Saab 9-2x Aero den svenska samurai

Du kan förstöra en artikel redan från början! Något liknande: Vad har Saab 9-2x Aero att göra med svenskarna? Inte mycket, bortsett från några mindre detaljer. Men den här inställningen skulle vara dum, eftersom du skulle ge mycket roligt. Så: fördomar svepte åt sidan och kom in i den svenska samurai!

Fyrhjulsdrift. Och fortfarande ingen ingång till säkerhetsområdet.
Fyrhjulsdrift. Och fortfarande ingen ingång till säkerhetsområdet.

Om du vill köra en Saab 9-2x Aero, måste du söka intensivt. Min resa är ganska lång, mer än 600 kilometer. Men det roliga är värt det! Vädret känns inte bra den här dagen Kiel, Oftast regnar det, mellan molnen bryts bara en kort stund. Jag använder en av dessa molngap för att bli vän med 9-2x.

Officiellt såldes Saab endast i Nordamerika, i Europa kan det finnas en handfull kopior. Synd du måste säga, eftersom denna policy har gett oss mycket roligt. Saab, naturligtvis, så vi har behandlat det här ämnet äntligen, en Subaru. Han är baserad på Impreza och visar det ganska öppet. Fronten trimmades på Saab, emblemen också, ögat upptäcker inte mer. Okej, enligt uppgift har brusreduceringen förbättrats jämfört med Impreza, säger åtminstone Subaru. Men det är det.

Interiören är 100% japansk. 90ers fortsätter att leva här, Nippon hälsar från varje spricka, vilket inte får vara dåligt. Sittplatser och dörrpaneler överensstämmer inte med serien, de modifierades av Markus Lafrentz efter hans smak, eftersom deras återställning ändå berodde. Markus använder den lilla samurai som en vardaglig bil. Och innan jag kan ställa mig själv frågan, varför har jag redan förstått orsaken.

Boxaren börjar med det typiska ljudet, avgassystemet målar en otydlig vacker symfoni i Kiel morgonluften. Okej, okej. Först: Det låter väldigt mycket som gamla Porsche. För det andra låter det bra. För det tredje, det fixar mig. Saaben skjuter ut från gården, boxaren lindar sitt ljud genom mina öron, stadens motorväg vinkar. Accelerera, gänga korridorerna genom landskapet. En tydlig turbo-fördröjning, men då flyttar Aero desto mer bestämt framåt. Gesamtkunstwerk of sound och Turbo Boxer är roligt och inbjuder dig att spela. Det är bättre att inte tänka på bränsleförbrukning: fyrhjulsdrift och Turbo Boxer är inte den bästa kombinationen för att spara resurser.

Saab 9-2x byggdes av 2004 fram till år 2006. Då var det över, efterfrågan på den svenska samurai var för hanterbar. Min här är modellåret 2005 och har därför bara 2-liter-boxaren under huven. Ett år senare ökades motorkapaciteten med en rejäl 1 / 2 liter, prestandan ökade från 227 till 230 PS. Mer förskjutning i detta fall är därför högre vridmoment med färre varv. Trevligt, om du har det, men jag är nöjd med ännu mindre motor.

Med den symmetriska fyrhjulsdrift, som jag är Bilster berg har lärt mig att uppskatta, kan du enkelt visa den japanska baksidan på små, nordtyske motorvägar starkare fordon. Idag räcker emellertid stadens motorväg för att lära känna varandra och för att bli beroende. 9-2x Aero är en kompakt rolig enhet från gamla skolan. Högt, hårt, praktiskt. Och väldigt direkt! Styrningen han har lånat från WRX STI, vilket förbättrar gokartkänslan. Han är inte obekväm, tack vare de utmärkta sportsitserna. En verkligt individuell bil med en enastående väghållning och genialt ljudbild. Och ett alternativ för alla som tycker att en klassisk Porsche 911 är för vanlig och som letar efter något speciellt.

