Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare!

För några veckor sedan träffade jag en god vän. Han arbetar inom mediesektorn, han ser bloggen kritiskt. Slösad tid, säger han. Ett företag du inte kan vinna med. Han frågade: Vill du inte äntligen skriva för ett riktigt varumärke? Han skulle ha idéer och kontakter, jag måste bara hålla med.

Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare bör du göra något!
Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare bör du göra något!

Vi har genomfört dessa diskussioner i flera år. De berättar alltid något om Saab, livsmedel och sentimentalitet. Han skakar på huvudet, ämnet ändras och motbjudar mig internt. Han har inte fel, kanske är jag ett hopplöst fall, en romantiker som ser efter gamla dagar.

En gång om året kommer detta obehagliga ämne upp på bordet, vilket inte är så populärt att prata om. Pengar! Ja, bloggen behöver den år efter år. Han bränner det sedan i licens- och serverkostnader, i projekt för att digitalisera alla fordons kulturella tillgångar. Bloggen betalar till och med min bränsleräkning om jag tar några dagar ledigt och går på turné för läsarna och samlar nya ämnen. Och förresten, jag drömmer naturligtvis alltid om en budget som möjliggör återställning och inte förstör budgeten direkt, som med "Paul" -projektet. I slutet av året borde det naturligtvis finnas några euro kvar som kan doneras till en god sak.

Det här är de romantiska drömmar som kolliderar med verkligheten. I den verkliga världen lever bloggen från några euro per månad, varje idé måste vara väl genomtänkt och beräknad. Och i princip blir det smalare varje år medan ansträngningarna fortsätter att öka. Ja, vad klagar han på, kommer läsarna att undra? Han är skyldig, ingen tvingar honom att göra det. Och de har helt rätt!

Blog donation 2020

Det fanns många år sedan idén om en summa av 60,00 € per år, säger 5 € per månad, som varje läsare kunde bidra med. Det skulle vara det perfekta bidraget som skulle möjliggöra handlingsfrihet och återställande. Att det inte kommer att komma till det är helt klart. Endast en bråkdel av läsarna är villiga att betala, i vilket fall Saab-världen inte skiljer sig från resten av sociala medier. Det faktum att jag fortfarande och samlar in pengar igen visar att jag fortfarande är optimist och förespråkare för det fria Internet.

Var bloggen kul? Var han en trevlig Saab-oas under hektiska tider? 5 minuter på dagen, när du kunde dölja andra saker och dyka in i en annan värld med en espresso eller te? Är det en av de trevliga läsningarna för hjärtat som man gillar att läsa? Då ska du göra något så att det förblir så!

Liksom varje år är jag nyfiken på att se vad som händer och hur situationen utvecklas. Vi har en ökning med 20% till läsarna, vilket är en topp för abonnenter. Det finns mycket mer popularitet än kritik, och idéerna om hur bloggen är ett medium 2020 utvecklas vidare kunde, mottogs positivt. Bra villkor för bloggdonationen 2020 så! I slutändan är det bara de hårda fakta som avgör.

Och du måste säga: 2020 kommer att vara särskilt svårt. Antalet företag som stöder bloggen kommer att fortsätta att minska, och även budgeten. Nya supportrar är inte i sikte, även om vi hade många förfrågningar och åtaganden i år. Det fanns inget stöd, och när man frågade varför sa ett företag att vi skrev om Saab ändå ...

Bloggen år 9 verkar en självklarhet. Du bör inte satsa på det.


Donationer konto:

Bankkonto: T. Knecht - IBAN: SV 08 7955 0000 0011 7754 75 - BIC: BYLADEM 1 ASA

PayPal:

34 tankar om "Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare!"

 • Jag kommer att donera för första gången eftersom bloggen är en del av min dagliga läsning, även om jag aldrig har kört Saab!

 • Mycket på väg och därför bara läsas idag ....... Donation äter ute

 • Jag gillar alltid att läsa bloggen, känner mig väl informerad av inlägg om ett märke som har följt mig sedan 40 år. Och att man inte läser något annat. Mitt stöd är säkert!
  Tack till Tom och teamet

 • Tack för det pågående stödet!

  Betala? Jag håller med 100%. Vi har diskuterat detta ämne i flera år och övervakar noggrant liknande projekt som tar steget. Resultatet är detsamma överallt. Färre läsare, men nedgången är inte så dramatisk som vi misstänkte. I gengäld förbättras finansieringen dramatiskt och verkar förbli stabil på lång sikt.

  Vi går (ännu) inte till steg 2020. Varför? För det första, av ren känslighet gentemot varumärket. För en annan, eftersom fortfarande några workshops håller blogglojaliteten. Eftersom den stödsituationen kommer att förändras avsevärt och donationskampanjen troligen inte kommer att bli bättre i år än tidigare år, är rörelsen oundviklig på medellång sikt. Och ja, det ger verkligen inte nöje varje år att komma med samma historia.

 • Nej, du behöver inte. Kontot är uteslutande för bloggen, inte privat. Tack för stödet!

 • Ska du skriva på betalningsskedan för användning Saabblog, så att de lättare vet?

