nästan igen traditionellt bokat ett mässorutseende. Utställningen i Genève är vanligtvis populär hos små tillverkare, har sin speciella charm och en hanterbar storlek. Koenigsegg har nästan alltid använt den som podium de senaste åren för att presentera nya modeller eller begränsade små körningar. Presentationen av. Var spektakulär under den senaste motorshowen Jeskosom såldes ut på nolltid.

Det som talar för presentationen av en eller flera helt nya fordon är det faktum att Koenigsegg-monteret blir större än vanligt. Enligt vår information erbjuder det plats för 3 fordon. Eftersom Jesko är slutsåld kan det finnas två nya produkter bredvid Regera - i vilken form som helst, som konceptbilar eller redo för produktion.

Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?

Ängelholms varumärkesmotiv bör inte längre komma från Ängelholm. Tillverkningen är reserverad för miljökostnaderna, den billigare ingångsmodellen ska byggas i den tidigare Saab-fabriken. I mycket större antal än tidigare, som Koenigsegg meddelade. Större kvantiteter kan alltid ses relativt den tidigare produktionen i Ängelholm, eftersom ett tresiffrigt antal årligen skulle vara en inflationskvantitet för Koenigsegg.

I teorin är allt möjligt. Från rena elektriska sportbilar till en förbränningsmotor. Obekräftad information talar om en "liten" hyperbil, som - som är vanligt vid Koenigsegg - sägs erbjuda spektakulär drivkraft. Om hon Freewalve Teknik kommer att användas, men är för närvarande lika osäker som hela konceptet. En hybriddrift kan vara möjlig och med den nya Regera tillverkaren visade vad som är möjligt. Den gamla Saab-fabriken är väl lämpad för byggandet av exklusiva små serier. Även i GM-tider fanns "Frickeboa" bredvid det vanliga bandet. Saab byggde de elektriska 9-3 stationsvagnarna där i små serier för fältförsök 2010. Förseriefordon byggdes på denna rutt, senast NEVS-monterade fordon för Kina där.

Evergrande, huvudägaren till NEVS och den tidigare Saab-fabriken, anslöt sig till Koenigsegg för 150 miljoner euro för nästan exakt ett år sedan. Ett joint venture mellan NEVS och Koenigsegg AB, som NEVS har kapitaliserat med ytterligare 150 miljoner euro, har sedan dess arbetat tillsammans med utvecklingen av nya fordon. I Genève kunde den första produkten från detta samarbete åtminstone ses som ett konceptfordon.

9 tankar om “Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?"

 • blank

  För att skapa ett avstånd till Koenigsegg-hytterbilarna vore det meningsfullt att återuppliva det gamla sonora namnet SAAB med den nya modellen. Speciellt eftersom du tillverkar i Stallbacka så skulle det vara uppenbart. Du betalar några licensavgifter till SAAB-flygplan och whoosh - nya SAAB faller ut ur fabriken. Det skulle vara fantastiskt.

  7
  1
 • blank

  Vändpunkt? För första gången på vad som känns som 100 år spekulerar vi här om möjliga nya bilar. Jag tycker det är fantastiskt, även om det är en Koenigsegg. Varumärket är riktigt fantastiskt, jag gillar att läsa det.

 • blank

  Jag tycker Koenigsegg är cool och jag önskar honom och Trollhaettan all framgång!

 • blank

  Drömläge på: “Två utställningsplatser gratis? Den ena blir Koenigsegg Aero X, den andra en 4-sits cabriolet i Saab-stil. ”Drömläge.

 • blank

  Det ser spännande ut, det skulle vara önskvärt för Trollhättan. Det är också intressant att verkstäderna fortfarande har så mycket potential.
  Och att bloggen har publicerat en artikel varje dag de senaste fyra dagarna är verkligen anmärkningsvärt för en blogg som skriver om bilar som inte längre är byggda.

  11
 • blank

  Jag är ingen NEVS-vän men jag håller mina fingrar korsade för Koenigsegg.

 • blank

  Jag undrar vad som kommer av det.

  I vilket fall som helst ser bilden (eller montagen) av Jesko i den mörka gränden ut som om den togs från en sci-fi-film. Cool bild. Jag hoppas att förbränningsmotorer eller åtminstone hybrider kommer att finnas kvar hos oss. Tekniskt sett är det fortfarande mycket möjligt. Inte bara i prestationens namn. Även i effektivitets- och miljöns namn. Speciellt med biobränsle ...

  10
  • blank

   Bilderna är alla från en fotografering i Hong Kong, inklusive de mörka gränderna.

   3
   1

Kommentarer är stängda.