313.740 kilometer i Saab 9000 CSE 1998

Oöverskådliga körsträckor? Det verkar vara ett särskilt tyskt fenomen. Den perfekta Saab har mindre än 100.000 kilometer på sig, förvaras i en checkbok och naturligtvis i skick som en årlig bil. Visst, det är dessa drömmar! Tyvärr är verkligheten annorlunda och är ganska problematisk med denna inställning.

"The Beautiful" och det transatlantiska (The Beast)
"Det vackra" och det transatlantiska (odjuret)

August Erics Saab 313.740 CSE har redan kört 9000 97 kilometer. Förra byggåret, alltid väl underhållet i en Saab -verkstad. En lyxig CSE - och det är där problemen börjar. Om byggåret är 98 eller 9000, så kräver Saab -gemenskapen minst en årsdag. I våras borde "den vackra", som ägaren August Eric kallar sin XNUMX, säljas. Förutom honom finns det två andra Saab i flottan, inklusive den legendariska transatlanticist, Det föreslagna priset var lämpligt för dess snygga skick, det var nästan ingen efterfrågan.

Uppgifterna lät faktiskt bra. 150 hk, 2: a handen, ingen rost och omsorgsfullt behandlad mot den. Konverterat till aero -säten, bytt för hand. 2 liters mjuk turbo är en trevlig maskin. Alla som kräver mer dynamik kan inse det utan ansträngning. Är 4.500 € för mycket att förhandla om för en 9k utan underhållsstopp? Saab -samhället såg uppenbarligen så. Det fanns bara en allvarligt intresserad part som efter att ha pratat med sin "SAAB-erfaren bilmekanik”Äntligen inställd på grund av den höga körsträckan.

En galen värld! För om ett fordon är robust och kan köras oavsett körsträcka, är det en 9000. Hans ägare tog avslaget sportigt. 9000 CSE stannade kvar, det var med Saab Greenfield passade till den kommande vintern och flyttade tillbaka med August Eric och hans familj. I efterhand är han glad över att ha satt priset på detta sätt. Genom att göra det, skriver han till mig, har han antagligen räddat Saab från ödet som en reservdel eller något liknande. Och det skulle ha varit en riktig skam.

Vi letar efter fler kilometer kungar!

Att hantera högre körsträcka och idén om hållbarhet kommer att vara en av våra prioriteringar för framtiden. Vi måste bli vän med det om vi vill fortsätta köra Saab.

Har du också en Saab med hög körsträcka eller lång innehavstid? Det behöver inte vara den högsta körsträckan i båda fallen, för oss är fordonets ålder och den hållna hållbarheten också viktig. Alla ägare av kilometer kungarDe som vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

9 tankar om “313.740 kilometer i Saab 9000 CSE 1998"

 • blank

  Jag tycker att det är synd att det knappast finns en marknad för Saab 9000, och att hitta en välskött, oavsett hur många kilometer den har, är nästan omöjlig

  • blank

   Ja, marknaden utvecklas konstigt. Och när ett bra fordon dyker upp handlas det vanligtvis i fläktbasen och annonseras inte alls. Vi hade några exempel på 2019.

 • blank

  obegripligt

  Jag känner på samma sätt som Lizi. Känner bara entusiastiska ägare till 9000 och tråkiga alumner. Den första designen visar sin ålder till viss del, men CS och CSE från 1992 har sett mer modern ut i några år nu.

  Den senaste galningen i branschen: Nu ny! Bakrutor i SAAB-vinkel för coupéer, SUV-coupéer, sedaner och elbilar ...

  Det är svårt att tro att den första 9000 med den yngre fronten kommer att vara på väg om cirka två år som en klassisk bil med en H-skylt. De ser jävla moderna ut. Det är också svårt att tro att efterfrågan och priserna bör vara så låga. Jag tror att yngre 9000ers är det perfekta läkemedlet för inträde i Saab-världen.

