Saab 9-2x Aero den svenska samurai

Du kan förstöra en artikel redan från början! Något liknande: Vad har Saab 9-2x Aero att göra med svenskarna? Inte mycket, bortsett från några mindre detaljer. Men den här inställningen skulle vara dum, eftersom du skulle ge mycket roligt. Så: fördomar svepte åt sidan och kom in i den svenska samurai!

Fyrhjulsdrift. Och fortfarande ingen ingång till säkerhetsområdet.
Fyrhjulsdrift. Och fortfarande ingen ingång till säkerhetsområdet.

Om du vill köra en Saab 9-2x Aero, måste du söka intensivt. Min resa är ganska lång, mer än 600 kilometer. Men det roliga är värt det! Vädret känns inte bra den här dagen Kiel, Oftast regnar det, mellan molnen bryts bara en kort stund. Jag använder en av dessa molngap för att bli vän med 9-2x.

Officiellt såldes Saab bara i Nordamerika, det kan finnas en handfull exemplar i Europa. Det är synd, för denna policy har berövat oss mycket roligt. Saab är naturligtvis en Subaru så att vi äntligen har behandlat detta ämne. Den är baserad på Impreza och visar det ganska öppet. Fronten var trimmad till Saab, emblemen också, inget mer avslöjas för ögat. Okej, förmodligen har ljudisoleringen förbättrats över Impreza, säger åtminstone Subaru. Men det handlar om det.

Interiören är 100% japansk. 90-talet bor här, Nippon säger hej från varje spricka, vilket inte behöver vara dåligt. Platser och dörrpaneler motsvarar inte serien, de modifierades av Markus Lafrentz enligt hans smak, eftersom deras restaurering ändå skulle bero. Markus använder den lilla samurai som en vardagsbil. Och innan jag kan fråga mig själv varför förstår jag orsaken.

Boxaren börjar med det typiska ljudet, avgassystemet målar en otydlig vacker symfoni i Kiel morgonluften. Okej, okej. Först: Det låter väldigt mycket som gamla Porsche. För det andra låter det bra. För det tredje, det fixar mig. Saaben skjuter ut från gården, boxaren lindar sitt ljud genom mina öron, stadens motorväg vinkar. Accelerera, gänga korridorerna genom landskapet. En tydlig turbo-fördröjning, men då flyttar Aero desto mer bestämt framåt. Gesamtkunstwerk of sound och Turbo Boxer är roligt och inbjuder dig att spela. Det är bättre att inte tänka på bränsleförbrukning: fyrhjulsdrift och Turbo Boxer är inte den bästa kombinationen för att spara resurser.

Saab 9-2x byggdes av 2004 fram till år 2006. Då var det över, efterfrågan på den svenska samurai var för hanterbar. Min här är modellåret 2005 och har därför bara 2-liter-boxaren under huven. Ett år senare ökades motorkapaciteten med en rejäl 1 / 2 liter, prestandan ökade från 227 till 230 PS. Mer förskjutning i detta fall är därför högre vridmoment med färre varv. Trevligt, om du har det, men jag är nöjd med ännu mindre motor.

Med den symmetriska fyrhjulsdrift, som jag är Bilster berg har lärt mig att uppskatta, kan du enkelt visa den japanska baksidan på små, nordtyske motorvägar starkare fordon. Idag räcker emellertid stadens motorväg för att lära känna varandra och för att bli beroende. 9-2x Aero är en kompakt rolig enhet från gamla skolan. Högt, hårt, praktiskt. Och väldigt direkt! Styrningen han har lånat från WRX STI, vilket förbättrar gokartkänslan. Han är inte obekväm, tack vare de utmärkta sportsitserna. En verkligt individuell bil med en enastående väghållning och genialt ljudbild. Och ett alternativ för alla som tycker att en klassisk Porsche 911 är för vanlig och som letar efter något speciellt.

