313.740 kilometer i Saab 9000 CSE 1998

Oöverskådliga körsträckor? Det verkar vara ett särskilt tyskt fenomen. Den perfekta Saab har mindre än 100.000 kilometer på sig, förvaras i en checkbok och naturligtvis i skick som en årlig bil. Visst, det är dessa drömmar! Tyvärr är verkligheten annorlunda och är ganska problematisk med denna inställning.

"Det vackra" och det transatlantiska (odjuret)
"Det vackra" och det transatlantiska (odjuret)

Augusti Eric's Saab 313.740 CSE har redan täckt 9000 97 kilometer. Förra året med konstruktion, alltid väl underhållen i en Saab-verkstad. En lyxig CSE - och det är där problemen börjar. Om byggåret är 98 eller 9000 kommer Saab-samfundet att be om ett jubileum som ett minimum. I vår bör "den stiliga", som ägaren August Eric kallar sina XNUMX, säljas. Bredvid honom finns det två andra Saab i flottan, inklusive den legendariska transatlanticist, Det föreslagna priset var lämpligt för dess snygga skick, det var nästan ingen efterfrågan.

Uppgifterna låter faktiskt bra. 150 hk, 2: a handen, ingen rost och behandlas med stor ansträngning. Konverteras till flygplatser, växlade manuellt. Den 2 liters mjuka turboen är en trevlig maskin. Om du vill ha mer dynamik kan du implementera den utan ansträngning. Är 4.500 € för mycket för att förhandla om en 9k utan orderstock? Saab-samhället såg det uppenbarligen så. Det fanns bara en allvarlig möjlighet som efter att ha pratat med sin "SAAB-erfaren bilmekanik”Avslutades slutligen på grund av den höga körsträckan.

En galen värld! För om ett fordon är robust och kan köras oavsett körsträcka, är det en 9000. Hans ägare tog avslaget sportigt. 9000 CSE stannade kvar, det var med Saab Greenfield passade till den kommande vintern och flyttade tillbaka med August Eric och hans familj. I efterhand är han glad över att ha satt priset på detta sätt. Genom att göra det, skriver han till mig, har han antagligen räddat Saab från ödet som en reservdel eller något liknande. Och det skulle ha varit en riktig skam.

Vi letar efter fler kilometer kungar!

Att hantera högre körsträcka och idén om hållbarhet kommer att vara en av våra prioriteringar för framtiden. Vi måste bli vän med det om vi vill fortsätta köra Saab.

Har du också en Saab med hög körsträcka eller lång innehavstid? Det behöver inte vara den högsta körsträckan i båda fallen, för oss är fordonets ålder och den hållna hållbarheten också viktig. Alla ägare av kilometer kungarDe som vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

9 tankar också "313.740 kilometer i Saab 9000 CSE 1998"

 • Här kommer ytterligare en KM-kung. Min 9-3 Cabrio Aero från Bj 2005 har nu kört 486 120 km. Motor utan problem. Kontrollenheten för injektionssystemet var bara defekt för 6 månader sedan. Min Saab-återförsäljare, Fa. Herz från Trier, installerade detta. Nu springer han som vanligt. På sommaren 2020 kommer jag att ha täckt 500000 km
  Jag skickar gärna några bilder, inklusive hastighetsmätaren, om jag vet hur man gör det.

  Svara
  • Bilder och en kort beskrivning av fordonet är alltid välkomna. här allt beskrivs.

   Svara
 • @ Michael,

  Bilder och information om hållbarhet (at) saabblog.net. Det finns en länk i sista stycket ovan.
  Grattis till att ha så mycket problem med att njuta av Saabrio. Jag är nyfiken på hur Tom kungligt presenterar oss din aero.

  Svara
 • Tja ... det finns fortfarande. Hittade en 96er 9k för ett år sedan. Med 150PS och 87.000 km på kilometern. Den fullständiga checkboken saknas. Det blev mothballed på en fläkt, men bilens allmänna skick talar för sig själv. Det är förståeligt för mig varför "scenen" ägnar så lite uppmärksamhet åt denna bil. Å andra sidan räddar det oss 900-1-hype, som ibland går ur handen. Varje 9k ägare vet vad han har. Och ibland tar det mig den okunniga.