Varför var inte denna bil för Europa? Är det för japanska, för mycket Subaru och för lite Saab? För att vara ärlig har den svenska samurai ingenting med Saab att göra utom för någon optisk retuschering. Det är en ren produkt från marknadsavdelningen, som för en gångs gång gjorde ett trevligt jobb. Även om han var en flopp från siffrorna, eftersom han är oändligt kul. Och som lite godis håller sig Saab-logotypen fast vid det, vilket gör mötet med honom ännu roligare. För som jag ser det annorlunda, du kan förstöra allt kul från början.

14 tankar om "Saab 9-2x Aero den svenska samurai"

 • Trots eller på grund av tillsatser?

  Det är synd att det inte finns någon tillförlitlig information om saker och ting. När ämnet kom upp här, var all information skriven på tillverkarens webbplats i stil med uttalanden i rummet. Helt utan slip ...

  Detta har hindrat mig från en beställning. Jag förblir öppen för botemedel, men jag vill bli övertygad av vetenskapliga metoder och effektivitet.

  Annars vet jag inte om en bil trots eller på grund av en lång och pålitlig körning ...

 • @ Ebasli

  Jag tror att jag var en av de "fallerna" vid den tidpunkten när det gällde att fråga läsarna om deras upplevelse med Triboron.
  Jag har använt Triboron i flera år med alla mina SAAB, från 901 S Cabrio (Bj.1992) över 9000 2,0t CES (Bj.1998), 93 2,0T SC (Bj.2005) till 95NG (“Transatlantic”) , faktiskt en "färgglad blandning" av motorer. Jag är inte "prestationsförbättraren" nu, men jag kan säga att alla fordon har en jämn körning, för 1 år sedan spontant utan klagomål och utan mycket fjäderläsning gick de bara genom en 2 × 280 km utbildning som Mercedes-gruvan Från och med nu var praktikpartnern inte direkt tillgänglig: 901 cabriolet med 4 vuxna och bagage, 9000 med 5 vuxna och bagage snabbt på onsdagar i Detmold - Bad Orb resor och efter 2 dagar tillbaka, var och en bra 3 timmars körtid utan paus.
  Jag har intrycket att motorerna, annars mestadels kortdistans, tack vare Triboron bara bättre körning. Efter att ha köpt 9000 för 5 år sedan, var jag först tvungen att göra en motoroljebyte med Triboronzusatz, efter att jag tidigare hade gått igenom en Triboron-motorrensare. Fordonet tackar mig till denna dag med en silkeslen jämn körning och bra prestanda. Det är synd att jag måste dela med det.

  Jag håller mig till det, fritt enligt Udo Lindenberg: "Oavsett vad de andra pratar om, så gör jag min sak ..."

  LG från Detmold

  A. E.Hübner

  4
  1
 • Men ärligt talat, skulle vi inte ha sniffat på 9-2 då? Så hur är det med 9-7? Om fel, åtminstone för 9-2 som du kan läsa nu :-)

 • Hmm. Boxaren är kul! Synd att SAAB aldrig kom med en kompakt startmodell på själva marknaden. En oanvänd möjlighet att inspirera unga kunder.

 • @ Ebasil, Tom & alla,

  ämnet skulle också intressera mig bränna. Ensam, eftersom jag hittills använder konventionell bly ersättning för min gamla Göteborg ...

  Men det behöver inte vara så och även för blyfri och yngre Saab, skulle jag överväga tillägget, om det är användbart för mig, skulle han verifieras ...

 • Hej Tom, tack för det snabba svaret!

  Kanske har någon annan upplevelser - av rent subjektiv natur, naturligtvis? Eller är det verkligen ett mirakelkur som bara hjälper tillverkaren? 🙁

 • Åh ja, Triboron-testet. En mycket mörk timme för bloggen. En är ensam på grund av tillkännagivandet att vilja testa massivt attackerade oss. Vi enades om att stämningen inte var ett objektivt test möjligt och har stoppat det. Mer är inte att säga.

