Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare!

För några veckor sedan träffade jag en god vän. Han arbetar inom mediesektorn, han ser bloggen kritiskt. Slösad tid, säger han. Ett företag du inte kan vinna med. Han frågade: Vill du inte äntligen skriva för ett riktigt varumärke? Han skulle ha idéer och kontakter, jag måste bara hålla med.

Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare bör du göra något!
Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare bör du göra något!

Vi har genomfört dessa diskussioner i flera år. De berättar alltid något om Saab, livsmedel och sentimentalitet. Han skakar på huvudet, ämnet ändras och motbjudar mig internt. Han har inte fel, kanske är jag ett hopplöst fall, en romantiker som ser efter gamla dagar.

En gång om året kommer det här obekväma ämnet som man egentligen inte gillar att prata om. Pengar! Ja, bloggen behöver det år efter år. Han bränner sedan upp det i licens- och serverkostnader, i projekt för att digitalisera alla fordonskulturella tillgångar. Bloggen betalar till och med min bränsleräkning när jag tar några lediga dagar och åker på turné för läsarna och samlar nya ämnen. Och förresten, jag drömmer naturligtvis alltid om en budget som tillåter en restaurering en dag och inte omedelbart förstör budgeten, som med "Paul" -projektet. I slutet av året borde det naturligtvis finnas några euro kvar som kan doneras till ett bra ändamål.

Det här är de romantiska drömmarna som kolliderar med verkligheten. I den verkliga världen lever bloggen på några euro i månaden, varje idé måste vara väl genomtänkt och beräknad. Och i princip blir det stramare varje år, medan ansträngningen ökar kontinuerligt. Ja, vad klagar han på, kommer läsarna fråga sig? Det är hans eget fel, ingen tvingar honom att göra det. Och du har helt rätt!

Blog donation 2020

För många år sedan fanns tanken på ett belopp på 60,00 euro per år, dvs. 5 euro per månad, som varje läsare kunde bidra med. Det skulle vara det perfekta bidraget som möjliggör handlingsfrihet och återställande. Det är helt klart att detta inte kommer att hända. Endast en bråkdel av läsarna är villiga att betala, i det här fallet skiljer sig Saab-världen inte från resten av sociala medier. Det faktum att jag fortfarande samlar in pengar visar att jag fortfarande är optimist och förespråkar gratis internet.

Var bloggen kul? Var han en trevlig Saab-oas under hektiska tider? 5 minuter på dagen, när du kunde dölja andra saker och dyka in i en annan värld med en espresso eller te? Är det en av de trevliga läsningarna för hjärtat som man gillar att läsa? Då ska du göra något så att det förblir så!

Som varje år är jag nyfiken på att se vad som kommer att hända och hur situationen kommer att utvecklas. Vi har en ökning med 20% läsekrets, en rekordhög nivå från prenumeranter. Det finns mycket mer godkännande än kritik, och idéerna om hur bloggen som medium 2020 utvecklas vidare kunde ha tagits emot positivt. Så bra förutsättningar för bloggdonationen 2020! I slutändan är det bara de svåra fakta som avgör.

Och du måste säga det också: 2020 kommer att bli särskilt tufft. Antalet företag som stöder bloggen kommer att fortsätta att minska, och det kommer budgeten att göra. Det finns inga nya anhängare i sikte, även om vi hade ett antal förfrågningar och åtaganden i år. Det fanns inget stöd under alla omständigheter, och när de frågades om orsakerna sa ett företag att vi skulle skriva om Saab på ett eller annat sätt ...

Bloggen år 9 verkar en självklarhet. Du bör inte satsa på det.


Donationer konto:

Bankuppgifter: T. Knecht - IBAN:   DE 08 7955 0000 0011 7754 75 - BIC: BYLADEM 1 ASA

PayPal:

[paypal_donation_button]

34 tankar om “Bloggdonation 2020. Om du vill läsa vidare!"