 • Moin Tom, tyvärr samma historia varje år. En förmodligen obehaglig donation för dig, så att bloggen överlever ytterligare ett år. Å ena sidan höga samtal på saabblog å andra sidan, men återigen inte belöna din prestanda genom att helt enkelt konsumera.
  Eftersom alla läsare enligt min mening är kopplade till ett eller annat sätt av Saab, kan jag inte förstå vad som gör en liten donation så svår. Ja, små av alla skulle förmodligen lösa ämnet och jag pratar om 5-10eur. När stickkontakten dras stönar alla och kommer förmodligen med en som jag hade ...
  Människor Saab är inte längre och där gråter du (jag också) men bloggen lever (ännu) så gör något.
  @ Tom: gör bloggavgiften. Ja, antalet samtal går tillbaka bara de som är som belönar ditt arbete. Varje ny får tillfällig åtkomst efter att en månad har utelämnats. Och vem som klagar då bör först tänka varför det är.
  Åh ja, de som bara konsumerar kommer förmodligen att gå på jobbet varje dag för skojs skull. Ta inte pengar för det. Men? Varför när allt är gratis.

  Skulle jag nu ha attackerat det ena eller det andra där det som sagts ovan inte är sant - mea culpa - men tror att de som inte betalar ibland tänker på konsekvenserna av deras handling.

  Visst, mitt belopp är som alla år hittills.

  Tack för det fantastiska arbetet i år och vi kommer att höra om några år ... vem skulle ha tänkt på 20 / 30 / ... år sedan på Saab ... men bloggen lever fortfarande.

  Saabige hälsningar och en fin jul

 • Förlorad tid, bara för att det inte finns någon vinst att göra med bloggen? Det är en inställning jag inte kan och inte vill dela. Jag var klubbpresident för en musikklubb i många år och är fortfarande sekreterare. Jag tillbringar också mycket tid i klubben, och det är kul. Jag kunde också använda min tid annorlunda (lönsamt).
  Livet handlar inte bara om att vinna vinst. Att arbeta med passion för något, vare sig det är för en förening eller en blogg, det är vad livet handlar om. Rent vinsttänkande är slutet på alla klubbar och slutligen på bloggen. Men jag tror Tom är någon för vilken idealism inte är ett främmande ord. Antagligen strider det mot allas anledning. Du kan inte förklara det.
  Och eftersom jag inte vill missa den dagliga (eller veckovis) fem minuters läsningen kommer jag också att stödja bloggen och göra mitt ekonomiska bidrag. Var annars kan du hitta information och berättelser om vårt favoritämne? Saab lever - också genom bloggen.

 • Bloggen är ovärderlig

  Du kan alltid känna en nära koppling till varumärket och de människor som också har flyttat eller påverkat det. Stilen är unik, oundvikligen bra - denna blandning av mänsklighet och maskiner.

  Detta misslyckas också med det välmenande rådet från mediaproducentens vän. Det enda sorgliga är att stödmottagarna också vilar på denna "svaghet" för Saab & gemenskapen, som är grunden för denna riktigt starka blogg.

  Naturligtvis kommer jag att donera och i framtiden föredra företag och tjänster kända för mig som supportrar. Även om det betyder omkopplar (service) eller om jag till och med måste skruva mig själv (delar).

  Utan bloggen skulle jag förmodligen ha en ny bil av ett annat märke idag. Eftersom det verkar fel för mig att ta med mina pengar till mottagare som självklart förklarar att de skulle dra nytta av bloggen, även utan detta stöd.

  9
  1
 • Och de är på väg, 60 Euro ... ..
  Tack för det dedikerade arbetet.

  Hälsningar till samhället

  Lizi

 • Kan jag förstå, fortsätt att läsa utan Volvos bidrag troget. Jag har noterat det eftersom varumärket fortfarande tar med sig svenska.

 • Mina dagar skulle vara tråkiga utan bloggen!

  Varje gång ett nytt inlägg meddelar sig i min brevlåda, lämnar jag allt annat liggande och liggande. Läs samma sak är mottot.

  För att göra detta möjligt i framtiden är min Obolus på väg.

  Tom, vänligen fortsätt!

 • Kära bloggare!
  Euro instrueras. Som alltid ;-).
  Jag läste bara den här bloggen, bland andra
  på grund av Saaby-empatin,
  på grund av olika ämnen runt SAAB u. Trollhättan,
  på grund av utsikten utanför rutan,
  på grund av vissa experter utanför bloggcentret u.
  på grund av den språkliga förfining. 🙂

  Vänliga hälsningar till din vän i medieområdet! Förresten, jag tycker också att det är underbart (!) Att det finns människor som visar engagemang utan att något "lönar sig". Dessa människor utgör saltet i livet. Och ja, dessa människor bör också få stöd.
  På det sättet ser jag fram emot 2020 (ändå) och mer spännande, intressant u. upplysande blogghistorier!