  Önskar alla en kontemplativ 3.Advent.

  Lizi

  Svara
 • Hej Herbert
  Tack,
  Cabrioleten har varit min 1978 sedan 23. Saab. Med min 9000 Aero, som jag var en av de sista som köpte 1987, körde jag också mer än 490000 km utan reparationer, med undantag för kopplingen. Med min 900 16 S hade jag också 420.000 km. Hade en Monte som jag nästan hade kört på 360.000 km u. fortsätt med Saab. Nu vill jag få en NG 9-5 Aero. Jag tror att om du tar hand om motorerna så kommer de att pågå ... nästan ... för evigt
  Hälsningar
  Michael

  Svara
 • Hej kära SAAB-vänner,

  Jag kör också en 9000 CD Turbo från 1993 / 94 som LPT.

  Om jag skulle tänka på ett försäljningspris för mitt skulle det vara cirka 4000, - €. Har nästan komplett utrustning endast utan elektriskt justerbara säten. 168.000km på klockan.

  De människor som kör 9k idag uppskattar Saab. SAAB-nykomlingar tenderar förmodligen inte att 9000.

  Så jag vet att min kommer att fortsätta. Tja, mer på sommaren.

  Jag önskar alla i gruppen en trolly, saab jul. Gud Jul

  Bernd

  Svara
 • obegripligt

  Jag känner på samma sätt som Lizi. Känner bara entusiastiska ägare till 9000 och tråkiga alumner. Den första designen visar sin ålder till viss del, men CS och CSE från 1992 har sett mer modern ut i några år nu.

  Branschens senaste vurm: ny! Bakre fönster i SAAB-vinkeln för kuponger, SUV-kuponger, limousiner och EVs ...

  Det är svårt att tro att den första 9000 med den yngre fronten kommer att vara på väg om cirka två år som en klassisk bil med en H-skylt. De ser jävla moderna ut. Det är också svårt att tro att efterfrågan och priserna bör vara så låga. Jag tror att yngre 9000ers är det perfekta läkemedlet för inträde i Saab-världen.

  PS

  Förresten, jag har en broschyr om 9000 med 95 sidor från MY 1992. Roligt och anmärkningsvärt med detta är att den mestadels innehåller gamla foton och teckningar. CD-skivan var fortfarande "konservativ" under detta modellår, men den nya CS-en annonseras nästan uteslutande med bilder av sin föregångare, vilket är lite förvirrande.
  Du måste vända fram och tillbaka mycket och göra permanenta (åter) insikter i hur det ser ut baserat på de sällsynta bilderna från det nya. Broschyren heter "SAAB 9000 - Form och funktion". En 95-sidars förvirring om form. Det är inte riktigt funktionellt ...

  Men bedårande knäppa. Om du tar problem med att engagera dig i den här broschyren, blir det tydligt att SAAB var så stolt över sin 9000 att den inte ville överskatta den nya utsidan av CS och inte ville devalvera sin föregångare. Särskilt eftersom CD-skivan skickades till start igen med en gammal trosbens ...

  Skruplarna och dilemmaet hur man hanterar det hoppar på dig på varje sida. Vem har fortfarande (synliga och trovärdiga) skruplar i denna bransch idag? Fascinerande ...

  För övrigt är prospektet inte till salu. Också från 1995. Jag har bara de två för 9000. Och jag hoppas fortfarande på dagen när tillräckligt med lekpengar och ett rättvist erbjudande (som August Eric) samlas. För mig kommer detta att bli återföreningsdagen med en gammal och god bekant som jag har saknat alltför länge ...

  Svara
 • Jag tycker att det är synd att det knappast finns en marknad för Saab 9000, och att hitta en välskött, oavsett hur många kilometer den har, är nästan omöjlig

  Svara
  • Ja, marknaden utvecklas konstigt. Och när ett bra fordon dyker upp handlas det vanligtvis i fläktbasen och annonseras inte alls. Vi hade några exempel på 2019.

   Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.