 • Jag kommer att donera för första gången eftersom bloggen är en del av min dagliga läsning, även om jag aldrig har kört Saab!

 • På vägen mycket och läs därför bara idag ... Donation äter ute

 • Jag gillar alltid att läsa bloggen, känner mig väl informerad av inlägg om ett märke som har följt mig sedan 40 år. Och att man inte läser något annat. Mitt stöd är säkert!
  Tack till Tom och teamet

 • Ska du skriva på betalningsskedan för användning Saabblog, så att de lättare vet?

  • Nej, du behöver inte. Kontot är uteslutande för bloggen, inte privat. Tack för stödet!

 • Moin Tom, tyvärr samma historia varje år. En förmodligen obehaglig donation för dig, så att bloggen överlever ytterligare ett år. Å ena sidan höga samtal på saabblog å andra sidan, men återigen inte belöna din prestanda genom att helt enkelt konsumera.
  Eftersom enligt min mening alla läsare är anslutna till den ena eller den andra typen av Saab, kan jag inte förstå vad som gör en liten donation så svår. Ja, små av alla skulle förmodligen lösa problemet och jag pratar om 5-10 euro. När kontakten har dragits klagar alla och jag kommer antagligen med en ...
  Människor Saab är inte längre och där gråter du (jag också) men bloggen lever (ännu) så gör något.
  @ Tom: gör bloggavgiften. Ja, antalet samtal går tillbaka bara de som är som belönar ditt arbete. Varje ny får tillfällig åtkomst efter att en månad har utelämnats. Och vem som klagar då bör först tänka varför det är.
  Åh ja, de som bara konsumerar kommer förmodligen att gå på jobbet varje dag för skojs skull. Ta inte pengar för det. Men? Varför när allt är gratis.

  Ska jag ha attackerat det ena eller det andra där ovanstående inte gäller - mea culpa- men tänk att de som inte betalar också tänker på konsekvenserna av deras handlingar.

  Visst, mitt belopp är som alla år hittills.

  Tack för det fantastiska arbetet i år och att vi hör om några år ... vem skulle ha trott att för 20/30 / ... år sedan är på Saab ... men bloggen lever fortfarande.

  Saabige hälsningar och en fin jul

  • Tack för det pågående stödet!

   Betala? Jag håller med 100%. Vi har diskuterat detta ämne i flera år och övervakar noggrant liknande projekt som tar steget. Resultatet är detsamma överallt. Färre läsare, men nedgången är inte så dramatisk som vi misstänkte. I gengäld förbättras finansieringen dramatiskt och verkar förbli stabil på lång sikt.

   Vi går (ännu) inte till steg 2020. Varför? För det första, av ren känslighet gentemot varumärket. För en annan, eftersom fortfarande några workshops håller blogglojaliteten. Eftersom den stödsituationen kommer att förändras avsevärt och donationskampanjen troligen inte kommer att bli bättre i år än tidigare år, är rörelsen oundviklig på medellång sikt. Och ja, det ger verkligen inte nöje varje år att komma med samma historia.

 • Förlorad tid, bara för att det inte finns någon vinst att göra med bloggen? Det är en inställning jag inte kan och inte vill dela. Jag var klubbpresident för en musikklubb i många år och är fortfarande sekreterare. Jag tillbringar också mycket tid i klubben, och det är kul. Jag kunde också använda min tid annorlunda (lönsamt).
  Livet handlar inte bara om att vinna vinst. Att arbeta med passion för något, vare sig det är för en förening eller en blogg, det är vad livet handlar om. Rent vinsttänkande är slutet på alla klubbar och slutligen på bloggen. Men jag tror Tom är någon för vilken idealism inte är ett främmande ord. Antagligen strider det mot allas anledning. Du kan inte förklara det.
  Och eftersom jag inte vill missa den dagliga (eller veckovisa) fem minuters läsningen kommer jag också att stödja bloggen och ge mitt ekonomiska bidrag. Var annars kan du hitta information och berättelser om vårt favoritämne? Saab lever - även genom bloggen.

