Hej Saab vänner eller Saab galna människor (i positiv mening) !!

Dagarna är märkbart kortare, temperaturen sjunker, ett år slutar ...
Under den här julen säger du ofta att dina mer melankoliska tankar springer fritt och låter året gå över för dig personligen och, naturligtvis, för din egen familj.

Jag känner på samma sätt - men idag hänvisar jag till mina stora Thuringian SAAB-vänner.
Det har varit ett spännande år med vackra intryck och minnen och framför allt - fantastiska människor och sist men inte minst - deras / våra vackra svenska fordon!

Naturligtvis också i år saknade det orealistiska, men förmodligen alltid fantastiska nyheter från Trollhättan igen! Ledsen, ja, jag är också en realist i verkligheten - men att drömma bör fortfarande vara tillåtet i mitten av femtiotalet.

Så tillbaka till verkligheten och dess lilla saabiska höjdpunkter. Det senare börjar emellertid alltid med uppfödning, planering, omplanering, detaljerad planering och och och ... Jag vill också ta tillfället i akt att tacka mina medhjälpare och kollegor mycket varmt för detta !!

Vi rapporterade redan om vårresan med "överraskande" möten med Saabs vänner i Sachsen, liksom vår stora första Thüringen Saab Stammtisch, i vår blogg.

Vad som följde var den välförtjänta semestertiden, säkert med den ena eller den andra personliga Saab-upplevelsen ... Men med några av oss tippade det antagligen i slutet av augusti - var det något annat? Exakt - SAAB!

Så utan vidare - ett litet organisationsmöte anordnades - 2 till 3 öl och vår plan för vårt 2: a Thüringer SAAB stamgäst bord var på plats. Vår SAAB-vän Hans - Jochen hade en bra idé ....
Detta tog oss till Alpersteder See nära vår statliga huvudstad Erfurt den 18 september.

Den här gången kallades det "Ship ahoy!"

Hans-Jochen hade förberett en stor händelse. 14 SAAB-vänner träffades runt kl. 18.00 på fritidssjön, en tidigare grusgrop.

En nyskapad stor restaurang, en segelbåthamn, en grillplats och som en överraskning - en båt redo för oss - väntade på oss. Klockan 18.30 började det äntligen. Förutom "Brater" (den fattiga mannen) klättrade alla in i båten - om än med blandade känslor - och vi gick ut på turnén. Vi hade lugna hav och så seglade vi över sjön med en tyst elmotor istället för med hjälp av seglet.

Tecknen på rädsla och osäkerhet glömdes snabbt och vi kände snart "lika" lika säkra som i våra SAAB.

Som det borde fanns naturligtvis också drycker ombord.

Vår ”kapten” och hans tolv år gamla son förklarade landskapet för oss och berättade om den tidigare grusgropens historia och framtid. Det var mycket intressant och absolut underhållande.

Under tiden hade solen fallit märkbart på den västra stranden, så att vi kunde beundra en mycket stor (romantisk) solnedgång över sjön Freude. Efter en god timme förtöjde vi oss tillbaka i hamnen säkert, men naturligtvis hungriga. Vid grillplatsen väntade maten på oss, hur kan det vara annorlunda, Thüringen bratwurst - utan slut.

I Saabian-samtal, med öl (0,0%) och mousserande vin, gick kvällen förbi med en blinkning.
Alla var överens om att det var ett framgångsrikt möte och alla såg fram emot den 06.10 oktober. i år på vår höstresa tillsammans.

Tack till Hans-Jochen för att ha organiserat den andra omgången, mötet på Alpersteder See.

Men som man säger - "Efter mötet - är före mötet"!

Så det var igen den här gången - naturligtvis planerade vi redan vår höstresa samtidigt - den senare, som åtföljdes av några "bakslag" - när det gäller datum, lokaliteter och meteorologi ☹.
Oavsett - i slutet var vår höstresa i år, och så träffades vi den 06.10.2019 oktober XNUMX i Mühlberg - Thuringias äldsta kommun - vid foten av Mühlburg. VI - i detta sammanhang - den oförstörbara "vila" - som inte kunde avskräckas varken av den inte riktigt positiva väderprognosen eller av den kalla vågen ☺

Så smått anlände Saab efter den andra till mötesplatsen, så att vi fortfarande kunde räkna tretton Saabs. Till allas förvåning - i "slutet" var "CV-fraktionen" till och med tydligt högre än ...

Som vanligt var det en första förfriskning, kaffe, te, snacks och hur bra - Mark och Karina "bara av en slump" hade fortfarande två brickor med flaggade muffins i bagaget. Ett stort tack igen för detta !!
Efter återföreningarna och ett kort "tal" till utgången körde Saab-konvojen genom "Drei Gleichen Burgenland" via Arnstadt, mot Ilmenau, förbi / genom idylliska byar och landskap till HEYDA-dammen.

På grund av väderförändringarna hade det lokala stekhuset spontant gett oss sin hotellterrass dagen innan för vår picknick, som faktiskt planerades vid reservoaren.

Visst också något ovanligt för operatörerna - när vi kom med skålar, burkar, pappersplattor och. Okej - vi beställde drycker från dem - lev och låt leva.