 • Tack, tack också till alla som redan har gjort sitt bidrag eller fortfarande vill ha råd. Jag tror också att de kommande 12 - 24 månaderna blir spännande. Och jag vill också göra 10 års blogg full. 😉

  12
 • Den gamla Volvo-diskussionen som vi har haft i flera år. Jag tycker att det fortfarande är svårt för var börjar man, var stannar man? Det verkliga problemet är att jag inte hittar rätt tillgång till ämnet. Även om jag följer handlingen varje dag och är med verkligt intresse. Jag saknar bara skyddet, kanske för att jag inte kör en Volvo - och Mark längre?

 • Jag hoppas det 😉

 • "Tack" i förväg. Vi är glada!

 • Nej, bloggen har sitt eget konto. Allt måste beskattas korrekt, observera. Skattekontoret är tacksam.

 • huch, ... ett konto av Tom ... Jag tror att det gick som förra året för Mark

 • Jag ser också en liten demo mot VW & Co. - 60,00 € för 2020 kommer att överföras omedelbart. Jag är fortfarande glad över den framgångsrika blandningen av information om SAAB-bilar, Evergrande-NEVS och "tittar utanför rutan".

  9
  1
 • Hi Tom,

  Tack för ditt engagemang. Från bloggen med dess fantastiska rapporter, information och nyheter ... gynnar hela Saab-gemenskapen. Jag ser fram emot mer och har just lagt fram mitt bidrag. Förutom Saab som huvudtema kan du också rapportera om det andra bilmärket från Sverige. Det är åtminstone min åsikt.

  Vänliga hälsningar
  Gebhard

 • Naturligtvis, som alltid, gör jag mitt bidrag, går ut den här veckan. Jag ser fram emot att fortsätta bloggen.

 • En utmärkt blogg med ett stort urval av ämnen! Jag betalar gärna för det, ingen tvekan alls.

 • Precis som vår Peter har rätt - vid nästa WE överförs, tills dess vårt interna samtal löper - vår summa förra året, vi har redan överträffat 🙂

  10
 • Moin!
  Har 60 € just överförts. En kurs naturligtvis för mig. Fortsätt med det goda arbetet!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

  12
 • Den som läser här har sin mycket personliga fördel med det, så läsarna bör ge ett litet bidrag inom möjligheterna.

  Saab-vännerna Thuringia kommer (igen) att donera tillsammans, Thomas kommer att överföra snart.
  Saabige hälsningar från Thüringen

  19
 • Lyssna ma Tom, skulle ha skrattat. I det här fallet citerar jag undantagsvis vår kansler: ”Vi kan göra det”! LG

  10
  1
 • Jag gillar också att vara med och hålla fingrarna korsade som många läsare går med på. Saab är en passion och jag tror att området med klassiker kommer att vara mycket intressant de kommande åren. Som komplement (för att skriva något om nya saker) skulle jag hitta nyheter från Volvo väldigt intressanta. Rapporter om Trollhättan är förståeliga, men på något sätt känns det som alltid i dalen av tårar och osäkerhet.

  7
  2
 • Jag kommer också att bidra och donera bredvid mina gästbidrag och hoppas att det kommer att finnas många fler. Alla Saab-ryttare som gillar att köra sin Saab bör göra en donation och han kommer säkert att gynnas också. Och om det visar sig också Saab-förare uppmärksamma bloggen, som inte känner till bloggen ännu. Jag tycker att det är synd att det finns verkstäder som inte vill stödja ytterligare, för dessa har också stor nytta av Saabblog och är skyldiga till kunder som fortsätter att komma.

  17
 • Det kommande året kommer att avgöra mycket ... på Sion, (kanske) Tübitak, Evergrande-NEVS.
  Dessutom många rapporter om Saab-klassiker och möten och och.
  Därför skulle det vara trevligt om 10-åren på Saabblog är fulla, har betalat mitt bidrag 🙂

 • Jag tycker också att 5 Euro per månad bör vara värt varje Saab-förare / läsare.
  Tom, fortsätt.
  Med vänliga hälsningar från Hannover / Langenhagen
  Sven

  13
 • Tack för det fantastiska arbetet! Jag ser verkligen fram emot Saabblog under året 2020! Speciellt viktigt för framtiden är digitaliseringen av varumärket. Bloggen är också aktuell med det här ämnet och jag ser fram emot nästa idéer och projekt!

  6
  1
 • Då är jag där för första gången! Tack för den fantastiska bloggen!

  10
 • FÖR MIG FÖR ATT 120 EURO FÖR ATT VARA EN MÅNADSPris på året! DÄR KAN DU Lämna dig själv. DETTA DERFÖR JAG BETALA FÖR EN BETALARE ...... Tänker allt som skulle vilja ha BLOGGET UT AV SKÄRET. Kära läsare ger också din del! BLOGGEN ÄR GULDVÄRDER FÖR OSS ALLA ETT FÖRETAG SOM INTE ÄR LÄNGARE ATT HÅLJA HELA! Eftersom det finns många tips för våra bilar och artiklarna är lätta på en hög nivå! DETTA ÄR ARBETET OCH KOSTAR PENGAR NU ... OCH ALLT PÅ NÄTET KAN INTE ALLT OJÄLLA!
  KÄRLIGHETER FRÅN BODENSEE, ALEXANDER

  22
  2

Kommentarer är stängda.