Bloggdonation 2020. Halvtid till jul.

Det sista inlägget före jul! Men om allt går enligt plan, inte årets sista. Strax före jul firar vi halvtid - eller lite mer. Eftersom läsarna inte har besvikit oss, och det verkar som om det finns många som vill läsa Saab också på nyåret.

Blog donation 2020
2011, Saab 9-5 NG SC och 9-4x i Danmark. Öresundsbron i bakgrunden.

Det förvånar mig lite. Först finns det läsarantalet. Vi kommer att avsluta i år med ett stort plus på minst 25 till 26%. Detta är knappast kompatibelt med zeitgeist och mot alla diskussioner om gamla bilar och individuell rörlighet. Tydligen finns det inte för få människor som fortfarande uppskattar den analoga och vill behålla den längre. En slags motrörelse i liten skala, kanske.

Och det finns donationerna hittills mottagna. Inte lika tufft som tidigare år, men lite mer flytande och konstant. 118 läsare har donerat 6.147,11 XNUMX € hittills. Vi skulle ha nått nästan hälften av förra årets givare, med en något högre genomsnittlig summa. Och naturligtvis samlade mer än hälften av de pengar som behövs. Klass!

Eftersom vi fortfarande samlar in till den 31 januari är jag nästan säker på att vi kommer att nå vår budget och eventuellt till och med överstiga den. För mig och hela teamet är det mer än bara en moralisk medvind och bekräftelse på vårt arbete. Att mycket mer teoretiskt sett kan vara möjligt är en helt annan historia. 99% av våra donationer kommer från Tyskland, Schweiz och Österrike. Bloggen läses mer internationellt än någonsin tack vare AI i bakgrunden som översätter våra texter till olika språk bättre och bättre. Kanske känner den ena eller den andra besökaren tilltalad och hedrar vårt arbete.

God Jul!

Vi kommer att använda tiden mellan åren för att vidareutveckla bloggen och för att få nya idéer på vägen. En gammal diskussion kan bli ett ämne igen i januari, vi vill presentera utkasten till en åtgärd för det kommande året i februari. Och Mark arbetar med Saab-datum för 2020, en uppmaning till arrangörerna av Saab-möten och rundabord kommer att följa de närmaste dagarna.

Vi önskar alla Saab-vänner och alla supportrar som har stött bloggen på ett eller annat sätt eller fortfarande planerar att ha en underbar jul och en avkopplande tid!

Vi tackar dig för att du tycker att bloggen är spännande och för att komma in. Vi var inte exakt några år 2019!

Eftersom nästan 750.000 XNUMX människor har läst och gillade vårt lilla nischprojekt.


Donationer konto:

Bankuppgifter: T. Knecht - IBAN:   DE 08 7955 0000 0011 7754 75 - BIC: BYLADEM 1 ASA

PayPal:

10 tankar om “Bloggdonation 2020. Halvtid till jul."

 • blank

  Bara en god jul & ett gott nytt år ....

 • blank

  2021

  Jag skulle rekommendera denna blogg till en testkörning och en gradvis förändring, om den skulle vara det. Upplevelsen av svenska lokalredaktörer verkar inte alls kunna överföras till mig. Så vitt jag vet har det svenska samhället ett starkt lokalt fokus, så att lokala tidningar och onlinepublikationer oundvikligen prioriteras högt av svenskarna.

  I Tyskland är det helt annorlunda och kommunala tidningar finansieras mestadels av reklam. Annonser i de redaktionellt mest underjordiska fria tidningarna utgör den minsta delen. Tidningen kastas vanligtvis oläst ändå ...
  Nej, det är minst 3 och upp till 5 tillägg (veckospecialer från stormarknader) som finansierar vår lokala press. Och för att vara ärlig kunde miljön och jag göra utan att postlådan var igensatt med det senaste papperet varje vecka ...

  Om bloggen vill ändra sin finansiering kan man till exempel göra e-posttjänsten för prenumeranter skyldig att betala kostnaderna. En enda € per månad skulle för närvarande generera 14.472 €.

  Låter lite med tanke på 750.000 10 läsare som skulle ta med 75.000 12 € med bara 10 cent per artikel. Men vad blir det med de nuvarande givarna som för närvarande betalar mer än XNUMX euro per år och som betalar mer än XNUMX cent per artikel om de blir ombedda att kassa på ett ordnat sätt?