 • Bloggen är ovärderlig

  Du kan alltid känna en nära koppling till varumärket och de människor som också rör sig av det eller som till och med har hjälpt till att forma det. Stilen är unik, är oändligt bra - denna blandning av mänsklig (mänsklig) och maskiner.

  På grund av detta misslyckas förmodligen det välmenande rådet från mediemakarens vän. Det är bara tråkigt att förmånstagarna också vilar på denna "svaghet" för Saab & samhället, som ligger till grund för denna riktigt starka blogg.

  Naturligtvis kommer jag att donera och i framtiden föredra företag och tjänster kända för mig som supportrar. Även om det betyder omkopplar (service) eller om jag till och med måste skruva mig själv (delar).

  Utan bloggen skulle jag förmodligen ha en ny bil av ett annat märke idag. Eftersom det verkar fel för mig att ta med mina pengar till mottagare som självklart förklarar att de skulle dra nytta av bloggen, även utan detta stöd.

  9
  1
 • Och redan är de på väg, de 60 euro ...
  Tack för det dedikerade arbetet.

  Hälsningar till samhället

  Lizi

 • Kan jag förstå, fortsätt att läsa utan Volvos bidrag troget. Jag har noterat det eftersom varumärket fortfarande tar med sig svenska.

 • Mina dagar skulle vara tråkiga utan bloggen!

  Varje gång ett nytt inlägg meddelar sig i min brevlåda, lämnar jag allt annat liggande och liggande. Läs samma sak är mottot.

  För att göra detta möjligt i framtiden är min Obolus på väg.

  Tom, vänligen fortsätt!

 • Kära bloggare!
  Euro instrueras. Som alltid ;-).
  Jag läste bara den här bloggen, bland andra
  på grund av Saaby-empatin,
  på grund av olika ämnen runt SAAB u. Trollhättan,
  på grund av utsikten utanför rutan,
  på grund av vissa experter utanför bloggcentret u.
  på grund av den språkliga förfining. 🙂

  Vänliga hälsningar till din vän i mediaområdet! För övrigt tycker jag också att det är underbart (!) Att det finns människor som visar engagemang utan att något ”lönar sig”. Dessa människor gör saltet i livet. Och ja, dessa människor bör också stödjas.
  På det sättet ser jag fram emot 2020 (ändå) och mer spännande, intressant u. upplysande blogghistorier!

 • oj, ... ett konto från Tom ... Jag tror att det var som förra året för Mark

  • Nej, bloggen har sitt eget konto. Allt måste beskattas korrekt, observera. Skattekontoret är tacksam.

 • Jag ser det också som en liten demo mot VW & Co. - € 60,00 för 2020 överförs omedelbart. Jag är fortfarande glad över den lyckade blandningen av information om SAAB -bilar, Evergrande NEVS och "tänkande utanför boxen".

  9
  1
 • Hi Tom,

  Tack för ditt engagemang. Från bloggen med dess fantastiska rapporter, information och nyheter ... gynnar hela Saab-gemenskapen. Jag ser fram emot mer och har just lagt fram mitt bidrag. Förutom Saab som huvudtema kan du också rapportera om det andra bilmärket från Sverige. Det är åtminstone min åsikt.

  Vänliga hälsningar
  Gebhard

 • Naturligtvis, som alltid, gör jag mitt bidrag, går ut den här veckan. Jag ser fram emot att fortsätta bloggen.

 • En utmärkt blogg med ett stort urval av ämnen! Jag betalar gärna för det, ingen tvekan alls.

 • Vår Peter har rätt - nästa WE kommer att överföras, fram till dess kommer vårt interna samtal att gå - vi har redan överskridit vår totala överlägset från förra året far

  10
  • "Tack på förhand. Vi är upphetsade!