Efter denna läckra, varierade och sist men inte minst roliga picknick fortsätter vi genom vår vackra Thuringia till Ilmenau -Langewiesen till showgruvan “Volle Rose”. Här hade vi bokat en gruvtur med det gamla gruvetåget och sedan museumsområdet med Lorenbahn - ungefär en timme.

När gruvetåget kom in i den mycket låga tunneln med gruvetåget, som var på väg snabbt, skulle ingen ha blivit förolämpad om gruvan inte hette “Volle Rose” - utan - “Volle Hose”. Längst fram satt vår Karsten, som var över två meter lång - hans hjälm var förmodligen i ständig kontakt med tvärstängerna i tunneln ☺ Auwa ☺!

Vi hade alla mycket roligt och sedan såg vi dagens ljus igen utan stora stötar på våra huvuden - men en väldigt intressant "turné" och bytte sedan omedelbart till Lorenbahn. Detta kör genom hela gruvområdet med alla dess historiska maskiner och utställningar förbi parkeringsplatsen - väl fylld med svenska bilar!?!? ☺

Härifrån gick vi några kilometer genom den vackra sydvästra Thuringian Forest till Vesser Valley, där vi tillbringade en bra sen eftermiddag med alla typer av Thuringian specialiteter, bra konversationer / planer och de stora deltagarna i det rustika skoghotellet "Stutenhaus" från 1664.

Efter kl. 18.00 började vi vår individuella resa hem ...

En fantastisk dag slutade ...

Dagen JA - men ännu inte vårt SAAB-år - NEJ!

Vår årsredovisning för 2019 ägde rum den sista lördagen den 23.11 november. År 2019. Våra Saab-vänner Peter & Katrin hade spontant bjudit in till tredje ordinariebordet i Schleiz. Dessa två har skapat ett riktigt paradis för sig själva, inklusive en feststuga - i den senare välkomnades vi på ett mycket vänligt och välbekant sätt och bortskämda med kulinariska läckerheter i Thüringer stil.

Platsen runt lägerelden var välbesökt - liksom den mysiga stugan med sin värmande eldstad.

Visst - på grund av den kommande julstressen kunde inte alla våra Saab-vänner vara där - det var ett bra slut på säsongen 2019 av SAAB-vännerna Thuringia.

Därför, än en gång, många tack till alla galna Saab i detta vackra Tyskland - fortsätt med det - med fantastiska idéer och evenemang för 2020.

God jul - lugna helgdagar - och glöm inte !!!!

.... SAAB - mer än en bil… ..

PS: Saab Friends Thuringia planerar för 2020 ☺

Intryck från Wolfgang & Thomas

5 tankar om “Hej Saab vänner eller Saab galna människor (i positiv mening) !!"

 • blank

  Hej Herbert - tack för din känslomässiga
  respons. Jag är också helt säker på att det alltid är människorna som fyller en ”sak” med livet! Desto bättre när det kommer med en så bra produkt. Och naturligtvis helt utan skillnader i ålder / social bakgrund / yrke etc. - bara ett riktigt bra samhälle ...

 • blank

  "SAAB - mer än en bil" ...

  var ett krav för mig som alla andra. En, som jag själv, har utvecklat en del för andra produkter, märken och företag. De är effektiva men mestadels tomma formler, som knappast kan kontrolleras objektivt och inte bör vara.
  Kriterierna för en anspråk är snabbt beskrivna. Ett positivt uttalande i fyra eller tre ord som är svårt att motbevisa och som inte kan ifrågasättas lagligt.

  Hur är det att detta påstående berör mig och att jag anser att det är fullt acceptabelt?

  Naturligtvis kan en SAAB inte flyga eller simma mer än andra bilar, och dess hjul är inte rundare. Ändå finns det kvalitetsfunktioner av teknisk eller estetisk karaktär som kan användas för att differentiera, men de kan göra en SAAB till en bra, men inte heller mer än en bil ...

  Svaret är att det är människorna bakom och i våra SAAB. Det blev klart för mig idag senast och genom detta välsmakande läsarbidrag. Tack för denna vackra insikt som fyller ett krav med innehåll.

 • blank

  Hej Thosten, vi är glada över varje ny aktiv SAAB-vän, skicka bara ditt telefonnummer. till umbis.mb@gmail.com Då kan vi prata i telefon!
  Lg. Thomas

 • blank

  Kära Thüringer, tack så mycket för den här fantastiska SAAB-rapporten. Måste ha varit ett bra, ryckigt humör ... jättebra. Det ger hopp för ett fantasifullt år 2020. Under tiden är det svårt för mig att titta på de många SÄÄBE på bilderna, sorg sprids. Jag har varit utan SAAB i bra 2 år. 20 år av SAAB har varit länge. Eller till och med 50% av min biltid, jag satt i SAAB. Det lämnar spår ...
  Det är därför jag läste bloggen, inklusive årlig donation. Alltid intressanta artiklar och människor bakom dem.
  God jul till alla bloggläsare och bloggtillverkare, alltid en olycksfria resa och stabil hälsa 2020!
  VG från norr ...

 • blank

  Kära Thuringian Saab-vänner, skulle vilja gå med er, hur går vi ihop? God jul och hälsningar till alla Saabinchen, med eller utan jultomten i sig

Kommentarer är stängda.