  PS

  För övrigt har jag en broschyr till 9000 med 95 sidor från MY 1992. Det roliga och anmärkningsvärda med den här är att den innehåller mestadels gamla foton och teckningar. CD -skivan gick "konservativt" in i detta modellår ändå, men nya CS annonseras också nästan uteslutande med bilder av sin föregångare, vilket är lite förvirrande.
  Du måste rulla fram och tillbaka mycket och använda de sällsynta bilderna på det nya för att (re) säkerställa hur det ser ut. Broschyrens rubrik är ”SAAB 9000 - Form och funktion”. En form av förvirring på 95 sidor. Det är inte riktigt funktionellt ...

  Men bedårande knäppa. Om du anstränger dig för att läsa denna broschyr blir det tydligt att SAAB var så stolt över sin 9000 att de inte ville överskatta den nya exteriören på CS eller devalvera föregångaren. Speciellt eftersom CD: n skickades tillbaka till början med ett gammalt nos ...

  Skruplarna och dilemmaet med hur man hanterar det hoppar på dig på varje enskild sida. Vem har fortfarande (synliga och trovärdiga) skrupler i denna bransch idag? Fascinerande ...

  För övrigt är inte prospektet till salu. Också den från 1995. För 9000 har jag bara de två. Och jag hoppas fortfarande på dagen då tillräckligt med spelpengar och ett rättvist erbjudande (som August Erics) möts. För mig blir det dagen för återförening med en gammal och god vän som jag har saknat alltför länge ...

 • blank

  Hej kära SAAB-vänner,

  Jag kör också en 9000 CD Turbo från 1993 / 94 som LPT.

  Om jag skulle tänka på ett försäljningspris för mitt skulle det vara cirka 4000, - €. Har nästan komplett utrustning endast utan elektriskt justerbara säten. 168.000 XNUMX km på klockan.

  De människor som kör 9k idag uppskattar Saab. SAAB-nykomlingar tenderar förmodligen inte att 9000.

  Så jag vet att min kommer att fortsätta. Tja, mer på sommaren.

  Jag önskar alla i gruppen en trolly, saab jul. god Jul

  Bernd

 • blank

  Hej Herbert
  Tack,
  cabrioleten har varit min 1978: e Saab sedan 23. Med min 9000 Aero, som jag köpte som en av de sista 1987, körde jag mer än 490000 km utan några reparationer, förutom kopplingen. Med mina 900 16 S hade jag också 420.000 360.000 km. Hade en Monte som jag hade kört nästan 9 5 km u. fortsätt med Saab. Nu vill jag få en NG XNUMX-XNUMX Aero. Jag tror att om du tar hand om motorerna kommer de att vara ... nästan ... för alltid
  Hälsningar
  Michael

 • blank

  Tja ... de finns fortfarande. Hittade en 96 9k för ett år sedan. Med 150 hk och 87.000 900 km på dygnet. Hela checkhäftet saknas. Den fläktades med en fläkt, men bilens övergripande skick talar för sig själv. Jag kan inte förstå varför "scenen" ägnar så lite uppmärksamhet åt den här bilen. Å andra sidan sparar det oss 1-9-hype, som ibland går ur spel. Varje XNUMX XNUMX ägare vet vad han har. Och ibland tar det mig om okunniga.

  Önskar alla en kontemplativ 3.Advent.

  Lizi

 • blank

  @ Michael,

  Bilder och information om hållbarhet (at) saabblog.net. Det finns en länk i sista stycket ovan.
  Grattis till att ha så mycket problem med att njuta av Saabrio. Jag är nyfiken på hur Tom kungligt presenterar oss din aero.

 • blank

  Här kommer en annan KM-kung. Min 9-3 Cabrio Aero från 2005 har nu kört 486 120 km. Motor utan problem. Kontrollenheten för injektionssystemet var bara defekt för 6 månader sedan. Min Saab-återförsäljare, Herz från Trier, installerade detta. Nu springer han som vanligt. Kommer att ha knäckt 2020 500000 km fram till sommaren XNUMX
  Jag skickar gärna några bilder, inklusive hastighetsmätaren, om jag vet hur man gör det.

  • blank

   Bilder och en kort beskrivning av fordonet är alltid välkomna. här allt beskrivs.

Kommentarer är stängda.