Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?

Kanske finns det fortfarande hopp om bilproduktion i Trollhättan 2020. Svenska medier och kretsar kring NEVS rapporterar om en ny, ”liten” sportbil från Koenigsegg. Det var redan i maj 2019 för i år meddeladeSedan dess har dock knappast några nyheter läckt ut. Beviset är nu kondenserat att presentationen den 5 mars på internationella Auto kommer att äga rum i Genève.

Jesko - hyperbilen presenterades i Genève 2019
Jesko - hyperbilen presenterades i Genève 2019. Foto: Oskar Bakke

I Schweiz har Koenigsegg nästan igen traditionellt bokat ett mässorutseende. Utställningen i Genève är vanligtvis populär hos små tillverkare, har sin speciella charm och en hanterbar storlek. Koenigsegg har nästan alltid använt den som podium de senaste åren för att presentera nya modeller eller begränsade små körningar. Presentationen av. Var spektakulär under den senaste motorshowen Jeskosom såldes ut på nolltid.

Det som talar för presentationen av en eller flera helt nya fordon är det faktum att Koenigsegg-montern blir större än vanligt. Enligt vår information erbjuder det plats för 3 fordon. Eftersom Jesko är slutsåld kan det finnas två nya produkter bredvid Regera - i vilken form som helst, som konceptbilar eller redo för produktion.

Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?

Ängelholms varumärkesmotiv bör inte längre komma från Ängelholm. Tillverkningen är reserverad för miljökostnaderna, den billigare ingångsmodellen ska byggas i den tidigare Saab-fabriken. I mycket större antal än tidigare, som Koenigsegg meddelade. Större kvantiteter kan alltid ses relativt den tidigare produktionen i Ängelholm, eftersom ett tresiffrigt antal årligen skulle vara en inflationskvantitet för Koenigsegg.

I teorin är allt möjligt. Från en ren elektrisk sportbil till en förbränningsmotor. Obekräftad information talar om en ”liten” hyperbil, som - som vanligt med Koenigsegg - sägs erbjuda spektakulär drivkraft. Oavsett om det Freewalve Teknik kommer att användas, men är för närvarande lika osäker som hela konceptet. En hybriddrift kan vara möjlig och med den nya Regera tillverkaren visade vad som är möjligt. Den gamla Saab-anläggningen är väl lämpad för byggande av exklusiva små serier. Redan i GM-tider fanns ”Frickeboa” bredvid det vanliga bandet. Saab byggde de elektriska 9-3 stationsvagnarna för fältförsök i små serier där. Förseriefordon tillverkades på denna väg, senast NEVS monterade fordon för Kina där.

Evergrande, huvudägaren till NEVS och den tidigare Saab-fabriken, anslöt sig till Koenigsegg för 150 miljoner euro för nästan exakt ett år sedan. Ett joint venture mellan NEVS och Koenigsegg AB, som NEVS har kapitaliserat med ytterligare 150 miljoner euro, har sedan dess arbetat tillsammans med utvecklingen av nya fordon. I Genève kunde den första produkten från detta samarbete åtminstone ses som ett konceptfordon.

9 tankar också "Nya Koenigsegg 2020 från Stallbacka?"

 • Jag undrar vad som kommer av det.

  I vilket fall som helst verkar fotot (eller montagen) av Jesko i den mörka gränden ha tagits från en sci-fi-film. Cool bild. Jag hoppas att brännare, eller åtminstone hybrider, kommer att bevaras. Tekniskt sett är mycket fortfarande möjligt. Inte bara i prestandans namn. Även i namnet på effektivitet och miljö. Speciellt med biobränsle ...

  10
  Svara
  • Bilderna är alla från en fotografering i Hong Kong, inklusive de mörka gränderna.

   3
   1
   Svara
 • Jag är ingen NEVS-vän men jag håller mina fingrar korsade för Koenigsegg.

  Svara
 • Det ser spännande ut, det skulle vara önskvärt för Trollhättan. Det är också intressant att verkstäderna fortfarande har så mycket potential.
  Och att bloggen har publicerat en artikel varje dag de senaste fyra dagarna är verkligen anmärkningsvärt för en blogg som skriver om bilar som inte längre är byggda.

  11
  Svara
 • Drömläge på: “Två utställningsplatser gratis? Den ena är Koenigsegg Aero X, den andra en 4-sits cabriolet i Saab-stil ”.

  Svara
 • Jag tycker Koenigsegg är cool och jag önskar honom och Trollhaettan all framgång!

  Svara
 • Vändpunkt? För första gången på vad som känns som 100 år spekulerar vi här om möjliga nya bilar. Jag tycker det är fantastiskt, även om det är en Koenigsegg. Varumärket är riktigt fantastiskt, jag gillar att läsa det.

  Svara
 • För att distansera dig från Koenigsegg-hyperbilarna skulle det vara vettigt att återuppliva det gamla sonoriska namnet SAAB med den nya modellen. Speciellt eftersom man producerar i den stabila backa som skulle vara uppenbar. Du betalar några royalties till SAAB-flygplan och hej - nya SAAB faller ut från fabriken. Det skulle vara fantastiskt.

  7
  1
  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.