Ser tillbaka på första Saab-avfarten Rhön 1

Efter att beslutet fattats att organisera en utgång själv var det dags att organisera allt: välj rutten, skapa en färdplan, hitta en plats för destinationen och framför allt en lämplig utgångspunkt som ger en viss grundläggande tjänst för vilket skulle göra det möjligt för Saab-förare att resa långt.

Med underbara bilar från Trollhättan
Med underbara bilar från Trollhättan

Fråga till Orio om det finns lite stöd (åtminstone nyckelringar kom, tack för det, jag skulle ha önskat, till exempel, en rabattkupong för reservdelar som kunde ha givits som pris). Det var en hel del arbete. Datumet bör inte vara för sent på hösten så att vädret är så bra som möjligt för avfarten. Den 3 oktober valdes, medvetande om att många kanske skulle använda den långa helgen för att resa, men destinationsrestaurangen var bara tillgänglig den dagen.

Ursprungligen registrerades 15 fordon; Tyvärr avbröt tre förare på kort varsel, så att äntligen 12 fordon med 22 män / kvinnor / barn kom till utgångspunkten i Bischofsheim / Rhön. Där hade min fru och jag kaffe och smörgåsar färdiga, Saab-vännerna från Katzwinkel / Sieg som hade kommit tidigt hjälpte till med förberedelserna, tack för det! Efter den första förfriskningen började vi ganska punktligt klockan 11, resan skulle gå direkt över berget till Hessen, Gersfeld, Wasserkuppe, Ulstertal, tillbaka till Bayern till Black Moor, över Hochrhönstraße till Bischofsheim och över den så kallade Katzenbuckel och genom saltskogen till Querbachshof, ett litet bo med en underbar restaurang.

Vi körde totalt 85 km med tre hållplatser, som dock var ganska korta på grund av vädret: på parkeringsplatsen Fulda vår på Wasserkuppe var vi strax under molntäcket och temperaturen var +5 ° C, vilket inte bjöd in oss att sitta utanför den varma bilen. Ja, vädret var inte särskilt vänligt under utgången och solen dök inte upp förrän på eftermiddagen. Men det var den enda regnfria dagen under hela veckan.

I Gasthof zur Sonne väntade en stor varm buffé med soppa i början och efterrätt efteråt på oss. Under måltiden var det bra "bensinkonversationer", sedan fick Saab-vän med den längsta resan (Moritz med 320 km) och Saab-vän med det äldsta fordonet (Andreas med 900 I Bj. 1990) en liten present : en flaska Pax-Bräu från ett lokalt hantverksbryggeri tillsammans med en DVD från filmen "A man called Ole". Slutligen togs några bilder på byns torg, där vi fick parkera våra fordon som ett undantag. Den aviserade "trunkmarknaden" misslyckades - på grund av brist på delar som borde ha lämnats in.

Det var inte så många fordon, men de som var där var alla väldigt speciella: två Turbo-X (1x gods, 1x sedan), två 9-3X (Marco's, redan i Artikeln ungefär kilometerkungarna i bloggen, och min egen), stationvagnen 9-5 av Christina i svart med mörkbrunt läderinredning - stilrena! - en Holland-import, tre konvertibler etc., se foton och video. Tack för att du kom och din passion för Saab!

Det som särskilt glädjade mig var den omedelbara sympati och harmoni bland alla deltagare. För mig var detta den vackraste bekräftelsen på framgången för denna resa och också incitamentet att organisera en ny resa nästa år.

Text och bilder: Thomas Zecher

8 tankar om “Ser tillbaka på första Saab-avfarten Rhön 1"

 • blank

  Bra att höra att det nu finns ett SAAB-möte / -utgång här i Rhön-regionen.
  Jag hoppas att det kommer att upprepas nästa år - jag kommer definitivt att vara där med min Cabrio 900 Classic.
  en "gammal" Saab -förare ... ... (minst 35 år) ......

 • blank

  Tack för korrigeringen. Jag läste för snabbt.

 • blank

  @Herbert Hürsch I artikeln skriver författaren till Orio, som skimpade över något, inte om Skandix.

 • blank

  Var det inte Orio själv som frågade om kupongen? Skandix är ”bara” en återförsäljare (av flera) och inte grossisten / tillverkaren av reservdelar som Orio är. Enligt min erfarenhet, dock en mycket trevlig återförsäljare, skulle det säkert finnas lite stöd därifrån också!

 • blank

  Grattis till en lyckad premiär ...

  och tack för (erfarenhets) rapporten. Det hjälper oss likasinnade mycket. Min första tanke efter Markus uppmaning till evenemangskalendern 2020 var att jag skulle behöva organisera något för min region. Min andra tanke var att en Skandix-kupong skulle vara ett bra pris för den längsta resan eller vad som helst ...

  Roligt hur tankar kan vara desamma. Det är ovärderligt om erfarenhetsvärden delas och inlärningskurvor kan intensifieras inom samhället.

  Men hur som helst, jag förstår Skandix och tar av mig hatten för denna premiär och framför arrangören. Det här är riktigt stor bio. Det är helt fantastiskt och trevligt att någon gör det. 1.000 tack, därför även utan mitt eget deltagande och ett gott nytt år för Thomas Zecher och deltagare.

 • blank

  Trevlig rapport och trevligt att läsa från andra Saab-möten

 • blank

  Mycket trevlig rapport, låter helt trevligt och avslappnat! Och en så liten grupp deltagare har också fördelen att du kan prata med alla och titta på alla magnifika Saabs. Synd att det är för långt ifrån HH, men vem vet? 🙂 Publicerar du nästa möte på bloggen?

  Tack för det fina reportaget och alla läsare och naturligtvis bloggteamet får ett gott, friskt, lyckligt och ”saaby” år 2020! 🙂

 • blank

  Bra video! 🙂 Fantastiska "svenska bett" ... ta väl hand om SÄÄBe.
  Jag ser fram emot spännande känslomässiga rapporter också 2020!
  Istället åker jag RR ”runt Bimbach” och njuter av Rhön på två hjul 😉.

Kommentarer är stängda.