 • Menas "mirakelkuret" Triboron? Det gör alltid ett tvivelaktigt intryck på mig. Eftersom det fanns något med detta för länge sedan (jag hittade den bara i arkivet, jag kände inte till bloggen då), skulle jag vara intresserad av att veta vad experterna här, som Tom, för närvarande tycker om det. I grund och botten gör ett sådant "insidertips" mig helt skeptisk. Saab-bilarna diskuterade / hävdade:

  >> - Det annonserar orealistiska konsumtionsbesparingar ur teknisk synvinkel.
  - Det finns inga tillförlitliga mätningar, vilket skulle bevisa löften relaterade till den verkliga förbränningsmotoranvändningen. Liknande produkter, som faktiskt har gjort upp tillförlitliga tester, åstadkom 1-1,5% - och det är inte illa alls! - det är då i proportion till kostnaden för tillägget -> definitivt sparkade ut pengar.
  - Om det skulle vara ett universalmedel skulle de stora OEM-tillverkarna eller oljebolagen ha shoppat för länge sedan, precis som VW och Shell på Synfuel / Sunfuel gjorde.
  - Saabblog rörde trumman efter produkten och testade den själv -> Du har aldrig läst något om den igen.
  - Flera användare rapporterade positiva effekter på körbeteende när de användes i 2-Takter. För denna nischapplikation kan sakerna fungera bra, jag skulle vilja tro det. Som blyersättare kan det också vara ett lämpligt alternativ.
  - Moderna motorer är utrustade så att de inte behöver dessa tillsatser / ta med dem ändå. <<

  Min oro handlar inte så mycket om bränslebesparingarna, utan om något som kan bidra till att ta hand om motorens livslängd och livslängd. Jag menar, några av de annonser som säljs här på Saabs framhöll också positivt att Triboron alltid lades till motorvården. Finns det något till det ??

  3
  1
 • Efter inlägget är alltid före inlägget. Nästa granskning för januari pågår redan. Här är teasern: sällsynta, nya, några kilometer.

 • Jag tror att bilen har något, även om det inte är en riktig Saab för många! Jag kan förstå det. Jag har också kört SAAB i 54 år! Men också Subaru i 18 år, för närvarande en 2010 WRX STI-modell med 425 hk och en GT. Till skillnad från Saab bryts Subaru nästan aldrig, även om de skjuter på delarna, som jag har övat i flera år. Jag använder STI regelbundet i 1/4 milsloppet. Båda Subarus är smidiga, BRZ är mer av ett fordon och är svagt i vridmoment med den befintliga litereffekten. STI är soen, utrustad med halva, han går som en gris även i regnet. Oändlig dragkraft. En välkänd Saab-förare från Hamburg, bloggen kommer också att bekräfta detta, som säljer tillsatser. Alla vet vem jag menar. Annars skulle 9-2 kunna använda mycket mer än 230 hk. Om jag hade en 9-2 skulle jag omedelbart sakna min STI-motor. Eftersom du aldrig kan ha tillräckligt med prestanda, tror jag också att Saab och Subaru är för älskare!

  11
  2
 • Är så serier i 9-2x!

 • Låter väldigt gott ...

  Jag ser också den optiska närheten till de svenska Saaberna för dessa årgångar tillräckligt bevarade. Den största nackdelen med denna familjtillväxt är dess sällsynthet.

  Den största nackdelen med den (tidigare annonserade) artikeln är att jag har läst den nu. Det var trevligt, men naturligtvis är det över med förväntan ...

  Mitt problem. Tack för intryck! ! !

 • Synd att det inte har blivit mer. Saab och Subaru kunde säkert ha tagit något gemensamt på scenen. Är spaken för farthållaren faktiskt serie? Normalt har Subarus ja kontrollknapparna för farthållaren direkt på ratten?

Kommentarer är stängda.