Varför var inte denna bil för Europa? Är det för japanska, för mycket Subaru och för lite Saab? För att vara ärlig har den svenska samurai ingenting med Saab att göra utom för någon optisk retuschering. Det är en ren produkt från marknadsavdelningen, som för en gångs gång gjorde ett trevligt jobb. Även om han var en flopp från siffrorna, eftersom han är oändligt kul. Och som lite godis håller sig Saab-logotypen fast vid det, vilket gör mötet med honom ännu roligare. För som jag ser det annorlunda, du kan förstöra allt kul från början.

14 tankar om “Saab 9-2x Aero den svenska samurai"

 • blank

  Trots eller på grund av tillsatser?

  Det är synd att det inte finns någon tillförlitlig information om grejerna. När ämnet kom upp här skrevs all information på tillverkarens / distributörens webbplats i form av påståenden i rummet. Helt utan kvitton ...

  Detta har hindrat mig från en beställning. Jag förblir öppen för botemedel, men jag vill bli övertygad av vetenskapliga metoder och effektivitet.

  Annars vet jag inte om en bil kommer att köra pålitligt under lång tid trots eller på grund av ett tillägg ...

 • @ Ebasli

  Jag tror att jag också var en av "fallarna" då när det kom till frågan om läsarnas erfarenhet av Triboron.
  Jag har använt Triboron i flera år på alla mina SAAB, från 901 S Cabrio (1992-modell) till 9000 2,0t CES (1998-modell), 93 2,0T SC (2005-modell) till 95NG (“Transatlantic”) , alltså faktiskt en "färgstark blandning" av motorer. Jag är inte "performance exhauster" nu, men jag kan säga att alla fordon går smidigt, deltog spontant i en resa på 1 × 2 mil till en utbildning för 280 år sedan och utan större krångel när Mercedesen var min Praxispartners var inte omedelbart tillgängliga: 901 Cabrio med 4 vuxna och bagage, 9000 med 5 vuxna och bagage på onsdagar snabbt i Detmold - Bad Orb resan och tillbaka efter 2 dagar, varje gång en bra 3 timmars körtid utan paus.
  Jag har intrycket att motorerna, annars mestadels kortdistans, tack vare Triboron bara bättre körning. Efter att ha köpt 9000 för 5 år sedan, var jag först tvungen att göra en motoroljebyte med Triboronzusatz, efter att jag tidigare hade gått igenom en Triboron-motorrensare. Fordonet tackar mig till denna dag med en silkeslen jämn körning och bra prestanda. Det är synd att jag måste dela med det.

  Jag håller fast vid det, löst baserat på Udo Lindenberg: "Oavsett vad de andra babblar så gör jag min grej..."

  LG från Detmold

  A. E.Hübner

  4
  1
 • blank

  Men ärligt talat, skulle vi inte ha sniffat på 9-2 då? Så hur är det med 9-7? Om fel, åtminstone för 9-2 som du kan läsa nu :-)

 • blank

  Hmm. Boxaren är kul! Synd att SAAB aldrig kom med en kompakt startmodell på själva marknaden. En oanvänd möjlighet att inspirera unga kunder.

 • blank

  @ Ebasil, Tom & alla,

  Jag skulle också vara mycket intresserad av ämnet. Om bara för att jag har använt konventionella blyersättningar för min gamla Göteborg ...

  Men det behöver inte stanna så och jag skulle också överväga tillägget för blyfri och yngre Saab, om dess fördel skulle öppnas för mig skulle det verifieras ...

 • blank

  Hej Tom, tack för det snabba svaret!