  Det är mycket möjligt att finansieringen av denna blogg, antalet läsare och räckvidd samt tillhörande reklamintäkter kommer att kollapsa helt under en övergång. Det skulle vara slutet på min favoritblogg - den enda bloggen jag någonsin har läst ...

  Vad pratar jag om? Jag litar helt enkelt på Tom, hans långsynthet, hans översikt och hans förhållande, som fortsätter att dyka upp från varje enskild artikel eller kommentar om att det inte kommer till det.

 • blank

  I Sverige är varje, egentligen varje liten provinstidning avgiftsbelagd? Varför? Det var ett val mellan att anställa eller fortsätta läsa regionala nyheter. Jag tror att du kan överföra det till bloggen.

  Antingen gör hela eller delar av avgiften och säkerställer därmed framtiden på lång sikt. Det är inte negativt, det är realistiskt. Vem skulle ju vilja ta över och fortsätta driva en blogg med osäker finansiering om Tom inte gillade den längre? Ingen egentligen. Eller?

  Jag gillar den anda med vilken besättningen och vissa läsare står upp för sidorna gratis tillgänglighet. Du behöver inte gömma allt bakom en betalningsbarriär, det räcker om det är 1 eller 2/XNUMX av alla bidrag.

  Förresten har konceptet bevisat sig i Sverige. Trots första bekymmer! Antalet läsare har knappast minskat, de regionala redaktörerna har sparats och med det har mångfalden i presslandskapet.

  6
  1
  • blank

   Trollhättans TTELA rymde egentligen bara snävt konkurs och är nu helt avgiftsbelagd. Synd, men utan alternativ. Kontoret skulle ha varit stängt och avgjort för länge sedan om detta beslut inte hade vågat.
   När det gäller bloggframtiden behöver vi verkligen en hållbar grund. Det nuvarande konceptet har överlevt, men åtminstone bär det in nästa år med läsarnas stora engagemang. För 2021 måste den omprövas och omändras.

 • blank

  gated community

  Med 750.000 118 läsare och XNUMX givare hittills är tanken på betalt innehåll uppenbar.

  Men det kan också slå tillbaka mycket kraftfullt. I värsta fall är inte bara internationella läsare spärrade utan också givare som är konservativa när det gäller automatiserade debiteringar.

  Jag föredrar en öppen Saab-blogg. Och när det gäller min donation för 2019 känner jag mig bekräftad av ökningen av prenumeranter och läsare. Tanken att Saab-vänner från Turkiet, Kenya eller Storbritannien skulle dra nytta av mig aldrig en gång.

  Fortsätt Saabing, överallt och alla.
  Och glad x-mas till alla.

 • blank

  En bra blogg som är en del av min favorit dagliga läsning. Jag önskar bloggarna en god jul såväl som alla SAAB-förare. Vem är fortfarande inte utrotade. Ibland har jag till och med intrycket av att se en mer och mer här i norr.

  Ytterligare en anmärkning: principen om solidaritet gäller inte sociala medier. Vissa betalar för bloggen, jag tror att de älskar att göra det, men många läser den. Byt till betalt innehåll. Innehållet är värt det. bloggen är för bra gratis. (Mycket för bra) Detta säkrar ditt projekt och kostnaderna är rätt fördelade.

  10
  1
  • blank

   Du har naturligtvis rätt. Men jag är inte en vän med betalningsbarriärer och försöker undvika dem. Detta är verkligen idealistiskt, som hela projektet. Inte nu, men på medellång sikt kommer det troligen att behöva förändras.

 • blank

  Hade mycket att göra nyligen, så min donation kommer att göras efter semestern. Jag önskar er alla god jul och avkopplande dagar. Och om du känner för det kan du komma till Saab Support Convoy i Slovakien den 11 januari.

 • blank

  Tack för den här fantastiska bloggen och ditt arbete. Jag önskar er god jul och ett utmärkt 2020!

  14
 • blank

  Det här är trevliga julnyheter! Framför allt är jag glad att det kommer att finnas ännu mer läsematerial i år och att mer än hälften av 2020 redan är säkrad.

  God jul till hela SAAB-communityn och bloggare!

  13

Kommentarer är stängda.