Sono Motors rensar hinderet på 40 miljoner euro

Sono Motors crowdfunding-projekt har övervunnit det psykologiskt extremt viktiga hindret på mer än 40 miljoner euro. Tidigt igår kväll rapporterade starten överraskande mer än 44 miljoner euro i engagerade fonder. Ett hopp på 10 miljoner euro efter att ha fått pengarna de senaste dagarna. Detta ökar sannolikheten för att Sion-projektet kan vidareutvecklas. Produktionen i Trollhättan, som är inriktad på 2021, har ännu inte säkerställts.

Sikt över den tidigare Saab-anläggningen. Sion ska byggas här.
Sikt över den tidigare Saab-anläggningen. Sion ska byggas här.

Crowdfunding-projektet är öppet till 20 januari, då ska de riktade 50 miljoner euro vara färdiga. Under den här tiden vill Sono Motors fortsätta att slå trumman och be om stöd och sympati på alla kanaler. Testkörningar i München med SEV-konceptet 2017 är också möjliga igen och kan bokas online. Om det avsedda målet uppnås är det möjligt att bygga prototyperna och slutföra utvecklingen.

Mer än 44 miljoner euro

Vilka institutioner investerar en större summa i det tyska solbilsprojektet? I meddelandet till samhället namnger Sono Motors det tyska investeringsbolaget WiVenture och tyska ELFH Holding. Tillsammans investerar de 10 miljoner euro i Sono Motors. Bakom WiVenture står Matthias Willenbacher, som som en av grundarna och tidigare styrelseledamot i Juwi AG Stödd energi från förnybara energier för år sedan. Han har främjat Sono Motors-konceptet för soldrivna elbilar sedan ett tidigt skede.

Detta gör Sono Motors till den första fordonstillverkaren som stöds av ett samhälle vars samhälle reserverar reservationen i företagets vinst.

För att hålla den byråkratiska insatsen låg, säger företaget, kommer investeringen att göras via ett underordnat konvertibelt lån, som ska konverteras till eget kapital vid nästa kapitalökning. Betalningen av beloppet är bland annat kopplat till motsvarande aktieägares resolutioner och tillströmningen av minst 35 miljoner euro genom gemenskapens finansieringskampanj.

44 miljoner, Sono Motors rensar 40 miljoner hinder
44 miljoner, Sono Motors rensar 40 miljoner hinder.

Som ett resultat av denna begränsning kan man se att ytterligare insättningar från sponsorer fortfarande är nödvändiga, även om det bara handlar om en miljon. Dessutom måste gemenskapens åtaganden hållas. Eftersom minst 35 miljoner måste flyta från kampanjen, vilket inte skulle ha varit fallet igår.

Chanserna att lyckas genomföra Europas största crowdfunding-samtal är nu bättre än någonsin. För givarna är investeringen förknippad med en hög risk, men också med möjligheten att skapa en tillverkare som är oberoende av företagsstrukturer.

4 tankar om “Sono Motors rensar hinderet på 40 miljoner euro"

 • blank

  @ HN Fichtentahl,

  Jag är rädd att Sion och Sono är för "ofarliga" för den här typen av investerare.

  Utsikterna till ett monopol och varje avkastning eller dominans av en marknad eller åtminstone överhöghet i ett segment är de kategorier som sådana människor tänker på investeringar i nystartade företag.

  Detta har lite att göra med Sonos vision att helt enkelt bygga en ärlig liten EV och vilja erbjuda det billigt med en liten marginal.

  Men hur som helst, jag är glad för Sono om det ytterligare hinderhoppet och håller fingrarna korsade.

 • blank

  var är de stora tycoonerna med teknisk tillhörighet och framsynthet, för många skulle det vara ingen idé att samla in 50 miljoner ensam (jag läste just listan över de 300 rikaste schweizarna i affärstidningen> Capital <).

 • blank

  Jag är nyfiken på om det kommer att finnas en så stor marknad för mångfalden i framtiden
  Elektriska fordon från de etablerade och nya tillverkarna.

 • blank

  Jag håller fingrarna korsade för dem

  6
  2

Kommentarer är stängda.