  Kanske har någon annan upplevelser - naturligtvis rent subjektivt? Eller är det verkligen ett mirakelkur som bara hjälper tillverkaren? 🙁

 • blank

  Menas "mirakelkuren" triboron? Något sådant här ger mig alltid ett tveksamt intryck. Eftersom det var något om detta för länge sedan (jag hittade det bara i arkivet, jag kände inte till bloggen då) skulle jag vara intresserad av att veta vad experterna här, som till exempel Tom, tycker om det just nu. I grund och botten gör ett sådant "insidertips" mig absolut skeptisk. I saab-bilar-tråden diskuterades/påstods det:

  >> - Det annonseras med konsumtionsbesparingar som är orealistiska ur teknisk synvinkel.
  - Det finns inga tillförlitliga mätningar som skulle bevisa löften i samband med verklig användning av förbränningsmotorer. Liknande produkter som faktiskt genomgick robusta tester uppnådde cirka 1-1,5% - och det är inte alls dåligt! - Men det står inte i proportion till kostnaderna för tillägget -> definitivt bortkastade pengar.
  - Om det var ett mirakel, skulle de stora OEM-tillverkarna eller mineraloljebolagen ha köpt sig för länge sedan, som VW och Shell på Synfuel / Sunfuel då.
  - Då kom Saabbloggen på att marknadsföra produkten och testade den själv -> Du har aldrig läst någonting om den igen.
  - Flera användare rapporterade positiva effekter på löpebeteendet när de använde 2-takten. För denna nischapplikation kan saker fungera bra, skulle jag vilja tro. Det kan också vara ett lämpligt alternativ som blyersättning.
  - Moderna motorer är utrustade på ett sådant sätt att de inte behöver dessa tillsatser / de är ändå inte till nytta

  Min oro handlar inte så mycket om bränslebesparingarna, utan om något som kan bidra till att ta hand om motorens livslängd och livslängd. Jag menar, några av de annonser som säljs här på Saabs framhöll också positivt att Triboron alltid lades till motorvården. Finns det något till det ??

  3
  1
  • blank

   Åh ja, Triboron-testet. En mycket mörk timme för bloggen. En är ensam på grund av tillkännagivandet att vilja testa massivt attackerade oss. Vi enades om att stämningen inte var ett objektivt test möjligt och har stoppat det. Mer är inte att säga.

 • blank

  Jag tycker att bilen har något, även om det inte är en riktig Saab för många! Jag kan förstå det. Jag har också kört SAAB i 54 år! Men även Subaru sedan 18 år, för närvarande en 2010 års modell WRX STI med 425 hk och en BRZ. Till skillnad från Saab går Subaru nästan aldrig sönder, även om de skjuter delarna, vilket jag har gjort i flera år. Jag använder STI regelbundet för 1/4 mils lopp. Båda Subarus är smidiga, BRZ är mer av ett driftfordon och lågt vridmoment med den befintliga effekten per liter. STI är suggan, utrustad med semi, han går som en gris även i regnet. Oändlig dragkraft. En känd Saab-förare från Hamburg, som säljer tillsatser, kommer också att bekräfta detta i bloggen. Alla vet vem jag menar. Annars skulle 9-2:an klara mycket mer än 230 hk, hade jag en sådan 9-2 skulle jag genast ge den min STI-motor. Eftersom man aldrig kan få nog med prestanda tror jag också att Saab och Subaru är för älskare!

  11
  2
 • blank

  Låter väldigt gott ...

  Jag ser också den optiska närheten till de svenska Saaberna för dessa årgångar tillräckligt bevarade. Den största nackdelen med denna familjtillväxt är dess sällsynthet.

  Den största bristen med den (förutnämnda) artikeln är att jag har läst den nu. Det var trevligt, men naturligtvis är förväntan över ...

  Mitt problem. Tack för intryck! ! !

  • blank

   Efter inlägget är alltid före inlägget. Nästa granskning för januari pågår redan. Här är teasern: sällsynta, nya, några kilometer.

 • blank

  Synd att det inte har blivit mer. Saab och Subaru kunde säkert ha tagit något gemensamt på scenen. Är spaken för farthållaren faktiskt serie? Normalt har Subarus ja kontrollknapparna för farthållaren direkt på ratten?

  • blank

   Är så serier i 9-2x!

Kommentarer är stängda.