 • Moin!
  Har 60 € just överförts. En kurs naturligtvis för mig. Fortsätt med det goda arbetet!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

  12
 • Den som läser här har sin mycket personliga fördel med det, så läsarna bör ge ett litet bidrag inom möjligheterna.

  Saab-vännerna Thuringia kommer (igen) att donera tillsammans, Thomas kommer att överföra snart.
  Saabige hälsningar från Thüringen

  19
 • Lyssna, Tom, jag hade skrattat. I det här fallet citerar jag vår kansler som undantag: "Vi kan göra det"! LG

  10
  1
  • Jag hoppas det 😉

 • Jag gillar också att vara med och hålla fingrarna korsade som många läsare går med på. Saab är en passion och jag tror att området med klassiker kommer att vara mycket intressant de kommande åren. Som komplement (för att skriva något om nya saker) skulle jag hitta nyheter från Volvo väldigt intressanta. Rapporter om Trollhättan är förståeliga, men på något sätt känns det som alltid i dalen av tårar och osäkerhet.

  7
  2
  • Den gamla Volvo-diskussionen vi har haft i flera år. Jag tycker fortfarande att det är svårt, för var börjar du och var slutar du? Det verkliga problemet är dock att jag inte riktigt kan närma mig ämnet. Även om jag följer vad som händer varje dag och verkligen är intresserad. Jag saknar bara anslutningen, kanske för att jag inte kör Volvo - och Mark inte längre?

 • Jag kommer också att bidra och donera bredvid mina gästbidrag och hoppas att det kommer att finnas många fler. Alla Saab-ryttare som gillar att köra sin Saab bör göra en donation och han kommer säkert att gynnas också. Och om det visar sig också Saab-förare uppmärksamma bloggen, som inte känner till bloggen ännu. Jag tycker att det är synd att det finns verkstäder som inte vill stödja ytterligare, för dessa har också stor nytta av Saabblog och är skyldiga till kunder som fortsätter att komma.

  17
 • Det kommande året kommer att avgöra mycket ... på Sion, (kanske) Tübitak, Evergrande-NEVS.
  Dessutom många rapporter om Saab-klassiker och möten och och.
  Därför skulle det vara trevligt om 10-åren på Saabblog är fulla, har betalat mitt bidrag 🙂

  • Tack, tack också till alla som redan har bidragit eller vill göra det. Jag tror att de kommande 12 till 24 månaderna kommer att bli spännande också. Och jag skulle vilja slutföra bloggen om tio år. 😉

   12
 • Jag tycker också att 5 Euro per månad bör vara värt varje Saab-förare / läsare.
  Tom, fortsätt.
  Med vänliga hälsningar från Hannover / Langenhagen
  Sven

  13
 • Tack för det fantastiska arbetet! Jag ser verkligen fram emot Saabblog under året 2020! Speciellt viktigt för framtiden är digitaliseringen av varumärket. Bloggen är också aktuell med det här ämnet och jag ser fram emot nästa idéer och projekt!

  6
  1
 • Då är jag där för första gången! Tack för den fantastiska bloggen!

  10
 • FÖR MIG BLIR DET 120 EURO PER ÅR SOM MÅNADSBETALNING! Du kan lita på det. ATT JAG MÅSTE BETALA FÖR INTE BETALANDE ....... ALLA TÄNKER ATT BLOGGEN FRÅN SCHNEIDER VAR SOM DET. KÄRA LÄSARE GÖR OCH DIN DEL! BLOGGEN ÄR GULDVÄRDE FÖR HELA OSS ETT FÖRETAG SOM INTE LÄNGRE ÄR ATT HÅLLA LIVE! Det finns också många tips för våra bilar och artiklarna är bara på en hög nivå! DET FUNGERAR OCH NU KOSTAR DET PENGAR ... OCH ALLT KAN INTE VARA GRATIS PÅ NÄTET!
  KÄRLIGHETER FRÅN BODENSEE, ALEXANDER

  22
  2

Kommentarer är stängda.